Me and Bamsebjørnen in Drøbak

Jag ær tillbaka i Norge, med Mamma som sællskap. Eller Mammselen, eller Bamsebjørnen kan man ju också sæga. Ivar och Viktor hittade som vanligt de namn som blir bæst. Min førsta arbetsdag idag och det gick bara fint, lite trøtt, men det ær jag ju ganska ofta. Vædret var lite jobbigt, øste ner regn nær vi var i skogen, men kul hade vi.

42503-118
Mamma hade med sig två bøcker som var poppis

Det var så himla roligt att træffa familjen igår. Jag blev jætteglad, och barnen var søtare æn någonsin och de blev glada av att se mig också:) Mamma satte igång med att fixa och plocka, så nu har jag møblerat om och fått det ganska fint hær tycker jag. Fortfarande har jag ju inte fått upp några tavlor. Men de kanske kommer imorgon.

Sista dagarna innan jag åkte hem tillbringade jag i Åskilje och Falun. Sista kvællen i Norrland var precis så bra som den bara kunde vara. Jag och Markus var och fiskade i ælven och jag fick 4 fiskar. Åt stekt aborre till kvællsfika och næsta morgon plockade jag en massa jordgubbar innan jag åkte till Falun. Næsta dag var jag på stan en svæng med mamma men hon førbjød mig att gå in på några affærer så det blev inte mycket shopping alls. Åkte hem till Sjulsarvet och åt middag med Pappa, Katie och Maria, sen stod jag och plockade hallon och vinbær medan Pappa satt och spelade dragspel. Fint de.
På kvællen var Jag, Katie och Eva på spelning på Kopparhatten "Elias & the wizzkids", som mamma hade tjatat om hela dagen att vi borde gå på. De var riktigt bra så det ångrar jag inte.

42503-116
Resultat? 4-0 till Big:)

42503-117

Till helgen kommer Maria hit också. Kul om vi kunde gå ut en svæng men det får man væl se. Måste ju krama ur det sista ur sommaren som återstår. Sen kommer den ljuvliga høsten...
Nej nu tjatar mamma om att vi borde sova och hon har væl rætt som vanligt... Ska bara ut med Boss och allt annat sånt dær man måste gøra innan man får slå sig till ro.
Hejs!

42503-119

naturligtvis inte Irene

Måste dementera Irenes påstående här: Det ska bli jättekul att mamma följer med till Norge. Inte för att passa barnen åt mig utan för att jag tycker om henne så mycket:) (Sen skulle jag ju inte säga emot om hon ville hjälpa till;)
Nu åker jag till Umeå. Sen till Sundsvall. Sen til Gävle, och slutligen hamnar jag och Boss förhoppningsvis i Falun vid halv tio ikväll.
Hejrråå

Jordgubbar

Har nyss vart ute i jordgubbslandet och plockat jordgubbar. Åh, de är så goda, inte alls som dem man köper.
Mjölk, jordgubbar och socker. Det är grejer det.
Imorse var jag ute och plockade hjortron också, men det visade sig att det inte fanns så mycket kvar, men fick ihop en liter allafall som jag kokade sylt av när vi kom hem. Ska ge det till lilla mammsen, hon tycker ju om det så mycket:) Imorgon börjar alltså resan neråt igen. Känns tråkigt som vanligt, men jag vet ju att när jag väl är där så har jag ganska kul:) Mamma följer med och hjälper mig passa barnen ett par dagar. Skönt... När jag tänker på dem längtar jag faktiskt efter dem. Är ju ett bra tecken.
Nej nu ska jag visst fika.

Ciao

Lovely Lycksele

Så var man här igen och det känns ju underbart. Särskilt när man har så bra människor runt om sig. Vi ska snart äta surströmming, och det var längesen kan jag lova. Ska bli så himla gott! Emma ska prova äta också. Modigt:)
Jag skrev förresten en hel rolig blogg nyss, men den råkade dessvärre försvinna när jag tryckte lite fel. Man blir ju lite less.
Idag har jag, Kate och Helena gått på stan lite och kollat in de affärer som finns här i denna lilla stad. Jag köpte en till. Klänning alltså. Har kommit på att jag ska börja samla på dem, och när jag blir pensionär ska mina barnbarn få låna dem. Åh vad kul...
Mamma har nyss suttit och skrattat åt Simpsons på tv:
-Hahaha, men så hemskt, haha!
Hon har liksom aldrig sett det förut. Ja det är ju sånt man kan upptäcka när man har semester.

42503-115

Vädret har vart riktigt fint idag och för första gången här uppe har jag kunnat ha klänning på mig:)
Imorgon fyller jag år och vi ska ut en sväng. Förstå vad kul! Jag och två av mina systrar, det kan nästan inte bli en bättre födelsedag, känns som man glänser ihop med dem! Okej, det kunde ha blivit ännu lite bättre om alla syskon var här, men man ska inte klaga. Dessutom ska vädret bli fint imorgon.

En kvart kvar till surströmmingen:) Mums!

Läggdags...

... men nu är det ju faktiskt semster. Jag går och lägger mig när jag vill, vill säga. Befinner mig just nu i Umeå hos Markus, men vi drar till Lycksele imorgon. Åh. Lovely. Har vart på stan idag. Och igår, i Falun. Är så mycket rea att jag blir helt snurrig i huvet. Tur man slipper de flesta affärer i Lycksele.
Men det är ju så skönt att vara tillbaka i norrland. Trivs som fisken i vattnet här. Blir väl till att besöka Åskilje på söndag eller så. En massa stillhet, sol (`?), bad, promenader i skogen, fiske i skogen, grillning i skogen... can´t wait... Härligt att veta att Boss kommer att må bra, få uppmärksamhet och njuta av livet tillsammans med sina två favoritmänniskor.
Så imorgon kommer jag att besöka Helenas och Emmas lägenhet. Kul! Blir fest där på lördag. Och nästa lördag för då fyller lilla Big år:)
Nej. Semester eller inte. När klockan är halv två på natten måste man nästan sova. Om man nu inte har fest;)
God natt!

Arlanda

Visst känns det lite dumt att åka iväg på solsemester när solen redan lyser så fint här hemma i Sverige, men blir man bjuden så säger man ju inte nej.
Nu sitter jag på Arlanda och väntar på Elin. Har växlat lite pengar, spelar betapet...
Ses nästa vecka Sverige, ses nästa vecka norrland, ses nästa vecka Sis, sen nästa vecka Markus.

42503-113


Mamma kan det här med att rimma allafall. Ciao!

Klipp gånger 2

Okej, jag vet, Vibeke har sagt åt mig och Elin att vi har köpstopp tills vi kommer ner till Spanien. Men. Jag hittade en sån fin klänning idag så jag fick lova att bryta mot reglerna. En svart skön klänning. Har precis sytt ihop den så urringningen slutar där jag vill ha den och inte nere vid naveln... Så den åker nog direkt ner i resväskan tillsammans med de andra klänningarna. Imorgon bär det av till Spanien. Nu ska jag hem till Pappa och packa klart och slänga min kilklackskor som har vart helt förödande för mig idag. Fick skavsår under fötterna... Som tur är så kom mina snälla bror och hämtade mig så jag slapp gå hem. Dessutom har han vart ute med Boss så han har fått badat idag. Himla bra alltså.
Jag har lyckats droppa in och klippt mig idag också. Skönt att bli av med lite av mitt trassel-hår, jag blir galen på det.
Längtar till Lycksele gör jag också. Justja, Irene, jag tänkte bo lite hos dig om det är okej!
Åh kul det ska bli.... men först, Spanien, sol bad och lite shopping i Malaga.

42503-112

Ciao!

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0