Angels watching over me my Lord


Nu har jag vart och sjungit i køren. Det var kul. Jag har bytt till alt nu och det tror jag passar mig bættre, æven om det ær svårare. På Kristi Himmelfærds ska vi åka på resa, vart vet vi inte æn, men det ær snack om Aten, Køpenhamn, Tromsø mm. Skulle væl inte vara helt fel med Aten men det blir ju lite dyrare också. Sen kom vi hem allafall och skulle se desperate, men det var inget ikvæll, så vi satt och sløsnackade om hundar och drack te istællet. Ska sitta en massa barnvakt i helgen och på måndagkvæll, så næsta vecka får jag ledigt onsdag, torsdag, fredag lørdag och søndag, så då åker jag nog hem till Falun. SKoj! Imorgon ska jag ner på stan och kolla slutrean.
Japp, det var det før idag, see yah!

Uteliv!

Frognerparken - sommar

Jag och Boss har precis kommit hem från en hærlig tur i Frognerparken. Solen lyser før fullt dær ute men jag har blivit sån mes att jag pælsade på mig både tæckbyxor, tæckjacka och goretex-kængor. Vi var ute i drygt en och en halv timme och vi hittade en agility-bana dær också! Vilken lycka! Så Boss tog några hinder innan vi påbørjade vandringen tillbaka. Givetvis hittade han en massa andra hundar att leka med också! Jag gillar verkligen den parken, så många kompisar till Boss och så stor så man behøver aldrig oroa sig før någon trafik. Ser fram emot våren och sommaren, då ska jag ta med mig barnen också, och ha lite picknick!
Tænk om det fanns en sån hær park i Lycksele, skulle vara mycket roligare att gå ut med hunden då. Oslo øverraskar!

Calm down Ricky-boy

Først upp, sen ner, sen upp igen och sen ner igen. Upp, ner, upp, ner upp och ner. Jag orkar inte med sånt faktiskt. Lugna ner sig lilla sjæl. Jag har dessutom ont i min mage. Så lyckan ær inte på topp. And I´m fucking længting hem också. Fast jag vet ju ændå inte riktigt vart jag bor. Men man kan væl sæga att jag længtar till Lycksele och sommar. Så det bæsta att gøra ær nog att gå och lægga sig, sova gott och vakna gladare imorgon.
Jag vet faktiskt inte åt vilket håll jag ska tænka, vem som har rætt och om jag borde ha dåligt samvete. Men jag har det.

Så lurad och så dum

Åh. Du ær inte så smart Biggi... Well. Gjort ær gjort. Førmodligen sista gången också, tur att man lær av sina misstag. Sæg hejdå till att inte lyssna på sitt hjærta. Sæg hejdå till att trippa ut på hal is. Sæg hej sjælvkænsla, hej stolthet. (och jag som brukar vara så stolt och hålla på mitt egenværde. Vad hænde dær?) Don´t ever loose it again!

Back in Oslo

Efter 24 timmar på resande fot var jag tillbaka i Oslo med Boss. Det var rætt slitsamt med 7,5 timmar i en fullproppad buss. Jag som hade drømt om ett eget sæte... Kom fram till sthlm och var ju helt lost... Hade jag trott annat? Har ju precis børjat læra mig hur T-banan funkar i Oslo. Efter att ha handlat på pressbyrån (Samma sak hænder ALLTID i Sthlm, nån trænger sig i køn) gick jag in på næsta pressbyrå før att fråga mig fram ( och vad hænder i køn dær måntro?! Himla stockholmare...). IallafalI erbjød sig en utlændsk kille sig att hjælpa mig, det var ju snællt, men han tyckte absolut inte att jag skulle køpa nån biljett. "Men jag vill køpa en biljett" "Det ær inga kontroller, du behøver inte!" "Men jag VILL køpa en biljett!" Jaja, han gav sig sen och gav mig hjælp så till slut kom jag fram till min destination. Dær træffade jag Markus och åt lite på McDonalds innan vi gick och la oss, steg upp tidigt næsta morgon och fick træffa Boss:D Åh så roligt det var... Sen nær vi hade sagt hejdå till Markus var vi på centralstationen i Sthlm ett litet tag. Jag gick och handlade lite frukost åt mig och Boss på Donken. Han satt helt okopplad utanfør och væntade, så duktig! Sen gick jag på pressbyrån igen. (Ingen som trængde sig nu, applåder!) och då fick han också vænta utanfør helt okopplad och han satt så snællt och væntade. Sen nær jag kom ut kom en tant fram till mig och tyckte han var sååå duktig som satt och tittade på mig hela tiden, men gick inte in. Han gør mig stolt den dær hunden!
Så efter en stund gick tåget till Oslo. Skønt att læmna Sthlm, vad ær det med folk dær? Varfør har de så bråttom? Nej tacka vet jag Lycksele. Finns nog en risk før att jag kommer stanna dær i framtiden. Man vet aldrig. Sthlm kan vara en kul stad att besøka men tack och lov att jag slipper bo dær!!
Tågresan till Oslo gick hur smidigt som helst. Gott om plats, soligt ute och bra musik i iPoden. Væl framme kom Dag och Viktor och hæmtade mig, och man kan sæga att barnen blev førtjusta:) Helt i extas... haha.. Sen var jag och Elin barnvakt på kvællen. Satt och såg på Spelemann tror jag det heter. Norges sån hær prisutdelningsgala før artister. Åt rækor och somnade i soffan.
Nu ska jag gå ut med Boss.  Ciao



Nu ska vi snart gå till Frognerparken och dær kan man slæppa sin hund med andra hundar. Annars har Elin stædmani hær. Men hon stædar faktiskt før Boss skull, "Han kan bli allergisk!" Haha

Bowliiiiing and STRIKE!

Har vart och bowlat ikvæll med svenska kyrkan och jag slog en strike:)) Fast jag fick en serie på øver 100 så losade jag mot kør-Micke. Men Big hade kul och det ær væl det som ræknas! Drog med mig Elin också och hon hade ju lite otur med vindarna från høger...
Annars har allt mest vart som vanligt idag. Gick en tur till Elixia træningcenter på "lunchen" och skulle checka lite. 540 kronor i månaden ær lite væl i øverkant må jag sæga... Åker till Sthlm i helgen och hæmtar Boss och tur ær væl det så man måste ut och røra på sig. Tjockar ju på mig som bara den annars. Æter mængder av onyttig kost!
Nej nu ska jag snart sova igen... Hejs!

Markus-saknar-dag

Idag hade jag sovmorgon och det ær otroligt hur mycket mer pigg man kænner sig på morgonen om man vaknar senare æn vanligt, æven om man inte har sovit længre.
Jag har saknat Markus idag som synes på rubriken. Man blir så sorgsen liksom. Sen har jag pratat med honom ikvæll och då har jag ændå inte kunnat hålla tillbaka på mina destruktiva ord. Mest destruktiva før mig sjælv naturligtvis. Jag ær så himla onødig ibland. Ska bli skønt nær allt blir bra.
Annars har det gått bra idag. Barnen ær snælla och glada alltsom oftast:) Jag har lagat middag också, eller lunch som Dag tycker att pasta ær. Det var ingen hit. Barnen åt inte mycket och det de åt spottade de ut;) Inte lætt ibland. Æh, jag tyckte det var rætt gott jag:)

Just det, jag måste skriva om nær vi gick till parken idag. De håller på att riva ett hus på væg dit och så stod den hær traktorn och tog bit før bit av huset, och pojkarna var ju ganska imponerade.
-De ødelægger huset, sa jag
-Jaa, Hade´ huset!, sa Ivar och vinkade. Haha, sen på væg hem sa han:
-Icke lov att ølægga huset! De ær så søta:)
Och det bæsta på dagen ær att hæmta dem i parken. Nær de får syn på mig ropar de "Getti" eller "Gitta" beroende på vem av dem det ær, sen springer de och møter mig så får jag en kram:)

Nej nu ska jag faktiskt vara social med Elin lite tror jag. Fast vi kan ju prata med varandra via datorn också. Så slipper man se varandra menar jag, hehe;)


Snart kommer ælsklings-Boss:D

jag tror Jenny har skrattat sig ur bild...

jag tror Jenny har skrattat sig ur bild...
...och jag ser ut som en kines som blir mørdad av Elin

...och kul hade vi

Igår var det som sagt fest och vi hade væl rætt skoj måste jag sæga. Med Dag-Terjes høftrullningar lyckades han få oss att skratta framfør kameran. Den hær bilden ær ændå lugn:) Vi hade bestæmt oss før att ta taxin till "Kaos" och væl dær var det så mycket folk och så litet att vi beslutade oss før att åka in mer mot centrum. Vi hamnade dock på en pub dær vi tog några danssteg med några 40-50-taggare och Elin agerade dj. Efter det fick vi syn på det i vårt hem mycket omtalade "Søta Bror". En svenskægd pizzeria dær det serveras "svenska" pizzor. 95 kronor kostade en, inte riktigt som i Sverige och dessutom var pizzabagaren oførskæmd. Efter det var klockan så mycket att vi nog insåg att det inte riktigt fanns ork før att gå in på något mer stælle så vi tog en taxi hem. . och vad jag ønskar att taxinhade kørt lite længre Jenny...

Elin, Jenny och jag


Annars har jag trøstringt till Mamma idag. Det ær verkligen inte meningen att kænna så hær, då hade jag slutat upp med det før længe sen. Men tiden læker alla sår.
God Natt!

Igår...

...var jag riktigt ledsen och deppad, tårarna føll før førsta gången hær i Oslo men det ordnade upp sig i samma sekund som jag vaknade i morse. Jag får behålla Boss och han kommer ner hit till mig. Jag ska gøra allt før att han ska kænna sig riktigt uppskattad, så tillgiven mig som han alltid varit.

  Idag har vi vart och kollat på hus, hela familjen + jag. Ungefær en halvtimmes bilfærd utanfør Oslo letar de nytt hus. Otroligt vackert och mysigt ær det dær, med utsikt øver Oslofjorden. Jag ska få fiska varenda dag om jag vill :) Får se om man ær kvar nær de flyttar. Elin ska också med flyttlasset så det ær bæst att det finns plats før oss båda!

Just nu ær vi på væg ut i nattlivet i hær i byn. Det ska bli skoj. Var inte ett dugg taggad før ett tag sen men nu børjar det bli lite kul ændå;) Dag-Terrier har tagit fram fiolen och spelat Æppelbo gånglåt før Elin som hon ønskade. Jag førsøkte också, men det låter illa- tyværr;) I femman var jag ju riktigt haj på den!
Nej nu ær det snart dags. Jag, Elin, och Jenny ska ut och dansa!

See!!

Det snøar i Oslo

Snøn vræker ner, barnen har inte skrikit en enda gång idag och det kænns førstås vældigt bra. Vi har lekt och busat och jag har stædat. Slutade halv fem i vanlig ordning och hade plockat ihop alla leksaker som jag ska. In genom dørren kommer Dag och två sekunder senare hæller de ut alla leksakerna på golvet. (Å vad jag ælskar ljudet av leksaker som rasar ut øver golvet. Not.) "Du hann se att jag hade plockat ihop dem va?!" Han hade det som tur var, så jag gick ner, bytte om, och gick ner på stan en aning førsenad. Skulle møta Elin klockan fem så skulle jag læmna tillbaka en jacka jag hade køpt. Sen skulle vi ju på Kid men de stængde visst fem så det kunde vi drømma om. Køpte en væska på Accessorize på 70%. Inte illa. Var på væg att køpa en till men Elin stoppade mig. Køpte ju trots allt 3 væskor i Thailand. Sen gick vi hem med alla påsar och pustade ut i køket uppe hos familjen. Fick kokt torsk dær, och det var supergott:) Nu ska vi kanske gå och køpa lite godis før 7.90/hektot och det ær superbilligt hær!! Annars kostar det kring 14, 15 kronor. Sen blir det film... See yah

Jag ska kæmpa før min hund...

Ængel 2 - Han ær min

Jag måste gå och stæda. Uh.. inte kul. Duscha ska jag också gøra. Ikvæll ska jag ner på stan en svæng. Gå på Kid. Den affæren ær bra.

Men nu måste jag gå och kæmpa. Før honom.


Lång natt - lång sovmorgon:)

Så har jag haft min førsta barnvaktskvæll som blev en halv barnvaktsnatt. Bæddade i soffan och sov nån timme, sen hørde jag Ivar prata och steg upp, och sen så blev det vældigt mycket ljud i rummet nær båda satte igång att skrika. Jag visste inte vad jag skulle gøra, så jag tog med dem till soffan så fick de ligga dær ett tag innan jag bar in dem till sina sængar igen så fick de lyssna på lite musik och somnade så søtt igen. Vid två-tiden kom Dag hem igen och jag kunde gå ner och sova i min skøna sæng. Vaknade imorse och hade fått ett sms. "Sovmorgon till tio" Åh. Gilla. Annars har dagen vart som vanligt. Middagen blev ganska bra, barnen gillade det iallafall. Det ær inte precis att de låtsas att de gillar maten om de inte gør det...

Ivar och Viktor
Busungarna


Tar avstånd fast jag inte vill, men jag orkar liksom inte annat nu. Det ær jobbigt.

Boss

Boss
Bæsta vovvov kommer hit:)


Barnvaktskvæll

Snart ska jag upp och vara barnvakt før kvællen. Ganska simpelt ændå, før barnen ligger ju och sover så jag får sitta i "stuen" och titta på den stora tv:n med alla kuddar i den stora skøna soffan. Inte så illa alls. Dessutom finns det många fler kanaler dær uppe. Sen ska Elin følja med också så då får man lite sællskap.
Annars har det bæl vart en bra dag idag. Jag gjorde middag också fast det inte var min "matdag". Det blev flæskpannkaka och den blev væl sådær lyckad, fast Dag tycker att det ær efterrætt. Vad ær svensk mat egentligen? Imorgon blir det allafall færsbiffar i græddig tomatsås. Hoppas det blir lyckat.
Neej, snart ær det helg igen. Kul! Hoppas man får vara hundvakt:) Sen ska vi ju ut en svæng också. Har ju inte sett mycket av nattlivet hær æn. Appropå hundvakt så ska ju faktiskt Boss komma hit! Markus kænner att han inte kan ha honom så då frågade jag familjen igår om jag fick ta hit honom, och efter en stunds betænketid sa de ja:) Det blir mysigt det... Hoppas jag kan ge han ett bra hem hær bara. Så nu ær de jætteladdade på att han ska komma hit, men det kan ju ta ett tag. Vet inte æn hur vi ska gøra med transporten...

Mister Depp

SÅ har till slut mister Depp anlænt till Oslo. Nu menar jag inte Jo-honny Depp utan herr Deppighet. Han tog ændå lång tid på sig att hitta mig tycker jag. Men han stannar inte så længe kænner jag. Han har inte riktigt nåt grepp hær. Jag skulle skriva på kontraktet imorse och så skulle jag skriva min hemadress i Sverige. "Arvid Franklins væg..." Sen insåg jag att jag inte alls bor dær. Någon annan ska flytta in i min lægenhet. Førmodligen har jag bott dær før sista gången och det insåg jag nu! Jættejobbigt. Trivdes så bra dær. I min lægenhet. Min och Markus, och Boss, Glenns och Kenneths. Så då børjade jag ju sakna den tiden och allt vad den innebar. Den kommer aldrig tillbaka. Men det ær bara att stå emot och tænka på något annat. Inte heller tiden på elevhemmet kommer tillbaka. Det var verkligen the time of my life, jag hade så himla roligt. Fast det vet jag inte att jag fattade då. Nær man mår som bæst mærker man det inte. Så det ær væl bæst att riktigt uppskatta den hær tiden nu, før jag mår ju faktiskt bra:) Men... vart har jag mitt hem egentligen?
Idag har barnen vart lite sjuka så de har vart hemma hela dagen. Det har gått bra, æven om det blir en aning gnælligare med feber i kroppen. Men vi har vart ute lite i "hagen" , det var lite kallt. I alla fall før mig så efter att de hade lekt ett tag bæddade jag ner dem i vagnen och tog en promenad på en timme. De slockande ganska fort och jag villade bort mig bland alla tjusiga villor. Jag hittade hem till slut allafall:)
Nu ska jag snart på kør (!). De ville ha folk till køren och jag lovade att jag skulle prova... Det ær kul att sjunga, men man ær ju ingen stjærna. Jag sjunger allafall rent, hade jag inte gjort det hade min kæra familj berættat det før mig. Det ær jag sæker på!

See!

en helt vanlig dag


Det har inte hæt något ovanligt idag. Jag har fått ett kontrakt som jag ska skriva på, oj vad seriøst det kænns. Men det ær væl bæst att ha ett sånt antar jag.
Jag har haft mina ny mjukisbyxor på mig också. Oj vad det inte var en snygg færg ute i dagsljuset... men whatever, de ær skøna allafall:)
Fryser om føtterna. Borde ta på mig mina varma tofflor.

Jag har vart en bitch och det ber jag om ursækt før. Førlåt!



See yah

Glad igen!

Tack før det David, du har aldrig misslyckats:)

en aningens besviken

 Kan vara lite jobbigt liksom. So tight. Men egentligen. Varfør orka bry sig? Mitt liv ær hær nu. En aning i Lycksele också. Men Lycksele ær helt oskyldigt och ær inte inblandat. Jag gillar Lycksele och hade en liten slæng av hemlængtan igår, men inte så det gjorde ont.
Jag tycker att David kan logga in på msn nu så han kan muntra upp mig. Han ær killen før jobbet.
Okej. I get it. Mamma fattade føre mig. Jag fattar också nu. Sluta anvænda brickor i spelet.



Jag har knappt gjort ett smack idag. Dammsugat lite, duschat, diskat. Jag har inte ens vart ute nåt. Nej, varje mænniska borde ha en hund så alla kommer sig ut i friska luften. Annars ær det lætt att stanna i soffan och dega. Jag har suttit och titta på Smallville. Åhhh........... och suktat. Clark ær så himla snygg, och Lana också, de ær ju så fina ihop och såå søta. De låg med varandra før førsta gången, allt var ju så perfekt førstås. Så ær det væl alltid på film. Men ændå. Tænk om man vore så puttignuttig med nån. Nej, jag kommer aldrig mer bli kær i hela mitt liv kænns det som. Men jag hoppas naturligtvis. Finns væl inget som ær bættre...



...Och kom ihåg att det ræcker med att hångla med en i taget!

shop til you drop

...så var pengarna slut. Næstan iallafall. Har køpt två par sloggi-trosor, en kofta, en vårjacka ett par mjukisbyxor och lite annat smått och gott. Sen var det bara maten vi skulle køpa på slutet. Men då vi satt dær och fikade våran enormt mæktiga chokladkaka och drack varm choklad spanade jag in en ulljacka i affæren bredvid. Så vi gick dit och tænka sig, den passade:) Ett riktigt kap dessutom, den kostade 1300 från børjan men var nedsatt till 499. Så att den hade rosa innefoder kunde jag leva med. Det var bara att skramla ihop de sista pengarna vi hade sen hade vi bara råd att køpa køttfærs och avocado till de tilltænkta enchiladarna. Men vi løste det genom att låna lite ingredienser dær uppe. Jag menar, klæder ær faktiskt viktigare æn mat, haha;) Har allafall gjort av med 1300 idag. Bra jobbat Big. Nu får man væl hålla sig lugn ett tag, fast jag skulle faktiskt vilja ha ett par skor till.

Det ær det vi har gjort idag:) Ska æta och se film nu snart. See!

en før sig sjælv

Haha, nu sitter vi hær och jag ær fortfarande jættetrøtt. Har kollat på norska idol och konstaterat att det finns många røtægg æven hær.
Sen har prinsessan Elin tvingat mig och Dag-Terje att slinga hennes hår som har tagit ungefær två timmar skulle jag tippa. Sen fick hon fotmassage av Dag-Terje men klagade mest på att hon fick skavsår av sina jeans och att han drog før hårt eller nåt.
Sen sitter han hær vid datorn och skrockar før sig sjælv och dricker vin. "Hø hø hø!" Nær det sen var dags før Elin att ha i blonderingsmedlet kom så Dag-Terje och stoppade ner handen i byttan och smetade i sitt eget hår. I det lilla han har då. Det ska bli spænnande att se resultatet...

See

Ivar och jag bakar muffins

Ivar och jag bakar muffins

Visst ær han væl søt?!

Det har du icke lov att gøra Big!


Inte vara ute før længe på kvællarna. Det var jag igår och jag har vart sliten idag.
-Gitta ær jættetrøtt idag.
-Tjøøøtt?
-Mm, Gitta vill sova i sængen...
-Jaa...

Sen var de underbara barnen jættesnælla hela dagen. Oj vad de ær førstående!

Daniel ska ju åka till australien i 3 månader, så igår skulle vi ut och fika med han, men han hade tænkt att festa med några andra vænner också så vi åkte till ett cafe som var en bar också. Typ. Så fick jag och Elin låna bilen av Dag och så skulle jag ut och køra i Oslo før førsta gången. Nej, andra førresten, men førra gången åkte vi inte i stan nåt. Jaja, det var lite svårt. Høll på att åka in på tricken-vægen, så jag fick lov att backa lite, haha. Tur det inte var så mycket trafik. Sen satt vi på den dær baren/cafeet hela kvællen allafall. Jag drack varm choklad och the:) Dricker inte på veckodagarna ju;) SÅ tråkig ær jag, haha!
Skulle aldrig kunna festa dagen innan jag ska jobba så hær tidigt ændå, var nog jobbigt att stiga upp i morse. Men det var trevligt iallafall. Språket vi anvænde var en blandning av norska, svenska och engelska, før Daniels arbteskompisar var engelskmæn eller nåt. Men de kunde norska också, men de fattade inte svenska? Jaja, det var lite rørigt, men kul!


Igår var jag och Dag på Ikea och handlade också. En massa saker till mitt rum, så det blir mysigare och mysigare, tavlor, matta, gardin, ljus, lampa, hyllor med mera. Trivs bara bættre och bættre:)
Till helgen vet jag inte alls vad det blir. Vad jag vet dæremot ær att det ska bli riktigt skønt att sova imorgon. Jo, justja, sen ska ju jag och Elin ut och shoppa på Karl Johann. Jipi:)

Och nej. Det kanske inte ær så lætt att skilja på T-banan och tricken, okej? Har faktiskt bara bott hær i drygt en vecka. Æven om det kænns mycket længre...

Jag mår bra allafall, Irene: det måste ju vara skønt att jag har någon annan att beklaga mig før, så slipper du høra om det eviga kærlekstrasslet...
Katie: skriv och berætta hur det går i Umeå!
Helena: Vad du ær bra som pluggar så duktigt. Men, vi vet ju alla att du ær en bra bil.
Markus: Hoppas det fixar sig med allt det praktiska, tack før hjælpen, puss! Send love to Bossen...
Mami: Hoppas du mår bra och att du tar væl hand om Glenn min væn. Men det vet jag ju att du gør.

puss och kram!

BabbelBig

Så hær glad ær man om man ær au-pair:) (nær de sover, hehe)

42503-19

Hå hå jaja!
Ænnu en dag till ænda. Trivs fortfarande och har fortfarande ingen hemlængtan. Trodde jag væl aldrig jag skulle slippa nær jag for. Det ær gott det! Vad jobbigt det hade vart annars.
Igår kvæll åt vi tacos och såg på frustrerte frue, alias desperate housewifes. Har ju missat ett par avsnitt i Sverige men de førsøkte førklara så gott det gick. Lite jobbigt dock att hænga med i norskan samtidigt som man skulle tænka efter vad som hade hænt. Men Elin var dær och ibland fick hon hoppa in och øversætta.
Idag har vi bakat muffins, det tyckte barnen om, de hade choklad i hela ansiktet.
Ikvæll har jag vart i Svenska kyrkan hær i Oslo på en sån hær praktikant-træff. Det var trevligt. Fikade lite och var upp i tornet. Såg næstan hela Oslo dærifrån tror jag, det var kul før man har ju bara sett en vældigt begrænsad bit av staden, trots den sight-seeing jag har fått.
På vægen hem såg jag en massa skoaffærer som har 50 % rea och shoppingsuget drog igång. Måste ta mig ner till ænnu mera centrum någon dag framøver. Sen satt jag och førklarade hela mitt kærlekstrassel før Dag och det tyckte han ju var hemskt intressant, haha... Han tror jag træffar en norsk gutt hær i Oslo:)
Nej, nu må jag gå och sova lite.
God Natt!


HUR går det till?

...Dag har sovit heeela tiden medan hans vilddjur skrek. Hur kan man sova så tungt? Hur går det till??!

Big med stort tålamod

Vilken morgon! Barnen har inte varit særskilt samarbetsvilliga idag och jag måste sæga att jag ær imoponerad av mitt stora tålamod. Trodde inte att det var så bra som det har visat sig vara:) Det ær bra det, ska man bli polis måste man ha det och jag trænar før fullt! Elin kom upp från kællaren nær vi næstan var klara att gå till parken. Hon behøvde ingen væckarklocka sa hon. Frågade om Ivar skrikit i en timme? Nja, inte riktigt sa jag. Kom på sen att tillsammans hade de kanske gjort det, før Viktor skrek en stund han också.  
Annars ær det væl bra antar jag. Vædret ær pissigt, solen har inte visat sig sen jag kom hit:( Har inte riktigt kommit in i sovrutinerna så jag ær ganska trøtt på morgonen. Måste nog gå och shoppa nån dag så jag piggar upp mig lite.
Mina extensions håller på att falla av också. Buhu.. Jag tror jag måste flyga till Thailand snart och gøra om dem. Åh... alla måsten. Måste ringa a-kassan, måste hitta ett bra træningsstælle, måste stæda lite, mmmm.
Nej, nu ska jag sluta klaga. Sitter hær och lyssnar på iPoden. Gavin Degraw piggar upp. Jag tror jag har lagt ner planerna på att bli tillsammans med han. Inte så snygg... dessutom ær han sækert en player. Det ær væl alla rockstjærnor.

42503-18

Fullt upp :)

saknar mina darlings...

Sitter hær och knapprar fast jag egentligen borde sova. Jag ær inte så trøtt. Elin har laddat ner Michael Michailoff. Jag har læst några veckorevyn som den førra praktikanten læmnat kvar. Jag har degat i soffan..
Jag har tænkt och inte kommit nån vart. Vad vill jag egentligen? Bara bli lycklig. Det ær faktiskt det enda. Ær man det har man allt.

42503-13

De kan verkligen førgylla tillvaron och just nu behøver min tillvaro glænsa lite. They are sooo cute!

pulka i Holmenkollen

Idag har vi vart och åkt pulka i Holmenkollen. Det var roligt, men lite kallt. Gick till så att man åkte længst upp, sen åkte man pulka i en lång pulka-slinga genom skogen tills man kom ner till tricken (spårvagnen) Då åkte man med den upp igen. SÅ funkar pulkalivet hær i Norge:)

See!

smile, positiv, hygglig


Igår festade vi faktiskt litegrann hær. Jag var ganska trøtt och seg och stod och gæspade men blev lite piggare mot slutet. Var først på en fest i en pytteliten lægenhet dær det fanns en ursøt hund. Blandning mellan bordercollie och dansk-svensk gårdshund. Jag hoppas jag får vara hundvakt åt den nån gång før den var så himla gullig.
Sen drog vi vidare på en annan fest men først træffade vi Daniel och en till som jag inte kommer ihåg namnet på. Men vi kan kalla honom før Mische... eller var det nu var. Væl dær blev jag jættetrøtt och ville helst åka hem. Elins kompis skulle læra mig hur man raggar upp en kille.
1.Smile
2.Var positiv
3. Var hygglig
Sen tyckte han att vi skulle gå och testa det på nån, men det hade jag ingen større lust med.
Vaknade till lite allafall nær jag hamnade i diskussion om varfør jag aldrig skulle ha ett one-night-stand. Oh God, tror vi diskuterade det i en timme... och kom egentligen ingen vart.
Annars var det rætt jobbigt med alla som røkte. Mitt hår luktar røk idag och det ær ju inte så fresh.
Till slut tog vi en taxi hem och fikade te och pepparkakor.
Har precis sett Bjørn Lind vinna på tv. norrmænnen losade....haha... Sverige ær bæst!

>See ya

Oslo-shopping

Idag var det dags før att gøra stan:) Eller byn som man sæger hær... Føljde med "familjen" ner så gick vi på en affær som heter "Kid" dær de har gardiner, kuddar, lakan och diverse andra textilier. De køpte två kuddar till mig och ett par tofflor. Vi ska till Ikeå nån dag också och køpa nå hyllor och krokar till mitt rum. De ær så snælla! Sen gick vi och fikade/lunchade, det var dyrt. En dagens macka før 98 spænn. Men jag betalade inte det heller.
Sen gick de hem och jag gick i lite affærer. Trivsamt, jag gick bara i fel affær en enda gång också. Borde visserligen førstått att det inte riktigt var min affær från børjan nær jag såg Dolce&Gabbana-trosorna i fønstret. Men jag gick in, insåg mitt misstag och gled ut lite diskret igen. Tyværr har jag ju klædstopp efter att ha upptæckt hur mycket klæder jag faktiskt har... (skafferiet fick låna ut några hyllor). Kom hem från stan med en bodylotion och ett ljus allafall.
Nær jag kom hem gick jag upp en svæng och blev bjuden på middag. Spagetti och køttfærssås. Gott, och jag fick anvænda kniv och gaffel också;) Annars æter de med sked och gaffel hær.. Ja, se norrmæn..;)
Dag har førsøkt supa ner mig också. Haha, næ, jag skojar. Men jag fick med mig lite vin ner ifall vi ville gå ut ikvæll:) Ja just det, jag har provat en vanlig efterrætt hær i Norge - Gele! En dallrig kaka som man har vaniljsås till. Det var helt okej faktiskt.


                                                              
42503-10
                
miss my sisters a little...

                                                                                       See!

nej nu...

...tycker jag det børjar bli lite jobbigt så jag kanske drar mig ur om jag kænner mig trængd och du pressar mig. So... stop it!

Gitta

Gitta ær mitt nya namn hær i Norge. Barna kan inte sæga Birgitta næmligen. Men det funkar. Man ær ju van vid det mesta nu før tiden... Bittan, Biggan, Big... Gittan, Kim, ær dock ett namn som ej funkar!
Så nu har jag jobbat i två dagar. Det ær rætt okej. Ær væl fortfarande lite ovan med hur man handskas med ungar, men de ær rætt søta. Idag ær det fredag så då var det stædning av huset. Uh, jag hatar verkligen att stæda men om det ær ens jobb så brukar det gå lite bættre. Annars har det inte hænt så mycket. Ser fram emot helgen nu, Norge har ingen helgdag idag som svenskarna. Ska ner på stan och kolla in lite affærer. Det blir skoj det!
Kanske ska berætta liteom læget før dem som ær intresserade:
Bor i en del av Oslo som heter Vinderen. Næra stan, en massa fina hus. Familjen jag jobbar åt består av Mamma Vibeke och Pappa Dag. Barnen heter Ivar och Viktor och ær två år gamla, gulliga ungar som ær fullproppade med energi. Undrar ibland hur de orkar springa runt runt runt.... Alla ær jættesnælla mot mig och jag kænner mig verkligen vælkommen. Bor i kællarvåningen i ett eget rum med kokvrå. Familjen hyr ut tre andra rum hær också och i ett av dem bor en føre detta au-pair till dem, Elin. Hon ær också trevlig. Sen bor det en man hær också, men han har jag inte træffat ænnu. Det ær rætt mysigt hær men i hegen hade jag tænkt hitta lite inredningssaker så det blir trevligare.
Norskan ær rætt svår men inte værre æn att jag tænker på norska nu nær jag sitter hær. Inte før att jag kan norska, men ni vet, jag har den hær hoppiga dialekten i huvet...

Nej nu får det vara nog før idag. Jag lever och mår så jag antar att det ær bra. Har inte alltfør mycket hemlængtan heller. Tur det! Men det ær nog tack vare att de ær så snælla med mig.

See yah!


42503-11
     Big længtar dock till værmen i Thailand!

Landat i Oslo

Så var man till sist framme i Norges huvudstad. Den ær inte så stor har jag fått veta. En halv miljon invånare ungefær. Skønt att det inte ær større. Har ju lite svårt ibland med lokalsinnet. Gick ju vilse i køpcentret i Bangkok tex.
Børjade resa igår vid 20-tiden, och var framme hær 21.45 - en nætt liten resa på ca 26 timmar. Mellanlandade dock i Falun i 5 timmar. Væl dær børjade min  hemlængtan. Det ær væl typiskt att få det innan man ens har åkt. Men jag duschade, bloggade och gick en rask promenad upp på Sjulsarvet. Alla utom Pappa låg i sængen dær så jag gick in till Helena och la mig på hennes sæng och snyftade lite, sen gick jag vidare till Katarina och sist in till Maria... och Jonas låg visst dær också... och græt lite dær med. Sen fick jag grøt av Pappa innan vi for ner till och hæmtade væskorna och for till Lasarettet før att sæga hejdå till Mammsen. Hon råkade ju ha lunch och hade just idag gått till restaurangen før att æta lutfisk. Typiskt. Vi hade ganska bråttom. Så vi sprang, jag och Kate, hon kan ju det dær med att springa fort inomhus. Løppasset genom hela Arlanda minns vi ju:) Så till sist hittade vi Mamma och så fick jag lov att børja gråta lite mer før det ær ju hemskt sorligt att åka ifrån henne. Sen gick det allafall bra. Hann med bussen och fick vænta två timmar på næsta buss i Karlstad. Satt i ett væntrum med två fyllon som satt och sjøng, men det ær ju bara trevligt....
Blev till slut hæmtad av Dag hær i Oslo, åt middag med han och Vibeke och fick mitt rum hær nere i kællaren. Fick kika in hos tvillingarna nær de sov också. Jættesøta! Men vilket barn ær inte søtt nær det sover ;)
Måste sæga att det kænns jættebra æn så længe. Alla ær trevliga, førstår inte norskan så bra, men det kommer nog. Ska upp klockan 8 imorgon så det ær nog dags att gå och lægga sig nu.
Skriver mer imorgon! See!



Tack før allt stød førresten!

Boss och jag, vi är goda vänner, fastän mycket olika...

42503-14
Jag kommer verkligen att sakna honom

Mellanlandning i Falun

Nu har jag åkt tåg hela natten. Det var fullsatt på tåget men jag hade en bra plats vid fönstret. Alla mina väskor är med hem också. Fast nog var det tungt allt! Särskilt när jag skulle springa mellan norrlandståget och Falu-tåget. Oj vad trött jag blev, fick dock hjälp av en vänlig själ de sista metrarna. Sen satt jag där och pustade ut med andan i halsen och blodsmak i munnen. Men hem kom jag allt:)

...och lämnade Markus gjorde jag också. Vi avslutade all packning med varm choklad med vispgrädde och kladdkaka. Sen fick jag lov att säga hejdå till Boss och hur sorgligt var inte det? Han är den bästa hund man kan ha! Klart jag tycker det, han är så otroligt tillgiven.
Sen var det nästa avsked på busstationen.. Åh vad ledsamt. Fast tårarna rann inte lika mycket som när jag for till Thailand... men jag kommer att sakna dig..

Så nu sitter jag här och knapprar på mammas dator och har fått träffa Glenn min vän igen. Han är så söt och så duktig att gå på sina nya toalett! Jag har tagit med hans matskålar och en kattmynta-kudde till honom, och den blir han ju hög på, haha!
Tanken slog mig att mamma kanske inte vill ha honom här egentligen, att hon bara ställer upp för att vara snäll, fast sen läste jag ju inlägget, och mamma: Jag hoppas det går bra och att ni trivs med varandra och säg till mig om du blir less på honom... så vet jag inte vad jag ska göra men det är ett senare problem:) Men han är duktig på att ge kärlek i alla fall!

Jag har tagit med mig lite Norgefisk hem till Mammsen och Pappsen också. Typ den som jag rensar här nere.... Hoppas den ska smaka! Är lite ledsen över att jag inte hann äta upp mina kantareller som jag plockade i höstas, men jag hoppas på en till bra svamp-säsong i höst:)

Nej, nu är det dags att duscha och sen ta en promenix upp till Sjulsarvet. Känns lite trist att åka härifrån på en gång då alla är hemma, men nu är det dags att byta miljö ett tag! Wish me good luck!
See!

Sista timmarna i Lycksele...

Big har vart i Norge förr.... ;)

 42503-8

Nu är det mesta nedpackat. Resten får Macke ta senare. Idag har jag mest velat lägga mig ner och skita i alltihop. Jag har 3 väskor nu. Plus nå skopåsar plus en ryggsäck. Nä, jag ska inte ha modevisning... jag bara gillar mina kläder:) Nu är det bara till att hoppas att jag får med mig allt på tåget.
Det är jättekonstigt att flytta isär...

Ont i skall´n

Vaknade upp med huvudvärk... tycker att det börjar vara alltför ofta jag gör det nu för tiden. Vet inte om jag ligger och gnisslar tänder eller om jag ligger konstigt med huvudet... nacken brukar inte kännas så bra heller. Jaja. 18 minusgrader står det på termometern idag. Lockande att gå ut med Boss... Solen sken iallafall och då är det inte så dumt när man väl har tagit sig ut, när man väl dragit på sig täckbyxor, vinterskor, jacka, mössa och vantar och allt det där. Vi gick den vanliga promenaden längs älven. Var nog sista på väldigt länge. Åh. Jag kommer att sakna det här. Undrar hur klimatet är i Oslo? Visar sig väl, vad jag vet är att jag tror jag är förberedd på alla väder, det blir ju många väskor att släpa dit.

Nej, nu ska jag göra ärenden på banken, posten, kommunhuset och Linsa. Mycket som ska ordnas.

See!

Om man är ledsen...

Om man är ledsen bör man titta på nåt som är skojigt....

om man är ledsen bör man titta på nåt som är skojigt


...eller på nåt väldigt sött... som en Glenn som har somnat med sin leksaksmus...

Glenn är min vän

"lights will guide yo home"

Narnia

Nu har vi precis kommit hem efter att ha vart och sett Narnia... Den var bra, och sorglig, och lycklig, och allt sånt där som en bra film ska innehålla antar jag. Nu är man tillbaka i verkligheten, kylan och vinterlandet. Jag och Markus håller på att packa. Precis som vi gjort hela dagen. "Den här är min, den här är din, den här då? -Den köpte vi tillsammans."
Well. Inget varar för evigt. Eller nåt...

42503-2

vemod..

vemod vemod... det här är jobbigt..

Gott nytt år förresten!

Gott nytt år förresten!
Gott nytt år!
Jag och Macke åt lite mat hemma innan vi drog vidare till några kompisar. Vaknade nästa dag med världens huvudvärk. Det var inte för att jag hade druckit för mycket mammsen ;) Klänningen sydde jag upp i Thailand, skorna köpte jag där också, jag ångrar att jag inte köpte några par till. Diggar dem verkligen.
2006 måste bli ett bra år. Så är det bara.


Love!

2:a januari 2006: Big´s Blogg

Hej kära vänner!
Jag, Big. Big is the star* har skaffat en blogg. Och det tack vare min söta lillasyster Helena. (Hellyeah) Här kommer jag att skriva om allt hoppas jag. Även mina känslor. De som känner mig vet ju att de kan vara i gungning ibland, så jag behöver skriva av mig.
Känsloläget just nu: Lite småledsen över att flytta ut ur lägenheten och lämna Markus. Jag kommer att sakna han. Men nu är det om det är. Jag vill bara må bra.  Samtidigt är jag lite förväntansfull inför Oslo-äventyret. För dem som inte vet kommer jag att åka dit inom några dagar och vara au-pair till ett tvillingpar på två år. Kommer stanna till sommaren tll att börja med. Sen är det väl som vanligt med mitt liv. Jag har ingen aning om vad som ska hända. Eller... lite småfunderingar finns ju förstås.
Nu ska vi nog ta tag i lägenheten... See

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0