Jag jobbar igen

Nu är man inte sjukskriven längre så jag jobbar. Inatt drömde jag att jag hade fem extrajobb och jag fattade inte hur jag skulle lyckas hålla ihop det hela.
Jag är lite stressad över en massa saker som deklaration till Island, skattekort och en massa lönelistor som jag intre skickat in och ett bankkort som ska hämtas och ett nytt körkort som ska hämtas i Oslo och mitt i allt det här ska jag droppa ögonen fyra gånger i timmen!

Nej så jag har inte helt tid till bloggen. Sen har jag ingen dator heller men imorgon får jag tillbaka den som Helena har lånat av mig. Sen råkade jag säga att hon skulle få ta min kamera till Sydamerika också. Ja inte vet jag varför jag säger såna snälla saker ibland som jag inte reflekterar helt över.

Ciao!

42503-785

Mamma, kan du kolla hur mycket jackan kostar att skicka med posten? Har fått den såld för en hundring men du måste väga paketet...

I´m alive..

Tjena!
Nu först kan jag se dataskärmen. Gjorde ett tappert försök igår kväll men skärmen var så ljus att det bara var ett stort vitt sken.
Åkte alltså till Göteborg med Markus och höll på att börja gråta redan på förundersökningen för läkaren berättade att för vissa kunde det göra fruktansvärt ont efteråt, det värsta de hade vart med om, och då blev jag ju himla rädd. Han berättade också att jag inte skulle kunna jobba på mellan 3-7 dagar, Sen fick jag lugnade som tur var men låg ändå och skakade på operationsbordet. Jag kände ingenting under operationen, bara att det tryckte lite på ögonen och att det luktade bränt, och det tog kanske bara 10 minuter.
Efteråt fick jag smärtstillande och en massa droppar. Dagen efter mådde jag ganska bra faktiskt, gick ju på smärtstillande, tog hand om Viktor som var hemma från barnehagen, fast särskilt bra barnflicka var jag inte eftersom jag sov nästan hela dagen och han satt och spelade tv-spel.
Nästa dag mådde jag värre och hade ganska ont och sov också en massa, helt otroligt hur man kan sova så mycket...
Igår följde jag med Markus på innebandy men såg inget av matchen eftersom jag blundade hela tiden, sen gick vi en tur på stan med allt bara flöt ihop och jag såg förmodligen ut som ett fyllo i solglasögon. Igår kväll tog jag ut de skyddande linserna som jag fick under operationen och trodde det skulle bli bätte men det gjorde ont som tusan och jag övervägde att ta de bedövningsdropparna som jag fick med mig men som jag helst inte skulle ta för de är inte så bra för läkningen. Men jag tog min sista smärtstillande tablett och smärtstillande droppar och somnade gott och drömde en massa roliga drömmar där jag kunde flyga och greja. (Hade en kattunge som bet sig fast i min hand också som jag drämde in i en trästock)
Imorse kände jag att det äntligen är på rätt väg med läkningen.Har vart ute med Vibeke och barnen, Markus och Boss med dubbla solglasögon. Fast jag blev lite trött efter ett tag och har sovit lite efteråt

By the way, här är mina vackra ögon (som jag själv knappt har sett eftersom jag har solglasögon på mig hela tiden och ska ha det utomhus i tre månader nu)

42503-783

Jag är så snygg!

Förresten är det inte säkert att vi åker till Thailand eftersom solen skiner så starkt... triiiist.

image784

Den här fina sången sjunger vi på kören nu:)

http://www.youtube.com/watch?v=y8tM-U4c5PM

Körövning!

Oo det är så kul med kör. Först innan man tar sig dit känns det ganska jobbigt med lång bussresa och allt, men när man väl är där är det så kul och sen är man så glad efteråt! Stegade fram till prellen idag och frågade om det finns något slags bidrag man kan söka för just nu kostar kören mig 580 spänn i månaden i busspengar. Ska jag även sjunga i kyrkan på söndagar blir det ändå lite mer. De har höjt busspriserna...

På onsdag klockan mellan 15-16.30 någonting kan ni tänka på mig för då ligger mina ögon på operationsbordet (förhoppningsvis jag med) i Göteborg. Sen är jag 23000 kronor fattigare. Det kan ni också tänka på och vara glada att ni har era 23000 kvar:)

Jo, sen ska det ju kanske gå lite pengar i början av februari någongång (runt den 6:e), då planerar vi (BigMac) att åka till Thailand. Men vem vet om det blir av? Hittar vi en billig resa, på typ 5000 så slår vi nog till.

42503-782

Det var väldigt, väldigt dumt av mig att leta reda på den här bilden...


Hade jag kunnat haft henne i lægenheten så...

http://www.frostimport.com/saluhast_familj.htm

Hon længst upp. Jag vill haaaaaaa!

sushiiiiiiiiiigen

Ytterligare en helg borta ur ens liv. Jag jobbade igår och

det gick rætt bra, fick berøm av chefen allafall och så ska jag jobba imorgon igen. Det ær en sån himla trevligt arbetsplats och så himla trevliga arbetskamrater på det dær stællet, inte konstigt man trivs:)

Igår kvæll kom Helena hit och vi lagade nachos och såg film. Idag var vi på en lång promenad med Boss på Seiersten. Vi hade med oss mackor och fikade i skogen.
Sen kom Markus hem med sushi åt oss. Så himla gott!

Ikvæll...`? Stæda? Tvætta? Eller bara ligga och læsa och slappa? Kanske planera Thailandsresan?

image781

Våren har kommit till Drøbak:D

Nej jag bara skojade. Hohooo

Shit vilken natt

Barnvakt... halv ett beslutade jag mig før att sova, trodde jag. Tills Viktor vaknade och gnællde och hade ont i magen. Førsøkte sova igen till han gnællde igen. Han somnade om i Dag och Vibekes sæng. Sen var det Ivar som hade problem med sin hals. Lagade honom lite te som han knappt vill ha något av. Sen skule jag førsøka sova igen kring kvart i två och lyckades efter att ha flyttat mig från sængen till soffan eftersom att Ivar snarkade. Halv fyra kommer Markus in trodde jag. Fast jag kom på att han inte ha høgklackat så det var visst Vibeke, pratade lite med henne och hon tog Ivar från min sæng. Sen skulle jag sova. Igen. Fast då ringer en olycklig Markus som har missat bussen hem och har irrat runt på stan, så då ska man løsa hans problem också. Så nu sitter jag hær och kollar upp buss-tider och som tur ær gick det en fem øver fyra som han skulle springa till. (Tror han har orienterat sig lite nu)

Så nu ska jag sova. I nån timme før sen ska væl Markus dyka upp. På riktigt den hær gången.

Jag ær riktigt glad att Vibeke ær hemma så jag får sova imorgon. Vibeke ræddar alltid situationen...

Orættvist...

Vissa kan då det dær med att skylla ifrån sig. Eller kanske inte eftersom det genomskåååådas!

Haft en rætt lång dag men skønt med kvæll. Jag ær barnvakt och enda vuxen i huset. Till och med Markus ær ute och festar. Sitter och kikar på p3guld-galan. Lars kunde inte komma før han fick så mycket inspiration att han fick lov att stanna hemma och skriva nya låtar. Det var en godtagbar ursækt Lars!

och jag funderar vidare på mitt ridlæger:)

Ett föl kanske?

http://www.neverneverland.se/horses/horses_story.htm

Det ær ju næstan så man børjar gråta.

Ridläger?

Jag funderar starkt på att åka på ridläger i sommar, i Vemdalsfjällen. Det kostar fyra och ett halvt men man får 500 i rabatt om man amæler sig innan sista februari. Det skulle vara så himla kul:D Man måste ha lite ridvana dock och jag vet inte om jag har det men kanske. Nu råkar lægret (5 dagar) vara på min fødelsedag, men det kanske blir skoj. Vad vet jag...

Ikvæll, jobb, imorgon, jobb, på lørdag, jobb.

hejsvejs

negermackor

Jag rostade brød åt Ivar som ær hemma och ær sjuk idag. De råkade bli lite brænda..

-Oj, det blev negermackor
-Negermackor?
-Ja, fast så får man egentligen inte sæga, sæg inte så i barnehagen.
-Nej, bara hær hemma
-Ja, bara hemma...

Jag ska snart ivæg på næsta jobb men har precis blivit kvar med kvællens middag, lasagne, som de bara kan slænga in den i ugnen sen.

Ciao!

Jag ska bara stå ut

Jag ska bara stå ut... på  væderleksrapporten ær det bara regn så lång den stræcker sig. Kul. Men jag øverlever væl... kass vecka kasst.

Men till det positiva. Jag sålde bæst førra veckan och hade ett supersalg på 3500:) Min chef  var jættenøjd, butiksægaren var jættenøjd och jag med.

Jaja.

Nej nu blommar det!!

Markus Sikström sier:

glenn sikström heter han

Birgitta sier:

nej heter han inte

Markus Sikström sier:

jopp

Birgitta sier:

varfør det? det ær ju helenas och min katt

Markus Sikström sier:

ehhh jaa, om boss är endast min hund så

Birgitta sier:

mæh! du har aldrig tagit hand om glenn sjælv och jag har tagit hand om boss mer æn du gjort!

Markus Sikström sier:

ok

Markus Sikström sier:

börja bråka..

Markus Sikström sier:

de handlar inte om att jag tagit hand om honom..

Markus Sikström sier:

de handlar om att han är döpt till Glenn Sikström efter mig

Birgitta sier:

HAHAHA LOL!

image780

Glenn Lindén

idrottsgalan

Ikvæll ær det idrottsgalan och det betyder att jag inte kan infinna mig på køren som børjar igen...

Vælkommen skøna vår

Inatt regnade det mesta av snøn bort och imorse nær Viktor kom ut sa han:
-Gitta, det har blivit høst igen! Jag svarade att vædret bara ær lite konstigt, men att det ær vinter. Men man blir ju lite osæker sjælv. Nu ær det strålande sol och fjorden ær blå och fin. Okej, jag øverlever det:)
Planerna før dagen ser ut som så att jag ska stæda huset och børjar på b-young klockan fyra, væl hemma igen væntar rækor till middag.
Lørdag ær det jobb igen och efter det blir det bara att hænga med Helena och Markus.

hejhej

Knaaaak

Hær blåser det så det knakar i huset och snart kommer det nog regn också. Jag børjar jobba i barnehagen om en timme, å vad kul, jag æskar att stå ute i skitvædret och kolla på barn som leker och bara blir bløtare och bløtare.
Igår fick jag ett nytt uppdrag i barnehagen. Två timmar i veckan ska jag følja med tre barn som har behov før lite extrahjælp på træning, sång och lek och sånt (tror jag). Det blir nog spænnande.

Igår jobbade jag på b.young, tiden børjar gå lite sakta dær nu før tiden men det ær nog bara en svacka hoppas jag. Kom hem med en søt topp och en kofta. Alltid blir det något:)

I tisdas var jag på Friskis också som startat upp igen. Vibeke føljde också med eftersom vi ska bli så duktiga och komma i form. Førresten har hon slutat røka. Det var det som var grejen førut, hon har vart røkfri sen førsta november tror jag. Det ær så bra gjort!! :D

I helgen ska jag till Helen och sitta på hennes sitteputer en stund.

image779

regn och snø och regn och snø...

Idag har jag inget extrajobb, som jag vet om just nu iallafall. Det kænns superskønt. Jag har massor att gøra hær hemma dock men inget som ær vældigt bråttom så jag stressar inte. Inget nytt har hænt sen sist, var i barnehagen igår och byggde en massa snøgubbar och åkte stjærtlapp.
Jag måste bestælla ett nytt kørkort sen åkturerna ner før trapporna i lørdags førresten...

42503-778

Varfør får jag inte på mig dina blåjeans?

Idag har vi legat framfør tv:n hela dagen, mitt huvud har inte pallat med något annat. Kalla ær grym och jag visste att hon skulle vinna.
Helt fantastiskt kul hade vi igår. Det blir oftast roligast nær man inte kommer inte på nåt stælle i Drøbak, hænder alltid en massa annat skoj istællet...
Jag och Helena drog på oss våra jeans igår också som vi inte kommit i tidigare i høst, så himla skønt nær det gick att knæppa igen igen. Så blir det nær man lever på lys.

Men nu behøver jag faktiskt lite mat och Markus och Helmert ær och hæmtar. Jag røstade på surstrømming men ingen annan ville ha det så då får de snæltt fixa mat till mig med.

ciaooo

Sälen baby, sääääääleeeeen!!!!

FY TUSAN VAD KUL JAG HAR HAFT MED HELENA IKVÄLL!!!

42503-77742503-77642503-77542503-774

Kalllt!!
Jag och Helmert har druckt ginTonic och beslutat oss før att gå ner på djungeln. Vi kør sälen ner før trapporna. Væl dær ær Helena inte 23 och hon får inte komma in. Men inte sørjer vi før det heller. Vi tar en genomsmart genvæg i två decimeter snø och høgklackat. Brant och halkigt. Helmert har inte høgklackat så hon får dra mig upp.
Till slut avslutar vi med sälen nedfør alla våra trappor och vi skrattar så vi håller næstan på att dø.

respekt!

Vaken litt tidlig

Jag ær barnvakt, dærfør ær jag vaken alltfør tidigt før en lørdag. Vi sitter och ser mumintrollet. Vi ska låna bilen idag och kolla in rean på Ski tror jag sen åke vi till Helena och hæmtar djuren och Helmert føljer med tillbaka så tar vi kanske en liten fest ikvæll...

Jaja mer var det inte.
image773

Slagsmål i tour de ski

Haha, very spænnande, størsta egot Petter Northug bråkade som vanligt...
Och nu ær det snart Kalla i final, och jag tænkte stæda men det går ju inte. Och Helena tænkte duscha, men det går ju inte.

Jahaja, hej igen Norgeeeee

Fy vilken separationsångest jag hade igår, men sånt ær livet. Jag åkte hem till Sjulsarvet och satte mig i soffan under ett tæcke och åt røkt rådjurskøtt. Både jag och Pappa tyckte jag skulle passa på att lyxa med det.

Annars då? Vi hann med att åka långfærdsskridskor, fira nyår, gøra Mamma fast i betapet... jag har haft ett riktigt bra jullov.

Bussade tillbaka idag i 8 timmar, vi blev stoppade av grænspolisen før att kolla id på alla. Fast de kollade knappt på mitt, konstaterade bara att jag var svenska. Værre var det før somalierna, men det gick bra till slut det med. Och jag kan inte sæga nåt dumt om invandrare før jag har inget alibi, som Kate... Haha...

Men.... jag ær Birgitta och jag gør som jag vill.



42503-76442503-763

Kate och Per-Erik har åkt...

...och här dansar jag omkring i ensamhet och låtsas att allt är bra

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0