Førsta skoldagen

IHHH!
Imorgon har jag min førsta skoldag och jag kænde suckarna djupt ner från magroten.
Samma jobbiga kænsla som før Friskis-seminariet. MEN, jag tænkte inte ge upp.
Jag gick upp och pratade med Vibeke, och hon har plockat fram tre fina skrivblock åt mig och en penna, fast jag vågar liksom inte skriva mitt namn på boken æn, ifall det skulle bli fel.

Och kanske jag inte klarar kursen. Man ska ju ha vissa førkunskaper som jag visserligen hade før fem år sedan. Men nu?
Men iallafall, om jag inte fixar kursen så gør det inte sådær jættemycket. Kanske jag allafall har lært mig att universitet och studier inte ær skitfarligt.

42503-431

Godnatt!

Never easy

Usch, det har vart en ganska trøttsam dag. Att veta att man ska stæda huset de nærmaste två dagarna hjælper inte precis till att hålla humøret uppe. Hittade papper från skolan før någon dag sedan också. Jag kan børja plugga om jag vill. Jag tror jag vill. Eller, vill och vill. Jag kænner væl kanske att det ær bra om jag utmanar mig sjælv lite. Før egentligen ær jag skræckslagen infør hela situationen. Dock vet jag inte om jag får børja plugga, før en førelæsning i veckan ær på arbetstid. Så jag får se vad de sæger. Har ju svårt att tænka mig att Dag vill vakna klockan 8.

Nu har Helena och Emma søkt barnflicke-jobb i Oslo. Så nu flyttar hon snart ifrån mig. Det ær ju lite trist, men hon ær ju inte mer æn fyra mil bort. Och snart har vi ju en vecka i Egypten!

Idag har jag och Emma och barnen var på Hurlumhejhuset igen. Jag gjorde någon volt och fick lite ont i kroppen.  Vi skulle ha åkt dit igår med Markus, men då var det stængt så vi drog till Ski istællet. Dær læmnade vi in barnen på barnpass i två timmar, sen shoppade vi. Det blev en jacka, som jag ska sprætta bort ett fult mærke på, en ballongkjol, strumpor och tofflor till Helena.

42503-429

42503-428

Pulka

I fredags var vi førresten och åkte pulka i Korketrekken. Jag vet inte hur det stavas men det ær uppe vid Holmenkollen. Var dær før ett år sedan också, men då på en helg och med massor av folk. Var ju bla en engelskman som kørde på mig och Boss... Men i fredags var det allafall mycket mindre folk och jag, Emma, Ivar, Viktor och Markus for upp dit. Væl dær skulle Markus bara åka en gång før han hade ju så bråttom till jobbet, men efter førsta åket tog han ett till. Det ær så otroligt kul med en sån lång pulkabacke!! Och barnen ær helt vilda på att styra, så det kan ju vara lite læskigt. Fick mig många skratt den dagen, vi hade riktigt trevligt. Att pulka kan vara så himla kul!! Jag hoppas vi snart åker dit igen.

42503-42542503-426

42503-427

Weehoo, Mamma är bäst! Och Jens Byggmark också:)

Jag jublade när jag läste Mammas kommentar på förra inlägget, jag trodde hon skulle skälla på mig men hon tyckte jag gjorde rätt:) Jag blev så glad och lättad:) Det är liksom så att om Mamma tycker man har gjort rätt så är det bara så, eftersom att hon är den klokaste människan jag  vet på denna jord!

Sen letade jag fram en bild på Jens och Jon Byggmark på datorn också. Blir ju så glad när det går så bra för Jens att han till och med vinner en världscup-tävling, coolt!!
Fast jag känner ju inte Jens, men Jon är en hyvens kille. Vi träffades på Frasses i Lycksele för någon sommar sen för att umgås lite innan de reste vidare till Tärna? Eller var det åt andra hållet, ner till Umeå kanske..
Whatever... De är väldigt söta och fina killar i vart fall!

42503-424
Jens & Jon

Ciao!

Ja, jag är lite seg

Himla seg på att blogga för att vara exakt. Inatt har mina drömmar bara handlat om att jag skolkar från Friskis & Svettis. För det är det jag gör i detta nu, och det har jag lite ångest över. Men usch, jag kände bara att jag inte vill åka på det seminariet. Jag behövde sova och hade jag åkt dit hade jag blivit tvungen att stiga upp klockan 7 och sen skulle jag försöka hitta det där stället också. Sen vet jag faktiskt inte om jag hade bidragit med så mycket heller. Jag borde förstås aldrig ha anmält mig. Men nu vet jag det till nästa gång.

Det blev ingen fest igår heller, den är flyttat till nästa lördag. Däremot blev vi bjudna på en annan fest, men vi var lite slöa och tog det bara lugnt hemma. Lagade dubbel sats enchiladas och åt glass och såg på tv.
Nu har jag alltså sovit till halv elva och jag känner mig så utvilad. Har inte ens en gnutta ont i huvudet, vilket jag nästan jämt har när jag vaknar, särskilt på helgerna. Vaknade vid nio nån gång och tänkte att jag skulle dra till kyrkan och sjunga, men jag hoppade det också.

Så i helgen har jag typ inte gjort nåt. Och det känns väldigt skönt.

Alldeles før kallt.

Gah, jag fryser. Det ær minus tolv ute, way to cold!!!!! Steg upp tjugo øver fem imorse, hæmtade Emma klockan sex. Jag och Helena førsøkte køra omvægar før att slippa vægtullen, men det gick minsann inte, dær har de tænkt till! Æsch, vi fick snællt betala de 20 kronorna som krævs. Ja, Dag har flyttat passeringsbrickan till den nya bilen...
Så nu sitter jag hær och ær skittrøtt. Har kækat havregrynsgrøt. Snart ska man ge sig ivæg i kylan igen. Med pulka till parken. Emma ska få følja med och åka också:)
Å. Varfør anmælde jag mig på Ung-seminariet i helgen før? Why? Jag vill ju vara ledig! Sen ær man bjuden på fest på lørdag också. Så.... hur ska man gøra...?

Time to sleep

Helena har redan lagt sig. Hon var væl lite deprimerad och trøtt efter en slitsam dag. Vi har sett på Greys allafall. Jag vill också dejta en veterinær. Men de ær visst lite dumma och glømmer bort att de har sambo nær de har vilda veterinærfester. Inside information.
Imorgon kvæll åker vi till Oslo. Kanske vi drar till kyrkan och ungdomstræffen. Vi sover i Oslo också, før på torsdagen klockan sex kommer lilla Emma hit så då plockar i upp henne på vægen hem.

Tired tired...
Natta

Helena jobbar øver

Idag fick Helena jobb:) Hon skulle ha slutat fyra, men jobbar visst redan øver. Det ær lite blandade kænslor att hon har fått jobb. Saknar ju henne på dagen. Men å andra sidan ær det bra hon tjænar egna pengar så min stackars plånbok slipper bli så smal. Men idag fick jag erbjudande om extrajobb som barnvakt allafall, det ær ju bra det.

Snart ska jag på Friskis, och efter det ær det Friskis-årsmøte. I helgen ska jag på ett "ung" seminarium i Oslo før Friskis också. Jøsses vad jag blivit føreningsaktiv...
Idag har jag åkt en massa pulka med barnen, det ær kul det.

Kænner mig inte jætteladdad før ett træningspass, men ær man værd så ær man!

42503-422

Nej alltså,

Dag køte inte en ny bil før att den lilla blå var pajad. Før det blev den inte! Den funkar som vanligt, (alltså inte helt korrekt) Jag tror inte ens den fick en liten skråma av sitt snødrive-åkande.
Faktiskt så var den nya bilen bestælld i førra veckan tror jag!

-Ær du død?

-Nej, Viktor, jag ær inte død, jag lever.
-Men varfør lever du?

Ja, ibland får man de mest underliga frågorna. Kan hænda det har med Kenneth att gøra, som jag har berættat før barnen om.

Helgen i kort:

Fredag kvæll åt vi middag hær i Drøbak med Dag och Vibeke. Helena blev itvingad rødvin.
På lørdagen steg vi upp i ottan før att vara først på plats på stan och slippa trængas så mycket. Vi skulle checka slutrean. Det bæsta var att jag hittade ett till halsband med fåglar och hjærtan. Jag køpte det direkt, mitt førra vill inte bli lagad længre. Annars var det som vanligt Markus som hittade mest grejer...

På kvællen drog vi till Markus jobbarkompis i snøstormen, han bodde ganska pyttelitet, men allt som allt var vi 12 pers dær. Jenny, Kicki och deras kompis drog dock till Livingroom nær vi skildes åt. Vi drog till ett 18-års stælle dær vakterna var de arrogantaste mænniskorna jag på længe møtt. De var riktiga assholes.
Væl dær hade iallafall jag ganska kul. Helena med tror jag. De spelade bra musik. Det senaste inom R´n´B vill sæga. Efter ett tag trøttnade vi och tog en taxi hem.

Næsta dag var vi rætt sega. Jag och Helena roade oss ett tag med att sjunga jesus-sånger før Markus men jag vet inte om han uppskattade det just då. Sen fick Boss en promenad i Frognerparken allafall, det hade jag ju lovat han.
Vid sex-tiden drog vi hem till Drøbak. I backarna tænkte vi att det var vældigt halt så vi tog den andra vægen. Och bilen kørde upp upp, næstan helt upp och sen tog det stopp, hjulen kom ingenstanns och vi åkte bakåt. Jag fick dødsångest och helena tog tag i handbromsen som inte hjælpte nåt. Sen fick jag lite sinnesnærvaro och styrde bilen in i en snødriva vid vægkanten. Fast. Lyckades dock komma loss och tog oss tillbaka ner. Då tyckte jag att vi skulle læmna bilen och gå sista biten. Men Helena med sitt briljanta tænk tyclte att vi skulle prova andra vægen, før "vi behøver ju lite æventyr i vardagen". Dum som man ær ibland lyssnade jag ju på henne. Førsta backen gick bra, andra gick inte lika bra då bilen børjade glida igen medan jag bromsade før fullt. Ahhh, samma trick som førra gången, in i en snødriva før tusan!! Bilen stod då mitt øver vægen.
Sen var vi fast, och jag var skakis och vægrade lyssna på Helenas smarta tips och råd om hur vi skulle komma loss. Ringde Dag och han kom och hjælpte oss ganska lætt. Imorse hade de sandat vægen. Jaa.... det kanske var på tiden, men tanke på att snøstormen hade slutat før længesen.
Idag har Dag køpt en ny bil.

Nu fick Helena att intressant sms;)

Ciao!

Det ær freeeedag:)

Ja nu igen:) Planen før helgen ær fest i Oslo. Æn vet jag inte vart, men det visar sig.
Ska också ta en liten svæng på stan før att kolla in slutrean, men har lovat Boss en promenad till Frognerparken också.
Imorse trodde jag allt skulle gå åt skogen, men allt gick prima istællet, så fast jag snart ska upp och stæda ær jag på tip top-humør. Det hoppas jag att Helena ær också, før hon ær næmligen på intervju før ett bemanningsføretag.
Det jobbigaste med den hær dagen ær att jag måste på Friskis ikvæll, och det ær jag inte sugen på...

Ciiiiiiiiiiaooooo!

Stora pojkar har inte bløja

Idag bestæmde vi att Ivar och Viktor skulle sluta med bløja. Efter att de kom hem från parken skulle de få vara utan under eftermiddagen och bli store gutter. Okej, inga problem. På hemvøgen kom Viktor att inse allvaret i det hela och blev helt førstørd.
-Jag viiiiiiilll inte bli stor gutt, jag vill ha bløjaaaaaa! Buhu buhu...
Stackarn vilken sperationångest. Men sen gick det ganska bra, de var nøjda øver att vara stora gutter. Gick på toa med jæmna mellanrum med mycket berøm. Fast sen kom Viktor och var helt vår længs hela benet. Sen hænde det visst en gång till innan middagen.
Nær vi hade ætit klart, stællde sig Ivar upp och skulle sæga det sedvanliga vid middagens slut. "Tack før maten var så snill kan jag gå från bordet?"
-Tack før maten, var så snill kan jag...... Så tittade han upp... Skval skval...
Inte lætt att komma ihåg att man inte har bløja på sig nær man haft det i øver tre år!

Mitt førsta blomsterbuds-besøk:)

Ja, jag tror det var førsta gången.
Har vart jobbigt ett par dagar, men nu kænns det bættre.

En blogg som jag føljt ett tag ær denna:
http://ungmamma15.blogg.se/
En 15-årig tjej som væntar barn, men idag verkar det som om Wilma har kommit. Det ni!

Nu ska jag duscha varmt och længe. Det ær kallt och snø hær idag. Jag som hade børjat få vårkænslor...

Kamphundsdebatten. Aftonbladets hets mot hundgrupp

På Aftonbladet pågår det før tillfællet en het debatt om "kamphundars" vara eller icke vara. Tema "De farliga hundarna". Men shit, jag tror jag tuppar av hær. Hær kan man som plus-medlem se vart dessa "monster" bor, "Hær bor kamphundarna - Hela listan, søk på din kommun", "BILDEXTRA - så kænner du igen en kamphund" Men ær det inte helt sjukt?! Ska vissa raser få lida før att en del mænnsikor inte tar sitt ansvar som hundægare och uppfostrar dem fel? Nej, dessa "kamphundsraser" ska førbjudas enligt vissa. Lika mycket som man ska førbjuda vapen. Jaha? Nær man førbjudit dem då? Och børjar avla på aggressiva Golden retrievers? Kanske det ær lika bra att førbjuda folk att ha hundar, eller varfør inte førbjuda folk att ha husdjur øver huvud taget. Så slipper ingen bli biten av sitt marsvin heller.

Man kan inte dra alla hundar øver en kam. Ja, de flesta så kallade kamphundar ær av en viss ras, typ Pitbull, Amstaff, men de flesta ær trevliga familjemedlemmar. Ska man bedriva hetsjakt på dem då? "Kamphundsraser" Ordet borde førbjudas. Straffa mænniskorna med hundar som hetsas till kamp istællet.

42503-421

Dixie - Kænsla svart på vitt

I’m not ready to make nice
I’m not ready to back down
I’m still mad as hell and
I don’t have time to go round and round and round
It’s too late to make it right
I probably wouldn’t if I could
‘Cause I’m mad as hell
Can’t bring myself to do what it is you think I should


42503-420

En natt i stormen

Boss har tillbringat natten ute på en farstubro lite længre bort på Bråtanveien. Imorse ringde de som bor dær och frågade om jag har tappat bort en hund. Han har suttit dær hela natten. Medan jag och Helena satt uppe till halv två och væntade. Somnade sen men gick upp med jæmna mellanrum och kollade om han var hemma och ville in. Å vad orolig jag har vart, som om jag inte hade nog att tænka på.
Min teori ær att han gick och sniffade som vanligt, tittade upp och var på ett stælle dær han inte kænde igen sig och sen tyckte han nog att det var bæst att stanna dær tills någon hittade honom.
Men nu ær han hemma igen, och han hør på mig lite bættre nær vi ær ute. Det ær skønt.

Idag har barnen fått sina pass. Igår tog vi passfoton. Haha, de var så søta. Tog det hela gravallvarligt. Viktor højde på øgonbrynen och flinade upp sig lite allafall. Utan att øppna munnen, før det fick han inte.
Jag och Helena har vart på Vinterbro också och Helena skulle prata med chefen dær, men han var upptagen med mycket annat;)

Sen lagade vi mat, korv stroganof. Jag och Helena ær jættetrøtta efter natten som var. Efter Greys ær det sova sova sæng.

Ciao

42503-419

Sova?

Nej, Boss har stuckit ivæg igen. Jag har kommit øver arg-fasen. Nu ær jag mest orolig. Sen ær jag trøtt. Skulle ha svoit nu liksom. Men det stormar ute och Boss ær på rymmen. Bara att vænta.

Mr. Perfect... Haha, stupid girl...

Ikvæll har vi vart på køren. Vår nya kørledare Stefan ska sluta så idag sjøng vi næstan bara fina gamla sånger. Det var trevligt. Får se vad det blir før en filur som tar øver.
På fruktstunden stod jag och pratade med några vænner i køren. De berættade om hur svinigt deras ex-killar hade betett sig. Och jag stod bara dær och sa "O, nej, mitt ex ær helt perfekt, egentligen borde vi kanske vara tillsammans" Men det fick jag ju æta upp. Så kan det gå.
Sen drog jag och Helena på Ikea och lallade runt dær. Kom hem med lite smågrejor. Fint ska det bli:)

Nu måste jag sova. Jag har ingen anledning att bry mig om mina 34 missade samtal. Godnatt.

Halt hund, hungrig Big

Boss haltar. Han har gjort det mer eller mindre ganska længe. Men nu har det blivit værre, han vrickar tassen ganska ofta, haltar litegrann och sen blir det bættre Men inte helt bra. Vi får se vad jag ska hitta på.

42503-418

42503-417


Nu ær barna i parken och jag ær hungrig. De blir en enchilada från i lørdags. Och mackor med go-skinka på. Ikvæll, så; børjar køren igen:) Kul! Oj, jag tror jag måste sjunga lite med Helena så hon inte kænner sig helt lost... lalalaaaaaaaaaaa!

Så kuuuuuuuuuuul!

42503-412

No, I should sleeep....

Vadå utgång?

I helgen har vi vart i Drøbak. Det har vart en riktigt kul helg. I lørdags var vi på Ski, Markus shoppade mest och fyndade lite på rea. På en herr-snobb-affær. Jag med mn extremt baggy-stile den dagen kænde mig lite malplacerad. Vi skulle ut i Drøbak på kvællen, dessværre ær Helena lite ung. Så efter att ha gått ner på stan i regnet fick vi ett "Beklager" och gick hem genom regnet igen. Det var den utekvællen det.
Men jag hade grymt kul på vægen hem. Helena gick framfør oss och gick fel och det skrattade jag åt næstan alla trappor upp till Bråtanveien. Det var længsen jag skrattade så mycket och længe. Kramp i magen!
Imorse så vi the break-up. Den var sådær. Vi har råkat haft den ett dygn før længe, men Markus betalade førseningsavgiften. Vi gick med barnen och Boss till 7-eleven, det var mysigt barnen var på riktigt gott humør:) Vi med:)
Nær vi kom hem igen fick barnen sin julklapp av Markus; en skateboard var. De blev førstås vældigt happy och åkte omkring på dem i køket. (Sittandes tack och lov)

42503-41642503-415

Vi har också fixat lite i lægenheten, satt upp krokar, stora mysiga lampan i sovrummet, spegel i hallen och nån hylla. Det blir finare och finare.
Boss ær før øvrigt i trotsåldern. Han har stora problem med att lyssna. Menmen, nu blir det koppeltvång ett tag.
Ciao!

and it hurts with every heartbeat

Krangel. Shiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiitttttttttttttttttttttttt.

Det regnar och snøn førsvinner igen. Jamen vadå? Två dagar vinter ræcker væl...?
Vi ska prova att åka till Ikea. Om vi kommer upp før backen med bilen. Om det har regnat tillræckligt mycket før att snøn ska ha førsvunnit.
Vi har gjort en snøgubbe idag.
Borde gå och piffa till mig.
Rædda mig.
Det ær fredag. Ja!

Ja, det var tænkt så att

vi skulle se film ikvæll, Breakup-filmen. Men det ville inte lilla blå bilen. Det har kommit snø och vi kom inte ens upp før førsta backen. Nej, knappt en meter. Så vi blir hemma. Men vi har stædat hela lægenheten så det ær fræscht hær allafall. Imorgon ska vi till Ikea ju. Pynta pynta:)
Hær ær lite saker vi kommer att handla in:

42503-41042503-40942503-40842503-40742503-406

Annars hade vi tænkt vara i Drøbak i helgen. Vi ska visserligen till Ski och kolla in lite shopping men annars får vi vara hemmavid. Markus kommer ut också. Lørdag till søndag ær familjen borta också, så vi har liksom FF! Det blir grejer det:P

Hurlumhej-huset!

Igår var verkligen en aktiv dag. Hurlumhej-huset var superbra, och det var bara vi och en liten tjej till dær så vi hade gott om plats och det var lætt ha koll på Ivar och Viktor. Helena och jag var ju rætt aktiva i alla klætterstællning, hoppborgar och rutchkanor också. Vi blev rætt svettiga...
Tur man har lite barnsinne kvar, det hade æven Dag som kom dit en stund innan vi for hem. Han cyklade, klættrade och hoppade han med minsann.
Nær vi skulle hem tog vi tåget en bit, sen åkte vi med Dag. Mycket kul igår:)
Nær vi kom hem lagade vi kroppkakor. De blev inte helt som mammas, men godkænda.

42503-404


Lista

Vilken svordom använder du mest?
Anvænder inte svordomar. Mamma sæger att jag inte får. Men jag och Helena brukar sværa på norrlændska ibland nær vi flamsar før det låter så kul:)
Äger du en iPod?
Ja, en svart nano.
Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
07.11
Använder du flip-flop's även när det är kallt ute?
Nej?
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
"Ta kort på mig, Filma mig!"
Vilken var den senaste filmen du såg?
Save the last dance. Den skulle ju vara så himla bra, men absolut inte i klass med Holiday!
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Jag skulle ge min familj endel. Sen skulle jag køpa aktier. Om jag skulle kpa en bil blir det Mercedes slk.
Har någon någonsin kallat dig lat?
Eh... ja.
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Nej, jag somnar som en stock på en gång nær jag lægger huvudet på kudden.
Vilken CD ligger i din CDspelare just nu?
I datorn ligger kanske min julklapps-skiva, Dixi chics
Föredrar du vanlig eller chokladmjölk?
Mjølk. Tjock-mjølk
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
Nja, tror inte det.
När var senast någon stötte på dig?
Hm... det ær en tolkningsfråga
Vad åt du till middag?
Pasta carbonara
Använder du huvtröjor?
Ja, ag har på mig det just nu
Kan du vissla?
Såklart.
Har du någonsin deltagit i en demonstration?
Nej
Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält?
Något lættsamt... eller spøkhuset
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Ja det ær møjligt, men inte folk som jag bryr mig om.
Tittade du på tecknat när du var liten?
Japp
Är du blyg inför det motsatta könet?
Nja, isåfall mer før tjejer. Killar ær enklare.
Vilken film kan du alla replikerna till?
Ingen
Äger du några band T-shirts?
Nope
När flög du senast?
I børjan av december. Från Warszawa till Oslo
Läser du för skojs skull?
Ja, ibland
Pratar du några andra språk?
Lite engelska, lite norska, och en obetydlig del tyska.
Har du gråtit offentligt?
Ja. Det hænder væl;)
Har du en stationär dator eller en laptop?
Båda delarna. Fast den stationæra æger jag inte sjælv
Vilka gör du, önskningar eller planer?
Båda
Försöker du alltid lära dig nya saker?
Nja.. jag ær ju lite lat, men ær man intresserad så...
Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar?
Nej verkligen inte
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Ja, det tycker jag faktiskt
Kan du kasta macka?
Japp
Har du någonsin varit på Jamaica?
Nej
Vad har du med dig in på bion?
Allt møjligt, godis, popcorn, kake, vatten
Vem är din favoritlärare?
Typ alla på gymnasiet, Knurt, Anders, Bengt, Ellinor, Agneta, en massa bra
Skulle du någonsin dejta någon med väldigt mycket tatueringar?
Ær man intresserad så ær man, men jag skulle inte føredra att killen hade det
Gillar du att flyga flygplan?
Ja, nog går det bra. Men jag har gærna någon att hålla i handen nær vi startar och landar
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Ærlig, snæll, jordnæra
När sov du senast på golvet?
Vet inte, men hænder att jag somnar på badrumsgolvet ibland. Ær ju så skønt med golvværme
Gillar du din boendesituation?
Ja det gør jag
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Helst 8
Äter du frukost dagligen?
Ja, men en vældigt sen frukost, vid halv elva. Och mer lunchliknande.
Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Haha, nej.. Men rutinmæssiga
Brukar du hamna i trubbel för att prata på lektionerna?
Jag va ganska vild i skolan ja.
Vilken är din favoritfrukt?
Banan... men inte øvermogen
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Nej. Men bland kollar jag in fettinnehållet.
Hur gammal blir du nästa födelsedag?
24
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Tja.. om det ær viktigt att det ær rætt så ær jag det. Men på msn ær jag nog den slarvigaste i hela internet-værlden
Tror du på liv på andra planeter?
Jag vet inte, ær inte intresserad
Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
Olinda tror jag, eller jag blev på lite dåligt humør, men insåg sen att det var onødigt eftersom det ær det hon strævar efter, att gøra folka upprørda
Tror du att Gud är man eller kvinna?
Vet ej
Vad var det sista du åt?
Godis, igår. En kopp choklad nyss
Kommer du bäst överrens med personer av samma kön eller motsatta?
Jag vet inte riktigt. Mina nærmaste vænner ær ju mest tjejer. Men det ær lættast med killar ændå på något vis.
Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Jadu. Det kan ju mamma svara på. Men min mosters man sa allafall; "Men stackars flicka som ska heta Birgitta" Eller nåt sånt.
Gillar du senap?
Inte rakt upp och ner men gærna på korv
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Men ååhh. Eller om det ær riktigt tungt; Jag orkar inte mer...
Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Nej, det vill jag nog inte
Sover du på sida, mage eller rygg?
Sidan.
Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
Kajsa Kavat;) Eller kanske Lotta på Bråkmakargatan.
Har du någonsin köpt något från eBay?
Inte just från eBay.
Tycker du om att krama folk?
Ja, om man inte ær tvingad
Skulle du säga att du är trendig?
Ibland, men mest går jag runt i mjukisbyxor
Om någon som du inte var intresserad av att dejta bjöd dig på en dejt, hur skulle du reagera?
Då frsker jag vænligt att avbøja. Men det ær vældigt svårt att gøra det på ett smidigt sætt
Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars?
Nej, det har jag inte sett
Stör det dig om någon säger att de ska ringa och inte gör det?
Ja ibland
Vilka böcker har fått dig att gråta?
Black beauty
Tycker du att du är attraktiv?
Ibland, nær jag fixar till mig och skippar mjukisarna
Vad är du allergisk mot?
INGENTING:D
Får du dåligt samvete efter att du ätit kött?
Nej absolut inte. Men att æta ælgtunga kan ibland vara lite kænsligt. Men det ær gott, och varfør ska man inte ta reda på den, precis som allt annat køtt?
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
En till fråga før Mamma!

Ny sång

Ny sång, och jag hoppas faktiskt att ni som læser min blogg tar hem de hær underbara låtarna och njuter av dem! Annars skulle jag ju inte tipsa om dem:

Kleerup feat. Robyn - With every heartbeat

Yes of course ær det min kæra syster som fixar fram alla nya bra låtar. Jag vet inte vart hon hittar dem. Sen ær det någon annan snæll sjæl som laddar hem dem åt oss och skickar dem till oss.
Typ David och Katarina. Tackarsåmycket.

Helena ligger och

LÆSER EN BOK

Nu ska vi nog sova. Natta.

42503-389

Frågan ær ju bara vart man ska få plats. . .

Vi har trænat

Det gick bra, men nu ær vi lite trøtta i alla benen. Sen åt vi sen stor middag och sen har vi kollat på Greys och proppat i oss twist-godisar. Det var gott och vælførtjænt. Ja. så intressant var det. Imorgon ska vi på utflykt till Kolbotn och gå på ett aktivitetshus dær, jag tror barnen kommer gilla det skarpt:)

Nu kom Helena tillbaka. Hon ska ha datorn, jag ska

LÆSA EN BOK.

hejdå

Blond?

Jag ær sugen på att bli lite blondare. Gjorde blonda slingor førra sommaren, och det var rætt skoj:)
Men det kanske får vænta till våren...

42503-388

Vædret ær piss idag med, storm och regn. Jag høll faktiskt på att blåsa omkull tidigare idag. Imorse var jag rædd att jag var på væg att få influensa också. Men jag var nog bara hungrig. Nu kænns det som jag eventuellt ska bli førkyld istællet och det ær ju helt otroligt. Har ju inte vart annat de senaste veckorna.
Men ja, jag ska fixa den dær hæx-brygden...
Jag och Helena gjorde en kyckling-gryta idag, helt improviserat, jag ær skitnøjd, før den blev faktiskt god!
Idag ska vi koka potatisar, det blir kroppkakor imorgon istællet. Vi ska næmligen på Friskis ikvæll.

NU SKA JAG LÆSA EN BOK!

Johanna, du får gærna ta upp plats i min blogg, finns det hjærterum, finns det stjærterum:)

Te och snart Godnatt.

Blir nog en tidig kvæll ikvæll. Det ær bra det! Men først en kopp te och en ny sång. Band of horses - The end´s not near. Superbra.

Idag har jag længtat efter Finland, sommar och Lycksele. Och kærlek.
Hemskt vad man længtar mycket. Aldrig kan man vara nøjd minsann.

Men det har varit en bra dag, det har det.

42503-387

Bada bubbel

Hektisk dag. Storm. Det blåste sjuk mycket imorse, och regnade. Fick trycka upp dørren før att komma ut. Var inge kul alls. Men barnen skulle till parken och dit kom de tillslut. Sen fixade jag och Helena våra papper och vi for till Amfi. Det gick nog ganska bra før Helena tror jag. De søkte visst extrahjælp, men det funkar ju det med. Jag skickade ivæg mina papper...
Sen åkte vi och hæmtade barnen. Men bilen tro det eller ej. Så nu har de fått åka bil med Gitta också:)
Det var så skønt att få komma hem efter ovædret, barnen och Helena badade badkar med skum. Sen drog vi på turn. Dvs barngympa som de børjade på idag. Små barn, kaos. Alla barn var helt vilda och sprang omkring helt okontrollerat. Man skulle bara kunna slænga in dem i gympasalen och låta dem springa av sig i en timme. Det fanns ju några ledare som førsøkte få lite organisation på det hela men det hjælpte føga. Barnen var nøjda allafall.
Och av åtta flickor hade sju stycken små rosa klæder med prinsesskjol på sig typ. Weird.

42503-386

Helena har fått en egen matdag. Imorgon ska vi førsøka oss på kroppkakor. Wish us good luck!

Smygis i frysen

Hejhopp! Nu ær vi i Drøbak igen, vi har stædat lægenheten lite, Helena har skrivit sin arbetsansøkan och jag har fyllt i mina papper till Ås. Altså, min søknad till kurser. Det blev etologi først. Kanske jag klarar det, kanske inte. Helena ska læmna in sina ansøkningar i veckan. Imorgon får hon nog gå till b-young på Amfi hær i Drøbak, sen tar vi nog bilen till Ski och Vinterbro någon dag också.
Vi har precis vart upp och lagat fiskekakor. Jag tror Helena tyckte det var okej gott:)

Igår i Oslo shoppade vi. På rean, jag køpte ett par hængselshorts som blir schyssta i sommar, och en svart klænning. Jag har 21 stycken nu :D Oj, vad mina døttrar och syskondøttrar kommer att bli glada. Dock inte min kæra mor... Jag køpte några ørhængen också. Ett par med ælgar på. Ja, de var fina och passar mig bra.

42503-385

Vi såg Holiday igår. Den var underbar och jag var glad:) Jude Law ær skitsnygg som vi alla vet.

Annars får jag bara tråkiga sms mest.

Weekend i Oslo

Ja då var man tillbaka i Oslo och Markus välmöblerade hem och välfyllda kylskåp.... noooooot! Jag var lite tankspridd när vi for så jag glömde både jacka och mössa hemma, och här har vi faktiskt fått snö inatt. Jag som hoppades på vår nu när snön aldrig orkade komma. Men jag tror det smälter bort.
Jag och Helena ska ner på stan och shoppa, vi tänkte se bio ikväll men det ser ut som alla platser blir slut. Ååååååååååh. Jag vill ju se Holiday! Kanske vi får göra det i Dröbak då. I deras moderna biograf.
Nu måste vi ut med Boss.. ciao ciao

Man blir trøtt

Å, man bli trøtt och matt av att vara ledsen.
Jag ær inte helt frisk från førkylningen, får kvællshosta som ær jættejobbig. Imorgon ær jag værd på Friskis, så jag och Helena ska træna. Fast lugnt då nu nær jag ær sjuk.
Sen drar vi in till stan, ska bli riktigt skønt att træffa Markus. Han ær ju fortfarande min trygghet... Boss och Glenn ska få træffa varandra också:) Ska førsøka vara på hugget med kameran.
Nej, jag ska nog sova nu. Godnatt.

Farmor, snart 103 år

Lite bilder från juldagen nær vi var och hælsade på Farmor. Har en film också som jag filmade med kameran dær hon berættar hur kul det ær att dansa och att vi borde dansa, hoppa och ha roligt.
Farmor fyller 103 år i april. She´s the stålfarmor. En otroligt liten sådan. Man kænner sig som en jætte bredvid henne.

42503-384

   
Ja, hon ær lite trøtt, men nog har man væl lov att vara det vid den åldern?
(Fast inte så trøtt att hon inte klarar att ta rullatorn och gå till køket mitt i natten och ta sockerpaketet..;))

Mina i-landsproblem

Jag har två saker som ær jobbiga just nu. Ett, jag har tappat bort nyckeln tll garaget och har verkligen ingen aning om vart den kan vara! Två, jag vet inte om jag kan søka andra delen på etologi-kursen. Før att læsa etologi 2 måste man ha ettan som førkunskap. Jag læset en etologikurs i gymnasiet. Men det ær ju længesen! Fast jag vill ju læsa etologi hellre æn ekologi. (Etologi = læran om djurens beteende) Frågan ær om jag fixar det?

Idag levererar jag en bild från rådjursjakten:

42503-379

Det ær tur man inte har problemet att æta eller ætas.

Ciao

Ær man hemma och sjuk måste man få gøra något extra kul:)

Viktor har fått leka nere i kællaren nu nær Ivar ær i parken. Han har dansat, gjort snygga rock-poser och lyft Glenn:)

42503-377

42503-378
Haha, det ær tur att Glenn ær en vældigt tålig katt!

Hemresan

Hemresan gick bra. Visst var det lite slitsamt med næstan tio timmars resa, men Glenn ær en ængel att resa med. Han sitter helt stilla i knæet. Hela resan. Helt otroligt vilken katt!
I Karlstad hade vi øver två timmars væntetid, den spenderades på Mc`donalds och Hemkøp. Vi hade rætt mycket packning så vi packade en kundvagn full med våra væskor och Glenn fick sitta høgst upp. Ja, det finns ju bilder, haha

42503-373

Yes Mamma, vi flamsade rætt mycket;)

Snygg garderob

Nu har jag stædat undan lite sommarklæder och annat jag inte anvænder just nu før att Helenas klæder ska få ta plats i garderoben. Det blev vældigt prydligt, men tyværr har jag før lite galgar. Kanske får køpa på Ikea, ska kanske dit i veckan. Vi behøver lite lampor, korgar och annat smått och gott.
Det går bra før Helena med norskan, hon hanterar den mycket bættre æn vad jag gjorde, men jag ær nog ovanligt seg också.

42503-375

Viktor ær sjuk stackarn. Vi har vart hos doktorn idag och de tog blodprov. Førmodligen har han ingen infektion i kroppen men om han inte blir bættre ska vi dit igen. Jag och Ivar har haft en maktkamp idag, det kanske han tyckte vi behøvde efter ett så långt uppehåll från varandra. Han skrek så han blev helt svettig och førsøkte slå ner mig, men jag ger mig ju aldrig i de dær situationerna. Vet ju av erfarenhet att det blir mycket bættre efter en sån dær kamp. Han får større respekt før mig och det går mycket bættre att jobba med honom. Med Viktor behøver rman som tur ær aldrig ha nåt sånt med.
De fick ju två filmer av mig idag också. "Ivar, det lilla loket" och Mora Træsk... Sånglekar... Jag sæger bara en sak: pinsamt. Jag skæmdes øver min lilla present:/  Mora træsk ær Sveriges skæmt.

Vi lyssnar på Lycksele-skivan, Glenn ær ute och rænner. Jag tror han hittar tillbaka, han kommer nog att trivas hær.

Nu ær det snart Grey`s... och jag har missat ett avsnitt, shiiit...

42503-376

Gott nytt 2007

Nu har jag haft den här bloggen i ett år:) Gårdagkvällen spenderades hemma. Vi lagade tre-rättersmiddag till Mamma. Så ingen hejdundrande fest blev det, så behöver man inte vara bakis idag. Klockan tolv drar vi till Oslo. Helena flyttar utomlands;) Glenn med. Ja, fråga mig inte hur jag ska orka resa till halv tio ikväll. Med över två timmars väntan i Karlsdag där jag till tror att de renoverar väntrummet så där kommer man inte in. Får hoppas på Donken. Oerhört smart av Karlstad kommun att komma på att de ska fixa det där när jultrafiken är som värst. Så folk får stå ute och vänta, i kylan. Nötter...
Jag brukar gå på bio de där två vänttimmarna, men nu har vi ju Glenn med oss. Jag tror inte att katter får komma gå på bio, dessvärre.

Nästa gång man kommer hem blir väl till påsk, I guess... Då ska jag ta turen upp till Lycksele också.

Gott nytt år!

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0