Måndag

Ja här ligger vi i soffan och snörvlar ikapp, jag och min Fredrik. Pappa har som sagt varit här i helgen, och även Maria. Men jag har varit väldigt hängig och inte så kul att vara med. Jag hoppas att jag är frisk till helgen, då blire fest, Kate och Helmert kommer:)

Majken har varit på stålande humör idag, hon är en fantastisk unge:) (idag allafall).



Vinterstudion

Pappa, Fredrik, Majken och Hima har varit på promenad upp på berget. Nu ser vi på skidåkning, och intresset är på topp!


Majkens morfar på besök

Pappa är här i helgen, han ska vara barnvakt idag när dagis har stängt. Jag är jätteförkyld igen så jag kommer att vara hemma en del jag också, men måste till jobbet lite också.

I helgen börjar vinterstudion, det ser vi fram emot. Och så ska vi fira pappa med smörgåstårta idag, för han fyllde 66 år i onsdags. 


Chili och limelax med nudelsallad

Kejtan lagade den här rätten när hon hälsade på en gång i tiden och då tyckte jag inte att koriander var något hit. Men det börjar bli! Det blev jättegott, god matlåda imorgon:)

Idag har vi bara tagit det lugnt. En liten promenad på eftermiddagen. Majken har blivit sjuk, snuva och lite feber. Så vi får väl se hur länge jag får vara frisk nu då.

Ladda med nyttigheter kanske?

Frisk?

Jag tror jag är rätt frisk nu! Wee-ho-ho! Jag borde börja träna? Hur gör man?!

Ikväll sitter vi och ser så mycket bättre och har käkat älgstek. Igår hade vi besök av Abbe och gänget:)



Sorg

Varje djup sorg har förlorad glädje till föremål.
Tappa inte bort denna riktning.
Låt inte sorgen glömma sitt ärende.
Sorgen är den djupaste ära som glädjen kan få.
                                      HARRY MARTINSON

Jag var ju på ett seminarium om sorg idag. Det var mycket fint och jag fick tårar i ögonen flera gånger. Vilken tur jag har som aldrig behövt uppleva sorgen så nära och starkt. Än, för den kommer ju en dag. Må alla de jag älskar få långa lyckliga liv.

Går vidare i förkylningsdimman

Jag förstå att ni gärna vill veta hur min hälsa utvecklas! Mindre täppt i näsan, mer hostig. Får inte sova på nätterna, trött och ont i huvudet på dagarna. Yes, längtar tills jag har ett riktigt jobb så jag kan sjukskriva mig. Idag är jag i alla fall på ett seminarium om sorg och sitter alltså på en stol och lyssnar hela tiden och blir bjuden på lunch. Det är lagomt.

Igår var det fars dag. Fredrik hade sagt till mig att förskolan säkert fixar så att barnen gör presenter, så jag släppte det. Men det gjorde de ju inte och det kan man ju kanske förstå, alla har ju inte en pappa. Så han fick ingen present, men tårta i alla fall eftersom de fixade det i Lycksele. Men nu på lunchen köpte jag en liten present som Majken kan ge han sen.

(Fast han for iväg och åkte skidor igår kväll så han var ganska nöjd ändå..)

Lycksele

Så skönt att åka till Lycksele i helgen! Man kanske kan tänka sig att jag borde vara hemma, vila och bli frisk men jag tror jag får mer vila här. Majken har hur många som helst att hänga med och jag bara slappar. Jag och Hanna har gjort second hand-svängen och jag hittade bland annat en julklänning till Majken för 15kr. Perfekt. 

Sen har vi varit hos Jocke och Ewa och fikat, Lion och Majken har lekt och ska väl göra det hela kvällen. Jag har sjukt ont i huvudet men det känns ändå överkomligt när man får vila:)

Det är lite snö här, jag längtar så himla mycket till jul och Falun!

Varg

Igår var Jonas barnvakt och jag och Fredrik for på teater, Varg, det är Dalateatern som turnerar med den. Jag är inte så jätteförtjust i teater men Fredrik har velat gå sen vi bodde i Luleå. Han tyckte det var kul:) Hur som helst var det trevligt att göra något tillsammans bara vi.

Om man får gnälla så fortsätter jag gnälla på min förkylning. I morse höll på att snyta ut hela hjärnan och ont i huvudet har jag haft hela natten. Jag börjar dessutom få näsblod av mitt nässpray, det är inte så bra att hålla på med det för länge. Funderade på att sjukskriva mig men hade en patient idag som min handledare skulle "granska" mig på och det har redan blivit uppskjutet två gånger så jag ville verkligen få det gjort. Det gick bra i allafall:) 

Annars åker vi till Lycksele i helgen. Det ser jag fram emot, får vila upp mig där. Jag ska äta pizza!


Det var maskerad idag på förskolan. Majken fick låna mina kattgrejer. Hon slet av sig dem ganska snabbt..

Äntligen vann jag nåt:)

... Om än bara en årskalender från Ica Kuriren, men den var väldigt fin! Nu väntar jag bara på att vinna resan:)


Allhelgona


Idag har vi varit på marknad på Rödön, och så har vi varit på den sedvanliga turen till kyrkogården. Det var fint. Hittade en fin plats åt våra ljus.

Jag har haft ont i huvudet hela veckan och har börjar om på en ny förkylning. Jag är så less på att inte få känna mig fräsch någon gång. 

Imorgon ska jag och Marie på loppis! Barnkläder ska jag fynda. Visste ni att man måste tvätta HMs barnkläder 16 gånger innan de är helt giftfria? 

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0