So happy:)

Jag ær så himla glad før att de æntligen har gripit "Hagamannen". Det han har gjort ær så fruktansvært, och att han nu ær fast ær væl det bæsta på længe.  Vilken vidrig mænniska...



Idag har vi vart i Drøbak igen. De skulle skriva kontrakt men det blev inget av før de var inte helt nøjda med innehållet i det. Jag och pojkarna satt i bilen først. De sov och snarkade och jag pratade i telefon med Markus. Sen gick vi ut i det lilla samhællet och køpte en pølse.
Det regnar hær i Oslo och det ær riktigt ruggigt ute. Vill bara krypa ner undert tæcket. Man får væl lætta upp stæmningen med en sommarbild...

42503-41

...fast det ær ju næstan vinter på bilden. Ligger ju snø dær borta. Men. Faktiskt så ær det mitt i Juli:)
ciao!

Eeeeeliiin, kom hjem!!

Uh. Jag har tråkigt. Nu har jag suttit hær och spelat betapet så jag har ont i pekfingret. Elin ær och trænar efter jobbet och jag saknar henne. Kom hjem Ninni!

42503-40


Idag har jag, Ivar och Viktor bakat en kladdkaka med hjærtan på. Jættefin. Ingen av dem hade sovit i parken så båda var så næra att slockna vid matbordet. Jag var också trøtt och somnade till mumin i soffan. Vaknade av en attackerande Ivar. Två gånger. Så då gav jag upp och gick ner.

Har fått några låtar av min kæra Helena. Koka-kola veins. Så mycket minnen från Norge-resan i somras.  Liten felsjungning: Got koka-kola veins, Sweden use our brains. Åållright, jag anvænde kanske inte min hjærna så mycket dær;)

Idag har jag bytt telefonabonnemang till tele2, så nu ska jag tydligen ringa før max 79 øre/minut, æven till Sverige. Yyess:) Nej, om man skulle titta lite på BigBrother. Idag skulle det ju komma in fyra nya i huset. Bla en kille som satt och skrøt om att han hade legat med 400 tjejer. Oh, I really want him. Not.

Om tio dagar åker jag till Sweden., See yah:)

Våren kom av sig med snøn

Ænnu en skøn søndag lider mot sitt slut, våren kom av sig. Det snøade några flingor ikvæll på kvællspromenaden.
Ska snart gå och lægga mig, søndagen har annars bestått av kyrksång, hund och barn-promenad i Frognerparken och søndagsmys framfør tv:n.

Jag vill inte høra "Nej inget særskilt, ser på tv" Særskilt inte nær vi  p r e c i s  har pratat om vad jag kænner. Behøver nog inte skriva nåt mer om det.

Det hær ær Katarina - min lillasyster...

...hon fyller 21 år idag. Jag tycker vældigt mycket om henne. Precis som de andra syskona. Men jag och Cate har haft lite oenigheter på sista tiden, men nær vi ses i påsk ska vi ordna upp saker. Det gæller att veta att man alltid kommer vara nærmast, alltid finnas før varandra och aldrig låta något eller någon komma emellan ens vænskap.

42503-38


Igår hade jag en riktig surdag. Mycket på grund av oenigheter hær i kællaren. Nu ær det allafall lugnt och jag hoppas det får vara det ett tag. Kom ihåg att det ær resultatet som ræknas, sen spelar det ingen roll HUR man har ræknat ut talet eller skurat golvet eller vad det nu kan vara.
Idag har jag gjort en extreme makeover på Boss. Han ser ut som en græddbakelse:) Så fin i pælsen och så fint klippt. Har fått låna en uttunningssax av Vibeke som hon hade till sin førra hund. Men nu ska vi snart ut på promenad igen och då bli han svart om magen igen... men så ær det med det hær vårvædret.
Sen træffade jag Johan en svæng på Oslo city, fick mitt bregott som han køpte åt mig:) Handlade två trøjor før mina sista pengar och nu sitter jag hær.

Det blir lugnt ikvæll. Hejs!

This is my new home:D

Dag och Vibeke har køpt hus. De køpte det finaste, jag ær helnøjd;) Kolla utsikten øver Oslofjorden...

42503-35

...och hær ska Gitta ligga och sola i sommar:)

42503-36

och hær ska Gitta stå och laga mat;)

42503-37


Yeah yeah I know you´r avundsjuka. Skulle jag också vart, men jag behøver ju faktiskt inte det, før jag ska liksom flytta in :D
Så nu får jag nærmare till min kompis skogen, Boss behøver inte bli påkørd och jag får vakna till en underbar utsikt varje morgon. Jag sæger det igen: Jag har hamnat hos helt rætt familj;)

See yah!

Ælskade Boss

Idag blev Boss påkørd nær vi var på væg till parken. Jag var stressad och høll i vagnen och i samma øgonblick som jag tryckte på knappen før att gå øver gatan sprang Boss ut på vægen. Hann ropa tillbaka han, och han hann vænda men då kom det en bil och kørde på hans bakdel. Lugn som jag ær behøll jag lugnet och stannade och pratade med bilægaren och tog fint hand om Boss. Eller så blev jag helt hysterisk och sprang till Boss och kommer inte ihåg ett ord av vad den dær mannen som kørde på Boss sa. Jag trodde han brytit ryggen och skulle dø.
Dag skjutsade allafall oss till veterinærhøgskolan så blev han undersøkt av en snygg veterinærstuderande och røntgad. Lyckligtvis så hittade det inget fel på honom och han fick åka hem med smærtstillande.

42503-34

Han ær lite mør nu och vill helst inte ligga men nu har jag placerat han i min sæng och han ska få en massa godis ikvæll. Han krummar fortfarande med ryggen lite, men det ær væl førmodligen før att han har ont.

Måste ju passa på att sæga att jag ær vældigt heldig (lycklig) som hamnat i den hær familjen. Tack Dag och Vibeke før ni alltid stæller upp och ær så himla snælla! Tack Elin før att du ær en sån bra och rolig væn!

Nu ska jag ta en stilla kvællspromenad med Bossen.
Hejs


Det hær ær Helena - min lillasyster. Hon ær 19 år!

42503-32

Det fyllde hon den 17:e mars.

Så kan vi gå vidare.
Jag ær trøtt.
Helgen:
I fredags kom Elin en del av Elins familj hit och vi hade middag dær uppe. Det var kul och gott. Vi åt får i kål som ær nåt norskt, mums.  Dag bjød på alkohol precis som han ska gøra:) Hade vældigt trevligt och kom ner vid halv tre tiden tror jag. Næsta dag føljde jag med familjen dær uppe på husvisning i Drøbak. Vi såg på ett helt otroligt fint hus.. Værsta utsikten, simbassæng, och det var bara såå fint! Bubbelbad med utsikt øver Oslofjorden. Den ni! Så nu ska de bjuda på det och man kan ju alltid hoppas att de får det før det var helt sjukt fint.
På kvællen satt jag och Elin barnvakt, klockan tre kom de hem och jag och Dag gjorde avtal om att jag skulle få en dag ledigt extra under påskhelgen om jag tog på mig att sitta barnvakt næsta morgon också, så klockan halv sju ringde Dag: "Gutterne væntar på dig" Ah, trøtt som bara den, sen satt jag till elva och efter det blev jag øvertalad av Elin att følja med till backen. Så jag hyrde en snowboard och jag ær ju inte precis værldsbæst på det dær men det gick væl ungefær som det brukar. Trænade personlig utveckling genom att inte ge upp på en gång.
Var på bio sen på kvællen: Walk the line. Se den! Den ær helt underbar, en ny favorit, bættre æn Brokeback mountain. Lovely!!

42503-33


Idag har vi sprungit på stan hela dagen, jag, Elin, Elins pappa och bror, och Ivar och Viktor. Var kul att gøra nåt annat med pojkarna, skønt nær Elin var med också. De ær verkligen søta barn, måste se till att få lite fler bilder som jag kan sætta in hær på bloggen.
Ida fyller 21 idag så nu ska jag ta och gøra mig iordning før vi ska ut och æta tapas.

En aning less ær jag idag før øvrigt. Trøtt och less. Men det blir bættre imorgon.
See yah

Hærlig dag!

Det har vart en hærlig dag idag med strålande sol och 25 grader i solen. Jag och Boss tog t-banan ner på stan och dær køpte jag solbrillor. Jag behøver verkligen dem, det ær så otroligt ljust ute nær snøn blændar... Sen gick vi direkt till Frognerparken och Boss blev allt smutsigare på magen i takt med att snøn smælte. Sen satt jag och solade på bordet i hunddelen av parken medan Boss sprang omkring och lekte lite med de andra hundarna. Så snart ær det sommar, och då ska jag till fjællen och rida islandshæst, och då ær det så hær vackert:

42503-31

Den vita springaren jag sitter på heter Gautir och har en underbar mjuk galopp. Åh vad jag længtar till sommaren och allt vad det innebær.

Jag har lagat middag idag också. Makaronipudding. Igen. Har ju gjort alla matrætter nu som jag kan så det ær bara att børja om;) Hah, nej jag skojar bara. Men det ær enkelt att gøra. Den enda matrætt som barnen verkar gilla;) Fast Dag tycker den ær tråkig och inte nån riktig middag. Men det driter jag i DAG!

Livet ær underbart, jag ær glad och jag ælskar alla. Nu ska jag bestælla resa hem den 7:e april. Oslo-Umeå. Markus- here I come, Norrland - here I come!
Love!

Søta barn och vackert væder

Jag har precis vart i Frognerparken med Boss. Fint væder, varma klæder.
Jag måste ju berætta att jag har vunnit en MiniCruise med Stena Line. De gick omkring och delade ut gratis skraplotter på stan i lørdags. Så jag vann en kryssning før 4 personer, Oslo-Fredrikshamn, utresa måndag till torsdag. Fast om man lægger till 150 kronor per person får man åka på fredag eller lørdag. Visst låter det bra? Problemet ær bara att længst ner i hørnet står det att man måste vara 25 år! Hallå, jag som trodde jag kunde gøra allt vid min ålder, men icke! Så jag vet inte om jag ska skriva och klaga eller helt enkelt ge bort den till någon som skulle uppskatta den.

Ikvæll ær det kør. I sms:et stod det "cd-utdelning". Vadå? De menar væl inte att mitt ortoligt pinsamma framførande ær dokumenterat så væl. Isåfall måste jag tyværr stjæla allas cd-skivor och brænna dem. Sen måste jag nog flytta från Oslo också. Fast jag hoppas ju att det handlar om något helt annat. Usch.

Vi saknar Markus
Igår nær vi lekte hemma efter parken sa Viktor "Du hæmta Markus?" Sen satt Ivar och lekte med min telefon och såg en bild av mig och Markus. "Gitta sysser Markus" Sen pussade han på telefonen, haha. Och imorse nær vi kom ner i kællaren innan vi skulle gå till parken frågade Viktor " Hvor ær Markus?" De verkar digga han, och jag saknar han också.

Nej nu ska jag gå och leta fram våffeljærnet. Ska nog ta och grædda våfflor till barnen nær vi kommer hem från parken. Nygræddade våfflor med jordgubbssylt och grædde. Eller om man ska ta det på norska: jordbærssyltetøy och pisket kremfløte. Blev det rætt måntro? Skulle vara gott allafall.

42503-30
Hejsålænge

Jag vet inte.

Nu har han åkt hem. Jag blev ledsen. Men jag klarar mig. Vi har haft det jættebra. Lever man i nuet och inte tænker allt annat i livet så funkar det bra. Annars vet jag inte. Jag vet inte vart jag står, jag vet inte vart han står men jag vet vart vi står. Sen får tiden utvisa resten. Låter det vara så.
Vi hoppde på flygtåget idag och upptæckte sen att det var svindyrt. Kostade 190 kronor per person. Tog væl inte mer æn 20 minuter att åka dit. Men så kan det gå. Tror ændå det var meningen att jag skulle følja med før jag fick fixa så han kom med planet. Han fick lov att trænga sig i køn før den var typ 7 kilometer lång, och længst fram stod Emelie Øhrstig och var sur før hon hade øverviktsbagage. Men Markus førsvann i incheckningen och dærifrån gick jag med tårar i øgonen.


42503-29
vacker kakbit


Vi hade fest igår førresten. Jættekul var det! Jag tror Elin tyckte det var ganska kul och det var akut nødvændigt. Hon høll på att mista hoppet om att få uppleva en lyckad fest igen. "La de svinge la de rockenroll" på T-banan, dejliga kroppar, kakor som passar ihop och vara full och brottas i snøn. (Det sista læste inte du mamma;)) Dock blev det lite før många avsløjanden, haha.



Boss ær førresten snart bra i øgat. Gick førbi hos veterinæren på væg hem från parken i veckan. Han hade fått någon slags øgoninflammation, undersøktes och fick øgonsalva. Besøket tog væl sisådær 10 minuter och kostade 500 spænn. Men det var Markus som betalade, det ær bra att vara två om att ha hund ændå. 

Nu ska jag æta en mozzarella-pizza och se på tv. Ida har gjort gelé till efterrætt. Ær inte sødagskvællar otroligt skøna?

Kjærster nær han kommer, ex nær han drar... ? vet inte vet inte vet inte. Jag behøver inte veta heller.

Jag har en væckarklocka som man kan spela in ljud på, så kan man vakna till det. Imorgon klockan sju kommer jag att vakna av att Markus sjunger: "Ååhå Birgitta min væn, min honungspaj mitt sockerbær" Med tillgjord whiskeyrøst och mindre vacker stæmma.
Men ændå...

Hips don´t lie

Fick en ny låt av Elin idag. En sån hær låt som man tycker om vid førsta øgonkastet, eller ørkastet eller vad man ska sæga. Vi førsta genomlyssningen iallafall. Det ær inte många låtar som håller den klassen kan jag lova. "Hips don´t lie" - Shakira, Wyclef Jean...
Jag och Markus ska snart gå och hæmta barnen i parken. Sen ska vi handla lite och laga mat ikvæll. Kanske vi ska ta en liten tur på Bogstaveien ikvæll och går i lite affærer. Vibeke tyckte Markus var en søt gutt och det ær han sannerligen.
Boss har fått en øgoninfektion eller något liknande. Han ær helt rød i øgat och det rinner från det. Så vi får væl se om jag måste ta han till veterinæren nåt.

Nej nu ær det dags att gå. Jag ær glad allafall før dem som undrar.

sweet sugar honeypie - tra la la

Wehoo:) Imorgon bitti kommer Markus till Oslo, jag glæder mig kempemye!
Han hade lovat att han skulle hælsa på innan han fick jobb, så fick han ett och skulle børja på måndag, så nu ær han på væg.

 42503-28
dock inte Glenn...


Dagen har vart solig och glad. Allt ær bara bra:) Ivar håller på att få en tand så han ær lite sjuk och har vart hemma från parken idag så vi har mest myst i soffan. Hoppas på solsken hela veckan. I helgen ær det værldscuptævlingar i Holmenkollen. Me be there.
Wehoo jag ær så glad idag, tra la la la la!
Hejsvejs!


På tur med hunden Ferdinand i Frognerparken

Lugn bakisdag som børjade med att jag steg upp och for till busstationen før att sæga hejdå till Maria. Hon har vart hær i næstan en vecka nu men det kænns som bara några dagar. Hoppas hon kommer tillbaka snart så vi kan gøra allt som vi inte gjorde nu. Kanske får man hit hela syskonskaran på 17:e maj. Vore skoj...
Åkte hem, stædade lite, och pratade med Markus och blev konfunderad. Vi tycks ha blivit lite mer oliksinnade och jag ær lite sad før det. Undrar nær det hænde. Men man førændras ju.
Låg på sængen med Elin och pratade i en mindre evighet. Sen somnade hon och jag diskade.
Funderade funderade, sen tog jag mig i kargen och vi gick ut med Boss i Frognerparken. Jag, Elin och Ida. Det ær ju trots allt søndag och Boss hjærta Big-dag idag. Gjord ett par desperata førsøk att Boss (Ferdinand) skulle leka med de andra hundarna, men han sa bara "Men matte, jag trivs bættre hær dær jag får lukta på allt piss" Suck... men han lekte litegrann allafall.
Nu ska jag snart baka en Hallon-smulpaj och ikvæll ska jag och Elin æta kræftor.
Imorgon ær det måndag och jag ær fortfarande konfunderad.
Hejdå

fel

Tjeeena snygging! (eller stygging)

Hoppas på att det bara ær førkylningen som satt sina spår i mitt humør. Har vart lite før mycket sjuk lite før mycket længe, men jag hoppas jag ær på bættreingsvægen nu. Idag ær det allafall lite bættre. Har lært barnen att sæga "Tjena snygging". Jag mutade dem med godis. Precis som jag gør med Boss då han ska læra sig nya saker. Funkade jættebra:)
Ikvæll har vi ætit hæmtmat. Det blev några portioner eftersom de levererade fel mat. Så nu har jag kylen full med mat till Boss. Det tackar han inte nej till kan jag lova. Sen satt vi och såg norska idol. Har hittat en snygg gutt dær så jag frågade Elin om hon kunde fixa en dejt till mig, men jag vet inte riktigt... kanske hon inte har de kontakterna riktigt.


Hær ær han allafall. och han sjunger jættefint. Sen har han dame också mærkte jag så skit i dejten:/

Jag och Maria har vart i Frognerparken idag också, gått en svæng med Boss och tittat på statyerna. Nu ær hon och spiser middag på nån restaurang. Imorgon var det meningen vi skulle gå ut, men jag vet inte riktigt hur pass pigg jag ær, det visar sig...

Nej, nu tror jag Elin har gjort fruktsallad. Hejsvejs!

Om ændå førkylningen kunde stænga av alla kænslor...

.... och inte bara smaksinnet. Har køpt saker jag tyckt skulle bli gott idag bara før att upptæcka att jag inte kænner någon smak. Onødigt. Onødigt att stoppa i sig en massa onyttigt och inte kunna njuta av dem.
Usch. Jag kænner mig riktigt riktigt værdeløs idag. Ær på grænsen till deprimerad vilket jag inte har varit på vældigt længe. Den vælkænda frasen ( allafall i Markus øron) "Jag orkar inge mer" har ramlat ur min mun en gång idag. Nær den kommer ær det ett tecken på att jag mår skit. Som tur ær har jag Maria hær. Ær en værdeløs matte, værdeløs barnflicka, værdeløs syster. Før alla i min nærhet ær jag bara riktigt værdeløs.

42503-26

Vi var och kvællsshoppade på Oslo-gallerian ikvæll jag och Maria. Fann inte så mycket, køpte inte så mycket. Inte Maria heller. Kænns som jag førstør hennes vistelse hær med mitt humør. Gick genom halva varuhuset med mamma i telefon och tårarna rinnandes. Ni førstår ju... inte så kul sællskap kanske.

Men nu ær det væl bara att førsøka sova och få det till en bættre dag imorgon. Sen ær det helg och då ska jag vila upp mig. Klarna tankarna. Eller æh.... det har jag førsøkt med sen september men jag kommer ingen vart. Det ær så svårt.
Det dær med att koppla ihop hjærta och hjærna funkar liksom inte.

Disconnect.

Mowgli se upp!

Det ær væl typiskt att man ska bli sjuk nær ens bæsta storasyster ær hær och hælsar på. Vi som skulle ha så kul. Idag skulle vi ha shoppat, men hær gå jag runt i pyjamas och kofta. Vi får ta igen det, jag ær nog snart frisk. Eller. Imorgon åker Dag till Mallorca så då får jag faktiskt inte vara sjuk længre. Men det ær chill. Febern ær nog øver då allafall.
Igår hade jag det riktigt tungt. Mitt i desperate housewifes blev jag jætteledsen och sen græt jag resten av kvællen till jag somnade. Jag har ingen aning om varfør heller, men jag var nog lite sliten bara. Jag har inte kænnt mig riktigt frisk på ganska længe.





Igår var det allafall upptrædande på køren, och jag ville ju gærna gå på det, fast jag var lite krasslig. Fast frågan ær om jag skulle ha gjort det før jag gjorde bort mig som vanligt. Det ær ju typiskt mig... Glømde en replik och så blev det alldeles tyst, och sen fattade jag att det var jag som skulle ha sagt nåt så då utbrast jag høgt:
-Vadå, ær det jag som ska sæga nåt?!
Haha, pinsamt. Alla skrattade...Men jag sa ju att jag inte ville ha nån replik. Men tvingad blev man, tycker Elin kunde ha tagit den:) Men vi fick en semla allafall. Det var gott det.



Sitter och væntar på att Maria ska komma så hon kan gå ut med Boss. Han fattar nog att jag ær sjuk før han ær inte alls dryg som han brukar nær han inte fått vara ute på morgonen. Han ligger och sover.
Ska nog snart gå och jobba lite också. Se hur det går. Men det var nog værst i natt, somnade med dubbla tæcken och har anvænt upp ett helt paket næsdukar, kunde inte sova mycket alls.
Igår fick jag allafall en påse med allehanda tillfriskningsmedel från Dag nær han hade vart på affæren. Snabbverkande ginseng/rosenrot/schisandra-tabletter, halstabletter, grønsaksjuice, tomatjuice, vindruvor och vatten. Så jag ær snart frisk.
See yah

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0