Stor rumpa

Det ær ganska mycket jobb nu, dærav min brist på bloggande. Blir 24 timmar extra denna vecka.

Funderade ju på att åka på ridlæger i Hærjedalen i sommar, funderade dock lite før længe før nu ær det fullt! Ødet ville inte det eller nåt. Æh, det var puckat av mig att vænta før detta ær kanske sista sommaren innan pensionen som jag har møjlighet att vara ledig næstan en hel sommar.

Imorgon, på sjælvaste skottdagen fyller Markus år. Han blir gammal gubbe, jag tror inte jag vågar skriva ut hans ålder hær, då tror væl folk att han ær gubbsjuk som ær tillsammans med unga mig...;)

42503-807

Haha... Viktor ritade Mammselen under dagarna i Falun. Det dær långa som sticker ut ær en stor rumpa, INTE något annat :P





Några goda tvålar

Idag har jag faktiskt vart inne i Oslo mest. Træffade Linda Gotland som ær hær på besøk:) Vi kækade, shoppade och fikade. Och luktade på en massa goda tvålar tills vi blev yra i huvudet:)

Ikvæll ær det friskis, men jag ska inte træna. Annars går det bra.
Vi har handlat ca 10 påsar fulla med mat idag så nu ær det bara att moffa.

Öppet spår

Min kæra bror har åkt Øppet spår idag på tiden 05:43:24. Visst ær han bra?

42503-813

Bro!

Tillbaka i Norge

Jao, vi kom tillbaka vid halv tolv inatt. Idag kænner jag mig næstan bakis fast jag har sovit jættelænge (fick ledigt på førmiddagen) Mamma sæger att jag måste sova ordentligt:) Jag tog till och med næsdroppar igår, fast jag inte ens hade problem med andningen, bara før Mamma hade sagt det. Mamma har alltid rætt.

Fick ett litet utbrott på min hals igår nær vi åkte hem. Den har gjort ont i flera dagar nu, sen ville jag helst hem igen. Men nu ær man tillbaka och det ær væl okej. Har ætit løvångerbrød till frukost med bregott, messmør och lite annat svenskt gott till.

Ska ta en promenad till b.young med lønerapporten. Sol ute, sol i sinne.

Bilder

42503-80942503-80842503-80642503-80542503-80442503-803

Några av Mammas bilder

Å jag är så trött och ska snart sova. Fin dag i skidspåren idag:)
Vill inte åka tillbaka imorrn:(

42503-800
42503-800
42503-800
42503-799

Natta!

pluttarna:)

Åhej vilken dag... Vaknade sex och nu har jag god lust att lägga mig och sova. Men jag ska försöka umgås med Mammselen lite först:)
Idag har barnen åkt lite skidor med Mamma och sen åkte de stjärtlapp i långa backen igen. Jag och Markus försökte fixa så en lampa slutade lysa i bilen. Den åkte in på verkstad men hade som tur var inget fel. Sen köpte vi deras försenade julklappar till dem. Nya akekälkar:) Bäst och snabbast i hela världen och de ville inte riktigt sluta åka.
Middag hos Pappa ikväll och barnen hade slåsskamp i vardagsrummet men under middagen uppförde de sig exemplariskt och åt upp all mat, pratade och koste sig.
När vi kom hem hade Mamma gjort pannkakor och blåbärssylt så de tryckte i sig lite mer. Ingen risk att de svälter:)

Nu ska jag dricka te och försöka bli frisk.

Så här på morgonkvisten...

42503-798

Detta skulle inte sitta helt fel!

Swiiiisch

Sov inte särskilt bra inatt med ett dunkande öra och täppt näsa (börjar blir mycket självömkan:P), så jag klev gladeligen upp när kidsen vaknade vid halv sju-tiden. Försökte då få dem att leka så stilla som möjligt för att inte väcka mamma som jag tyckte förtjänade lite sömn. Sen kom hon ändå upp och barnen och Boss stressade på och ville ut. Så vi gick en morgonpromenad innan vi åkte upp till Pappselen, som för övrigt har handen gipsad efter lite väl vild skidåkning nedför mördarbacken. Mamma hade köpt gula stjärtlappar till barnen och nu har vi åkt lite överallt på hela Sjulsarvet, perfekta åkbackar! Sen har barnen klättrat omkring på ett stoooort snöberg (snölagret till skidspelen)

På eftermiddagen åkte vi ner på stan för att jag hade bokat tid för ansiktsbehandling till Markus (tidig födelsedagspresent) Medan han var där gick jag och barnen på djuraffären och såg på fiskar, fåglar, kaniner, råttor, spindlar, ormar, sköldpaddor och ödlor.

Nu är vi hemma hos Mamma igen och vi planerar att fixa pizza till att hon kommer hem från jobbet, svensk pizza är mycket godare och mycket billigare än norsk.

Ciao!

 

Ny vana?

Jag vann en auktion på Tradera sent igår kväll.
En duschradio:D
Det har jag önskat mig en bra stund, fast jag råkade bjuda på två så kanske jag får hem en till då. Men kanske lilla Mammselen också vill sjunga i duschen.

42503-797

Nej, jag bloggar inte halv sex på morgonen för att jag är så himla morgonpigg men jag har en hals som nästan dödar mig varje gång jag sväljer

Jag är nykter.

Jag har ont i huvudet, jätteont i halsen och är förkyld. Det är synd om mig. Jag hade hellre varit onykter.

Jabadabadooo!

Tjena, vare nån som fick springa mittensträckan eller?


Så vad har hänt idag? Jag har jobbat i butikken. Gjorde kassavstemningen på rekordtid och fick skjuts hem av
Markus så jag kunde se bachelor på tv. Vilken nörd man är:)


Ellers da? Imorgon måste jag packa väskan för på onsdag drar vi heeeeem:) Annars ringer jag mest Katarina någon gång om dagen för nu när Helena är borta har jag ingen annan att ringa till.

image796

Okej, ni får se han. Det här är alltså den omtalade MrX.
I en gammal hårtork som är skitvärt att spara på. Skitvärt.

Vintersöndag

Jag och Mister X sitter i soffan och äter ost och kex till frukost, jag var så mätt igår att jag inte orkade det då. Dessutom har jag blivit förkyld så jag la mig ganska tidigt. Vi sitter och ser på all vintersport på tv. Jag tycker det var snällt av alla folk som mailade till studion och tipsade Britta Norgren hur hon skulle göra för att bli fri från hostan hon haft hela säsongen. Honung! Att hon inte tänkt på det förut...

Jobbade på b.young igår och det ska jag göra imorgon också. Vi kommer förresten till Falun på onsdag kväll. Åker igen på söndag, Har lovat barnen att stanna på en godisaffär i Sverige och köpa en massa svenskt godis:)

image795

Asså, han är typ det enda privata jag har kvar så ni får inte se hela han

och den hær ønskar jag mig till sommaren.

42503-794
Den ær så fin:) 298 från h&m.

Order från brorsan

Per-Erik skickade en bild som jag skulle ha på min blogg och hær ær den:

42503-793

Haha, och bakom står pappa lyckligt ovetande om sina størda barn.

Om en vecka...

...är jag i Falun. Det ni:) Fixade allt igår med jobbet och om en vecka efter barnehagen packar jag och Markus bilen och tar med kidsen hem:D Vi ska heja på skidåkare på Svenska Skidspelen och träffa bamsebjörnen och åka skidor.

Idag är det alla hjärtans dag också ja. Markus kom hem med en liten gullig present, ett halsband. Själv hade jag inget till han men det gör inget. Jag är ju så charmerande att han får nöja sig med det:P

Är det förresten någon i den här världen som vet något om hur det går för Helmert?!

efter sommaren..

B.young vill veta om jag ska jobba hos dem efter sommaren. Jag har ingen aning. Vad ska jag gøra efter sommaren?

Jag:-Jag tænkte gå och byta dina sængklæder...
Ivar: -Det kan du gott gøra.

...det kan jag gott gøra, betjænt som man ær.

Jaja...

hejhiopp

Tjeeeeena!
Känner mig ganska okej idag så nu vill jag inte tjata mer om mina sjukdomsbekymmer:) Ni ska få se en rolig bild till bara men sen äre stopp. Skönt va.
Melodifestivalen ja. Amy Diamond, E-type & Poodles och Michael M..... var bäst. Christer Sjögren var det defenitivt INTE:

Imorgon ska jag träffa Helmert för sista gången på länge... Hur ska jag klara mig utan henne? Vi ska äta tapas på SanLeandro och det är så grymt gott det. Så får man hoppas man har matlust men det är nog omöjligt att inte ha det på det stället.

Och Sanna Kallur slog världsrekord... ja jag säger då det:)

men bilden ja:)

42503-790

Ciao!

Bara en sekund.

Jag fick ögoninfektion, jag fick feber, jag fick ont i hela kroppen och jag blev förkyld. Men det vet ju hela min familj eftersom att jag har telefonterroriserat dem under tiden eftersom det är så fruktansvärt tråkigt att ligga i en säng i ett mörkt rum i två dygn.

Nu har jag fler ögondroppar och jag ska försöka städa huset idag men kroppen känns fortfarande sliten och jag känner mig lite stel i ögonen, ungefär som träningsvärk. Jag måste ringa till ögonkliniken imorgon och fråga hur illa det var för mina ögon som ska läka att åka på en infektion och en influensa.

Ja, och sen får jag faktiskt inte sitta vid datorn, se på tv eller läsa som vanligt och det är så himla tråkigt, men då går jag nu, hejheeeej.

Infektion?

Nej, mitt øga vill inte riktigt och idag har det gjort rætt ont hela dagen, eller egentligen vældigt ont. Jag ringde och pratade med dem i Sverige och de sa att jag skulle komma in med en gång fast nu bor jag ju hær så det gick ju inte, men allafall har min snælla pojkvæn lovat att komma hem från jobbet snart så vi kan åka till legevakten. Alltså vårdcentralen typ. Hon i Sverige trodde jag hadde fått en infektion i øgat som troligen kommer från "mina" sjuka barn.
Undrar om jag kan jobba i barnehagen imorgon då...



Så hær ser jag ut idag. Jag ser ju jætterolig ut:)

Inget är kul.

Det är regn. Det var kör utan Helena, inget är kul. Jag saknar Helena jättemycket, det  är inge kul utan henne.
Jag är heldepp och jag glömde min tårersättningsvätska i kyrkan, så nu måste jag gråta tills jag köper en ny.
En semla har jag fått men inte i varm mjölk, Och Markus tycker om mig allafall.
Gonatt.

42503-788

Den finns dær, synen.

Om jag ligger i soffan och blundar ett tag så ser jag ganska bra nær jag øppnar øgonen sen. Annars ær det rætt suddigt. Men då vet jag att jag kan se bra allafall. Tyværr har det skavt i høger øga hella dagen men det ær inte værre æn att jag kan leva med det. Så ja, dagens øgon-rapport.

Igår, på min øgon-måste-vila-dag, gick vi och såg Arn på bio. Den var fin, den var bra, den rekommenderas. Men det dumma var att den slutade alldeles før tidigt. Ja alltså jag vill att om en film slutar lyckligt vill jag se hur de lever lyckliga också.

Annars går jag i Lycksele-drømmen om dagarna. Sommar sommar...

Min operation

Hur fungerar LASEK?
Vi bedövar ögat med ögon droppar som svider i cirka 10 sekunder. När ögat är helt bedövat lossar vi det yttersta cellagret på hornhinnan (epitelet) med hjälp av en svag alkohollösning. "Epitelet" tas sedan bort. Lasern behandlar sedan ytan under epitelet och exakt rätt mängd vävnad som motsvarar ditt synfel putsas bort. Därefter sätts en kontaktlins ( bandagelins ) på som att "plåster" i 4 dygn.

Man kan förvänta sig att synen varierar under de första veckorna. Dimsyn på kvällen. Viss ljuskänslighet. Besvären avtar för varje dag. Du skall undvika dammig miljö, fysisk aktivitet som tex. styrketräning, simning och bastu samt miljöer som avdunstar starka kemikalier/ångor.

Min syn har vart kass de sista två dagarna men imorgon ska jag försöka vila ögonen. Men jag vet inte vad jag ska göra. För ska jag vila ögonen får jag inte se på tv, sitta vid datorn eller läsa. Och jag har köpt en ny bok som jag har sån himla lust att börja med.

Men snart ska jag alltså se bra:) Förhoppningsvis:)

42503-787

nice ass!
Från vänster: Marky Mark, Kate the bitch och Helena Lindén, snart 21 år från Falun. Gillar mysiga hemmakvällar och långa skogspromenader.

Eller förresten så ser jag inte skillnad på mina systrars rumpor. Kan vara Helmert i mitten. Fel vinkel.

Fy.

Å idag satt  jag och såg "ten things I hate about you" igen. Det är Heath Ledgers första film och jag blev kär i han när jag såg den första gången och nu är han död och det är så sorgligt...

Men jag är halvt blind idag. Allt är suddigt och jag stod och undrade vad LL vad för storlek på b.young idag. Men det var bara jag som såg dubbelt.
Sen frågade min chef hur det blir i sommar och jag sa att jag kommer nog vara i Sverige under Juli och Augusti. Jaha då måste vi skaffa en ny då sa hon och då kände jag mig värdelös och dum och nu är jag inge glad och varför skulle Heath dö för? Ååå

Irene, Lycksele, Juli och Augusti. Fint? Boss säger hej också.
Hjärtrum och stjärterum och allt det där:)

Jobbar imorgon igen och ska man resa till utlandet och solen eller?

42503-786

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0