Hejselihejsan

Igår var jag och Helena och fikade i regnet. Vi fikade väääldigt länge och pratade om Lycksele och Lycksele och lite annat också. Ja, jag hittade ju en bh också och hårfärg och en tröja. Imorse sjöng vi i kyrkan, det gick ju sådär, lite planerade sånger som kom av sig men det funkade. Efter sången var det ju kyrkkaffe. Läääänge. Till slut hade alla gått så då fick väl vi gå också.

Boss höll på att få stryk av en schäfer i Frognerparken men jag tog han i nackskinnet och borrade in mina långa naglar. Sen försökte han attackera Boss allafall. Dumma hund.

Den 13:e är det fest tillslut allafall:)

Helg med Helmut

Nu drar jag snart till Helena och væl dær ska vi äta krabba och räkor. Så ska Glenn och Boss få träffas igen. Det var ju ett tag sedan. Det blir en nätt liten busstur på 1 timme och 38 minuter. Om inte mer. Lika lång tid tar det med buss mellan Lycksele och Umeå. Shit vad jag längtar till norrland ibland. Det liksom bara kommer och slår en i huvet. Norrland; SLUTA ROPA PÅ MIG!

Jaja.

Imorgon ska jag försöka hitta nya bh:ar och mjukisbyxor. Och fika fika. Kanske, om mitt samvete tillåter. Alltså tjockis-samvetet. Lät ju nästan som jag skulle på en hemlig dejt men så är inte fallet.
Däremot ska Markus få bjuda mig på käk på någon flådig restaurang på kvällen. Fast den behöver inte vara så himla flådig. Bara jag slipper betala. Och då klipper rea-kicken till och slår ner tjockis-samvetet.

Nog svamlat för den här gången.

God Helg!

42503-682

Sol i hjärta, sol i sinne:)

Vädret är fantastiskt här idag. Bäst att passa på att njuta eftersom det tydligen ska blir regn i helgen. Ska ta med mig kameran när jag hämtar pojkarna och ta lite kort.

Vi ska nog åka utomlands i höst:) Dag föreslog Florida och jag höll med, men Vibeke har inte tid att vara borta från jobbet så länge. Vi får se. Hursomhelst så är jag bara så glad att vara där jag är just nu. Det är så tryggt och bra här. Ibland tänker jag tillbaka på det dåliga från Island och då är jag så tacksam att vara tillbaka. Inatt drömde jag om att jag skulle jobba på Ivar och Viktors barnehage men de tyckte jag var så himla dålig och jag skulle aldrig kunna få jobba där något mer.
Självklart måste jag dra mig vidare och göra något annat snart men just nu tror jag det är bra för mig att vara här.

Ciao!

vindruvor

Ja här sitter jag och trycker i mig vindruvor. Jag ska gå ner i vikt. Jaaa jag med, jag är ju lite less på tanterna som håller på men faktiskt så gick jag upp i vikt på Island. Och att man inte ska äta för mycket frukt tror jag inte det minsta på. Jag försökte läsa om det men överallt stod det att frukt innehåller så mycket vitaminer och antioxidanter att det bör man äta och det är bara bra. Så vindruvor är min nya drog.
Jag saknar dock godiset.

Har nyss vart på B-young och lämnat in en arbetsansökan. Nej jag kan tyvärr inte jobba så mycket i jul. Ska man ljuga om sånt Irene? Nej, det är väl klart att man inte ska.. Man ska inte ljuga.

Igår fick jag låna bilen och åkte till Helmert. Glenn behövde sin toalett, han får inte vara ute på ett tag nu. Vi såg på Ghost Whisperer och var på butiken och försökte alternativ till godis. Det blev nötter och såklart vindruvor. Jag ska nog bo hos henne i helgen. Det blir kul det.

Nej men om man skulle ta och jobba lite...

Gonatt

Piuh.. Är vaken alldeles för länge. Blir lätt så på måndagar när man ska in till Oslo på kör och sen hem igen med en seg buss som ska köra runt hela Norge känns det som innan den kommer fram. Regnet öser ner nu och jag får väl motvilligt erkänna att hösten är här. Nu ska jag hoppa i säng.
Godnatt.

42503-681

Glenn is dyr.

Äh, det blev inte så farligt, 984 för kost och logi en hel helg är ju inte så illa. Någon hade kört på honom och tagit honom till djursjukhuset. Förstår ni vilka snälla människor det finns? Helt fantastiskt.
Ja det var ju inte bara kost och logi, det var ju lite knark som smärtstillande också. Och en undersökning. Vi är bara glada att han är tillbaka och att han mår bra:)

Glenn is back

Han har blivit påkörd men mår bra men har vart hos veterinären hela helgen. Jippi. Det blir ju billigt och bra. Inte. Tyvärr så har jag inte försäkrat han heller för att jag är segast i världen och att han är chip-märkt hjälpte ju inte inte i Norge eftersom han är registrerad i Sverige. Jaja, jag återkommer med den slutliga kostnaden för hans helg-vistelse hos djursjukhuset.

Glenn?

Glenn har vart borta sen i fredags och Helena har vart helt knäckt. Idag ringde hon polisen och djursjukhuset och allt sånt där... Men nyss ringde hon och grät så jag inte hörde vad hon sa, så jag trodde han var död. Fast sen fick hon fram att de hade fått in en katt som såg ut som Glenn på nåt ställe så nu skulle hon åka och hämta honom. Förhoppningsvis är det han som bara råkat gå lite vilse:)

I helgen vi vart i stan lite. Gick en sväng på Karl Johan under lördagen, det är fint att vara tillbaka:) Igår tittade jag på Markus innebandy-match och efter det drog vi till Helena och försökte trösta henne.
Jag och Markus försöker komma på vad vi ska göra nästa helg. Vi är lite less på att springa på stan. Kanske blir det någon liten utflykt.

Trøtt.

Jag sover alldeles før lite hær. Vaknade av Markus væckarklock som verkligen skær in i øronen. Innan barnen kom och væckte mig. Jaja, hær finns livsglædje allafall. Barnen fyllde år igår och i søndags var det barnkalas:) De fick massor av presenter som vanligt.

42503-676

Såhær ser de ut nu før tiden- lika søta som alltid!

Pappa ringde igår. Han hade rådjur på tomten. "Nej, men dær kommer bocken också! Ska jag skjuta den? Nej, det ær lite fegt att skjuta från altanen va? Men det ær ju jaktsæsong nu..."  Sedan sa han att det hær ær livskvaitet det. Imorse nær jag nyss kommit hem från barnhagen stod jag i køket, och utanfør fønstret kom det tre rådjur. Mitt bland husen- men visst ær det trevligt allt:)

Annars førsøker jag gå av mig mitt Islands-spæck som satte sig i somras:) Men jag ær inte særskilt olycklig før det, tycker det ær ganska fint på sina stællen. Fast nu førsøker jag røra mig lite ændå før att det inte ska bli mer. Går en timme efter jag læmnat barnen i parken på morgonen, så får Boss røra sig lite också. Sen pratar jag med Helena sækert en halvtimme under tiden, vi har ju tele2 kompis nu och ringer gratis till varandra:) Idag pratade vi om att Kate snart kommer hit, førhoppningsvis i slutet av oktober. Det blir skoj det.
Ja, sen nær man kommer hem från promenaden væntar allt gott som finns i skåpen hemma... det ær inte lætt minsann...

42503-674

Jag har en rosenbuske utanfør fønstret..

42503-675

och en sovande Markus i sængen...

42503-68042503-67942503-67842503-677

och fina minnen... varm kælla på fjællet:)

Nu ska jag gøra någon nytta... Ciao!

Førsta abetsdagen

Så var man tillbaka. Men det ær ju inte riktigt som vanligt eftersom barnen ær borta næstan hela dagen. Ikvæll har jag vart på kør och det var rætt kul, kørledaren har supermysig dialekt. Från Piteå:)
Nej jag har inget att skriva.
hejsvejs

42503-673

Jublande

Tjing tjong! Det ær fantastiskt att vara hær igen:) Kan bara slappna av kænna mig lugn. Fast just nu væntar Helena på att jag ska komma så jag måste ta en dusch och fixa sen ska jag låna bilen och dra ivæg. Så helt lugn borde jag inte vara. Markus ringde och væckte mig imorse precis nær jag blev jagad av en ond man i en bil på Island. Sjælv red jag islandshæst och skulle precis førsøka ta mig øver ett taggtrådsstængsel.

Jaja, idag ska jag førsøka fixa lite saker i kællaren så det blir mysigt. Jag har fått en dørr in till huset också. Den var inte populær i børjan eftersom jag inte trodde det skulle kænnas tillræckligt avskilt då. Men jag har fått vika mig, den ær ganska praktiskt. Imorse kom det ett barn från varje dørr och hælsade på. Det var trevligt:) Barnen ær lika himla søta som vanligt. Jag ær så glad i dem:)

Shit, nu börjas det

Nu börjar min resefeber. Om en kvart ska jag ta mig från detta hus som jag bott i i två dagar, vidare till Nordjobb för att hämta väskorna. Jag är jättenervös och har handsvett. Jag har aldrig handsvett. Har inhandlat tre Skyr, tre Draumur, två nizza choklad och en påse choklad-lakrits. Men jag är inte sugen alls, jag vill bara hem nu. Jag är nervös.

Men vem hämtar mig på flyget imorgon MARKUS?

Ja jag vet inte jag. Markus skulle jobba sist jag pratade med han och jag bad han ändra eller nåt. Ska jag verkligen behöva åka med flygbussen. Jag menar, jag förväntar mig en stor välkomskommité jag!
Nei vel. Jag ser väl hur jag gör. Får slänga iväg ett sms till honom lite senare. Jag anländer klockan 06.00... Jag tror att varken Helena eller Dag orkar masa sig upp så tidigt. Fast de har längtat så mycket efter mig:P
Alltså snart, kan knappt tro det är sant. Jippijippijippijippi.

Idag har jag fört över mina intjänade pengar till mitt svenska konto, och just nu laddas batteriena på mina mp3-spelare på Nordjobbs kontor. Jag och Elisabeth har vart och badat i Laugardalur. Det var skönt men jag provade aldrig den 44:a-gradiga potten. Lite för varmt för min smak. Men nu känner jag mig ren och fräsh och riktigt riktigt laddad för att åka hem!

SEEYAAAAAAAAH!

sommar... eller jag menar höst-skor.

Idag har jag tillbringat hela dagen med Elisabeth som jag bor hos de här sista två dagarna. Hon är supersnäll. Vi sov ganska länge och sen drog vi ut i regnet. Blä. Åkte till Frälsningsarmens second hand-shop och där köpte jag ett par fina skor för 50 spänn. Hoppas jag inte får övervikt på planet hem bara:)
Pratade med Nordjobb och facket om min arbetssituation och jag berättade om den veckan då vi jobbade ca60 timmar istället för 40. SH vill ju inte betala mig eller ge mig ledigt för det med anledning av att jag har jobbat så dåligt övrig tid. Vilket naturligtvis inte är sant. Jag har jobbat lika mycket som Ossian men han skulle få ledigt han.

Jaja, vill bara lägga det där bakom mig och snart sitter jag på planet hem till Oslo. Det blir grymt härligt att komma hem.

Jag lever

Men jag har ingen mobiltelefon för tillfället... Kommer hem på fredag som planerat allafall och jag längtar helt otroligt mycket. Men jag har endel saker att fixa först. Ska prata med Nordjobb först och sen ska jag slå en pling till facket. Det häftiga var att efter en andra och sista diskussion med SH lämnade jag honom för gott och jag, Mamma och Maria fick lift med en man som visade sig jobba i "facket" på Island och han tyckte allt lät lite underligt med min arbetssituation så jag fick numret till en kollega till han som jag tänkte ringa idag.

Mamma och Maria har ju vart här och det har varit toppenkul! Vi har ridit islandshäst och galopperat ikapp på stranden. Mamma som aldrig har ridit förr klarade sig jättebra:) Sen har vi hyrt bil för billig peng och kollat in golden circle och kvällen innan de åkte var vi hos Petter i Hveragerdi och gick en timme genom fjället innan vi kom fram till en varm bäck där vi låg och njöt av det varma vattnet. Helt fantastiskt!

Jaja, snart är jag hemma igen. underbart!

Sa sitter man har igen da...

Annu argare. Men nu har jag suttit pa en klippa och gratit av mig det varsta. Jag och SH hade ett stort gral dar vi stod och skrek at varandra i 10 minuter. Det borjade med att jag fragade varfor jag inte fatt sa mycket lon som jag ska ha. Da fick jag veta att jag ar den samsta flickan som har jobbat hos honom och alla fel jag har. Nar han inte kom pa nagra fler fel sa klagade han pa att jag var kall och hade sa mycket klader pa mig. Det ar val anda mitt problem tyckte jag, men nej, da var det ju nat fel pa mig. Han fick allafall veta vad jag tyckte om honom ocksa. Fast jag borde inte ha svurit. Jag har spelat in allt pa min mp3. Han pastar att jag inte jobbat i sommar. Det ar ganska irriterande att han pastar det for da hade jag ju inte behovt jobba om han anda skulle saga det.

Jaja. Det har var sista dagen allafall. Cant wait to come home. Fast forst kommer ju Mamma och Maria, det ar bra:)

Markus sager att han kan ringa honom. Ja kanske.

sa arg

Ar sa arg nu att jag tror jag kokar over. Har dragit fran jobbet och sitter med tarar i ogonen pa biblioteket och lanar deras dator. Han bara klagar. Forst pa att vi sover for lange, jag sa emot och da sa han att jag inte fragar om jobb och jag sa att jag har nastan alltid nagot att gora, men sa sager han att jag sitter vid datorn eller laser bocker. Hur skulle jag kunna sitta vid min dator nar vi storsta delen av tiden ar ute pa grimsstadir och dessutom har jag en paus i boklasandet. Da kommer han plotsligt pa att klaga pa att jag jamt ar trott!! Det ar sa orattvist for jag ar aldrig trott har. Inte alls pa samma satt som jag var i Norge, dar kunde jag lagga mig och sova nar som helst, har ar jag igang hela dagen och har inte en tanke pa att ens vilja sova. Det ar trakigt for dig att du har fatt sa vardelosa nordjobbare det har aret sa jag.
Han ar sa elak. Sen har han tydligen pratat om mig med Ossian och sagt att jag ar lika svag som en 14aring och att jag inte kan bli polis.

Jaja. Jag tror inte det blir sa fint arbetsintyg. For jag har svart att mer skit nu.

Bye

Nu ar internet slut.

Nu funkar det absolut inte mer, sa nu far ni ringa om det ar nagat! Ciao!

En natt i Reykjavik

Så var man hemma igen och det är alltid lika grymt skönt. Liftade in till storstan igår. Eller först väntade jag i två timmar på att det skulle sluta regna så jag kunde gå ut. Fick tillslut lift med en polack som lyssnade på crazy frog hela vägen. Högt. Jag har alltid undrat vilka som egentligen lyssnar på sån skit. Nu vet jag. Polacker i 35års-åldern.
När jag kom fram tog jag en buss till stället det skulle vara fest på. Mötte upp med Marina, en galen hästtjej från Sverige som jobbar på en gård i närheten. Eftersom jag hade ont i huvet drack jag inte så mycket vin utan tog det bara lugnt och hade trevligt och sen när de drog in till stan somnade jag gott i soffan:) Det var bara fint det, hade varit skittrist att ha med ut anyway.

Imorse gick vi ut och promenerade oss vilse i en och en halv timme. Eller kanske två, men skönt var det med massor av sol.
Sen Mc´donalds och skjuts hem i en snygg bil. Lyx.

Ska visst blir regn i veckan igen. Men i mig lyser solen:)

A men vad bra

Ja, jag har faktiskt ögon. Se så stora de är. Men det är klart så mycket som jag skrattar är det ju svårt att se dem ibland. Jag ser inte heller så mycket när jag skrattar, därför brukar det vara svårt att köra bil med någon rolig person som medpassagerare.

42503-672

Så då är man alltså blåögd? Jag menar färgen. Fast jag är väl lite naiv också, hade ju faktiskt stora problem med att förstå hur en människa kunde bete sig som SH. Men alla är inte bra. Det har jag lärt mig i sommar.
Men färgen då. Jag har alltid trott att jag är ett stort B. Men nu är jag alltså ett litet b. Det är ingen dominant gen (Se, vad Knurt har lärt mig i skolan...)
Ja men vad bra, då kan jag ju hjälpa till att bevara den ariska rasen som tydligen är på utdöende. Just för att ett litet b inte är dominant över det stora B:et.
You get it va?

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0