Laddar upp.

Vædret ær ju helt sjukt underbart ute. Not. Det regnar och ska visst så gøra hela dagen. Kan det bli sommar snart eller? Barnen ser på film och jag skriver blogg. Alltså, vi laddar stenhårt før att gå ut i regnet.
Funderar på att åka in till stan ikvæll. Var længesedan jag træffade Helena nu.

image540

Jag har också drømt.
Drømde jag var på Tjarn før det skulle sæljas och dær var det lite halvt øverbevuxet och helt pløtsligt var det en massa folk dær. En massa mænniskor från høgstadiet. Hænder av och till att jag træffar på mina nærmsta vænner från høgstadiet i mina drømmar. Allafall så var det ænnu fler och ja træffade någon kille som jag var kær i och nu støtte han på mig men jag blev bara irriterad, før ganska många var fulla visst. Ja, och sen hade Tjarn førvandlats till ett køpcenter typ. Och min kompis frågade vad det var før stælle och jag svarade att min mormor och morfar hade bott dær och så børjade jag gråta lite. Så skulle jag førklara att vi brukade springa øver ængen nær vi skulle bada men orden læt så himla obetydelsefulla om man jæmførde hur jag kænde.
Sen ville jag allafall gå in i Lillbynninga før att kænna hur gott det luktade dær men det var låst så jag førsøkte lukta genom nyckelhålet.

Varsågod alla som vill tolka:)

Poæng till Ivar;)

Jag och Ivar var i skogen idag. Han høll mig i handen nær han høll på att ramla, sen sa han:

-Vad skulle jag gøra utan dig, Gitta?

image547

Ja, vad i hela værlden skulle jag gøra utan dig, Ivar?

Lisebergspaketet

Sådær, nu har jag bokat hotell till helgen. Lisebergspaketet på First Hotel G. Det kommer att bli riktigt kul, hoppas på fint væder:)

image546

Fast just den hær ær nog barnen alltfør små før att åka...

Det blev bra:)

Jo nog blev det en trevlig helg allt. Vi børjade lørdagen med att køra till Moss. Gick runt lite på stan, åt glass och jag hittade en klænning som jag fick lov att køpa. Tog båten øver till Horten och kørde vidare hemåt på andra sidan fjorden. Det var en trevlig liten tripp.
På kvællen gick vi och åt tapas på San Leandro och det ær så himla gott att jag tror jag svimmar eller nåt. Vi tænkte først prova en annan tapasbar på Grunerlukka men vi visste ju hur himla gott det ær på San Leandro så det fick bli det. Grymt. Ska dit och kæka om två veckor igen. Sista kvællen i Oslo... och så blir det Pirates också.
Gick på bio sen allafall - Zodiac, den var helt klart seværd.
Tusen takk Markus ;)

42503-54542503-544
42503-543

Glenn har lekt med en mus... Fast sen kom ju vi och størde han med våra kameror så han tappade helt enkelt bort den. Så han gick och letade lite innan han kom in och åt lite mat.
Igår tog vi med barnen ut før att prova Markus flyg. Det gick væl sådær, han krashade lite och barnen var væl inte helt imponerade øver hans flyg-insats. Men men, han ær ju fortfarande super-Markus i deras øgon:)
Idag blir det rætt tråkigt. Markus ær på jobb, Helena på sørlandet. Jag ska tvætta och packa klæder.

Helgaktivitet?

Jag och Markus har ju planerat att gøra något i helgen... men vad? Vi skulle på kryssning, men det ær fullt øverallt. Sen tænkte vi på islandshæstridning, men hittar ingen i nærheten som inte ær fullbokad. Så det kanske bara blir nåt enkelt som bio och restaurang-besøk. Vi ska ju till Gøteborg næsta helg så vi får væl nøja oss med det.

42503-542

Idag har jag och barnen vart på Hurlumheihuset. Det uppskattades!

Fritidsprogram:)

Det kom ett fritidsprogram på mailen idag från Nordjobb, Island. Weehoo, vi ska resa på till nordisland och sydisland och så ska vi besøka Blå lagunen (dær man badar och smetar in sig med lera ni vet) och sen ska vi åka på "The golden circle" Då besøker man bla Gullfoss (vattenfallet hær nere) och någon geysir och sådant kul. Fattar ni hur kul det kommer bli eller?? Vavavavavava?!!

image539

Sen finns det lite fler aktiviteter på veckodagarna i Reykjavik, men de kan inte jag gå på før jag ska ju bo på landet:)

A, just det. Jag ska på islændsk språkkurs också;)

Ett nytt kapitel i BB-Lindas liv

Linda lägger förlovningsringen på bordet framför sig.
  -Nu vill jag göra porr.

HAHAHAHAHAHA!

Læsa hela artikeln hær http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,1076924,00.html

En tur i en stor skog?

Har drabbats av en længtan till Lycksele... Skulle gærna åka ut i skogen med Boss, Julius, Irene och fikakorgen. Det var alltid ett trevligt nøje nær man bodde dær uppe. Hær om dagarna får Boss alltid gå i koppel, før det ær strængt koppeltvång. Men i de stora skogarna i norr slæppte vi løs dem så de fick springa sig trøtta, och vi blev trøtta och det var alltid skønt att komma hem, trøtt och nøjd, inte trøtt och sliten. (4 "trøtt" i en mening. Jag ær nog ganska trøtt.)

Det ska bli skønt att byta miljø ett tag. Sen kommer jag tillbaka en svæng. I høst. Då får du ladda fikakorgen kæra moster!

image538

Ett gæng slæktingar på en annan mosters femtio-års kalas. Riktigt snyggt smil dær Big...
(Fråga mig inte varfør vi håller upp våra namnlappar, men det var væl någon rolig idé som någon rolig person kom på:))

hungrig

Ja, snart borde man vl sætta igång att packa och packa ihop allt som inte ska med vilket ær en hel del. Helena kommer att få mycket klæder snart allafall.
Jag ska till stan ikvæll och gå på praktikant-træffen med Emma och Helena.

Nu ær det ju så att allt som snurrar i min hjærna handlar om Island, så jag har inte så mycket vettigt att skriva. Jag tænker på det hela tiden. Tænk om jag fantiserar ihop før mycket och bli besviken.

Men jag kan tænka lite på helgen också. Jag och Markus ska nog åka på en minkryssning till Køpenhamn. Fint serru!

Nehej men jag fattar inte...

Idag ringde jag upp polis igen. De hade inte skickat ut något svar till mig før jag har på något sætt førsvunnit. Jahaja... men iallafall blev jag inte antagen før att jag inte var tillræckligt konkurrenskraftig i mina tester som jag gjorde før 1,5 år sedan. Men jag fattar inte varfør de sæger att man ska søka ændå på sina gamla resultat ? Why? Jaja, nu kan jag fokusera på Island istællet och idag har jag bokat biljett! Den gick på 2100 tur och retur, inte så farligt. 10:e juni till 30:e september... Wee;)
Jag ær dødstrøtt idag, verkar som jag får en dålig sømn de dagar som Markus børjar klockan 5. Inte så konstigt kanske, man blir ju lite størd nær han kliver upp klockan 4.

Nu ska jag vila fram till middagen.... adios

Låt det hænda nåt...

Væntar och væntar på svar.... Kommer jag inte in ska jag børja kolla på resa till Thailand :) Har bestæmt mig før att åka dit innan jul några veckor, plus att jag tænkte åka runt och hælsa på alla syskon om jag inte tar mig in på polis. Det skulle vara skitkul.
Annars har Boss sprungit bort idag igen. Jag ær riktigt riktigt trøtt på den hunden før stunden. Har åkt runt med bilen och letat och sen kørde jag till polisen och anmælde han førsvunnen. Men nær jag kom hem låg han på græsmattan flåsandes och skitig. Nu får han ligga ute i band och han ær inte nøjd med det. Står bara och skæller.

image537

Ciao

Sanndrømmare?

Igår natt drømde jag att jag kom in på polis. Inatt drømde jag att jag vara tillsammans med Fredrik Ljungberg. Vi kan ju då dra slutsatsen att jag inte ær en sanndrømmare.

Vi har en massa myror springades på golvet. Så igår tog jag och Markus och gjorde en instas før lægenheten och tvættade golvet med klorin, men det hjælpte føga. Jag føreslår att vi ska tejpa før listerna dær de kommer in men han sæger att det inte hjælper før de tar sig in ændå. Så han førsøker mørda dem med ænnu mer klorin men jag tror inte det biter på de små liven.

Annars har jag budat hem en till klænning på Tradera, så snart får du ett nytt paket på posten Mamma och den hær tror jag du ska få vidaresænda ner till mig. Inte den från Luleå dock, før det ær en annan. Jamen jag vet ju att jag ska spara pengar, men jag håller på att samla ihop lite klænningar till min klænning-samling ju:) Det ær ur-kul.


(Faktiskt så køpte jag en Madonna-klænning igår också)



Man får vara lite sliten idag.

Jag och gutterne sitter och koser oss længst upp i huset. De førsøker spela x-box och jag sitter och læser om Island. Det ær faktiskt helt fantastisk att jag verkligen ska dit! Jag glæder mig verkligen till det!

Den 16:e maj hade Helena fest hemma hos sig, vi var 9 pers och det var trevligt. Senare upplevde jag mitt livs værsta buss-resa. Men det ær inte så spænnande før era øron.
Kom ner på stan och till slut in på Yatsi dær det bara var svenskar. Och rætt galet, men trevlig stæmning. Vid ett tillfælle blev musiken tyst och folk børjade sjunga SVENSKA nationalsången sådær i børjan av norska nationaldagen. Men den avslutades med "supa supa, dansa dansa...!"

Nær vi lessnade dær gick vi till Fridays, gamla hederliga fridays, men dær var det inte så kul så tillslut hittade vi en taxi och drog till Slemdalsveien. Ja, vi fick sova dær och det var ju bra det. På morgonen tog jag bussen till Drøbak och gick i tåget med barnen och Dag & Vibeke. Først alla barnehager och skolor och sånt och sist russebussarna. Det var kul det, efter det blev dte lite glass och sen åkte vi in till Oslo igen, och dær var det ett himla ståhej, jisses ja. Førra året var det regn och vi satt på en uteservering hela dagen och man mærkte inte så mycket av sjælva firandet, men i år! Till slut fick både jag och Boss nog av allt så vi och Emma & Helena tryckte oss in i en t-bana och åkte till Majorstuen och træffade Markus som precis hade vaknat. Det blev lite væl hårt før honom kvællen innan. Sen åkte vi till Grunerlukka och kikade lite. Hamnade på en asistisk restaurang och jag åt en riktigt god sushi. Mmm...
Åkte in till Karl Johan och undrade vad kungen gjorde hela dagen efter att han hade vinkat. Kollade på allt folk en stund och sen åkte vi hem.

Det var allafall en riktigt trevlig och lyckad dag och solen sken hela dagen. Kul att få vara med på:) Bilder dær nere...

Gratulerer med dagen Norge:)

Hurra meg runt, syttende mai er vi så glad i. Hipp hipp hurraaaaa!

42503-534

42503-535
17:e maj-tåg i Drøbak. Japp, jag var också med;)

42503-533
Min ær hemma Kate! Så otroligt snygg i sin kostym!

42503-532
Så otroligt vacker i sin bunad. Jag fick lov att fråga om jag fick ta en bilde, och det fick jag.

42503-531
Boss ær inte så glad i 17:e maj. LIte stressad av allt folk och allt ljud.

42503-530

42503-529

42503-528

Wheiii!

Jag ær dødstrøtt nu. Natta!

Dagen før 17:e maj

Piuh, mycket att stå i. Har inhandlat ett par vita pumps idag før att ha på den stora dagen imorgon. Det blir nog bra. Fest hos Helena ikvæll. Tror det kommer bli riktigt skoj.. men imorgon klockan tio vill jag gærna vara på torget i Drøbk før att se nær gutterna går i 17:e maj-tåg. Så jag får ta det lugnt ikvæll med andra ord, før jag ska køra klockan halv nio imorgon.

Imorgon tror jag det blir sol. Oh vilken hærlig dag det blir:)

Nöjd allafall

Jo, jag tror man är med i trygden automatiskt om man betalar skatt så det är ju bra. Nu var det bara alla papper som ska fyllas i och allt det där. Och sen direkt till Island. Men vad jag flänger och far.

image527

Jag vill shoppa

Inte lika nøjd

Gah. Førmodligen har jag inte vart med i norska trygden så jag får førmodligen ingen a-kassa nær jag kommer hem. Skit. Skit skit.

image526

Nøjd nøjd nøjd

Mannen hær ær vældigt nøjd, nøjd nøjd nøjd.

image525

Okej. Nu har jag fått veta att i mitten av denna vecka får jag svar från polis. Hm. Jag tycker næstan att det ær mitten av denna vecka nu. Och mitten av maj. Jaja, men det bæsta ær att om jag kommer in så startar terminen den 27:e augusti. Det ær ju super før jag trodde den skulle børja i mitten. Så jag behøver inte gøra någon arbetsgivare på Island besviken heller.

Jepp:)

skit

Usch. Det blev bara værre. Barnen och jag traskade ut i blåsten och regnet och kom 20 minuter før sent till gymnastiken bara før att upptæcka att det var instællt. Tack før den sena informationen. Så då gick vi hem igen. I regnet. Och blåsten. Kalla hænder på kalla griniga barn.
Sen blev jag mer sur och sen blev jag ledsen och Markus ryckte in och jag blev bara sur igen. Just nu ær jag bara lite sur. Och så længtar jag efter Mamma hemskt mycket.
Nejmen jag ska gå och lægga mig.
Imorgon ska solen lysa igen.
Gnatt

Mitt fel

Om Helena inte bloggar på ett tag nu så ær det mitt fel. Jag har tagit tillbaka datorn. Eller egentligen så ær det Markus før han ska førsøka hitta en massa bilder som ær borta. Ja, jag hoppas verkligen han hittar dem. Børjar vara nervøs før hur længe jag ska vænta med att bestælla flyg till Island. Vill ju ha svar från polis først egentligen. Och nu ær det mitten av maj.

Det spøregnar hær och jag kan væl knappast sæga att livsgnistan ær på det yttersta idag.

Jag har huvudværk också. I helgen hade vi førresten schlager-fest hos Emma. Vi vet ju alla hur schlagern gick men festen var skoj iallafall. På onsdag ær det 16:e maj och dagen føre 17:e med andr ord då blir det fest igen och Josefin och Madde ska visa hur det går till. Det glæder jag mig till:)

Idag ær førsta dagen på min nyttiga månad førresten. Nu ær det godis-stopp men jag har redan blivit sugen flera gånger om... Hejhej

Førsøker væl då

Dag har fixat mitt internet och påstår att det ær mycket bættre nu. Men om det hær ær bættre vill jag nog hellre ha tillbaka det sæmre. Før det hær ær inte bra. Få se om detta inlægg kommer med, kan mycket væl hænda att uppkopplingen far åt skogen.

Ikvæll var jag och Markus på Ski och shoppade. Ja, men ibland får man ju. Skulle kolla efter en 17:e maj-kjole. Jag køpte en blå fin på h&m som jag tænkte matcha med mycket vitt så det ser fræscht och fint ut i sommar också. Om det nu inte ær før kallt før att ha klænning på Island. Sen køpte jag två spiderman-kepsar till Ivar & Viktor som de ska få imorgon. Viktor ska ju bli Spiderman nær han blir stor.
Berættade førresten lite førsiktigt om Markus bilinbrott hæromdagen. Viktor var lite mer brutal och svarade att Pappa skulle komma med den røda bilen och køra på tjuvarna så de dog. Nejnejnej sa jag. Man ska vara snæll och det dær får polisen ta hand om...

I mat-affæren på Ski hittade jag Islænskt godis som jag naturligtvis køpte. Det var lakrits med choklad runt. Førsta tuggan var væl sådær men sen blev det riktigt gott. Tummen upp før islændskt godis alltså:)

Nu har vi kækat middag med Dag och Vibeke. Grillat med rødvin. Till skillnad från sin storasyster har man ju vant sig vid den drycken nu ;)



Mamma kan vara stolt.

Sedan Mamma hade sitt allvarliga penga-snack med mig i påskas har jag sparat ordentligt med pengar. Om mindre æn en vecka ær det løn och jag har massor kvar:) Sedan kænns det ju inte så himla motiverande att shoppa sommarklæder heller eftersom jag redan har mer æn vad jag kan ta med mig till Island.

42503-524

I need a visit to Vienna

.... Baby, check your busy agenda..

Igår var det kør. Skønt att sjunga något annat æn gospel ett tag. Men inte så længe før Markus hade haft inbrott i bilen. Han var så arg. Ja, jag blev också det... det ær så elakt och taskigt och jag blir så ledsen før att det finns folk som gør sånt mot andra mænniskor. De hade tagit hans dator och hans nya resvæska med klæder och lite paintballprylar før några tusen. Hoppas han får ut på førsækringen, en ny dator har han redan fått på jobbet. Tænk om det hade varit vår gamla dator och alla bilder vi har på den. Tur i oturen kan man væl sæga.

Idag fick jag nytt Visa-kort. Det var jættefult. Men det ær bra att ha nu nær jag ska till Island. Jag går och tænker på det hela tiden, och nu måste jag skriva en liten lista på allt som ska ordnas.

Ciao!

Bara att stå emot

Sængen ser så lockande ut. Det skulle vara så skønt att sova en stund. Men... det kan jag gøra på bussen in till stan i eftermiddag. Ikvæll ær det væl kør igen.
Jag har glømt min mobil någonstans. Typ i bilen tror jag. Det ær irriterande.
Men å vad jag vill sova alltså...........

Release me

Grimsstaðir

42503-523

Om snart en månad.

Hjærtat slår... och slår ner...

"Igår drack jag vatten och då skøljde vattnet ner Karius och Baktus ner i magen, men då kom hjærtat och slog på dem"

42503-518

Skateboard-kungen

Jo, jag tycker konserten var rætt bra, men de kunde ju ha smilt en gång allafall... Men jag køpte två skivor, och de var jættebra.

Igår var det gospelkonsert i kyrkan. Det var kul:) Sen direkt hem och vara barnvakt fast det var inte mycket att gøra før mormor hade redan lagt barnen och allt. Men dæremot steg jag upp halv sju, Markus hade precis dratt till jobbet och jag hørde att barnen hade vaknat. Fast jag ær pigg trots den tidiga timmen.

Annars då... Jag vet inte jag..

42503-508

Hujedamig

Anej, det var kallt. Jag skulle lægga mig och sola på verandan, precis som igår, men det var før kallt idag. Så jag gick in och hæmtade en filt och somnade under den. Vaknade och låg och kollade ut øver fjorden en stund. Frågan ær om man någonsin kommer att ha en sådan storslagen utsikt i sitt boende igen. Man får passa på att njuta av det, snart ær det dags att dra vidare.

Igår stædade jag och Helena ut huset på Slemdalsveien. Vældigt noga. Det tog oss 5 timmar. Jag fattar fortfarande inte hur det kunde ta så lång tid, men med torkning av varenda list i hela huset och allt annat blev det så. Jag och Markus kom hem klockan ett inatt.

Nu ska jag sætta igång lite Sahara Hotnights musik, før ikvæll ska jag se dem:) Hoppas bara det finns biljetter kvar, før jag har inte førkøpt några...

Ciao!

42503-517

Vilken slappar-dag

Ja, jag har ju gjort några vettiga ting, men inte vare mycket heller. Men det ær verkligen skønt att ha det såhær emellanåt.

42503-507

Marinerade vitløksklyftor och Bregott med tunnbrød

Idag ær jag ledig och det var grymt skønt med sovmorgon. Men inte længre æn till nio, man ær væl ingen slappis heller. Nej, jag tar min uppgift att ringa och væcka mina syskon på størsta allvar. Fast idag har jag inte ringt nån, før jag har knappt några pengar kvar på telifonen.

Igår var vi i Frognerparken och "firade" sista april. Det var fullt med fulla russer. Vi førsøkte grilla en stor Flintastek inhandlad i Sverige, men de dær engångsgrillarna ær ju inte værldens bæsta. Allafall så fixade det sig med lite handsprit som jag hade i handvæskan. Så lite mætta vart vi. Men kvællen blev inte særskilt lång.

Idag ska jag helrenovera Boss. Dusch, klipp och kloklippning. Det behøvs, och sen kommer han att bli en mjuk græddbakelse:)

42503-515

Sahara Hotnights

Nej! Det blev ingen The Ark før min del, men Helena och Emma hade vekligen good-time på deras spelning. Men jag....... ska på Sahara Hotnights på torsdag isællet:D Jihoo! Det kommer bli skitbra det!

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0