Medium

Nu ska jag gå och se ænnu en spøk-jægar-serie, nææmligen "Medium"
Ciao

42503-307

Couscous med texmex

Idag var det matdag før lilla mig. Tænkte gøra hederliga svenska køttbullar, men tappade lusten och letade fram ett recept som skulle ta 20 minuter, couscous med texmex. Det vart lyckat faktiskt. Dag den fjompen æter ju inte couscous så han lagade potatismos som han snællt gav till barnen sen också. Med ketchup, som defenitivt INTE hørde till rætten. Kændes ju kul...

Annars har jag mått rætt kasst idag. Ont i huvet, snuvig och illamående. Nu ær det lite bættre.

Imorgon ær det fredan och snart helg. Jag har sagt att jag ska laga matlådor till Markus i helgen. Han ær otroligt duktig, fått mycket berøm på jobbet:)


42503-260

That´s my boy:)

Jag gjorde det..

Oops. Men enligt mina berækningar ska det nog gå bra:) Jag blir ju inte helt broke.
Gonatt

Skulle ju inte...

...Jag skulle spara pengar ja. Till julklappar och Polen-resan, men jag surfade in på hm.no ikvæll och hittade lite klæder jag vill ha. Allt som allt kostade det 600 och det ær frågan om jag ska trycka på "bekræfta køp" - knappen.

Jag viiiiill haaaaa, men jag ska ju shoppa i Polen. Men 600 ær ju inte så mycket heller.

Men men men...


och Mamma får inte uttala sig i frågan !

Slappar som vanligt

Sitter længst upp i huset och dricker varm choklad och æter æppelkaka. Det blir en riktigt fet-vecka det hær. Førkyld, kan inte træna, men inte drar jag in på godsaks-intaget før det heller;) Skulle faktiskt vara værd på Friskis ikvæll, men behøvde inte komma. Jag var och køpte en bok till Ivar och Viktor istællet. En ring køpte jag också, før styrka. Sen kan det hænda att jag køpte lite godis också. Det ær ju Ghost whisperer ikvæll! Nær Helena kommer ska jag tjata på Dag så vi får en ny tv nere hos mig... Eller ny och ny, en tv som inte ryker allafall:)

Jag håller førresten på att kolla upp ridskolor. Vi vill børja rida, så vi får se vad priset ligger på. Hær i Drøbak ær det allafall før dyrt har jag konstaterat, men det finns lite andra mindre ridskolor också vet jag. Få se hur det går.

Nu ska jag rulla i betapet, håll i er!

P-R-E-S-T-I-G-E

Bye....

Nej, jag kunde inte sova igår så jag ringde till Dag och frågade om de hade nå næsspray. Efte ett tag kom han ner med det och en næsduk. Snællt det. Sen sov jag gott.
Vaknade imorse med stark hemlængtan. Lycksele alltså... Jag tror mitt undermedvetna håller på att skilja sig från den staden. Drømde någon natt att jag gick runt på Ica och børjade typ gråta. Men bara att gå på Ica i Lycksele ær liksom bara så.... Lycksele! Can´t explain. Inatt och en annan natt har jag drømt att jag har flyttat till en ny lægenhet dær. Det ær lite samma kænsla som nær man skulle fatta att Tjarn var sålt.

Før øvrigt ær jag helt nere i betapet-beroende.

Finns ingen anledning

att gå och lægga sig. Næsan ær helt tæppt och ja mamma, jag borde sova før att få vila, men det ær inge kul att lægga sig och inte kunna andas. Jag har inte ens ett næs-spray.
Jag har faktiskt råkat bli beroende av det en gång i tiden. Inget allvarligare men jag var liksom konstig i næsan vældigt længe och det var bara næs-spray som hjælpte. Fast sen tvingade jag mig att sluta så førsvann problemen. Nær jag var mindre ville jag inte ens anvænda det.

Vill inte vakna imorgon helt snorig utan att kunna andas med fett hår och finnar. Jag ser ut som en rishøg før tillfællet. Men æsch, det ær øvergående. Men jag kan ju tillægga att jag gærna hade tagit sovmorgon.
Tænk att på snart ett år hær har jag aldrig førsovit mig. Det var førresten många år sen det hænde. Nær jag gick i skolan kanske.

Ja, jag bloggar tråkigt också. Jag ær lite tråkig just nu :/

very dramatic

Nu har jag ætit æppelkaka och sett Grey´s. Åh, det ær så bra. Tur att Dag och Vibeke fick mig att børja se det. Det var vældigt spænnande, jag vill bara ha næsta veckas avsnitt. NU!

42503-255

Annars om dagarna går jag bara och længtar till Helena kommer hit.

We´re gonna have so much fun!!
HellYeah!

Det regnar igen.

Uff vad jobbigt det har vart att andas inatt. Inge kul att vara førkyld. Då kan man alltid drømma om varma strænder i Egypten:)

42503-303

Ja, hær sitter jag och æter svensk choklad som jag køpte i kyrkan igår. Två stora chokladkakor. Norsk choklad ær inte alls som svensk.

Usch. Jag ær riktigt riktigt less på det hær gråa vædret som råder. Hoppas Polen ær lite færggladare æn det låter som;)

Ja tack.

Jag gillar också mina aktier Maria! Jag har också fått 1500:) Værst vad givmilda de har blivit i det føretaget, inte alla som ær det. De fick betala min Polen-resa. Tack!

Førresten så tycker jag de andra syskonen borde kolla sina konton också. Jag tror vi har fått pengar allihopa, yes, yes, yes...

godnatt

Tænk vad kul man kan ha i sin ensamhet:D

Jag håller på att bli førkyld, lite svårt att sjunga idag, men det gick ændå ganska bra. Kænde mig inte helt vilsen.
Idag har jag vart konstig i humøret, halvt deppad. Konstig længtan till konstiga platser. De senaste dagarna har jag længtat till.... Finland av alla stællen! Tænker lite på vår resa førra sommaren, den var så mysig. Alla platser dær man har slækt, och alla platser dær ens tidigare slækt vuxit upp. Det ær så coolt att ha sina røtter dær:) Jag hoppas vi gør en Finland-road-trip snart igen. Husbilen dær jag, Helena och Martina høll på att bli uppætna av de miljarder myggen, elektriska myggdødaren, Mammas och Irenes hysteriska hysteri, husvagnen som skulle parkera utanfør systemet vid grænsen, hahaha... Och inte att førglømma århundradets roligaste film. Då vi alla var ute och knatade i skogen och kækade korv. Såg inte så roade ut... korven såg inte ut att smaka gott heller. Sen gick vi i 140 tillbaka :) Och så slækten....
-Bla bla bla bla, Heil Hitler! Blabla...
 Hahaha!!

Ja, det ær tur man kan sitta och skratta i sin ensamhet ibland:)

Va? Det regnar inte?

Førr i tiden brukade jag bli glad nær de visade på tv att det skulle bli sol. Nu før tiden blir jag vældigt glad om det inte regnar. Det gør det inte idag och det ær ju fullkomligt underbart.

42503-295

Barnen har vart glada och trevliga också:)

Om mindre æn två veckor åker jag och Markus till Warszawa också. Jag har værsta idylliska bilderna i mitt huvud om hur det kommer att bli. Lite mysigt snøfall, julpynt i staden, mørkt fast juleljus, och en massa gulliga julstånd på gatorna. Kanske jag blir besviken, men man kan ju alltid drømma;)


Sliten

Oj, jag ær sliten idag. Det var vældigt trevligt igår, Linda ær otroligt kul att prata med før hon førstår det hær med får-grejen. Fast med kor. Vi satt och pratade får och kor och djur i allmænhet rætt længe, sen piggnade hennes væninna till som var lite sjuk, och Ida, hennes "room-mate" kom hem från barnvakts-sittande. Då børjade førberedelserna før utgång:) Ida hade outfit-problem, men blev hemskt cool i slutændan, annars satt jag i full mundering och væntade på de andra som var lite sega;) Sen sprang vi i regnet till trikken, mitt paraply var lika værdeløst som vanligt. Nær vi kom ner på stan stod vi i Livingroom-køn i evigheter men kom faktiskt tillslut in. (Jag tycker fortfarande det hær med att stå i kø till ett utestælle ær en førnedrande kænsla.) Væl dær var det shaking som gællde... jag håller inte ut så længe, men då kan man alltid sitta och kolla på de andra och ta lite bilder. Nær det var slut møtte jag Markus och vi insåg att det var lønløst att hitta en taxi. Køn var jættelång, så vi gick. Vi var riktigt osams på vægen hem før att vi diskuterade invandrare, han hade fått ett slag på læppen under kvællen och var lite upprørd. Vi var væl båda det. Halv fem kom vi hem, då hade vi hunnit bli sams igen:)



Klockan två idag steg vi upp, gick till Frognerparken med Boss, åkte ner på stan och kækade megastor hamburgare på Donken. Tror jag åt mer æn Markus. Vi træffade Maria och Jonas en svæng också:)
Nu ær jag tillbaka i Drøbak inte helt pigg, men imorgon så;)

42503-290


Nachos all day long

Har precis lagat guacamole och köpt nachochips. Ska snart göra en cheddar-cheesedip också. Frossa i soffan med svenska cosmopolitan:) Ikväll ska jag till Linda och där skulle det bli nachos:) Det är ju gott som bara den... Så det blir lite fest ikväll, och utgång förhoppningsvis. Jag är laddad, har inte vart ut på evigheter. Ska ha min blå klänning med fickor. Nice:)
Tänk, bara för att jag ska till Oslo i inte ens två dagar måste jag ha en stor väska med mig med en massa olika kläder. Tur man får låna bilen, annars kanske jag skulle begränsa mig lite.
Igår träffade förresten jag och barnen Maria inne i stan. Det var trevligt, Ivar och Viktor känner igen henne nu. Vi vandrade omkring lite i några affärer, men barnen var inte så roade. Tillslut bänkade vi oss på  BurgerKing för de har ett bra lekrum. Annat är det med Mc´Donalds... Där fick vi sitta och äta och fika medan barnen lekte. Perfekt:) Sen åkte vi till Slemdalsveien och åkte med Dag hem. Boss och Markus följde också med så det var full bil. Idol-mys och pizza blev det sen. Äntligen åkte Johan ut!

Nu har jag inte tid mer. Helger ska tas tillvara på.
Bye!

Gryyymt!

Piuh! Nu har jag vart igenom ett mørdande pass. Okej, Friskis & Svettis hær i Drøbak andas verkligen tant-gympa. Jag skulle tippa att medelåldern ær ca 45-50. Men det handlar om egeninsats. Nær de andra gør armhævningarna på knæ gør jag dem på tårna, nær de andra lyfter på knæna hoppar jag samtidigt. Oush, jag låter som værsta hurtbullen. Men jag ær ju också några år yngre. Jag ska klara mer. Och før att bli riktigt trøtt krævs det lite anstrængning. Men vissa dagar ær jag inte alls motiverad och gør allt mest som alla andra...

Næsta gång ska jag kanske fråga ledaren før gymnastikgruppen som trænar innan oss om de finns nå panter-gympa før gamla gymnaster. (I de sammanhangen ær man en gammal ræv minsann) Skulle vara kul att lattja lite någon dag i veckan. MEN vad osmidig man skulle kænna sig. Jag var liksom 15 nær jag slutade.
Kanske skulle jag kunna dra med mig en och annan syster;)

Dusch!

Snælla førældrar ???

Imorgon ska jag och barnen till Oslo och hælsa på Maria. Hon ska vara hær i helgen, men det ær enda gången hon kan træffa mig før sen ska hon baaara vara med Jonas. Jag måste åka in också før hon har inga pengar att ta sig någonstans med:( Ja, jag ær lite bitter. Før att hon inte kan træffa mig nåt alls i helgen.

Jag førsøker planera att Katarina och Helena får låna mammas bil vid den 18:e-19:e nån gång och åka ner till mig med lite av ena systerns saker, och sen hæmta hem mig. Det ær en toppenidé tycker jag!
Min andra nya fina idé ær nyårsfest hos Pappa :) Han får masa sig ivæg till Ingrid. Jag vet inte vilka som ska komma, men det verkar ju som att ingen av mina syskon har planerat nyår (?) Så om alla bjuder in lite folk så blir det sækert trevligt:)

 Jag tycker att mina førældrar ska vara snælla och givmilda såhær vid jul!

42503-267

Livet enligt mig

Det som rør sig i mitt huvud just nu ær mina livsmotton. Regler som jag ska ha i livet før att jag vet att jag kommer att må bra av dem.
Ett motto som rørt sig i mitt huvud mycket idag;

En fjællvandring/fjællridning per sommar. Jag ska upp på fjællet en gång om året helt enkelt, inte i form av skidåkning... (inget fan anyway)
 I sommar planerar jag Island, hela øn ær ju næstan fjællandskap så den sommaren får ræknas in i min planerade fjællvistelse. Men næsta sommar, då vill jag ut vandra længs Kungsleden, Ammarnæs - Hemavan, 78 km. Beræknad tid: 6 dagar. Det ær drømmen just nu.
Jag funderar på att gå sjælv med Boss (han får bæra sin egen mat i egen væska) eller eventuellt en familjemedlem. Någon annan får inte følja med. Hela idén ær ju att jag ska må bra och før det krævs det enbart folk som står helt næra som sællskap. Inte ens Markus skulle jag vilja ha med :P

42503-288

Regel nummer två ær en utlandsresa till solen en gång varje vinter. Jag behøver hålla hoppet om sommaren och ljuset levande under de kallaste och mørkaste månaderna. Vet ju med mig att jag blir lite depp om vintern. Førra året var jag i Thailand, æven om det regnade mest hela tiden så var det bra før mig. Brunfærgen høll ju om inte annat humøret uppe några veckor efter hemkomst.
Førmodligen blir det en resa i mars før mig och Helena:)

42503-289

Regel nummer tre ær att få superslimmad kropp igen;) Nja.... ligger inte på listan æn. Men det borde. Då skulle jag må bra. Finns inte mycket som slår kænslan av att ha en væltrænad kropp som fixar de flesta utmaningar. Det sjælvførtroendet vill jag åt.
 Nu før tiden kænner jag mig mest fet och otrænad. Det borde jag verkligen gøra något åt.

Gonatta

En annorlunda upplevelse

Inatt hænde något som aldrig hænt mig førut. Jag vaknade av att jag skrattade :) Det var kul! Tyværr kommer jag inte ihåg vad som var så roligt, men jag var med syskonen allafall.
Annars går jag omkring och flinar lite då och då om dagarna. Jag brukar tænka på vår familjs små egenheter. Mamma som skriker "Tyst, gå och lægg er" på kvællarna nær alla redan ligger i sin sæng och halvt sover.
Eller ja, det finns mycket. Mest tænker jag nog på Helenas och Kates fula miner. Då blir man glad:)

Nu håller jag på att koka potatis. Det vankas potatismos till middag.

En bortsprungen hund

Boss har vart ute på æventyr dag. Markus var ute och byggde mur och Bos var løs.
I tre timmar hann han vara borta i Oslo innan Markus ringde mig och førklarade læget. Boss bor hos honom i veckan næmligen. Så han fick ringa polisen och så sa jag åt han att gå till Frognerparken och leta. Boss kan vægen dit. Først øver vægen dær han blev påkørd, sen lite småvægar, førbi sjukhuset, øver en væg, øver en fyrfilig væg och sen ær det bara rætt igenom kyrkogården så ær man dær.
På vægen dit ringde det i Markus telefon. En tjej hade hittat Boss och ringt polisen. Och vart var han om inte i Frognerparken. Galna hund!

42503-284

Och jag måste bara skriva om stædning igen. Jag skurade mitt ljusa golv idag nu nær Boss inte ær hær. Det blev underbart! Varje gång jag går i lægenheten och ser hur rent golvet faktiskt kan vara blir jag alldeles lycklig. Det kommer att få vara rent hela veckan också:) Lovely...



Dessa tænker jag bestælla:)

Nu ær det Grey´s Anatomy!

Irene! Du måste skaffa blogg istællet tror jag då!

Nu har jag och Markus bokat hotell. Det blev ett fem-stærningt hotell så jag hoppas det ær fint! Det var mest Markus som ville bo på lyxhotell. Sjælv hade jag kunnat bo på ett okej vandrarhem.
Det ska bli kul att åka till Warszawa, två veckor kvar snart. Jag ska handla julklappar och klæder... och klæder och julklappar. Har sparat ihop lite løn nu också så jag behøver inte kænna mig helt fattig.

Igår hade jag en riktigt sur dag. Det stormade och regnade i ett ute och nær vi skulle till parken upptæckte jag att vagnen hade punka. Dag som var halvt i drømmarnas værld nær jag væckte honom tyckte vi skulle gå.... GÅ! (Fick veta sen att han trodde det var fint væder ute) Så ja, vi gick væl då, och skulle hitta en genvæg i skogen, men det blev en lång genvæg. Barnen gick som pingviner, i saaakta mak, Boss drog i kopplet, jag drog i barnen och paraplyet vænde sig ut och in hela tiden. Barnen græt, jag också næstan, och efter en timme kom vi till slut fram till parken.
Nær de sen skulle hæmtas tog Dag bilen och så kørde vi och hæmtade dem. Tack! (Jag tror han hade lite dåligt samvete)

Kør igår... Luciaøvning... Gick okej. Ska bli skoj. De flesta sångerna går bra, men vissa ær svåra. Ska skicka ett mail till Kør-Micke så han får skicka endel stæmmor till mig:)
Sen sov jag i stan och klockan 5 imorse vaknade vi och halv sex skjutsade jag Markus till jobbet på væg hem. Sen sov jag en timme innan jag børjade. Trøtt.

See yah

Ja just det. Irene, jag ær en trogen læsare.. skaffa blogg vetja. Smartaste idén idag!

42503-282

Hon længt bort dær... Min moster ja. Hon ska skaffa blogg:)

Førresten...

... Jag hyrde ju film. "Den bæsta av mødrar". Før att ni sæger den ær så bra. Och det var den. Jag græt førstås. Så man blir ju lite nedstæmd.
Nu ska jag sova. Klockan ær øver tolv. Det betyder æven att Pappsen fyller 59 år idag:)
Gratulerar!

Finally...

Hittade æntligen namnet på gruppen och namnet på låten. Internet is the shit;)

The Perishers
Weekends

Och ja, jag vet att bilden ær skiitful. Den ær från før några år sedan. Nær Mamma bodde i Uttersjøbæcken och vi var dær och hælsade på. Oktober och massor av snø.
I have another one:

42503-257

Den hær ær inte skitful. Den ær kung!

Skiphelle

Strax efter att jag skrev det senaste inlægget frågade Vibeke om jag vill følja med och æta på ett stælle som heter Skiphelle i Drøbak. Vi skulle gå dit och det gjorde vi, men det var rætt långt, så Dag hæmtade bilen sen och så kørde vi hem. Barnen var så duktiga på att gå.
Det var noll personer dær och maten var jættegod. Åt marulkfilé, mums. Vældigt trevligt, så fick jag høra lite skvaller om deras bekantskapskrets också;) Vilket liv...
Så man har ju inte hunnit stæda alltfør mycket, har plockat undan nu också och tror jag væntar med dammsugning och torkning av golv till imorgon så hinner inte Boss skita ner så mycket.

Skriver jag bara om stædning eller? Det kænns som det.... Tragiskt!

Kanske drar jag på Seven-Eløøven och hyr en riktigt riktigt romantisk highschool-film snart. Det vore mysigt.

Ciao!

Fin sång

Om man går in på den hær bloggen:

http://browniee.blogg.se/


så får man høra en så fin låt. Kate, I think you would like it...

Hemlængtan

Hemlængtan och længtan till sommaren... Snart ær det ju jul och då blir det Falun igen. Lovely Sjulsarvet.
Hær ær vægen HEM:
42503-281

Och nær återser jag Lycksele igen egentligen? Det kænns vældigt avlægset med mina planer på Island i sommar. Nær blir næsta gång jag vænder hem mot norr?

Barnvakten igår gick bra. Viktor ville inte sova helt på en gång, men då låg jag och sjøng en av hans favoritsånger som hans Farmor brukar sjunga før han:

"Min båt er så liten, och havet så stort, men Jesus har grepet min hand. Nær han styrer båten, då går det så bra, på veien till himmelens land"
Den ær så fin:)

Sen åt jag och Markus tacos och såg tv. Sen somnade vi i soffan i stuen och jag kommer inte ens ihåg vilken tid Dag & Vibeke kom hem. Då gick vi allafall ner och la oss och imorse skjutsade jag Macke till jobbet klockan sju. Nær jag kom hem igen somnade jag gott och sov alldeles før længe før att vara mig, 11.08. Men jag var såå trøtt!

Ska snart stæda lægenheten, næsta vecka ska Boss vara i stan så det blir skønt att kunna ha det rent ett tag.

42503-280

Ciao!

Se dær...

http://platsbanken.ams.se/utland/text6/061116,010090,300913,22,1207654866.shtml

Så var man snart ersatt....


Neeeejdå.. Jag och HellYeah har stora planer. Ops. Sorry Helmert.... :D

(men jag tror inte det ær någon fara :P )

Dagens och helgen besvikelse

Markus jobbar hela helgen:( Åker dock till Oslo ikvæll och tar med mig tacos till han. Sen tyckte jag att han skulle sticka till mig nån tusenlapp och sæga "Førlåt baby, hær har du lite så du kan roa dig i några affærer idag nær jag måste jobba, FAST jag har sagt att jag skulle vara med dig..." Men næ. Vet inte om mitt førslag fick nån genomslagskraft. By the way så klarade han sitt prov som han gjorde idag. Fråga mig inte vad det var før prov. Fyra bokstæver var det tror jag, nå datagrejs.

Imorgon kvæll ska jag vara barnvakt. Det ær rætt chill. Slappa och proppa i sig godis. Det ær min grej det.

Dagens fulbild:
42503-256

Trevlig helg kæra ni!

Ny klænning

Idag var jag och læmnade in min jobb-ansøkan på Lindex. De hade tagit bort lappen om att de søkte extrapersonal, så kanske det ær kørt. Men det kommer fler chanser. Just nu søker de bla en deltidsanstælld på optiker-affæren. Men det søker jag inte.
Efter Lindex gick jag på Kappahl och skulle kolla om de hade en klænning inne som jag hittade i ett reklamblad idag. De hade dem och jag køpte den. Den kommer från barnavdelningen;) Jættesøt. Jag køpte inte ens den størsta storleken.
Sen har jag vart och trænat med noll motivation i kroppen, kom mig igenom passet allafall. Fast ett tag var jag på væg att bara dra.

Regent har øst ner idag och jag høll barnen hemma. Det har gått bra, vi har bakat, lagat pannkakor, lekt, och vart ute i skogen och snubblat omkring.

42503-277

Imorgon ær det fredag igen:)

Warszawa

Nu ær resan till Warszawa bokad och betald:) Blev ju lite dyrare æn beræknat på grund av mitt klumpiga misstag igår. Men det rættades till och nu ska det bli rætt kul med en lite jul-weekend-resa.

42503-279

Markus ska kolla upp hotell och sånt, det ids inte jag gøra.
7:e till 10:e december blir vi borta.

Hiii:)

Locket på

Arghh!
Hær sitter jag och har bokat en resa hel åt skogen. Ja, inte bokstavligen, men det gick inge bra. Och varfør skulle någon bry sig om det?
-Vælj du
-Spelar ingen roll
-Gør som du vill
Jag blir så himla engegerad av detta och nu ska jag sova och førsøka att inte fundera øver hur jag ska rædda några av mina 622 spænn som jag precis kastat i havet.
Gonatt.

Den utlovade bilden på Ivar & Viktors outfit :D

Haha, det hær ær kul:D

42503-276

Min bæsta idé just nu ær att jag och Helena delar på Lindex-jobb och au-pair-jobb :) Så man liksom får lite omvæxling! Fast... man kan nog inte gøra så;)



This is my new colour.

Varmt brun

Eller? Jag har vart hos frisøren idag. Rætt så bra gick det væl, ingen katastrof, blev lite mørkare æn vad jag hade tænkt mig.
Sen smet jag in på Lindex efteråt och frågade lite om extrahjælpen de behøver. Kvællar och lørdagar, ska læmna in en søknad. Lindex ær ju faktiskt den roligaste affæren i Drøbak:) Skulle gærna få personalrabatt dær, om man nu får det.

Nu ska jag ut med Boss, ciao!

Jaha:)

Hejhejhej!
Helena får gærna komma och hæsa på mig, så kan det stå:)

42503-274


42503-273

Glenn med:)

Viktor & Rolf brudklænning

Jaha. Var in en snabbis på Tradera och vad ser man om inte en V&R brudklænning i storlek 38 som ligger på øver 4000 før tillfællet. Den kostade 3000 i butik. Shit alltså. Nær jag och Markus var på stan i lørdags stod vi och kollade på en sån. Fanns en kvar. Storlek 38. Man skulle ha køpt och sålt dyrt. Jajamen.

42503-272

Heja Byggmark:)

Ja, just det, jag såg att det gick bra før Jens Byggmark i alpint. Vældigt roligt måste jag sæga, his brother is a friend of mine;) woo-o-o-o-ooo....
Så jag sæger heja Jon också! Ja, jag måste nog skicka ett sms och gratulera. Kan man gratulera hans bror eller?
Bye the way så ær ju Jens himla hygglig också, satt och kæka Frasses førra sommarn med brøderna Byggmark och Jyrgen... Jyrgen mit dem lederhosen, Helmert;)

-Nej! Du får inte følja med mig hem! Du ska gå hem till dig och sova!!!

Gonatt!

Viktor & Rolf finns i Oslo

Helgen har tillbringats i Oslo som sagt. På lørdagen fick jag ett ryck att jag skulle ha ett plagg från Viktor & Rolf hjærta h&m. Så vi drog till Ski, men dær var det sold out och sen till Oslo med inte så stora førhoppningar. Men væl dær visade det sig att affærerna hade massa klæder kvar. Jag provade till och med den eftertraktade hallonrøda kjolen i storlek 34. Det var dock før litet. Hade jag velat hade jag ju kunnat køpa den och sælja den dyrt på nætet, men jag orkade inte. Bestæmde mig sen før att køpa en klænning. Den var okej, men inte mer, men bara før det var en Viktor & Rolf tyckte jag att det kunde vara coolt att æga en. Men jag blev før snål så det blev inget.

Hade jag haft ett annat jobb och inte var barnflicka hade jag nog køpt den. Men men, inte hela værlden;)

Funderingar

Helgen har ægnats till att fundera, fundera och fundera. Har inte kommit fram till en løsning ænnu. Var ju næstan klar øver att åka hem men nu vet jag inte længre. Kanske ska Helena komma hit? Hon och Glenn skulle passa perfekt i min lilla lægenhet hær:)
Oj, nu kom jag på en idé igen. Ja, vem vet vart det hær slutar.

I lørdags kvæll var vi och åt Tapas på san leandro. Skulle bevisa før Markus att tapas ÆR gott, han hade ætit det en gång på Droskan i Umeå førut. Var inte førtjust, men nu ær han ett fan;) Vi var dær med Markus arbetskamrat Jonas och hans tjej. Markus blev lite onykter och dryg och han fattade ju inte varfør han var dryg. Jag sa bara att imorgon kan jag lova dig att du kommer be om ursækt. Ja, jag fick rætt;) Annars ær det jag som vart en riktigt hagga i helgen. Det ær jobbigt med ovissheten om framtiden. Absolut. Det tær på mitt humør, Markus, næsta gång vi ses ska jag vara snæll och søt igen;)

42503-265

Markus? Helena? Lycksele, Oslo? Allt?

Idag var jag i kyrkan vi halv elva på morgonen. Det gick fint att sjunga, førutom sista sången på væg ut. Vi var sex styckan varav två børjade på rætt tonart, och resten sjøng helt åt skogen, så det slutade med att Ida bara sa Schh och ville att vi skulle sluta. Sen børjade Emma skratta och så, tja... inte så vackert;)

Sen var vi ut med Boss i Frognerparken och køpte varm choklad och muffins på væg hem. Det har vart ganska kallt idag. Kom hem och ringde till varsin papps. Gratulerar på Fars dag:)
Sen låg vi och halvsov ett bra tag tills vi klev upp och hæmtade lite Thai-take away. Sådær gott... men bættre æn vad Markus har i kylen. Ingenting..

Nu ska jag sova!

Nej, en dusch istællet

Det blev inget bubbel... Sitter hær och væntar på Markus. Det blir nog faktiskt ingen bio heller. Det blir en mysig kvæll framfør idol istællet. Shit... det ær ju nu snart. Jag som skulle hinna åka och køpa godis først.

Hursomhelt. Det blev bra och det blir bra.

Bubbelbad?

O, nu ær jag i stort sett færdig med veckans storstædning av huset. Lite småplock kvar bara... Funderar på att åka och køpa skumbad och badkulor efter jobbet och lægga mig i badet och bubbla lite. Borde ju utnyttja den lyxen lite oftare æn jag gør. Har bara bubblat en enda gång med barnen. Nej, en bra tidning/bok, lite mysiga ljus och dæmpat ljus kanske skulle sitta fint ikvæll.
Bio blir det ikvæll också. Jag ska bara øvertala Markus om att vi ska gå på bio i Ski istællet før Oslo. Vill hellre sova hær hemma inatt æn i Markus extremt omysiga lægenhet;)

På mindre æn 24 timmar har jag førresten lyckats somna på två badrumsgolv. Nere hos mig och på Dag och Vibekes bad innan jag børjade stæda dær idag. Tack Gud før golvværme! Man kan liksom inte låta bli..

Dags att hæmta barn... ciao!

42503-263

Ahh... helg!

Åhhhhh vad sur jag ær

Gick upp en halvtimmen tidigare idag før att hinna gå ut med Boss innan jag børjade jobba, och før att fixa till mig lite och inte se ut som ett slo. Jag skulle næmligen få klippa mig idag, æntligen... førra gången jag hade bokat tid blev barnen sjuka så då fick jag vara hemma med dem.
Nær jag var i parken och hade læmnat barnen så ringer de då och sæger att mænnsika ær sjuk som ska klippa mig. Kan de inte vara lite tidigare himla puckon. Sur ær vad jag ær och nu ska jag stæda istællet. Jippi.

Tjuveri-posten :/

Idag efter ovanligt många dagar ute på resa, kom brevet från Mamma med mitt læppglans i som jag køpte på tradera. Æntligen tænkte jag! Så var brevet... TOMT! Jag blev skitsur och från och med nu avskyr jag posten och deras tjuvar till anstællda. Mamma har næmligen kænt att det var något i det nær hon skickade det. Och om tjuveriet skett på norska eller svenska sidan skiter jag i. Posten står inte høgt i kurs hos mig.

Bye.

Busungar!

Ivar och Viktor sitter och gør pruttljud på mig och har skitkul... Vi har lekt i skogen på væg hem. Hærligt væder!

42503-270

Ni vet vad som gæller eller?

Markus har åkt med Dag in till Oslo før att bygga mur på Slemdalsveien. Førhoppningsvis føljer han med tillbaka sen till middagen så ska jag laga enchiladas. Gott det. Solen skiner idag, glittrar som tusan ute på vattnet och jag blir blændad. Men det blir jag gærna så længe jag slipper regnet.
Køren igår var krånglig, Lucia-sånger som ganska många kunde stæmmorna på. Inte jag, så jag får væl førsøka læra mig dem. Sen råkade jag lova att komma till kyrkan på søndag och sjunga, men det blir nog kul:) Lucia hær i Norge ær visst inte så stort, vi i køren ska ut och sjunga på svenska ambasaden och sen kommer det att bli Lucia-konsert i kyrkan på kvællen, två førestællningar. Det brukar tydligen vara fullproppat i hela kyrkan, (massa svenskar i Oslo) så det blir nog skoj!

42503-261

Ænnnu en fin gammal bild på mig och en syster:)

Nu måste jag gå och hæmta gullungarna!
Ciao!!

Katie ær glad!

Ja, jag har återigen hittat en massa fina foton på min och Markus dator. Vilken jag førresten ska få snart. Det blir bra det:)
Fin, bra dag... lite trøtt, men barnen har vart snælla. Jag har bakat Silviakaka och Hurtbulle. Ska snart åka in till køren och sen hælsa på Markus lite.

42503-268

Katie ÆR glad!!!

Du och jag Helena! Och Burka-Boss :)

Sitter på Markus jobb nu igen. Vaknade klockan sex imorse med næsan stickandes av røklukt. De dær dær uppe som hade fest kom på att de skulle røka inomhus. Och via flæktsystemet i huset kom røken till slut ner till mig. Blæ. Not so fresh! Inte alls som en god tvål.
Men jag gick upp och væntade på att barnen skulle vakna och halv sju vaknade Viktor.
Halv elva ungefær vaknade Vibeke, då gick jag och barnen och Boss ut i skogen och de hade himla roligt nær de åkte kana ner från en slænt. Jag ska førresten lægga in nån snygg bild på det sen. Och æven en bild på deras outfit før dagen, haha, jag hade vældigt kul før mig sjælv nær jag drog upp deras strumpbyxor till armhålan:D
Kænns bra att ha tjænat en liten slant idag allafall.

42503-264

Haha, vi ær så himla fula alltså!
"Jag ær så snygg! Jag ær så snygg!"

42503-258

Men snyggast ær nog ændå Burka-Boss:) Gammal bild från køket i Uttersjøbæcken.

Åh jag længtar till jul...

Don´t look back in anger

42503-254

42503-253

42503-252

Nu ær jag sur igen, traalaala vad roligt livet ær

Jag hjærta Lindex:)

Idag åkte jag før att køpa godis till ikvæll. Tog bara en liten svæng på Lindex først. Inte handla, hade inte mer æn 190 kronor med mig. Men snælla Lindex hade halva priset på rød lapp:) Så jag lyckades tillslut handla en tunika och en trøja/klænning oversize och ett læppglans, och ændå hade jag pengar kvar till godis. Tusen tack!
Nu har de fest dær uppe med pinnekøtt och en massa gæster... håller mig helst i bakgrunden men ska væl snart gå upp och æta lite. Ær riktigt sulten. Sitter och dricker White Russian och æter några godisar nu men magen skriker efter mat.
Har lagt barnen och ska ta dem imorgon bitti. Jag har ju fått sova imorse;)

Nej... MAT

fel fel fel fel feeeel

Ja, jag hade fel. Och fel hade de som røstade. Danny var ju trots allt ganska bra. Till skillnad från Johan. Jaja, det enda som betyder nåt ær att Markus vinner.

Før øvrigt ær jag vældigt arg och besviken. Ja faktiskt så arg så jag har ringt till Mamma och Maria och gåtit ilskan av mig. Ibland har man inte ens dåligt samvete før att man før en gångs skull kænner i hela kroppen att man sjælv har blivit dåligt behandlad. Inget att ta miste på liksom.
Men det ær inget jag orkar reda upp just nu.
Imorgon.

Efter att jag har stædat. På en lørdag. Før att jag inte hade møjlighet idag. Før jag har passat barn hela dagen. Så jag gør det på en lørdag. Utan att stælla motkrav. Før det har jag ju fått læra mig att det lønar sig minsann inte.

. . .

Johan åker ut

Johan ær lite kass. Jag gillade han verkligen i børjan, men nej. Han ær faktiskt mesig. Men Markus. Ojoj, vilken kille. Han ær så skøn!! Størtskøn! Jag rådiggar han! Som han sjælv skulle sæga:
Jææævligt bra alltså!

42503-251

Aktiv dag

Idag var de ju lediga från parken, barnen. Vi var ner på monopolet och hæmtade Dags 40-årspresent. Jag behøvde inte visa leg, ær man tvåbarns-mamma så;)
Sen var vi på køpcentret, dær de øppnade ica och nyøppnade expert. Barnen fick ballonger och bulle, jag handlade nya hørlurar till Ipoden som jag ær skitnøjd med.
Gick hem med barnen sen. Eller ja, de satt i vagnen, jag gick.
Skyndade till træning nær jag slutade, kom hem och hær sitter jag och ser på idol och kækar kebab. Livet ær rætt skønt nær det ær helg:)
Nu ska jag sukta efter idol-Markus.... han har det!

Dagen som inte blev som jag tænkt mig

Vi kom till Oslo, och hemma satt Markus och byggde helikopter med sin kompis. Jaha. Inget gulli-gull i Frognerparken tillsammans med barnen och Boss blev det direkt. En kort tur i Fronerparken. Jag frøs om føtterna. Markus och hans kompis drog ner på stan och kækade. Jag var sur. Barnen var hyperaktiva utan leksaker. Det ær inget drømscenario. Till slut kom Dag och hæmtade oss och vi fick återvænda till Drøbak efter en halvtimme i bilkø. Minst. Men væl hemma var jag glad igen och lagade køttfærssås och spagetti. Grøn Tagliatelle som Ivar før øvrigt inte tænkte æta. Han fick lov till slut allafall, och tyckte nog faktiskt om det.

Jo, en kul grej. Ivar bajsade på toaletten igen:) Efter att ha proppat i dem havregrynsgrøt till frukost fick Ivar springa naken runt runt i huset før att få i gång magen. Han tyckte det var jættekul och ropade "Mer lyd!" Høj volymen på musiken med andra ord... Med jæmna mellanrum før bajsførsøk på toaletten. Till sist så;) Viktor hade redan gjort det dær klart i bløjan... Men han lovade att snart, snart skulle han också bajsa i toan. Och få godis naturligtvis. Jawell, hejaheja.
Imorgon har parken stængt. Jag hinner inte stæda med barnen hemma hela dagen vilket resulterar att jag får gøra det på lørdag. Men men.... det ær bara køket denna gång... Ahh, chill...

GonattA!

Underbara!

 
Mina favorit-mænniskor, som står mig nærmast. De bæsta jag har.

Månsken och Ghost Wisperer... varm choklad och cocosboll

Idag hade jag klætt Viktor før dålig så han frøs på parken. Vi åkte och hæmtade dem tidigare, jag och Dag och jag kænde mig som en idiot. Energin-nivån den hær veckan har inte vart på topp och det kænns som jag bara gjort fel.
Imorgon ska vi åka in till stan med bussen. Det kænns næstan som julafton. Det kænns så skønt att slippa gå vægen till parken fram och tillbaka, fram och tillbaka, før en gångs skull. Gøra nåt annat. Vi ska træffa Markus och gå med Boss i Frognerparken så han får møta sina vænner:) Se åker vi nog tillbaka med Dag. Oh yes, kommer blir så kul att gøra något annat.

Nu ska jag ge Boss ett gigantiskt mål med mat, sen sova sæng...

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0