Valencia

Tjenahej
Nu ar vi pa busstationen i Valencia och vantar pa var nattbuss som gar klockan 10 ikvall. Vi ar lite less pa vastra Venezuela nu och ska osterut. Ska bli kul att se ett nytt stalle:) De har tydligen sangar ombord pa bussen och air condition. Formodligen svinkall ac, det brukar vara det...
Vi mar bra allafall. Det ar varmt!

Idag har jag skrattat at Kejtan som rot i at en gubbe som ville ha pengar av henne. Vi hade redan gett honom pengar och sen kom han igen nar vi satt och at. "Men du har ju redan fatt pengar!!!" Da gick han och Fredrik tyckte Katarina var otrevlig. Han tycker ju att man ska vara sa hovlig jamt.

Fredrik ar den som kan hyfs och fason, han svarar alla som kommer fram och pratar, typ erbjuder taxi och sa. Jag och Kate gar bara rakt fram och skakar pa huvudet och sen maste vi vanta in han... :)

Kul har vi nasta jamt!

forresten...

jag klarade hemtentan fast jag inte trodde det:) men med daligt betyg... sen har jag glomt att tacka ja till varens kurser det ar for sent nu. Det blir nog bra anda...

God Jul fran Venezuela!

Tankte sammanfatta resan lite. Borjade med att vi bodde en natt utanfor Caracas. Helt okej stalle, nasta dag tog vi oss till Choroni. Det tog lang tid eftersom att bussen fick stanna tre ganger, forst pajade den, och sen var det grasbrander och brandbilar i vagen. Nar vi slutligen skulle ta den sista taxin till sjalva Choroni som gick genom en nationalpark fick vi uppleva var varsta bilfard hittills... killen satte igang turbon och stereon pa hogsta volym och korde rally pa de slingriga bergsvagarna. Han satte pa hellyset endast nar han motte bilar. Tutade i varje svang. Varningsblinkers pa hela tiden. Nar han traffade sina kompisar drack han lite alkohol, visslade pa tjejer.... Det var skitlaskigt...
Men vi kom till slut fram till ett stalle dar vi hyrde ett rum av en vanlig dam. Nasta dag tog vi oss till Puerto Colombia. Dar var det avslappnar och nice. Karibisk musik pa hogsta volym overallt, glada manniskor, trevlig stamning. Vi akte ut till lite olika strander dar pa dagarna. Efter vi hade vart dar i tre dagar bar det av till Tucacas, de har ett naturreservat med olika oar dar, Morrocoy. Riktigt fina paradisstrander, ni far se bilder nar jag kommer hem. Vi kunde ocksa snorkla lite dar.  Men sjalva staden var trakig och vi stannade dar i tva natter innan vi drog oss vidare till Coro dar vi ar nu. Resan hit var en mardrom eftersom jag blev magsjuk. Som vanligt var det karibisk musik pa hogsta volym och de kor ju inte direkt lugnt i det har landet. Dessutom tutar de hela tiden. Jag hangde over Kejtan och trodde jag skulle do, men lyckades undvika att krakas till vi antligen kom fram, da sprang jag ivag med min krakpase. Fick tag i en posada och kraktes tre ganger till men idag mar jag ganska bra, fast ar orkeslos. Men vi har fatt tag i ett bra hotell dar vi till och med har kunnat lamna in vara klader pa tvatt. Lyx! Snart ska vi ut och ga pa varldsarvsgatan sa ska vi ta kort. Ni vet, Big och Fred world heritage tour!
Jag saknar Hima varenda dag!!!
Idag saknar jag aven sno... och familjen. Och rokt radjurslar.

Vi har det bra, det ar skitvarmt!

God jul och puss och kram!

Magsjuka light

Igår när jag kom hem från hundkurs-avslutningen hade jag världens huvudvärk och började må illa. Så jag gick och la mig men kunde inte somna och mådde illa mer och mer. Var övertygad om att det var kört och jag snart skulle hänga över toaletten. Men sen vakande jag två timmar senare och mådde rätt okej:) Tror det var tabletterna mamma fixade till oss igår som hjälpte:)

Har nu tagit en hundpromenad i snön och känner mig lite seg i kroppen och konstig i magen men annars fint.

För övrigt gick hundkursen väldans bra, Hima skötte sig bäst av alla fast hon är yngst! Vilken valp man har fått tag i... :)

Nu:

Venezuela!

Byebye

kuljul.

Jahaja, då har vi vinterkärksjukan i lägenheten. Blir skoj att sitta och kräkas på planet imorgon.

Inte.

Lucia (?)

Enda tecken på lucia jag har märkt av idag är att googleikonen har en luciakrona på sig... Men mamma har informerat oss om att ikväll äre lucia på tv klockan 6. (något som vi faktiskt inte redan visste.)
Just nu håller hon på att laga kroppkakor, ska bli jättegott!

Idag har vi vart ute med hundarna i det fina vädret i två timmar, sen städade vi mammas bil. (Facebook-info?)

Fredrik kommer om en halvtimme. Han skulle egentligen komma inatt men 3 av 4 personer i hans brors familj har drabbats av kräksjuka så han beslutade sig för att komma tidigare. Förhoppningsvis har han inte med sig någon sjukdom, vore inte så bra såhär 2 dagar innan avresa.

Nu ska jag gå och byta om. Dagens outfit består av långkalsonger med hjärtan på och en militärgrön fjällräven tjocktröja. Plus en megastor finne. Snyggt så in i norden!!

Weeee!!!!

Idag fick jag post från Royal Canin, det stod att jag har vunnit en mini-pc i deras tävling som jag var med i!!!! Hur glad blir man inte?!?!?!
Mamma och jag satt och snickrade ihop en slogan vid middagsbordet en kväll och det gav alltså fint resultat:D

Wihii vilken bra dag!

Glocalnet

-Hej! Jag heter Anders och ringer från Glocalnet, är Anna-Lena hemma?
-Nä, mamma jobbar på dagarna (Fattar de inte det efter att ha ringt hundra gånger i veckan...)
-Jaha, vem är du då?
-Hennes dotter (hör själv att jag låter som om jag vore tolv år)
-Är pappa hemma då? (som om jag faktiskt vore tolv år)
-Nej, mamma och pappa är skilda.
-Jaha, jag ber om ursäkt..
-Ingen fara
-Vi får ringa under kvällstid då. (mmm, suuuure)
-Gör så ni..

Den där himla julen kan komma och gå, jag kommer inte vara hemma ändå.

I år köper jag inte en enda julklapp. Förstår ni hur skönt det är eller? Eller jaja, enda julklappen blir en Venezuelaresa till mig själv. Det har jag verkligen gjort mig förtjänt av tycker jag:P

Förra julafton satt jag och Katarina i bilen i jakt på lite lugn och ro. Orkade inte med alla måsten. Jag bestämde att jag skulle vara radiopratare nästa jul. Eller också vara utomlands. Resan bokade vi i maj. Jag vet inte riktigt hur jag skulle få ett radiopratarjobb ändå. Och reklamkanalernas radiopratare är döjobbiga att lyssna på så sån vill man ju knappast bli. Så Venezuela känns som ett ganska bra alternativ ändå...

Nä men shit. 5 dagar kvar!

Sågmyra och farmor och besök

Vi började dagen med att häsa på Jonas i hans lilla husvagn, vi fikade och pratade om icke-svensson-liv... efter det kom Joel förbi och fikade och vi pratade om icke-svensson-liv. Allt man egentligen vill ha är väl ett vanligt svensson-liv? I framtiden allafall. Just nu vill man väl vara så icke-svensson som man bara kan.

Sen åkte vi till Sågmyra, handlade några böcker till resa bland annat, och så vidare till framor sen. Hon var mycket trött som vanligt.
Käkade pizza med pappa i stugan sen. Det var trevligt. Våran farbror Gunnar kom förbi också.

äh jag kan inte skriva ordentligt. skittrött.

Hima på chokladkalas

Idag hittade Hima choklad på vardagsrumsbordet. Sen kalasade hon på den i Kejtans säng. Vi hittade spåren nu, brunfläckiga lakan. Kate onöjd.

Som tur var så var det inte så många bitar så hon har inte mått dåligt, utan vi har vart på kurs ikväll som vanligt:)

Sushi

Vi har vart på maxi och inhandlat sushigrejer. Kejtan är på strålande humör- Härligt!

Venezuelaresan känns rätt okej nu. Inser att det var ju en sol och badsemester vi ville ha, och det blir det också. Sen behöver vi faktiskt inte göra det så himla komplicerat med världens högsta vattenfall (som alla ändå tror är niagarfallen..) och paradisöarna Los Roques. Det blir bara jobbigt att måsta planera allt.
Kom på idag att det bara är 8 dagar kvar till avresa (!) och Helmert åker om två dagar till Tanzania.

Tiden går fort när man har roligt. Och det har ju Kejtan.





Sushin som jag och Freddan knåpade ihop.

valptips

"Det gäller att träna inkallning när valparna är små, när de är fem månader hinner man inte ifatt dem längre"

Jag vet inte vad andra har för valpar men när Hima var tre månader sprang hon ifrån både mig och Boss med lätthet...

Julfest

Idag har vi vart till Borlänge på julfest med hundklubben där vi går på valpkurs. Vi fick en massa fika och en julklapp. Så nu har vi ännu mer hundmat i garderoben. Boss var med också, det tyckte han var kul.

Annars då. Det regnar ute. Jag ska gå och fråga Kejtan nu om hon vill gå ut med mig ikväll och ta ett glas vin. Tror inte hon vill det men fråga kan man ju alltid. Nej nu ångrade jag mig nog. Skönare att ligga hemma i soffan, käka chips och glo på film.

Jag skulle inte vilja ha en rosa prinsesstoalett som spelar musik när jag kissar. Jag skulle inte ge en sådan till min dotter heller. Nu var det sagt.

Just det, jag och Katarina ska försöka bli snälla mot varandra. Det betyder att hon har en fin kropp och jag är snygg. Tack för mig.

Free

Nu har jag lämnat in hemtenten och lugnet sänker sig i själen. Ja men det känns så. Innan man hinner börja tänka på allt annat man ska göra. Men vad gör väl det, jag har ju alla dagar fram till avresa att göra allt på. Jag borde skriva en lista.
*plocka ihop alla saker i härbret hos pappa
*leta efter en cykelnyckel i en höstack
*kopiera alla resehandlingar
*sy kläder som har gått sönder
*tvätta alla kläder som ska till klädinsamlingen
*köra dit alla kläder
*prata med Per-Erik om att Hima behöver MYCKET närhet (Mamma tycker det här är mycket viktigt. Han ska ha henne i ca. 4 dagar...)
*köpa nya hundben
*lämna tillbaka bok på biblioteket
*köpa sovsäck/reselakan till Venezuela?
*sätta Kate på kö på böckerna
*prata med Markus om Boss

*tvätta mammas bil. Ut och invändigt
*hälsa på farmor
*köpa myggnät och myggmedel och alcogel
*introducera Hima för en älgklöv

*boka hotell i Caracas
*växla pengar
*köpa tågbiljett till Arlanda
*




nej men nu fick jag bråttom till Maxi.
fortsätter sen. tjingeling

trött

Hima bestämde sig för att vakna tidigt idag. Jag var inte nöjd då men nu äre väl bara att ta sig en kopp te och börja plugga lite smått. Jag och Katarina går här hemma och väntar på att svininfluensan ska slå till. Vi vill ju inte bli sjuka på resan så vi tar den gärna före. Fast jag vill helst vänta med den tills jag har lämnat in hemtentan.

Jaja, te och plugg vare...

Frånvarande

Jag orkar inte blogga. Jag har en hemtenta som hänger över mig och ångestar, när den är färdig på fredag blir nog världen lite ljusare. Men det är ju sol idag så det blir till att fara ut i skogen med dogsen. Det är till och med lite vitt på marken. Mycket trevligt:)

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0