Sjuk tös

Feber inatt, rossel och snor. Lite gnälligt och jobbigt men så är det. Vi har vart ute och prövat jaktlyckan idag. Inget skjutet men några rådjur sprang ifrån oss. Imorgon får vi hoppas på bättring! Både på det ena och det andra. Mamma lagar mat åt oss nu, vi har det bra. Jag borde plugga, orkar inte.
 
 
 
 

Grubblerierna

Börjar man grubbla när man ska sova kan man nästan bara strunta i sömnen och kliva upp. Grubblerier a la "Om jag inte gjorde sådär en gång för flera år sedan, vart hade jag varit idag?" Nu är klockan 6, om två timmar ska vi åka:) Resten av familjen ligger och snarkar i sängen. Jag hinner förhoppningsvis packa det mesta allafall!
 

Vattenläcka

Nu är vi i Östersund för mellanlandning! What a surprise vi fick när vi kom in och det sprutade vatten i badrummet. Hur länge det har gjort det är ganska oklart. Nu är det fixat typ. Någon kom och fixade. Men det ska fixas mer imorgon men då får de gå in med nyckel för vi ska till Falun:) Fast sen vet jag inte hur det är med försäkringsbolag om det skulle vara att något blivit skadat. Det var ju ändå i badrummet så vattnet har ju åkt ner i golvbrunnen som tur var. Jaja, tål att tänkas på.
 
Nu är Fredrik på Max. Vi har så klart ingen mat hemma efter veckan i Lycksele så då blire max - gott!
 Är riktigt less på julmat...
 
Ses imorrn alla ni som är i Falun! (Jag ska inte skicka Majken i ett paket på posten, Kate får stå ut med att vi andra följer med...)
 

Julafton

Jaha men då har vi haft julklappsutdelning också!
Majken har fått en bäbispulka, precis som Lion. Söta.

 
Majken var jättefin i sin julklänning och strumpbyxor, sen hände det en liten olycka så hon fick byta om.
Annars så har vi vart ut och stulithuggit oss en julgran idag, den var inte fin alls, men det var kul! Djup snö och 24 grader kallt. Vackert!
 
 
Åh! Lyckades koppla instagram till bloggen:D
 
God jul:)

23.45

Hej!
Ville bara säga att vi spelat kort och att jag har vunnit. Simon vann också men jag mer. Hanna hälsar till bloggens läsare. Hima ligger och fjäskar för Geri. Donk donk donk.
 
 
Idag började vi med melodikrysset som snabbt spårade ur och blev ingenting. Hur kul är det egentligen med julmusik? Sedan promenerade jag och Hanna in på stan, kollade röda korset och sedan till sportringen. Ullunderställ och ett par jättevarma vantar inhandlades.
 Ja sen gick vi hem igen. Otroligt fin dag idag, om än kall!
Väl hemma lagade vi middag sen hem till Jocke, Ewa och Lion och hälsade på och fikade. Sen kortspel och nu pussel. Det var den här dagen:) Trevligt har vi!
 
Bäbis som får mycket uppmärksamhet!
 
Dock inte från Hanna. Hon lagar potatisgratäng:)
 
 
Hejdå!
 

Hemmaplugg

Hejsan!
Tråkiga lektioner på engelska i veckan. Funkar sådär med Majken med. Så jag har knappt vart i skolan utan suttit och pluggat hemma när hon sover. Känns som att det ger mer:)
 
Igår var jag på bio med Beatrice och Frida och såg sista Twilightfilmen. Den var jääättebra! Annars så laddar vi inför julen här hemma. Ska snart åka och inhandla julmat på maxi. Vi far till Lycksele imorgon. Ska bli väldigt trevligt att fira jul nu och att åka bort någonstans. Var längesedan vi var iväg nåt.
 
Skidor har jag inte åkt än, blir nog i Lycksele skulle jag tro.
 
Nu har jag inget mer att skriva tror jag. Tjingeling.
 
 
 
Snodde bilden från Bea:) Helt själv var vi i salongen, skööönt att bre ut sig!

3:e advent. Vi har glömt tända ljusen.

Men det gör nog inget för mamam är ju så hemskt orolig att jag ska bränna mossan och därmed hela lägenheten...
 
Hur gick tentan? Sådär. Missade nog två enkla poäng som jag helt enkelt bara tog som självklarheter och glömde skriva dem... Sen chansade jag på vissa fågor. Någon kanske gick hem. Förshoppningsvis klarar jag den och förhoppningsvis får jag veta det redan till veckan. Nu börjar en ny kurs. Lektion hela veckan, oftast mellan 10-16. Jag ska nog dock ta ledigt på onsdagen och tvätta lite innan jul och dessutom pallra oss iväg till öppna förskolan där jag hoppas få träffa de andra i föräldragruppen. Det var längesedan nu, sen skolan började har jag knappt sett dem.
 
Majken är på strålande humör hela dagarna. Tror inte hon gnällde en enda gång igår. Det är skönt, och lägligt så här till jul. I och för sig skrek hon i en och en halv timme när vi var på julfest i fredags och Beatrice och Fanny var barnvakter.. Tja, hon har börjat lägga om kvällsrutinerna. Vill vara mer vaken. Så då får det väl blir så då.
 
Ikväll ska jag träna box! Två veckor sedan jag tränade. Först vare en förkylning som satte stopp och sen vare tentavecka. Hoppas man hinner med något skidpass i veckan också, från igår är det gratis att åka:)
 
HEjdå!
 

Tentadag!

Så vare dags för statistiktentan som jag bävat så mycket för. Jag har haft god hjälp av Beatrice och Fanny som förstår den mycket bättre. Jag är som skyldig dem en stor tjänst efter denna termin. De har vart barnvakt på måndagarna och försökt få min hjärna att fatta statistik. Tur för mig att jag har dem:)
 
Fortfarande kallt i Östersund, Fredrik kom hem igår och är ute med hund och bäbis. Han är ledig idag förutom ett möte klockan 14. Precis då jag har tenta.... men hans chef skulle fixa barnvakt.
 
Ikväll ska vi på julfest på hans jobb. Hoppas jag är på bra humör då, att tentan kändes okej...
 
 
Bild snodd från Beas!
 

Bloggaaaah!

Fredrik vill att jag ska blogga mycket i veckan, han är i Norge och jobbar. Så here we go! Njae, men jag har mycket i skolan denna vecka. Tenta klockan 14 på fredag, weeohh... Efter det ska vi på Fredriks jobbs julfest. Det blir kul:)
 
Som tur är så har jag min kära mamma här så jag har lyckats klara inlämningsuppgifter och annat plugg som tur är! Majken verkar gilla sin mormor också. Förutom när hon ger henne kallt rotmos. Det är väl inge gott heller, förstår ju vem som helst:)
 
 
Men nu är det dags att sova för imorgon står seminarium på schemat!

Julmarknad

Hej hopp hallå! Nu är mamma här! Och Helena har hunnit vara här men har farit idag igen. Men innan det var vi på Jamtli julmarknad idag. Jag smakade ost och köttvaror. Allt annat gott var ju förbjudet. Gammelosten smakade skit. Julkolorna såg sjukt goda ut. Jaja, köpte en mögelost som jag snart ska plocka fram ut kylen och så blev det kolbulle. Gott det:)
 
Ikväll har vi utnyttjat vår barnvakt och vart och ätit på Innefickan, jag åt lamm och Fredrik oxe. Mitt lamm var från Nya Zeeland. Fredriks djur var från USA. Väldigt internationellt och miljövänligt. Och väldigt gott. Efterrätter blev det också men det var lite för sött. Man kanske har blivit lite känslig.
 
Imorgon måste jag skriva på skolarbetet innan jag ska till jobbet. Jajjemen. Hejhej.
 
 

Premieras?

Vakna, mata, byta, klä på. Äta lite gröt med sur Majken i knäet som bara vill ta tallriken för mig. Packa väskan, skolböcker, blöjor, våtservetter, leksaker, lekfilt, dator, näsdukar.... På med täckbyxor och täckjacka, knöla ner bäbisen i overall och åkpåse och ned i vagnen. Mössa, vantar, och glöm för allt i världen inte reflexer! Ut i snön och de 15 minusgraderna. Tungt lastad vagn idag. Skynda skynda, skicka iväg ett sms i farten att jag blir en kvart sen. Bäbis somnade på bron, sov tjugo minuter tills vi kom in i skolan. Packa upp sig själv, bäbis, dator och böcker, börja plugga med gruppen kl. 09.15. Rätt snäll bäbis får ligga på bordet och pyssla på med sitt. Försöka hålla henne vaken till föreläsning kl. 13 så jag kan koncentrera mig på den. Funkar! Lunch 12.30, Majken vaken. Somnar lagom till föreläsning. Sover i en halvtimme bara. Underhålla bäbis med ena hjärnhalvan, läsa och anteckna med andra. Inte göra pruttljud på lektionen!!!!! Samlas i gruppen igen kl.15, gnällbäbis som inte kan sova. Tålmodiga klasskamrater. Somnar ändå en kvart innan vi slutar 17.00. Knöla in sovande bäbis i overallen, yes klarar det utan att hon vaknar. Ner på stan, handla middag, hem i snövädret. Ännu tyngre vagn, ännu mer snö på marken. Tungt. Laga middag, Fanny och Bea på middag och sedan plugg igen. Nu är klockan 22.45 och jag ska nog ta en dusch innan jag somnar. Och förkylningen har såklart kommit som ett brev på posten.
 
Borde jag inte få nåt pris eller så?
 

Halloumi

Freddan hittade en halloumiost i kylen ikväll så vi stekte på den och åt. Men det var väl inte jättejättegott. Det går i övrigt rätt bra att vara utan godsakerna faktiskt. Mitt bekymmer är bara vad vi ska hitta på nu när mamma och Helena kommer på onsdag. Det går ju inte att träffas utan att äta en massa!? Vi ska laga en massa god mat iallafall så vi får väl vara nöjda med det då:)
 
Majken är friskare Fredrik likaså. Det är ju då som mamman i familjen får möjlighet att blir sjuk. Så var det när jag var liten allafall. Mamma blev sjuk efter att hon tagit hand om alla andra. Någon slags evilutionär överlevnadsstrategi kanske:P Det börjar killa i min hals.
 
Nu sova, imorgon mängder av plugg.
 
Godnatt!
 
promenad i stockholm blev fotot för dagen.
 
 
 

Älg Korma

Gjorde svingod middag idag, älg korma! Ja det är den här indiska rätten chicken korma, fast med älgkött. Det blev jättegott:) Fast nästa gång blir det nog kyckling ändå, men hursomhelst, receptet ska in i receptboken:)
 
Majken är sjuk lilla pluttan. Feber och förkyld. Hon har fått alvedon nu så nu gråter hon inte längre. Men alltså, det där med medicin till bäbisar... känns ju sådär. Feber är ju en reaktion på något, ska man ta bort det? Men det är ju så jobbigt när hon gråter och är ledsen.
 
Jag ska jobba på lördag! 15-20:D Känns kul!
 HEjd¨å!

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0