Godnatt

Sitter i soffan hemma hos Helena och har hejat på svenskarna i femmilen, jag tippade på att Johan Ohlsson skulle ta medalj och det gjorde han ju också. Vi har skrattat åt Blomman som har direkt-telepatisk kontakt med skidåkarna och vet precis vad de tänker och planerar. Spännande.
Idag åkte Maria hem till Sundsvall igen. Vad har vi gjort i helgen? Vi har vart på stan, fikat på Schmäck, promenerat i snö-ovädret, tagit hand om Emma som har opererat sig i munnen och så har vi vart på djuraffären och köpt 20 tuggben till Hima. Sen har vi ätit och druckit i mängder! Eller ätit allafall, gott har det varit:)

Jag tänker inte åka hem förrän imorgon tror jag. Har inte bestämt mig helt ännu, men tror att det blir så. Imorgon ska jag till biblioteket och skriva och skriva. Jag ska vara effektiv imorgon!

Godnatt.


Maria och Per-erik i Prag

Jag är som en björn som kan flyga!

I natt drömde jag en symbolisk dröm, men när jag berättade den för Fredrik så sa han "Du ska nog inte skriva om det här på bloggen" Haha, så jag skriver bara rubriken:)

Idag promenerade jag och han ner på stan i de kalla minusgraderna. Himla bra gjort måste jag säga. Fyndade på Intersport som hade hela butiken på 50%. Fast det var ganska utplockat så hittade jag en sport-bh, ett träningslinne och ett par nya bra tumvantar. Vi käkade sushi och mindes gamla dagar då vi alla trängdes runt de där sushiborden och Jonas med håret fick alla världens wasabi-rusher:)

När vi kom hem fick jag skynda mig och byta om, jag och Frida tränade crossfit och det var nice. Nu är min kropp mör och jag ska tvinga Fredrik massera mina ben. Alltid de som är tröttast. Mina björn-ben.

Imorrn åker jag till Umeå för systerhelg minus Malmösyrran. Kanonkul! Fullfart!!

träning och plugg

Nu har jag vart på cirkelsågen, det är inte lika kul längre, men okej. Skönt att träna dagtid, fast sen när det blir kväll undrar man vad man gör hemma. Det är en man på träningen som är så himla imponerad över min styrka, han frågade idag om jag är före detta gymnast. Och det är jag ju, fast det var ju tio år sedan jag slutade med det. Själv är jag inte så imponerad över min snabbhet och smidighet. Jag blir så trött på slutets rusher att jag nästan måste stanna för jag håller på att spy. Känner mig tung i kroppen. Men med lite mildare väder och skidåkning kanske man får igång något som kan kallas kondis allafall.

Nu sitter jag och väntar på att min chef ska ringa. Blir nog flytt snart igen.

... och världens bästa sommar sen!? (Alltid lika positiv såklart!)

But I can´t wait til Monday

Idag har jag suttit och skrivit på min bokreflektion på Självkänsla nu! För tredje gången har jag läst den nu men den här gången blev det mest skummande läsning. Jag är nöjd med resultatet allafall men det känns lite trist att sitta inne hela dagen vid en dator. Fast det är kallt och blåsigt ute så det sprollar väl.

I lördags hade vi fest som sagt, fast den blev uppdelad i vardagsrumsfest och sovrumsfest. Vi var fyra som satt klistrade vid skidloppet, resten bedrev vanlig fest med musik i det andra rummet. Denna fantastiska, enorma, rejält otroliga (alla superlativa man kan komma på) skidtävling som var en av de bästa jag sett ever. Vilken spänning och vad lycklig man var sen... spelade som mindre roll att det var halvkul på Kåren efter det:)

Idag ringde Lycksele-chefen och frågade om jag ville ha jobb i sommar. Hon verkade väldigt öppen för mina möjligheter att jobba. Känns som de vill ha dit mig. Ska ta mig en funderare på vad det ska bli i sommar för min del. Jag drömmer så mycket om Island på nätterna nu för tiden så jag måste nästan tillbaka dit också. Känns som det finns så mycket mer att se än det jag hann med på mina tre månader.

 

Helg

Nu kommer allrakärasteHelena hit snart, oj vad roligt:) Jag har vart och handlat med Jörgen och Josefin, men det finns ju typ inget längre som är utan tillsatser. Men det blev mycket frukt, funderar på en fruktsallad med grädde till. Och baka kan man ju alltid!

Jag har fått låna en massa självhjälpsböcker av Anna idag, en av dem ska jag skriva en reflektion om till hälsopsykologin. Självkänsla nu!. Den har jag ju redan läst så jag antar att det går fort att gå igenom den igen. På måndag ska den vara inlämnad och Helena är ju här i helgen. Betyder att jag får speeda på lite på måndag helt enkelt:)

Imorgon ska vi bestämt sitta på Unik hela halva dagen och därefter blir det fest.


Martina schitglad, Helena mindre.

Hima borstar tänderna

Jag insåg idag att jag har väntat för länge med att få Hima van vid en tandborste. Hon var inte alls medgörlig. Men nufick hon tandborsten att leka med och eftersom hon ligger och biter på den så borsta hon i princip tänderna själv:) Väldigt smart:) Fast hon kanske inte behöver den så mycket heller, hon biter ju på ben så ganska ofta. Boss däremot skulle behöva tandborstning... där är det mycket tandsten.
Japp, då vet ni allt om mina hundars tandstatus. Bra, då går vi vidare.

Imorgon kommer Helmert! Jiho!! Hon lever tillsatsfritt liv för tillfället, så det blir spännande att se vad vi kan koka ihop för tillstatsfri mat i helgen. Vin tror jag inte det är så mycket e-ämnen i. Och ren sprit borde ju inte vara något problem... SKOJSKOJ

Såg OS igår och blev lite besviken. Men tur att Anja inte slog ihjäl sig allafall. Ikväll får det lov att bli nya medaljer!
Jag ska träna också. Hårdaste passet. Det blir..hårt.

Färdigt:)

-a058708425a779e39fd7c807818bcc9.png

Kolla varifrån!

Färdigt:)

Dags för semlor

Måste bara duscha först, har vart på Spincore och plågat kroppen. Piuhh.... tänk om man ändå kunde tycka att det var kul. Jag ska kolla upp vädret för veckan och se om jag kan byta ut något pass mot skidåkning istället. Jag måste variera mig!

Genuslektion idag. Vi är fem elever plus lärare, lektionen drog över nästan 3 timmar, helt frivilligt, dessutom blir det knappt någon rast, för då fortsätter vi bara att prata om ämnet. Det är så kul att sitta och diskutera och höra andras åsikter och erfarenheter. Alla borde verkligen läsa genus, iallafall i Luleå, och med min lärare. Vi gör egentligen inte så mycket av det hon har planerat på lektionerna eftersom det blir mest diskussioner, men hon tycker att man lär sig så mycket av det så vi får fortsätta prata:)

How do you do! Det lutar åt fest i helgen!

Kollaps-Petter höhö

Kom hem från träningen igår och rätt in i herrarnas 15 km. Åh jag trodde på guld för oss men det hjälpte inte hur mycket jag än hoppade i soffan på slutet. Surt. Men jag kan inte låta bli att vara lite glad för att det gick så dåligt för Kollaps-Petter (Som VG kallade honom) Inte för han är norrman, utan för han är som han är...

Nu är det några timmar tills skolan börjar och jag undrar om jag inte ska gå och baka semmelbullar!

Underbart!

Idag har jag fått årets första vårkänslor! Det har vart sol och 4 minusgrader här och jag har inte haft långkallingar:D Härligt!

Nu måste jag panikläsa lite Harry & Moa Martinsson innan jag ska gå och träna! Ciao!

Trevlig hjärtedag. Fredrik har tag

4e5b242b2a451f80991ede4710e5f626.png

Kolla varifrån!

Trevlig hjärtedag. Fredrik har tagit alla kuddar. Gonatt.

promenad med Anna:)

0-3411b3f1286b54294e81a0725b236873.png

Kolla varifrån!

promenad med Anna:)

frukost med fredfan. Fräsch.

0-73134b1b70b1c8fec16587f3f15ab62c.png

Kolla varifrån!

frukost med fredfan. Fräsch.

Skidor all day long

Idag när jag vaknade klockan nio var det strålande sol ute och bara 8 minusgrader. Så jag tänkte ta en skidtur istället för hundpromenad med Hima. Så vi åt lite gröt och sen for vi ut. Det var jättehärligt:) Efter det åt vi brunch på Unik och då ringde Johan och frågade om vi skulle följa med ut i skärgården till Fridas stuga. Var sådär halvtaggad eftersom vi redan åkt skidor en gång idag. Men sen bestämde vi oss för att följa med iallafall så vi åkte ut med bilen till hamnen och sen åkte vi skidor ut till stugan och grillade korv och pinnbröd.
Blev ganska kallt efter ett tag eftersom solen inte ville vara med hela tiden, men på hemvägen var himlen strålande vacker.






Nu ska vi ha en lugnt skön kväll med melodifestival, hemkörd mat och senare OS:)

tv-kväll

Ikväll har vi sett På spåret, Solsidan och nu äre Skavlan. Solsidan är så himla bra, alla som inte tittat på det borde göra det!

Dagen har vart okej. Träning, promenader och lite plugg. Mycket kladdkaka på kvällskvisten... Bråkat med Fredrik om varför han inte ställer in glassen i frysen när vi kom hem från affären. Ja sånt där vi håller på med.

verkar som styrkan satt i håret..

323e1ec9a6377688d94d5c62848d5b7f.png

Kolla varifrån!

verkar som styrkan satt i håret..

God och glad!

4cb434241638e932c957760c4874a926.png

Kolla varifrån!

God och glad!

kmivlm

Jag kom nyss hem från träningen och jag är sur. För jag har gjort illa handen och för att jag måste boxas med nya kmivlm. Vad äre för fel på folk som inte kan torka bort svett egentligen? SÄRSKILT när man jobbar i par med andra! Äre så kul att skvätta på annat folk? Men vissa tror väl att folk tycker det är sexigt med svett. Dessutom så hade han synpunkter på min boxning. Tex. så tyckte han att jag tappade garden på krokarna, man bliiiir. Jaja, är man proffset i gänget måste man ju ha rättigheter att svettas på andra och ta på sig rollen som tränare.

Jävvla idiot som pisters skulle sagt. Ja, jag saknar ju er na så jävulsk ibland. Ni fattar bäst.

Bakar kaka

Nu är jag ledig till på måndag. Skönt förstås men man blir ju lite slö om dagarna. Just nu bakar jag bananchokladkaka:) Nya dammsugarpåsar fick vi på posten också så nu kan jag ta tag i de här svart tussarna som flyger omkring. Har börjat läsa Strindberg också, det verkar inte så farligt som jag hade föreställt mig.
Allafall så har min minidator pajat. Fredrik skulle starta den igår men den flimrade mest. Och den som är så ny, i januari fick jag den. Mellandatorn är också paj, den stänger av sig själv. Markus ska få ta den och laga den någon gång hoppas jag.
Jag tror elektroniken håller på att göra uppror mot oss människor... Tur Freddans stationära funkar allafall.

Mer spännande än så här hade jag nog inte att berätta. Träningen flyter på, i veckan siktar jag på 4 pass. Två avklarade, box ikväll och så blire cardio crossfit på fredag förmiddag. Skidåkningen ligger lite nere på grund av att vi inte har någon bil och jag tycker det är skittråkigt att skida till spåret.


Jag och Kejtan äter sådär god glass på chokladön Chuao

Trött måndag

Jag har vart i skolan och jag har tränat. Jag har läst ut "Pengar", nu måste jag skriva om den.

I lördags när vi satt i vardagsrummet och hade fest, hade Hima egen fest med Fredriks bok i sängen.

 

Schitglad var hon!

Häre min je...

Jag funderar på att kliva upp snart och städa bort festen från vardagsrummet. Och få i mig nå käk kanske. Dricka en liter vatten. Idag vare inte nådigt vad bakis jag är. MEN jag tog mig ut på sjön på skidorna och med Hima. Nog för att jag trodde jag skulle spy när jag väl lyckats få på mig pjäxorna men då gick jag till balkongen och andades lite. Så skönt med frisk kall luft när man mår så här.



Fest igår

Och nu ligger vi här. Hima kräks och jag har huvudvärk. Vilket gäng vi är hon och jag:) Nej jag vet inte varför hon kräks men jag vet då i vart fall varför jag har ont i huvudet. Men jag hade SÅ kul igår! Första gången jag hade kul på Kåren, jag och Josefin dansade järnet!

Idag är Fredrik borta och åker utför någonstans. Jag skulle plugga och åka skidor. Har inte tagit mig upp än. Men eftersom vädret är helt amazing där ute så ska jag trotsa huvudvärken. Tror jag ska ta på mig skidorna och hobbyåka med Hima. Ganska skönt att jag har henne med för då får jag inte se det som ett träningspass eftersom hon är för liten för att springa med, så då kan jag ta det lugnt och njuta av skidturen istället:)

Igår var vi förresten på Ikea i Haparanda, jag och Fredrik hade en budget på 500 kronor var inklusive bilresa och mat. (Inte rikast i världen för tillfället...) Men jag tror vi klarade den och nu har vi möblerat om och fått lite mysigare i sovrummer, med sängbord och lampor. Trodde inte det var möjligt att få någonting fint i den här lägenheten...

Nej men nu, dricka upp resorben och sen ut!

Fredagsfun!

Ännu en slö dag går till samlingarna. Åh vad stressigt det kommer bli när verkligheten och skolan kommer ifatt:P Idag har jag bakat bröd, läst bok, spelat bubble-town på telefonen och tagit ett litet skidpass på sjön. Det gick knappt att åka för det var så dåliga skoterspår.
Hade tänkt åka in till stan nu för att köpa vin men jag orkar nog inte. Jag kan ta en gin´tonic istället:) Men det blir bara mys i soffan. Skidor och på spåret säger Freddan att det är på tv. Vi ska väl till ica och köpa nån god mat att laga också. Oj, vad facebook-aktigt det här blev.... Nu ska jag göra det och sen ska jag göra det blablabla....

Appropå mitt lilla utbrott igår. Ett bevis på att man fortfarande behöver bryr sig:

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article6544978.ab

Det finns faktiskt folk som fortfarande tycker att man inte kan skaffa barn och ha en karriär samtidigt om man är kvinna.


men nu ska vi vara glada:D

Bitterfittan på fik. (Man kan ta udden av fula ord genom att använda dem ofta och som något som är okej) Jag lär mig mycket om dagarna jag.

Jag vet inte varför jag är så irriterad och sur. Jag vet inte vad jag ska göra åt det. Men jag gick och fikade och läste lite tidig 1900-tals skönlitteratur. Det var bra, nu är jag gladare och ska gå hem till Fredrik igen och säga förlåt för jag var sur. Och så ska vi fortsätta städa världens omysigaste lägenhet. Faktum är ju att han nog är en av de bättre killarna man kan hitta när det gäller jämställdhet, men jag tror jag läser lite mycket feministlitteratur om dagarna. Det är nog därför jag är sur. För att de där himla skitmännen har styrt alla kvinnor i evinnerlighet och fortfarande gör, fast det är svårt att se det för man är så van att allt är på ett visst sätt och man reflekterar inte ens över det. Och så nu är jag arg igen.
Fast nu ringde Fredrik och frågade om jag inte har fikat färdigt, så jag sa att jag kommer hem nu och säger förlåt för jag är onödigt sur på han. Jag menar, han kan ju inte rå för att han är kille:P

Usch. Jag är verkligen inte så hemsk som jag låter. Vi kan kalla det för en dålig dag. En i mängden. (Förresten är det ett typiskt kvinnligt drag att ursäkta sig hela tiden...)

Blåbärspaj:)

När jag kom hem från träningen idag (som var asjobbig, core, kramp i ryggen...) så hade Frettrikk bakat blåbärspaj till mig. Snäll är han:)
Funderar på att träna cirkel imorgon klockan elva, men jag får se hur kroppen mår. Bestämt är allafall att det blir bio i Piteå imorgon. Avatar, har inte hört någon som tyckt den var dålig så jag är optimistisk!
God natt!

slött

Å vad slö jag är idag. Hade tänkt göra en massa saker, men kom inte utanför dörren mer än en hundpromenad. Ont i huvet har jag haft också. Men dagen är ju långt ifrån slut:P Träning ikväll, sen ska jag fortsätta läsa bok. Har en genus-kurs där det ingår en hel del skönlitterära böcker. Just nu Harry & Moa Martinsson, 30-tal... Det går ganska bra. Mindre lust har jag att läsa Strindberg.

biggans reklamblogg

Idag ska jag sätta mig och plugga på Unik tänkte jag. Om jag nu kommer dit i snöstormen...
Men först lite reklam, en bra sida där man kan hitta bra tidningar att prenumerera på:) Jag har tex. beställt Modern psykologi där, schitbra!

hejdå!

Ny vecka, månad, ångest

Nä nu ska jag inte vara så negativ. Fredrik fick inte gjort det han skulle idag och resonerade då som så att har man inget gjort på hela dagen kan man lika gärna slappa resten av dagen också. Själv hade jag vart i biblioteket och läst kurslitteratur så min dag är ju inte helt bortkastad. Iallafall så la vi oss i soffan och såg Sherlock Holmes som vi har tänkt se nu ett tag. Den var faktiskt bra, trots alla slagsmål:P

Nu har vi lagat spagetti och köttfärssås och jag siktar på box klockan 8. Bara att sätta igång med träningen igen:)

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0