Sicken helg...

Ingen rast och ro! Vi håller på att tapetserar om i andra lägenheten nu, och måla taket ska vi också göra. Det är så tråååkigt... och det tog jättelång tid att riva ner gamla tapeter. Vi får hoppas röklukten försvinner nu allefall.
 
Så det är det vi pysslat med i helgen. Imorgon är det måndag igen och jag måste ju säga att tiden går fort fram! Jag ska till biblioteket imorgon och låna böcker till min nästa kurs: Små barns samspel och utveckling. Den blir nog intressant att läsa tror jag. Och så är den helt på distans så det ska nog gå bra fast man har bäbis här hemma och är föräldraledig.
 
Tisdag ska jag på återbesök hos barnmorskan och prata förlossning och så ska hon tala om för mig att "nu Birgitta kan du börja träna igen". På onsdag börjar vi dagen med att gå på öppna förskolans sångstund. Sedan bankbesök.
 Klasskompisträff hoppas jag det blir också:)
 
Torsdag: Umeå.
 
Fredag: Lycksele
 
Lördag el. söndag: Umfors!
 
Sen äre älgjakt hele neste uke, själv ska jag sitta och plugga... taggad!
 

Mini makes me happy!

Gräftåvallen

Ikväll har vi vart på hjortronletningsäventyr. Malin kom förbi och fikade och jag lånade hennes symaskin för att fixa till lite. Sedan hängde hon med ut och letade myrar. En vacker och trevlig kväll. Vi hittade lite hjortron, men blev väl bara sisådär en liter var. Jag kommer ha världens träningsvärk i benen imorgon för jag hade Majken i bärselen när jag plockade.
 Sedan sov hon större delen av resan hem så nu vill hon INTE sova. Kul, får se när man får somna ikväll.
 
Imorgon är det torsdag och jag har inget inplanerat. Hemmafrulivet kan vara ganska långtråkigt.

bajsrökare

Vi är på gång att hyra ut vår uthyrningsdel nu igen. Problemet är att det luktar rök där efter vår förra hyresgäst som inte var så klipsk. Så nu måste vi tapetsera om... Det borde ju egentligen han ha stått för men nu är det som det är.
 
Ikväll ska vi allefall spela bibibibingolotto. Kul!
 
Idag har vi vart på Norderön och kollat in kyrkan där. Vilken tur att det var en jättefin kyrka! Ska bli mysigt att ha dopet där. Men jag velar och velar om vi ska ha den 6:e eller helgen efter. Fast jag har ju redan sagt den 6:e till prästen så det måste väl bli så. Efter kyrkobesöket for vi till Tivars gård och fikade. Lagom söndagsutflykt.
 
Nu kommer snart nästa eventuella hyresgäst, vi kör visning här ikväll. Hejrrå.
 
 

...och det fick jag ju äta upp!

Majken vaknade två, halv sju, åtta och nio. Så inte blev det mycket sömn.
 
idag har vi lunchat indiskt och sprungit lite i affärer. Till kvällsmat blev det muurikka-mat uppe på berget. Härlig kväll, sommaren verkar visa sig till sist ändå...
 
 
 

Fantastiskt barn:)

Majken har börjat sova hela nätter:) Igår sov hon mellan halv tio och vaknade imorse vid sex-tiden:) Hur bra är hon inte?! Änte fantastiskt så säg...
 
Helena och Anton är här! Idag har vi vart på stan, snabb-fikat på surfbukten och sedan åkt ut till Rödön och plockat massor av jordgubbar, det var jättehärligt väder ute och solvarma goda jordgubbar. Vi åt ganska mycket men har nu fyllt frysen med ytterligare lite bär. Vi kommer inte få plats med älgkött om vi inte snabb-äter-ur den nu. Hjortronsylt, blåbärssylt och jordgubbar. Jag är rik!
 
Ikväll har vi ätit surströmming, Majken var jättegnällig innan och till slut fick Fredrik henne att sova. Och som hon sover nu då... hon somnade visst för natten, klockan 20.30! Vi hinner inte riktigt med här...
 
Bilder på gullungen:
 
 
Hon tränar ju nacken och ligger i babygymet varje dag så det är ju inte konstigt att hon blir trött!
 
Idag provade vi ko-dressen, måttligt road men söt som socker. Helena sjunger massa sånger för henne.
 
"Kua mi, jeg takker deg
deilig melk du gir til meg.
Hver en dag jeg til mitt brød,
drikker melka di så søt.
"
 

Slutsemestrat!

Nu är vi tillbaka i Östersund efter flera veckor på vift... Det är ganska skönt att komma hem men jag känner mig fortfarande snuvad på sommaren och solen. Hade nästan planerat in en resa till värmen i Grekland men nu har vi kanske andra planer som är mer spännande.
 
I torsdags firade vi Per-Eriks examen hela familjen, det var jättekul! Inte ofta man träffar hela familjen på en gång!
 
Idag har vi vart uppe på motionsspåret. Fredrik har sprungit och jag och Majken har plockat blåbär. Eller mest jag, hon sov i vagnen. Till middag fick vi fin fjällröding med färskpotatis och spenat. Nu väntar en blåbärspaj till höjdhoppsfinalen och sedan ska jag göra lite blåbärssylt också.
 
Funderar och funderar på höstens första del.... plugga eller inte plugga? Jag behöver ju inte, men det är ju kul fast samtidigt skulle det vara skönt att vara ledig och bara känna in livet.
 
Lite bilder från i torsdags..
 

Mera hjortron

Försökte hitta mer hjortron idag, gick inte så bra. Räcker väl till en burk sisådär. Majken har vart på bra humör idag, jag på mindre bra. Just nu pysslar jag med en marängtårta till dopet imorgon. Hejrrå!
 

Snattren

Vaknade upp med sol men den försvann så klart under dagen. Men vi var i alla fall ut på stan och fixade diverse ärenden... vi ska ju på Lions dop på söndag:) Tryckte en kebbpizza till lunch, gött.
 
Nu på kvällen for vi ut och letade hjortron, vi hittade, vi hittade! Så nu ska vi koka lite sylt:) Imorgon ska vi ut igen, mera hjortron och så försöka hitta lite fina blåbär till tårtan.
 
Nu är jag skittrött, Majken har lyckats somna så jag borde ju göra detsamma.
 
 
 
Hon längtar efter sin mormor och morfar tror jag.

SKITSKITSKITVÄDER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Blää!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nu har jag inge mer tålamod. Vi har vart i fjällen i några dagar men jag har inga bilder att bjuda på för det är konstant skitväder överallt där jag befinner mig. Ingen fjällvandring. INGET KUL!
 
Jaha, och Majken har haft sin värsta skrik hittills. Hon skrek och skrek och skrek. Sen somnade hon. Ja vad gör man med det lilla livet?
 
Och nästa vecka Falun. Och vad hör man? Folk och fä verkar ju knappt vara hemma och jag som hade hoppats få träffa hela familjen. Jåjå, det blir några timmar på torsdagkvällen allafall.
 
Nä, ja ä int bitter.
 

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0