Mitt perfekta liv

Fredrik tycker jag ska skriva att idag har jag haft en sån hääärlig dag  i mitt hääärliga liv och att mina bröstvårtor är perfekta! 

Nåväl. Mamma kom ju igår och vi grillade i solen. Sen tror jag inte att vi hann så mycket mer. Det är ju ett evigt matande och sovande. Mamma lagade rabarberkräm till oss, gott:)

Idag har jag varit på skolan lite, har som sagt en massa kvar att göra men jag hann ändå inte klart. Sen for vi på Jamtli på eftermiddag och lekte med leksaker och kollade på den uppstoppade björnen. Som avslut på dagen åt vi världsgod surströmming. Som jag har längtat efter surströmming! 

Imorgon tyckte jag att vi skulle åka och kolla på en stuga till mamma några mil härifrån. Hon är inte överförtjust i idén, men jag är rätt förtjust i stugan så jag tror att jag och Fredrik får köpa den. 

Nä nu ska vi visst se på filmen, first blood. Hemsk.

Gulligull! Nä jag har inte glömt Majken, har bara ingen bild på plattan än..

Nilas är förresten en samisk variant av namnet Nils. Som vi tycker är fint, men lite vanligt kanske. Fredrik heter Nils i andranamn. 

Kvällsångestennn

Åh nu ska man snart sova, jag avskyr det för det är så jobbigt att vakna och måsta amma. Har någon slags deadline imorgon i nån kurs men kan omöjligt få nåt gjort utanför hemmets väggar eftersom amningen går så dåligt. Imorgon är det jag som försöker få hjälp med detta.

BVC var här idag och vägde barnet (som heter Nilas förresten), han går upp fint i vikt så han får inte för lite mat allafall. Tänk vad man offrar för det där lilla livet. I söndags var det mors dag och jag vaknade upp med feber och mjölkstockning. Ändå sitter man där och sliter med amningen. Man fattar inte själv vad ens mamma gjort för en förrän man själv blir mamma. Jag har tagit för givet och vart otacksam i 29 år, men TACK mamma för allt du har gjort för mig.

Och på torsdag kommer hon hit och hjälper mig ännu mer. Tack och lov.

Beas bild på oss från förra veckan:)

En dag i taget.

Åh idag har det inte varit den bästa dagen i mitt liv. Det börjar kännas hopplöst det här med amningen. Men vi försöker kämpa på. Ska ta hjälp av lite amningsnappar och pump nu och se om det blir nå bättre.

Vi har ätit grillat till middag. Inte lika gott som jag minns. Lagade en rabarberpaj till efterrätt som jag inte orkat äta.

Det har regnat hela dagen. Nä men nu vare negativt, tror det är dags att sova. Imorgon är det mors dag:)



Yes, äntligen:)

Äntligen vann jag något av värde i mina ihärdiga försök att vinna! Efter att ha gillat en sida på Facebook och sedan skickat in en motivering, hörde de ikväll av sig och berättade att jag vunnit en iPad mini:D Vad glad jag blev! Blir perfekt till sommarens bilsemester:)

Livet är ganska upp och ner annars. Den här amningen tar död på mig. Sår och ont, idag fick jag skura munnen på bäbis efteråt för han blev blodig. Det är verkligen en pina.
Och det är svårt att ha tålamod med Majken när det är jobbigt. Men ibland är hon ganska rolig också. Varje gång vi rapar bäbisen måste Fredrik slänga upp henne på axeln så hon också får rapa:)


Dag 2 hemma

Åh får man gnälla? Ont i mina fyrkantiga bröst, trött i kroppen och trött i sinnet. Det är så jobbigt när inte kroppen är som vanligt, drar ned rullgardinen liksom, och sen kommer den här känslan att man vill ut i fina vädret men he gå int.

Däremot så borde jag inte klaga, för vilket lynne denna bäbis verkar ha. Han har knappt skrikit en gång sen vi kom hem. Sover, äter och tittar lite grann. Det trodde jag inte för han skrek som tusan när han kom ut. 

Majken är ganska trotsig, eller så upplever vi det så. Hon kom hem med en förkylning igår också så hon är väl inte på topp riktigt heller. Igår när vi kom hem började jag googla på städhjälp men insåg ganska snart att det kanske inte var möjligt att få inom ett par timmar en fredag eftermiddag. Så vi fick hugga tag själva. Men det är inte särskilt dyrt faktiskt, ska nog börja lyxa med det lite då och då framöver.

Två barn. Det är helt galet, vad har man gett sig in på?



Pluppis nummer två:)

För ganska precis ett dygn sedan blev vi föräldrar för andra gången! Det blev en pojke på 3610 g, som var 51 cm lång. Större än vad jag och min barnmorska hade trott. Förlossningen gick bra och vi hade en mycket bättre upplevelse denna gång. Även om den där smärtan är av värsta slaget. Fredrik pratade om att hans skönaste känsla är att komma i mål efter Kungsledenrännet. För min del är det att få ett slut på förlossningen.

Majken har varit här och kollat in lillebror idag, det tyckte hon var spännande. Hon är lite ambivalent, ena stunden är han bra och hon vill hjälpa till och andra vill hon ta hans grejer. 
Vi stannar på bb en natt till men åker hem imorgon. Det blir fint det!

Nu ska det ammad lite här och sen sova. Är så trött!





Hejhejhello!

Måndag 12/5, idag skulle vi blivit fyra! Det dröjer nog några dagar till:) I helgen har vi (läs Fredrik) fixat i lägenheten och städat och grejat. Igår var vi på Jamtli och kollade på nya utställningen om leksaker, perfekt för Majken fick leka i ett rum med mjuka moln. Vi har årskort på Jamtli men har inte nyttjat det så mycket än. Det får det bli ändring på det här sista (?) året i stan...

Tentan i fredags gick förresten bra. En vecka med mycket skola väntar, vi får se hur mycket det blir för mig.

Blä, bjuder på en läskig magbild:P

Tentaplugg!

Jag har nog gjort rätt i att plugga till tentan i veckan ändå, känns som att jag kommer kunna skriva den:) Idag har jag suttit hemma och på cafe, men jag är väl rätt ofokuserad av och till.

Nu ska Majken lägga sig och jag ska äta glass, sweet!

Helg hela veckan

Vilken lång ledighet. Den har varit rolig men jag längtar lite härifrån, precis som jag gjord i slutet av graviditeten med Majken. Det är väl nåt med att inte få åka någonstans som gör att det är just det man vill. 

Bea och Joel har varit här och lagat middag åt oss, det var trevligt och gott! Sen har Abbe varit här och lekt med Majken. 

Imorgon är det skolvecka igen. Vi har tenta på fredag så det blir till att plugga hela veckan och hoppas att man kan skriva den? Ganska trevligt ändå. Ser fram emot cafeplugg:)

Majken läser för dockan:)

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0