Terapifredag

Idag har jag vart i skolan hela dagen. Jag kom för sent för jag åkte med Fredrik, han glömde bort mig och tog fel väg, sedan hamnade vi bakom en sopbil som stod stilla och jag fick springa sista biten. Fick plats längst bak i klassrummet och upptäckte att jag hade glömt glasögonen. Vilken härlig start på dagen...

På eftermiddagen tränade vi beteendanalys, vi kommer snart att påbörja vårt klientarbete på skolan så det är mycket "verklighetsträning" nu. Fick lite struktur på mina tankar och blev lite deppig av det, det kan vara jobbigt med insikter. Men himla bra att gå till psykologen på skoltid:)

Fredrik for ut på aw när jag kom hem så jag och Majken har hängt och hon har varit jättego tack och lov. Vi har städat och målat. Ibland är hon bara bäst. Och ibland intesåkul.

Nu är det snart på spåret, får fortsätta städa imorgon. Jag behöver lite middag också. Och röja igenom alla olästa tidningar. Och leta reda på godispåsen som jag har gömt för Fredrik;) 

Underbart med helg!


Tillbaka i stan

Jag har ingen luuuust med skola imorgon. Eller skola är väl okej men det här med att ha patienter känns skitjobbigt. Jag känner mig helt värdelös. Inatt drömde jag att jag hade världens ångest för att jag inte klarade skolan.

Men det var kul i Umeå! Spelat spel, käkat gott, träffat släkt och vänner. Majken har som vanligt stortrivts som sällskapens medelpunkt, fast hon var okej med att dela uppmärksamheten med Selma också:)



Semlor har vi också bakat, mums!

Bara roligt hela tiden

Eller nästan iallalfall! Imorgon ska vi till barnmorskan och kolla läget och ta blodprov. Det är ju inte roligt förstås. Blodprov alltså, men sen åker vi till Umeå och stannar där till söndag, tjoho!
Majken är inne i en bra period (som vanligt typ... ), jag är ledig från skolan, det är skönt.
 
Jag känner mig lite förkyld men inte så farligt, åkte skidor igår och vaknade lite täppt imorse. 
 
Äh jag vet inte vad jag ska skriva.
 
 
Några bilder från midsommar-12

hum-hum

Nu har jag förhoppningsvis skrivit min sista tenta i statistik någonsin! Det är så skönt... statistiken har varit svår genom hela programmet men nu lägger jag termin sju bakom mig och påbörjar termin åtta istället. Fatta vad länge jag har pluggat! 70% klar psykolog:)
 
Fredrik har jobbat i Norge i två dagar och nu har han åkt vidare till Vilhelmina för att jaga fågel hela helgen. Det blev ju inte så smidigt att ha Majken själv sådär dagen innan tenta, hon och jag bråkade och jag var världens sämsta mamma ett tag. Men det ordnade upp sig som tur var. Nu har hon lagt sig utan knussel och jag ska se På spåret och Skavlan i min ensamhet. Förmodligen vaknar vi halv sju imorgon också:P
 
Nästa vecka är det skiweek, men jag var inte så sugen på att vara med i år. Nästa år blir det sista gången dock så bara jag slutat amma nybäbisen så kör jag all in då. Hur som helst så innebär detta att vi har lektionsfritt hela nästa vecka och jag funderar på vad jag ska hitta på. På onsdag ska jag till barnmorskan igen och ta blodprover och sånt hemskt. Sedan åker vi till Umeå och blir där resten av veckan. Men nu i helgen och måndag-tisdag? Ingen som vill komma och hälsa på?
 
Annars hejar jag på mitt immunförsvar som tar sig mer och mer! Majken har varit förkyld i veckan och jag hade lite ont i halsen men det verkar inte bli mer, peppar peppar! Träning och gröna drinkar med spirulina är mitt framgångsrecept nu. Synd bara att det är så kallt att man inte kan åka skidor.
 
Hej och trevlig helg!
 
 
 
 
 

Skidor !

Idag åkte jag skidor, tänkte passa på innan köldknäppen sätter in. Och tänk, det var faktiskt ganska kul! Hima fick dra först i 6 km, sedan var hon slut och fick springa själv i ytterligare 6 km. Jag har känt mig mycket mer som mig själv sedan första träningspasset detta år, det är så skönt!

Nu är jag dock stel som en pinne, men vi måste städa lite här. 

God och glad varje dag:)

Energi?

Tänk, igår tränade jag faktiskt! Var på gymet med Beatrice och körde lite rygg. Det kändes ganska bra och idag har jag träningsvärk.. 

Vi tog en heldag i skolan idag för att lösa "juluppgiften". Det gick jättedåligt:( Vi har en statistikkurs nu, den sista och jag har ju faktiskt klarat alla hittills men nu får man bli nervös igen. Jag hoppas vi får klarhet i det hela till veckan.

Ikväll har jag för första gången haft energi att göra något på kvällen. Lagade middag, åkte iväg och köpte en barnsäng till Majken som hon ska få sen, och så gjort granola. Jag har till och med gjort hyfsat rent i köket efter mig! (som Fredrik alltid klagar på att jag aldrig gör;))

Men nu ska jag slappa lite ändå tror jag! Imorgon börjar skola, förskola och rutiner igen.




2013 - det var små glimtar ur molnens reva.

Vad minns jag av början av året? Jag vet inte... minns att Fredrik åkte Vasan, och Kungsledenrännet, medan jag stannade hemma alltför förkyld. Vi hade en del härliga skidturer, bland annat en till Stensdalsstugan. Annars känns det som att sjukdomar präglade det här året. Kanske får man vänja sig. Tänk att vi lyckades klämma in hela två magsjukor under 2013. Slipper man det under 2014 då?
 
Hur som helst. Det var skönt när Fredrik gick på föräldraledigheten. I maj gjorde vi två turer till Sthlm, det var kul men jobbigt med bilresan. Annars började väl livet lite som vanligt i maj - jo jag vill nog helst ha sommar i mitt liv.
 
Sommaren var bäst! Härnösand och Irenes diakonvigning var en höjdpunkt, alla fjällturer, Gotland, 30-årsfest, sol. Jag var i bra form rent träningsmässigt också. Flög fram på milspåret hemma:)
 
Hösten inleddes med graviditet och en massa löpning. Provade att springa lite längre, halvmara, det var kul och passade mig bra, jag är rätt seg. Men var väldigt flåsig och fick väldigt ont i ryggen efter varje tävling jag körde. Så här i efterhand tror jag det beror på graviditeten, ryggontet förföljer mig.
 
Det var också dags för mig att göra praktik på den praktikplats jag allra helst ville vara på - trauma och ångestenheten. Att komma in i verkligheten var både spännande och jobbigt. Men konstant dåligt självförtroende i kombination med illamående, trötthet och långvariga förkylningar och ingen träning gjorde livet rätt surt. Jag slipper gärna en sådan här höst igen.
 
Man kan ju inte ha kul jämt, men av 2014 hoppas jag på att få må bättre, komma igång med träningen igen och känna lite mer livsglädje igen. Jag ska börja dricka gröna smoothies, handla mer ekologiskt och bli mer strukturerad. Därför har jag beställt en ny kalender från personligalmanacka.se. Jag har också köpt mappar till skolan, en anteckningsbok, handkräm och handsprit som luktar grapefrukt. Jag är kittad för ett mer effektivare jag! Nu ska jag bara skaffa mig en praktisk väska att ha alltesammans i:)
 
Och icke att förglömma, vi ska ju få en bäbis i maj också. Jag hoppas att hen är en frisk och glad en, jag hoppas att hen är som Majken, "Det kan ju inte bli bättre" som Beatrice uttryckte sig, och så känns det nog. Majken är det bästa vi har och visst har det varit jobbigt i perioder men överlag är hon nästan jämt god och glad.
Nu ska jag krypa ner bredvid min kära man, han är också en del av det bästa jag har, han har fått dra ett ganska tungt lass här hemma i höst. Det känns tryggt att bli fyra tillsammans med honom.
 
Godnatt!
 
 
 

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0