Efter solsken kommer regn...

Gårdagen var en dålig dag. Stod i fårskit och spadade. Det var tungt, jag var arg, less och gav upp hela tiden. Tur man inte har någon tidspress här. Allt har sin tid. Begravde mig i skit och tankar om vem jag är och vad det ska bli av mig. Slog huvudet i bilen. Var less, less, less. Sen sov jag ensam i Grimsstadir och försökte att inte tänka på alla spöken som skulle kunna finnas där. Vaknade idag av att jag fick sms av Markus 05.17. Somnade om, kunde inte sova ordentligt. Men det blev allafall en bättre dag idag. Det är verkligen en berg och dal-bana, sanna mina ord. Man måste fightas.

Mitt i allt så saknar man ju de här förstås...

42503-627

Ful få man va men int dum.


Island, Island, Island!

Helgen har varit TOPPEN! Det är så himla schysst att vi nästan alltid får fint väder! Vi har vart på valsafari och forsränning:) Har vart sjukt glad och lycklig hela helgen (tränar mig på att leva i nuet). Hela Island är så fantastiskt vackert!
42503-642
Efter forspaddlingen. Jag valde den lätta banan... lite väl enkel kanske men ändå superkul! 4 timmar var vi ute med mer eller mindre vattentäta våtdtäkter;) Vid första stoppet stannade vi vid en liten varm källa där vi fick fånga upp lite vatten i en kopp och sen i med chokladpulver. Mm... Kunde dock inte dricka så mycket för det var näst intill omöjligt att ta en kisspaus med de dräkterna... Vid andra stoppet fick de som ville hoppa från en klippa rakt ner i glaciär-smält-vattnet. När man kom upp över ytan var det bara att simma som en galning mot land, annars drog forsen iväg en. Det var så häftigt!

42503-641
Kubb-spel. Självklart vann vårt lag;)
42503-640
Valsafari-båt. Så fort en val dök upp så blev det kapplöpning dit.
42503-639
Utsikt från bussen. Och så här vackert är det hela tiden.
42503-638
Godafoss. Ett vattenfall i norra Island."Gudaforsen" När Island kom på att de skulle bli kristet så slängde de sina gamla gudagrejer här. Ungefär;)
42503-637
Ser ni valen?! Ser ni valen?! Skitcoolt!! Vi såg minkval, knölval och delfiner. När vi kom som närmast lyckades jag dock ta kort på himlen istället för på valen. Koncentrationen låg liksom inte på kameran just då. Men jag har en liten filmsnutt allafall...
42503-636
Härlig, härlig dag, lyckades verkligen med konsten att njuta av livet. Fanns inget ställe jag hellre skulle vart på just då.
42503-635
42503-634
Halva river-rafting utrustningen på. Fulare kan man knappt vara;) Jag och Anna.

Snygga brillor ful-Helmert!

Jag vet inte varför jag tar ut min hämnd från Katarinas blogg på Helena, men jag hittade den här bilden och vi är ju faktiskt ganska fula båda två:)

42503-629

Ja då är det snart helg igen. Resan i helgen kommer gå på ca en tusenlapp och då är forsränningen inräknad. Det ni... Jag valde den lätta banan för jag har ju aldrig gjort det förut och dessutom var det två som dog i det där i Norge nyss så man är väl lite feg av sig!

Igår åt jag surströmming. Mums. Tyvärr var det lite dålig kvalitit på just den burken.. trasiga strömmingar som satt ihop. Men jag fick mitt begär stillat allafall. Har en burk kvar som jag ska ära med de andra två i Grimsstadir snart.
Helena, jag undrar om du skulle kunna ta med dig en stor burk + tunnbröd till Norge så Markus kan ta med sig när han kommer? Vore väldigt snällt. Och förlåt förresten för att jag kallade dig Ful-Helmert...

Det har vart en bra dag.

Glenn ville också vara med

42503-633

Här ligger Glenn och Markus systerdotter och sover. Sockersött.

Skön dag, jag har städat huset och klippt gräsmattan. Nu är det fint här. Chefen har inte kommit hem än och gjort någon bedömning. Men enligt min bedömning av hur skitigt det var så kan han inte det här med städning och kommer nog inte märka om det är lite smuts kvar i hörnen. Män och städning alltså.
Okej. Nog för att jag inte städar särskilt ofta, men det är för att jag är lat. Inte för att jag inte kan.

På fredag åker vi med Nordjobb till norra Island. Kommer hem på söndag. Jag tror det skulle bli dåligt väder dessvärre, men det ska bli kul med en resa igen. Hoppas det blir lite fina bilder...

Boss, Lisa, Kenneth, Julius och Irene

42503-63242503-63142503-63042503-628

Giftig

Jag lever och jag var inte ens nära döden. Han är faktiskt ganska snäll idag. Kanske beror på att hans mamma har ramlat och ligger på sjukhus. Han blev liksom inte sur när jag sa att jag hade tappat bort nycklarna.
Har nästan haft ont i magen idag för jag gick bara och väntade på att han skulle skälla på mig, men jag har oroat mig i onödan. Varför oroar jag mig så mycket? Kenneth tyckte det, Boss likaså. Varför blev jag sån?

Lyssnade på p3:s webradio och hörde bästa låten på länge:)

Mange Schmidt & Petter - Giftig

Men jag lyssnar väl ihjäl den låten också.

Imorgon ska jag jobba ensam. Skönt. Tänker faktiskt vara lite duktig också, det har han tamesjutton förtjänat.

Ciao!

What to do?

Eh. Jag har råkat tappat bort mina nycklar. Hade inte tänkt säga något och hoppas att de kommer fram, men... imorgon ska jag själv ut till Grimsstadir och ta emot hästfolk. Jag måste ha nycklar och Ossian är i Reykjavik. SH gonna kill me. I´m dead. Saker är den att han faktiskt har vart ganska trevlig idag. Bjöd på öl till maten, jag lovade att smaka. 2 klunkar, sen klarade jag inte mer. Och för första gången sen jag kom hit sa han att han skulle diska! What?! Det är alltid jag och Ossian som diskar och lagar mat. Han sitter ju bara och tar för sig.

Fick brev från tullen idag. De har snott min födelsedagspresent från Markus och påstår att jag ska betala tull-avgift för den. Det är ju en gåva för tusan! Jag blev lite depp. Men sen kom den aningen snällare SH och säger att han ska ringa dem imorgon... Om han nu gör det efter att jag berättat att jag inte vet vart jag har nycklarna. Shit. Jag är nervös.

Shithead

Gaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhh, jag blir tokig!!
Å men det är bara drygt två månader kvar med Islands största pucko. BARA.
Snälla Anna har vart här med tårta och blommor och sen gick vi ut på klipporna och jag satt och beklagade mig över hur hemsk människan är. Konversationer vid matbordet:
Anna om en partiledare på Island: -Jag har träffat han..
SH: - Jaha, ja han är tråkig människa
Anna: -Jag tyckte han var trevlig
SH: -NEJ, han är INTE trevlig.
Anna: - Nähä...?

SH: -Du kunde ju göra något för mig också (om det där förbannade kaffet på morgonen)
Jag: -Jag tvättar ju dina kläder
SH: -Jag hänger upp din tvätt
Jag: -Neej.
SH: - JO, jag brukar hänga upp din tvätt!
Jag: -Ehh... jaha.. (Jag har svårt att tro det eftersom jag inte vill ha någon gubbe som pillar med mina underkläder)

Idag skulle jag laga middag också..
Jag: -Vad ska jag laga för något då?
SH:- Jag vet inte, vi har ju massor av fisk.
Jag lagar fiskbullar i vit sås, med potatis
SH: -Men varför lagar du det här?!
Jag: -Du sa ju inte vad jag skulle laga
SH: -Jag sa att vi har massor av fisk i frysen, det här är inte riktig fisk!!!
Jag: -Ossian... Har du nåt bra svar på varför vi lagar det här?
Ossian: -Jaaa, fisken är ju fryst.
SH: -Men det går fort att tina när vi har så bra varmt vatten i Island, det här är inte äkta fisk!

Men middagen blev god iallafall:)

Vad skulle jag göra utan Ossian? Jag skulle inte stå ut, jag skulle ha beställt resa hem nu. Jag känner mig så orättvist behandlad alltför ofta och om jag ska försöka förklara varför jag gör som jag gör så höjer han bara rösten och avbryter mig. Han är så respektlös. Jag har ingen lust att göra ett bra jobb för honom när han håller på som han gör. Och nej, jag har skjutit undan alla tankar på att försöka prata med honom för han lyssnar aldrig.

Jag vet att jag har två före detta arbetsgivare som läser min blogg, eller tre om vi ska räkna med Dag;) Jag hoppas att ni inte tror att jag gillar att baktala mina arbetsgivare för så är det inte. Jag har faktiskt aldrig blivit så respektlöst behandlad. Jag skiter i vad jag får för "betyg" här, jag har inte lust att fjäska mig till nåt. Under tiden ska jag bara bita ihop och stå ut:) Island är ju fortfarande ett trevligt land att vistas i.

Och kanske nån tycker det är fel att jag skriver om honom här men det struntar jag också i. Jag måste väl få ventilera mig i min egen blogg för tusan.

Lite gjort

Ossian och hans två vänner som är på besök åkte iväg igårkväll för lite turistande. Tyvärr höll inte den gamla subarun och imorse fick vi åka iväg för att hämta hem dem. Jag hoppas verkligen den blir fixad tills dess Mamma och Maria kommer hit. På vägen passerade vi allafall varma källor. Typ europas största. Men man kan inte bada där för det är 97-gradigt. Jag vet faktiskt inte vart de badvänliga källorna finns.
Självklart fick stackars Ossian skulden för att den redan halvdöda bilen dog. Men förhoppningsvis blir den lagad!

Idag har jag inte gjort så mycket. Det är skönt det med. Anna ska baka tårta till mig som hon kommer över med ikväll:) Tack Ivar & Viktor för era jättefina bilder som jag fick! De står i fönstret nu. Söta hälsningar var det också;)

Såg på Holiday igår, den är så bra! Jude Law är så snygg!

Ciao!

Snart slut.

Det är snart slut på födelsedagen, först var det skönt att vara lite ensam, slappa vid datorn men nu har alla ringt och grattat mig och det är inget folk i huset. Slut liksom.
Jag shoppade igår jag. Som födelsedagspresent till mig själv:) Gjorde ett kap på Vero, hittade en klänning i 100% silke för tvåhundra. Den åker direkt hem till klänningsamlingen:)
Fick en burk med surströmming av Ossians vänner också. Haha, jag blev jätteglad, är riktigt sugen men det lär nog vänta

42503-623

Markus planerar att komma och hälsa på också. I slutet av augusti. Längtar.

Fest i dagarna två

Piuh, så har man kommit hem från en lång helg i Reykjavik. Islänningarna är helt galna. De lämnar inte förfesten förrän halv två och är ute till det blir morgon. Trött som man bli har jag inte hållit ut till mer än klockan fyra. På fredagen festade jag och Anna med ett gäng islänningar. Det var skoj, de sjunger rätt mycket och är väldigt trevliga. På väg ner till stan gick det tre killar från festen och sjöng någon isländsk sång i stämmor. Haha...
Igår försvann det bara en massa folk. Orkar inte skriva allt som hände, men jag återfick kontrollen över folket vid 12-tiden idag. Efter ett dygns ovisshet..... ibland fungerar inte mobiler.

42503-62442503-621

Vaknade imorse och öppnade mina presenter:) Det var böcker, filmer och örhängen, superbra! Pratade just med norgefamiljen, de sjöng för mig, åååååååååååååååååååååå de är så söta mina små barn! De hade också skickat paket så jag väntar två stycken på imorgon förhoppningsvis. Paket är kul!!

Livet är fortfarande fint! (Fast jag börjar ogilla att bli äldre. Vill stanna i den här perfekt åldern...)


Tusen takk!

Kine är min hjälte för dagen! Tack tack tack för att hon hittade mitt pass. Behöver det till Thailand i vinter!

Finally!

Äntligen helg. Slitsam dag med endel missnöje från arbetsgivarens håll.
-Jag vet inte hur man gör...
-Birgitta! Du har varit här i en och en halv månad snart, har inte Ossian och Paula visat dig hur du ska göra?! Du ska göra det!
-Men jag kan ju inte...
-Du måste vara självständig, nu ska du göra det!
Vid det här laget höll jag på att börja gråta...
-Är det så att man inte kan be om hjälp eller?
-Jag kommer.

Lång dag. Skönt med helg.

42503-619
42503-618

Snart kommer Anna och hämtar upp mig. Vi ska på en fest hos hennes familjs son som bor i Reykjavik. Anna har kommit in på veterinärskolan i Oslo, superkul!! Då kan vi hänga även där när jag kommer tillbaka dit efter Island.

Weeho, jag har fått två paket på posten. Ska inte öppna förrän på söndag:) På måndag väntar jag ett tredje från älsklingen. För han och jag är liksom älsklingar igen. Det känns bra!!! Så nu är jag glad och lycklig och ser fram emot framtiden:)

Livet är härligt!

Ser ni den vita pricken?

42503-604

Där bor och arbetar jag på veckorna. Där finns inget internet så därför skriver jag bara blogg när jag är ledig och därför verkar det kanske som att jag alltid är ledig, men de det är jag inte Vajbike!

Jaha, idag kom det regn. Det var kanske trevligt i en timme, nu vill jag ha tillbaka solen. Ge tillbaka...
Har haft lite kris med Markus de sista dagarna. Varför vill jag inte dra upp men det är allafall jag som har fuckat up det om jag får uttrycka mig så. Men kanske det löser sig.

Tralala, jag är så glad idag tror jag. Ikväll är det desperate housewifes. nicenicenice.

tjingeling

Ridturen...



...var som väntat helt fantastiskt! Idag har jag ont i hela kroppen, men det är sånt jag kan ta:) Vi hade ca 70 hästar med, jag red på tre av dem. Hur många mil vi red vet jag inte men jag var helt slut på kvällen.


42503-61542503-61242503-610
42503-61442503-61742503-611

Det är väldigt torrt här på Island nu, och det dammade en hel del. När vi stannade på hemvägen uppsökte en toalett för att tvätta händerna och såg visst ut så här i ansiktet. Och ingen säger nåt..

Idag ska jag jobba i skogen och jag är totalt otaggad.

Kärlekstest

 "18 poäng, Ni har en fin och kärleksfull relation, ni trivs och har roligt tillsammans. Ni har passerat det första förälskelsestadiet, men era känslor för varandra är trygga och fulla av ömhet.

Experten: Glöm inte bort att uppvakta varandra och minnet av när ni först träffades, för att underhålla ?pirret?. "


42503-609

Alltså ursäkta om jag tjatar. För tillfället har vi inte ens en relation men jag saknar honom.

Några bilder från idag

Vi tog den gamla subarun och begav oss till Eiríksstaður. Där föddes tydligen Leifur Eiriksson. Ni vet
Leffe som upptäckte Amerikat. Det var inte så jättespännande eller jättemycket att se så vi drog till Búðardalur. Där var det vackert. Men säg ett ställe som inte är vackert på Island. Är ni less på alla bilder av landskapet förresten? Jag har tusen till i datorn...
Faktiskt så är inte städerna särskilt vackra. Det är för det mest slitna hus i plåt överallt.

42503-608

42503-607

42503-606

42503-605

Kände att chefen inte var på humör idag så jag undviker han mest möjligt. Tänk vad bra man har blivit på att läsa av sånt där genom åren. Nej jag sitter här på mitt rum med min kära dator.
Det blir ingen heldagstur med häst imorgon som jag först hade trott, men väl 5 timmar allafall. Har nog måttligt ont i baken efter det.

På nästa Allsång på Skansen spelar Sahara Hotnights. Inte missa, inte missa.

Ossian tycker vi ska ta en tur på den lokala krogen snart. Ja, jag ska väl följa med. Man får ju inte bli alltför tråkig;)

Annars tror jag Markus, Helena och Katarina är ute och festar i Falun. Är måttligt avundsjuk.Jag vill också vara med dem! Ibland förstår jag inte varför det är just mig han tycker om. Inte för att det skulle vara normalt att byta till mina systrar men de är i mina ögon faktiskt både bättre människor och vackrare än mig:)

Eller som Katarina sa en sommar. Alltså, Birgitta, ta inte illa upp, men Helena är snyggast. Haha...

Haha, det regnar inte på Island

Det stämmer inte att det regnar mycket på Island. Inte den här sommaren. Kan ju bara vara glad för att jag har kommit hit rätt år! Men man vet ju inte vad som händer resten av månaderna. Men under en månad har det inte regnat mer än två gånger. Hur mycket har det regnat i Sverige? Eller Oslo, där jag skulle ha stannat om jag inte åkt till Island. Nej man får bara var glad:)

42503-595

Planerade att jobba inom kriminalvården efter Island. För att få lite mer erfarenhet till att söka polis. Ville helst jobba i Norge, men det planen sprack ganska fort. Där måste man ha en särskild utbildning på två år. I Sverige var det lite lättare, vi får se hur det blir. Kanske sommarjobb i Sundsvall nästa sommar.
Och Dag, jag har också kollat upp politiskolen i Norge och man måste vara norsk medborgare.

42503-598

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag men jag får väl ladda för ridturen imorgon:D
Kanske man skulle försöka sig på att komma dit vi inte kom förra helgen? Nu har vi ju faktiskt en bil så vi behöver inte nödvändigtvis lifta dit...

42503-599

Så här såg det ut förra helgen...

Men lite frukost först kanske.

Irene!

Jag har fått dina böcker!! Tack, och ett brev:) Mamma har att lära av dig där;) Är redan halvvägs i en bok, den andra verkar mysko, men jag ska snart ge mig på den också. Sen har jag läst ut Babels hus som jag fick av mamma också. Samma författare som till den mysko boken från Irene. Intressant. Det går verkligen fort att läsa när man väl kommer in i det!
Allafall ringde min kära storasyster igår, hon tycker fortfarande att det där med önskelistor är viktigt (En månad innan hennes födelsedag eller julafton skickar hon ut önskelistor. 28 år....) Jag har knappt önskar mig nåt på länge, men nu kom jag på en sak: Jag önskar mig The Holiday filmen! Såså, spring nu inte och köp den allihopa i familjen. Kommunicera med varandra innan.

På söndag händer något helt otroligt! Jag ska på äkta isländs hästtur! Ett av islands stora häst-företag har sina hästar på Grimsstadir och ibland börjar turerna där, eller avslutas. Så då kommer det en hästbuss och hämtar eller lämnar folk. I helgen hade bussen tappat en del av kofångaren och så hittade jag den och Gudni sa att han skulle försöka få med mig på er tur som tack, och det fick jag. Så på söndag bär det av en heldag. På turer i Sverige har man ju en och samma häst hela dagen, eller dagarna. Men på island beräknar man ca 2.5 hästar per dag. Så man sitter alltså på en del hästar och resten springer bara med. Sen byter man för att de inte ska bli så trötta. Detta var ju lite mysko tyckte jag för varför hade man inte fler hästar i Sverige då. Men i Sverige skrittar man ju större delen av turen, här töltar man:) Det går lite fortfare:) Ska bli så kul...

Har arbetat i "skogen" hela veckan. Dragit ris och lagt i högar. Har en massa rispor på händer och armar. Men det har vart rätt okej. Är inte riktigt klar med arbetsdagen. Vi ska tillbaka nu och skura en pott och fylla den med nytt vatten.

Men jag skriver kanske lite mer senare:)

Ingen lycka på vägen

Jaha, jag och Ossian kom 4 mil. Halvvägs, sen kom vi inte längre och åkte hem. Liftade med tre olika personer, två av dem snackade norsk, så det var trevligt att få höra det språket igen:)
Snart kommer Anna hit och vi ska åka och hyra film.
Läste att en svenska har dött i Geiranger i Norge, hon sommarjobbade där, kanske det var en nordjobbare. Men jag vet inte, vet bara att det finns nordjobbare där.

Ciao

worthless me

Steg upp idag och hade ett väldans glatt humör, hade sovit till klockan nästan var tio, så det var ju ganska länge, men var pigg och utvilad:) Gick inte och åt frukost förrän klockan var halv tolv. Gudni kommer in, "Jag har aldrig haft nordjobbare som sover så länge, jag får alltid väcka er" Jaha, vi har inga fasta arbetstider, vi slutar oftast inte förrän kring sex på kvällen, ibland senare. (Han väcker oss kring 8, halv 9) "De förra nordjobbarna brukade gå upp före mig och när jag kom upp stod frukosten på bordet" "Varför går du inte upp när du alltid är vaken när jag kommer och väcker dig? Du kan gå upp och koka kaffe så jag kan vakna av kaffedoften:)" Klagomål kan man ju ta på en arbetsdag, men på en söndag. Jag avslutade min frukost ganska snabbt och gick därifrån. Och att jag skulle ställa mig och laga frukost åt honom. Skulle inte tro det, jag har ingen respekt kvar för han längre.

Men arbetet är ju helt okej, och det känns som det är meningen att jag ska vara här just nu, så det går bra ändå:)

Ska bli lite mer happy nu, så ska jag och Ossian dra ut på en liftartur norrut.

Ciao!

Åh, just det, en länk man blir lite gladare av :
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1114842,00.html

Jag tycker det ser kul ut, kanske det vore något för mig;)

Häst, hus och kattunge

Nu har jag kikat på hus, islandshäst och kattungar på blocket. Jag längtar efter min dröm. Men först måste jag ju göra färdigt den här drömmen:)

42503-594

Jagat hästar

Alltså missförstå inte rubriken. Förutom att ha jagat förrymda hästar imorse och sprungit som en tok i regnet (Kate & Helmert, ni vet hur det är att leka fårhund och läsa av en flock med djur som försöker komma undan) så har jag baaaaaraaaa slappat. Jag har suttit på mitt rum i sängen med datorn i knät och ett stort täcke över mig. Jag har endast flyttat mig för toabesök och en gång gick jag upp i köket och åt lite mat som Ossian hade lagat. Snart ska jag flytta mig igen och hämta en glass som jag suttit och väntat på att bli tillräckligt hungrig och sugen på. Annars har jag mest ätit godis.
Det är bara så himla skönt att ha en ledig dag där inget egentligen är inplanerat. Dessutom regnar det ute. Ska snart gå och ta ur linserna och ta mig bhn för extra bekvämlighet. Ska man bara sitta still är den ju egentligen ganska onödig.

Jag har läst bloggar, spelat betapet, lyssnat på sahara hotnights, nu är jag inne på Gunnar Lingegårds myspace och lyssnar på musik...

Men nu behöver jag min delikata lakritsglass. Den är svingod...............

Jag älskar min dator ibland.

Just nu faktiskt. Den fungerar exemplariskt:) Nere på mitt rum till och med. Nejse, dra mig baklänges på en liten vagn!
Imorgon ska jag upp klockan åtta och vi ska åka och fånga in hästar som har tagit sig en tur i friheten. Ja, jag har naturligtvis ledigt men väljer att följa med i hopp om en liten ridtur. (Fast jag tror inte jag ska hoppas för mycket.) Men jag kanske får träffa min häst en stund innan han kanske ska ut på tur i några dagar.
Jag avundas hästfolket.

42503-593

42503-591

42503-590

Tusen hjertlig takk kjaere Mammselen!

Mamma hann först! Idag fick jag två böcker och en korsordstidning:) Sedan kollade jag i kuvertet igen för att läsa brevet som följde med. Men där var inget brev! Mamma! Du kan väl skicka några rader iallafall när du ändå skickar böcker. Jag blir ju glad av att se din skrivstil bara:)

Imorgon ska Gudni på bröllop så då tänkte jag sno hans dator och lägga in lite bilder.

Igår var jag själv hela dagen och natten på Grimsstadir, det var lite långtråkigt (inga böcker då) och lite läskigt. Men jag såg på desperate housewifes och åt lite godis som jag hade köpt. Sen gick jag ut till hästarna. Jag har en häst som jag är kär i. Han heter Svartur Snällur:) Det är jag som har gett han det namnet... supersöt.

Nu ska jag få igång internet så jag kan publicera...

42503-592

Gal!

Jag skulle forsoka lagga in lite bilder, men det funkar inte, och inte ens Markus kan hjalpa mig. Jaha, nu kan jag skriva å ä ö igen allafall. Wow.

Förra veckan gick jag och Ossian upp på berget. Oj vad fort vi gick, jag höll ju uppe tempot:) Sen när vi väl kom upp så badade vi i en liten sjö, det var kallt, men jag har bildbevis, tyvärr är min dator dumihuvet så jag kan inte visa det.
Sen har jag tagit lite andra fina bilder också som jag inte kan visa.

Annars har jag mest velat åka hem idag eftersom jag ibland inte kommer överrens med folk här. Ossian och jag blev osams igår och han började inte prata med mig förrän idag. Meningskiljaktigheter heter det tror jag.

I hlegen har vi inget på programmet tror jag. Kanske vi lånar en bil och turistar lite. Eller så liftar vi runt.
Imorgon ska jag själv ut till Grimsstadir och jobba.. lite målning och sånt kul. Men skönt att vara själv ändå.

Tack för alla kommentarer, Vibeke, fortsätt gärna att skriva dubbla gånger:) Bara mer för mig att läsa
Irene; romantik passar mig fint...
Tackotack och sov gott!

Ingen fisk

Foljde med Ossian nar han kastade lite men det var kallt och han fick ingen fisk. Trist.
Jag har allafall en adress har borta

Birgitta Linden co Haraldsson
Helgugata 4
Borgarbyggd
310 Borgarnes

Saker som jag kan tankas bli lycklig av att fa hit ar pocketbocker. Som inte ar pa islandska alltsa. Det finns det gott om... och tidningar. Fast de tar ju slut sa snabbt.

Annars kan ju ett startpaket for stickning eller annat handarbete vara pa sin plats... hehe, kan vara lite langsamt ibland. Nej, Mamma nu skojade jag, skicka ingen paborjad stickning. Men en korsordstidning kanske?

Nej vad vet jag... skicka ett kort eller ett brev sa blir jag nog lagom lycklig!

Alltsa jag blir gal

Nej min dator ville inte funka sarskilt lange. Gudni tyckte vi skulle lamna in den for reparation men det hade jag inte lust med nar det finns en Markus som kan det dar. Jag far val klara mig med den har. Och kanske Ossian kan fa igang min. Vi tankte forresten dra och fiska ikvall. Meta. Men nar jag inte hittade nagon mask efter 5 sekunder trottnade jag. Nu har han gravt upp halva potatislandet och hittat tva senast jag sag. Det ar for torrt. Har fortfarande inte kommit na regn och det tackar ju jag for...
Jag ar mest sugen pa att dra till Grimsstadir istallet. Det ar sa skont att sitta dar i koket pa kvallarna och ata och spela kort.
Ha en fin vecka. Ciao!

42503-586

Nej jag ar inte sa himla snygg men utsikten ar!

Men egentligen är jag lite glad också

Jag är glad för att min dator funkar, internet funkar:) Så nu kan jag skriva smileys, och jag kan skriva svenska bokstäver. Vi var i Reykjavik i helgen på isländsk språkkurs, det var ju inte det lättaste och jag vet inte om jag kan nåt mer nu är före men man kan ju försöka. Tilläggas bör att jag inte är något språkgeni..
Allafall så var det fest också. Tack och lov äntligen. Hemma hos Sölvi samlades hela Nordjobb-gänget och det var trevligt. Under kvällen försökte vi hitta någonstans att sova. Ossian fick tag i en soffa och vi skulle få sova i samma hus ocks, meeeen det blev så krångligt allt så till slut bestämde vi oss för att sova i våra sovsäckar i bilen. Haha, jag har inte skrattat så mycket sen jag kom till Island. På parkeringsplatsen utanför en av Reykjaviks största turisattraktioner, vi pratade om att vi skulle bli väckta av 50 japaner med kameror nästa morgon.
Nejdå det gick helt fint. Vaknade vid nio-tiden, klockan tio började kursen igen. Lånade kyrkans toalett för att tvätta bort sminket från kvällen innan och borsta tänderna. Tack Gud:)

42503-589

Stog inte ut riktigt hela dagen idag, efter lunch och några isländska sånger skulle vi gå på museum, men vi lantisar tog vårt pick och pack och drog hem istället. Gick och badade och satt i en heitur pottir, sen kände jag mig nästan som en ny människa. Islänningar må ha fula hus, men de vet minsann hur man bygger fina badanläggningar:)

Vägskäl

Alltså jag blir galen.
Vad ska jag ta mig till med kära Markus?
Vi är ju som ett pussel. BigMac. Vi hör ihop han och jag.
Jag kan verkligen tänka mig att gifta mig och hela rubbet med han, jag vet precis hur allt ska bli.
Men jag är rädd att jag missar något. Jag har vart med honom sen jag var 17 år.
Vart tog tiden vägen?
Och hur var det att vara himlastormande förälskad?

42503-588

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0