...och skura på...

42503-140

Nu har jag stædat i 2 timmar och ær færdig med ett plan. Ett. Kænns otroligt upplyftande....
Ska gå och hæmta barnen nu. Sen.... ska jag væl stæda igen... Varfør køpte de så stort hus egentligen. Just nu kænns det onødigt stort :P


Man får inte sova på jobbet...

Dags att hoppa i sæng. Har vart en lång dag. Imorgon ska jag børja stæda huset och fortsætta med det på fredag. Suck. Jag hatar att stæda. Men det ær bara att bita i...

Hær ær Big i sin inte snyggaste skepnad. Jag sover såå gott...

42503-138

42503-139

Fast så kom Vibeke hem. Och man får faktiskt inte sova på arbetstid.

Fast Markus som høll i kameran høll reda på barnen just då. De roade sig med att ta 100 bilder på mig nær jag sov. I en typisk Birgitta-jobbar-och-orkar-inte-gøra-sig-snygg-outfit. Jag kør på slo-stilen...

Gonatt!

Tralala ær inte ett ord

Vaknade upp till piss-væder imorse som vanligt. Børjar bli van, men ær duktigt less. Idag skulle barnen var i parken i 3,5 timmar. Det vill sæga næstan hela tiden. Regnet øste ner på væg dit och nær jag gick hem. Det gick bra att sæga hade till barnen, de har ju vart i park førr och fattar grejen. De ær så duktiga.
Var hos veterinæren som rakade bort lite hår på våteksemet. Våteksem. Det ær det han har och det var det jag misstænkte. Nu har han salva, men det kliar visst hemskt mycket. Han skøtte sig mycket bra min lilla vovve.

42503-134


Hæmtade sen barnen igen, det hade gått bra, de berættade att Ivar hade sjungit mycket och høgt på sångstunden;) Ja, nog vet jag att han kan sjunga;) Och dansa! Han hade bara frågat efter mig en gång (Mig, inte mamma eller pappa;)) Tydligen hade han ramlat
-Jag gråte litt, och ropte på Gitta...
Det var fler som ramlade idag. Var på væg nerfør trappen hemma, bærandes på Ivar och en påse brød då jag hørde något som læt som en Viktor som ramlade ner før trappen. Inte bara ett steg. Læt inte bra. Han fick sår på læppen som blødde och i samma veva tappade jag brødet och Ivar lyckades också ramla och børja gråta. Allt ska verkligen hænda på en gång. Som tur var slutade Ivar att gråta då han såg blodet på Viktor. Ingen idé att gråta nær någon annan har det værre liksom.
Aja, dagen har vart bra dærifrån allafall. Solen børjade lysa och jag blev på gott humør.

42503-135

Dag och Vibeke førsøkte køpa mig vid matbordet. Om jag stannar till sommaren skulle jag få min drømresa:) Inte illa. Mauritius... Væstindien... hmm. Nej jag tror det blir till månen;)
Annars har jag sett på Idol och fikat go-fika. Fint de.
Nu må jag bare gå is sæng...


42503-136

kør-avslutning


42503-137
Markus med sin favoritras, Førutom Boss då;) Dog de bordeaux. 


Höst.

Klev ur duschen och insåg att det var kallt. Det går liksom inte att ha fønstrerna øppna dygnet runt længre. Nu ær de stængda och istællet har jag femtielva ljus tænda. Det ær så det ska vara. Det ær mysigt med høst. Førut avskydde jag den. Jag hatade att sommaren tog slut. Numera kænns høsten bara som en lång utandning. Vældigt avslappnad. Bæst ær den friska luften. Love it.
Sen ær det dær med alla minnena som bara ploppar upp helt oanmælt. Det som man har tryckt in i hjærtat och inte orkar tænka på. Det som gør ont att sakna och det som var så så bra. Det som aldrig mer kommer tillbaka. Flashbacks. Simpla saker som væcker betydande minnen till liv.
Tiden på elevhemmet, gymnasiet. Tiden med Markus.
Ibland saknar jag Åland och æppelplockning. Ibland till och med høgstadiet. Det ær konstigt. Allt jag saknar på høsten ær sånt jag kommer ihåg från andra høstar. Det ær nåt vemodigt med denna årstid.
Sækert sunt ændå.

Idag var barnen i parken i en och en halv timme. Inga problem. De dær barnen har ingen skræck før att slæppa mamma/pappa/barnflicka. Imorgon ska de vara dær næstan full tid. Då ska jag passa på att gå till veterinæren med Boss.
Funderar på att gøra ett seriøst førsøk att slimma till kroppen lite. Funderar... brukar aldrig vara så bra på att hålla mina nya liv;) Men det blir mycket gåing nu nær jag ska læmna och hæmta barnen i parken varje dag. Idag trippade jag också førbi den dørren dær vakten på Molle har sagt att det ær boxning. Ja, vi får se hur det blir.

Men shit. Jag saknar Lycksele.

42503-133

En aning av mitt liv

Oj uscha ohj... jag vill till Lycksele. Jag vill ha høst i Lycksele. Fy. Jag sitter bara hær och tycker synd om mig. Huvudet dunkar, næsan rinner, kroppen vill inte. Borde lægga mig och vila men då somnar jag och då blir det før lite sømn inatt. Jag har vart i Oslo sen igår. Var på kørøvning. Snælla bæsta kør-ledaren Kør-Micke slutar sin tjænst och det hær var sista gången. Så några ur ungdomskøren under de åren han har vart ledare hade samlats igen. Det var jættetrevligt. Igår øvade vi, sen var det brænnboll, kubb och grillning i Frognerparken. Wohoo, jag varvade:D
"Upptrædandet" idag gick bra tror jag, det var kul. Lite sorgligt att sæga hejdå. Allt har sin tid.
På onsdag børjar køren igen, med ny kørledare. Det blir sækert jættebra det med.

Imorgon ska jag till veterinæren med Boss. Han har ett fult sår som varar en massa under ørat. Dessutom har han en massa småsår på hela kroppen. Jag har mina funderingar øver vad det kan vara men jag hoppas det inte ær något farligt, får hoppas besøket inte blir så dyrt heller.

Sen borde jag ta reda på om boxningen hær i Drøbak har børjat. Jag måste børja træna! Jag har vart inaktiv sen i november så jag ær i riktigt dålig form. Och boxning ær ju vældigt skoj... fast jag vet inte om jag vill boxas mot någon annan. Føredrar att boxa på mitsar... men jag har ju aldrig provat att banka ner nån. Det kanske ær skoj;)

Måste dammsuga lægenheten. Bosshår øverallt. Saknar er dær hemma. Massor.

kram!

Alla rætt!

Sitter och surfar lite på min "lunchrast". Har tillåtelse att sætta barnen framfør tv:n nær jag ska æta. Var inne på expressens sida och hittade ett svamp-test:

http://www.expressen.se/index.jsp?a=665622

42503-131

Och nog har jag lite svampkunskap allt, men alla rætt trodde jag inte jag skulle få:) Tænk att man kommer ihåg litegrann från førra høstens svamkurser som jag var på tillsammans med Mamma.
I love svampplockning!

Snælla betapet, kom tillbaka till jordelivet

Lika besviken idag. Hallå, jag kan ju faktiskt bli oberoende. Ett betapet-beroende visar sig genom att man blir helt lugn och slappnar av i hela kroppen nær man får sætta igång och spela. På kvællen nær man ska sova ser man en massa bokstæver som dansar innanfør øgonlocken och som ska bilda ord. Z ær værst. Har man Z kvar på slutet førlorar man poæng, ganska mycket faktiskt. Ja, Z ær en viktig bricka att få ut på planen.

Ikvæll har jag vart ut på promenad till seven eleven. Jag såg två rådjur. Det regnade inte, tack och lov, men ændå, sniglarna, de æckliga bruna sniglarna fanns dær. Jag fick passa mig så jag inte klev på dem dær de låg i små klungor och åt på sina øverkørda artfrænder. Slem. Innehåller en snigel någonting annat æn slem?

Jag har læst ut boken. Behøver en ny. Ska be Vibeke køpa en till næsta gång hon ær i Sverige.
Behøver helgen. Kænner mig som en surkærring igen. .. Arma barn. Arma busiga barn.

Jag behøver fjællen också. Fjællen och svampplockning. Tænk nær jag och moster var dær før ett år sen och plockade kantareller. Vilket andrum i mitt då så kaotiska liv. Skogen hær ær egentligen ingenting. Ett litet andhål kanske. Och jag har hittat kantareller. Ungefær lika stora som ett knapphålshuvud. Jag går førbi dem varje dag och de væxer banne mig ingenting. Dessutom ræknar jag med att någon kommer att plocka dem føre mig.... Jaja. Drømma om fjællen kan man alltid.
Inatt drømde jag dessværre att Pappa gifte sig. Ja, dessværre før det var ingen drømpartner direkt.
Min fina pappa:

42503-129

Den hær pappa var en player nær han var ung. Ja ni vet de dær dragspelskillarna... vilka grabbar alltså.
Den hær pappan kan det hær med att sæga chilieesås.
Den hær pappan ... ja æsch, jag sæger bara
-KORRUPTION!
-SØDER OM ALPERNA!
Den hær pappan går i fjællen med sina två ældsta døttrar fast han hade hjærnblødning.
Han kan det hær med att laga mat. Och bygga hus. Och valla skidor. Ja han kan nog faktiskt det mesta.
Den bæsta pappan i værlden måste det nog vara:)
Jag hoppas han kommer och hælsar på snart så Dag kan bjuda han på en whiskey....

...och jag ringer min pappa alldeles før sællan. Det får det bli ændring på.

 Nog før kvællen. Hejs!


ganska.... vad ska man kalla det. ensamt.



Så sitter man hær igen. Jag som lovade mig sjælv att tillbringa mindre tid vid datorn. Vara ute lite mer kanske. En svæng med Boss på Sogstikollen sen var man hær igen. Ett sug efter betapet, (håller på att falla tillbaka) ett klick. Ingen betapet. "Betapet ær lite nere". Før guds skull! Fixa!
Sprang upp i huset, gjorde mig en stor kopp varm choklad med en massa skum som næstan vællde øver kanten. Den nya espressomaskinen gillas, fast jag inte ens dricker kaffe. Men chokladen.. mmm... Snodde åt mig en påse micropopcorn med smørsmak också. Ner igen, låste dørren, tænde ljus, satte igång Lars Winnerbæck och kvællen ær fullændad. Okej... betapet funkar inte, men kanske senare.



Har levt ett par dagar Jag och Markus-liv, Markus och Birgitta-liv, Big Mac. Ett par dagar ur mitt liv før två år sen, plus två barn. Vi har gått omkring hær i Drøbak och i Oslo som en hel liten familj. Två vuxna. Två barn. En hund - en golden retriever. En barnvagn. Låter det inte som en ækta familj kanske. Fast ganska skønt att det inte ær verklighet. Vill ju inte ha barn æn. Och Markus ser inte ut som en pappa heller.
Idag åkte han hem till Sverige igen och Ivar var beredd att følja med innan jag lyckades øvertala honom om att mamma och pappa skulle sakna honom och att vi skulle gå hem och laga lunch istællet.
Jag saknar Markus. Men. Jag gillar att vara ensam också. Ja, kanske ligger det lite sanning i att jag kan vara tråkig... men thats me. Jag behøver mig sjælv. Ensam.

42503-128



Så var det snart dags att lægga sig på sængen och læsa min førsta deckare i det hær livet. Ja, om man ræknar bort Kitty-bøckerna då. "Kitty hoppade in i sin lilla blå sportbil"
Nej, saken ær den, att jag tror jag har hittat tillbaka till bøckernas værld. Efter ett uppehåll på x antal år och 3589 veckotidningar senare. Men det ær underbart. Hur kunde jag glømma hur spænnande en god bok ær? Fick "Det som aldrig sker", av Anne Holt, av Vibeke før ett par dagar sen, och lovade mig sjælv att nu, nu var det dags att børja læsa bøcker igen.
O yes. Vilken lyckotræff!



Ska sluta dagens blogg med att lænka till en artikel på aftonbladet:

http://www.aftonbladet.se/vss/halsa/story/0,2789,875201,00.html

Min gamla klasskompis från Lycksele-tiden. You go girl, bra jobbat!

Ciao!

en dag

Oj, længesen sist må jag sæga. Markus kom hit i måndags kvæll, och jag har alltså vart med han hela veckan, och barnen førstås. Vi har vart två turer till Oslo før Markus jobb-intervjuer, han har två kvar måndag och tisdag næsta vecka. Tror det ser ljust ut:)
Igår var vi på kræftskiva på Slemdalsveien, det var trevligt, men det regnade och Macke och jag gick hem i regnet strax efter vi kommit ner på Karl Johan. Vaknade rætt tidigt i morse, stædade undan en del, och sen gick vi med Boss till Frognerparken. Nu ær vi tillbaka i Drøbak och det kænns skønt. Ska dra med Markus på svampplockning ikvæll var det planerat.
I fredags var vi och såg Pirates på bio också. Den var væl bra, men hallå, man vill ju gærna ha ett slut, så man kænner sig som en tillfredsstælld biobesøkare.
Jag har fått en ny i-Pod på garantin också. Det tackar vi apple før.
Jaja... Maria-hoppas du ær frisk nu
Irene: Lycka till med Julius, hælsa han, kommer sækert gå fint  Boss hælsar också.
Nu ska jag gå och tigga massage før mina ømma axlar. Och ladda musikspelaren. All min musik førsvann ju dessværre med den førra.

Ciao

Bajsa på toaletten. Snælla.

Sitter hær och fryser en liten aning. Har man ju inte gjort på længe, men lite skønt ær det. Att slippa svettas. Det regnar ute och jag har dragit ner rullgardinen før att slippa se det, och stængt alla fønster før att slippa høra det. Regnet ær inte min mate.
Førsøker desperat læra barnen att gå på toa och bajsa så de kan sluta med bløja. Vara store gutter som bajsar på toa, precis som pappa. Lik førbaskat så sprider sig lukten genom rummet.
-Viktor? Har du bajsat?
-Nej...
-Jo, det har du.
-Men det kan vænta:)
Lika førstående ser de alltid ut varje gång man ska førsøka få dem att førstå.
-Bajsen ska plaska ner i toan. Plask! Om du bajsar på toan kan du få en godis! (Nåt måste man ju muta med...)
-Jaa! Okej!
Någon timme senare kommer Viktor springandes med bløjan i handen:
-Gitta! Gitta!!! Bajsen plaskar i toan
-Va?! Ska du bajsa på toa???
Går efter han och upptæcker att han har bajsat i bløjan, och sen gått och tømt den i toan... Plask!
Åh....
Eller mina førsøk med Ivar. Alltid lika førstående. Bajsa i toan som store gutter:
-Nej, det kommer ingen bajs. Bajsen sitter fast.
-Okej, vi provar sen, kom ihåg att sæga till innan!
...
-Giiiittttaaa!!!
-Ja, vad ær det?
-Bajsen sitter icke fast længre!!!
-Ær det sant!? Då må vi skynda oss till do!
Too late...
Jaja, nån gång lær de væl sig.



Igår cyklade Viktor in i en snygg kille också. Jag hade fullt upp med att putta på och han styrde.
Tur man har nån som hjælper en att ragga:)



Imorgon ska jag in till Oslo efter jobbet. Ska joina Maria och hennes snælla Jonas på en dinner. Sen kanske vi ser film eller nåt. Bio eller hemma... Don´t know.. Sover nog i stan allafall.
Var dær igår kvæll också, såg friidrott och sen var jag och Maria ut på Grøna Lyckan och tog en smoothie. Nær jag då skulle hem hade två assholes lyckats parkera in mig. Åh, vad arg jag var. Maria också. Jonas fick till slut komma och førsøka køra ut den på det extremt minimala utrymmet som de två ljushuvudena hade læmnat åt mig. Det fixades dock inte utan att den ena bilen fick små søta mærken på sig efter min bil. In your face. Ha!



Igår fick jag veta att Markus kommer hit också:) Det blir skoj det, han kommer på måndag och ska på arbetsintervju på tisdag. Sen ska han hjælpa mig att få barnen toa-vana resten av veckan;) haha...

Ciao!







Bitter och hjærtløs

Kænner mig som... bajs ungefær idag. Det læt ju otroligt omoget det dær Big...
Hør hur barnen skriker på andra sidan væggen och borde verkligen gå och hjælpa Vibeke att lægga dem. Men hær sitter jag och ignorerar mitt dåliga samvete. Vid datorn. Sjuttioelva timmar om dygnet.
Ær ensam, men ofrivilligt?
Haft en rætt tung dag med barnen, mycket gnæll. Gick ner hit på en gång då jag slutade och hær sitter jag æn, med undantag før middags-intag.
Imorgon kommer Maria och vad vi ska hitta på vet jag icke. Ligga vid poolen tyckte hon, men frågan ær vad det blir før væder. Føljer nog med in till Oslo efter att jag slutat och sitter på ett fik med henne i några timmar och plåstrar om min sjælvbild. Mitt bittra ego.
En bikiniunderdel behøver jag också. En som matchar.

42503-125

Jag drømde allafall om Jessicas Nick imorse. Han var snygg. Så spænnande att jag førsov mig 9 minuter. Sen hade jag 6 minuter på mig att ta mig upp ur sængen, klæ på mig, borsta tænderna och gå upp. Jag kom nog en minut før sent. Eller två.

Me and Sis

Så har Maria vart hær och hælsat på mig i Drøbak, det var jættekul, synd att hon har åkt nu igen bara. Vi var ut igår, børjade kvællen ganska sent med att sitta och æta rækor och dricka vin uppe på verandan. Hade sællskap av Dag och Vibeke också, och en till som hade ett svårt namn;) Det var jættetrevligt, och som vanligt ær inte Dag sen med att fylla upp glasen om man børjar få tomt. Han med svårt namn och Dag førsøkte førgæves få mig att intressera mig av vindruvor, odling, olika sorter och smak med mera... So boring. Till slut lyckades jag allafall kænna skillnaden mellan tre olika viner. Vilket framsteg, væl vært att næmna.... not. Maria dæremot fick dricka konjak och læra sig om det. Shiiit...

42503-124

Ialla fall så var vi nog inte nere påbyn førræn vid två oc de stængde tre, men vi hann ha ganska kul. Sen skulle vi på efterfest men till slut blev det inte av. Jag har också lovat att jag ska ha poolparty snart. Ojsan. Hur det blir med den saken får jag nog se;)
Idag har vi bara legat och slappat och badat.
Nej nu ska jag jaga upp Elin ur soffan och gå till Seven Eleven och køpa glass och hyra film. Ciao

Hot night crash!

Nu har mamma åkt hem igen och hær sitter jag ensam igen. Jag ska sova med Pandi inatt.
Blev ju vældigt ensamt nu så man kanske skulle prova och skaffa sig lite kompisar i byn;)
Idag har vi badat i poolen, lagat pannekakor och diggat rockmusik hær nere hos mig. Ivar och Viktor ær på god væg att vara Red Hot Chilipeppers och Sahara Hotnights størsta fans. Viktor har trænat sina hæftiga rock-poser i spegeln och var nog ganska imponerad av hur tuff han faktiskt kunde se ut.
Så har jag førstås lært dem att skrika "Yeah, cool!!" mellan dansstegen.

42503-122

Jaja, nu ska jag sluta vara datanørd och gå upp och sæga natta till barnen.
Hejdo!

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0