Morgon i Svallet

Idag har Hima tappat sin första tand:) Jag sitter och lyssnar på ett seminarium vi har, men min grupp redovisade först så jag slölyssnar bara lite på de andra. Allafall, har nyss väckt Kejtan och vi ska väl dra iväg norrut snart. Men först en frukost/lunch på Max.

Sundsvall hello

Nu ska vi snart dra iväg till först Gävle för seminarium för mig. Sen Sundsvall för övernattning och go-middagen hos syrran:) Imorgon blire nästa pister i Umeå. Blir några trevliga dagar framöver.
Men först. Vaccination. Gula febern och sånt man måse ha om man ska ut och resa. Ja, det blir väl svininfluensan också. Hade det inte vart för resan hade jag inte tagit den. Man vill ju inte ligga sjuk när man kan ligga på stranden liksom...

Ciao



Hima ska få träffa sin roliga skabbiga kompisa Stellan också. Som hon ska dra i svansen, hahahahahaha:)

Hundburs-tur

Jag har letat efter en ny bur till Hima ett tag nu eftersom hon sakta men säkert växer ur den gamla. Ikväll dök den upp på Blocket, i Borlänge:) Så imorgon när vi far på kurs så blir det burköp också. Nöjd är vad jag är. Den gamla kan jag sälja med vinst dessutom. Undrar om man kan göra sig en karriär på att handla med hundburar??

Idag skulle vi på bio men vi hade läst fel på dag. Ingen bio men väl thaimat istället.

Just det, jag fick godkänt på första studieuppgiften. Den som var så dålig. Det tyckte läraren också. Jag fick g-...

Shit vad mycket godis jag har tryckt i mig i helgen.

A men tjena

Ikväll har vi vart på middag hos Pappsen, det var faktiskt riktigt trevligt. Pappa har lovat att han ska fixa ihop Kejtan med han norsken som vann skidorna idag och själv ramlade jag på ängen på väg hem. Inte så snyggt men kejtan fick skratta ur sig så hon fick ont i magen och själv skrattade jag så jag nästan kissade på mig.

Och jag längtar till nästa vecka. Och till den 15:e december, och sen längtar jag till Los Roques och nyår där, och sen längtar jag till det som bli efter jul och vet ni vad, sen längtar jag hemskt mycket till nästa höst. Ja just det, våren och sommaren längtar jag ju som vanligt också till.
Allt är så himla bra ibland. Bara ljus framtid:D

Kanske det hjälper att snubbla på ett dike. Man skrattar.

och livsglädjen återuppstår. Halleluja.



ja bjussar på den här

...and along came Kejtan

Jag har en fin stor ring med en svart sten på mitt finger. Den har jag fått av Kejtan som kom med tåget igår och möttes upp av 4 poliser. (En annan historia...) Mamsen fick go-kanel-téet som vi har fikat ikväll.
Det är roligt att ha henne hemma igen förstås:)

Igår var jag och fikade med tre av mina gamla högstadietjejer. Det var ett fint gäng vi hade:) Jättekul, det var 10 år sedan vi hängde men de hade stor plats i både mitt liv och i mitt hjärta så det var riktigt skoj att ses och prata gamla minnen. Tjejkompisar växer ju tyvärr inte på träd i mitt liv.

Jag försöker planera norrlandstrippen med Lilla donnan men hon blir bitch om jag vill planera mer än en dag framåt, så vi får se när det drar iväg. Enligt min planer så åker vi på tisdag efter min skola i Gävle. Men som sagt, det är ju mina planer det...

blä

Två fjuttiga poäng till 1.7 på högskoleprovet.

Sen har jag naturligtvis världens bästa storasyster också!



:)

upp och ner

Igår var jag nere i källaren. Jag hatade allt och alla och var trött på mitt skitliv.
Idag är det bättre.

Har vart i Gävle på skolan hela dagen, sen for jag en sväng förbi valbo på vägen hem och besökte ikea och lite annat. Köpte bara ljus till mamma och några hårband till mig själv. Snålhetens tider minsann. Äsch. Snål och snål, jag har inget liv, det går inga pengar då. Förutom till hundmat:P

Men det börjar väl ordna upp sig. Önskar bara att jag fick 1.7 på högskoleprovet så skulle allt vara löst. Orka göra det igen!


och mitt i all hopplöshet har jag ändå världens bästa...


tae-kwondo-kids



jägmästarenördlillasystersombaraskaberättaomallamossor


andra nördsyskonsomtypbaravillletaskatteriskogen


typ pojkän som alltid finns där. fast 80 mil bort.


hundar som tvingar en ut fast livet är grått både ute och inne.


sist men inte minst så har jag världens bästa mamma som låter mig bo här med mina hundar och som får lov att höra på mitt gnäll. (och jag får höra på hennes tjat...)

Så nä. Det är egentligen inte okej att vara missnöjd med livet.

Godnatt

Ni kan väl vänta med krigen tills efter den 5:e januari va?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6093173.ab

Men segt.. tråkigt, ensamt.

Nu börjar det kännas att man är all alone i Falun om dagarna, (nästan) helt sysslolös. Att vara arbetslös i mer än två veckor är skitjobbigt. Nog för att jag faktiskt pluggar 100% (?) men det duger inte. Jag sitter mest och slösurfar på dagarna och umgås med hundarna. Jag känner mig oviktig.
Pratade med Freddan nyss, åh saknar han också. Nästa vecka så tror jag att jag åker någonstans. Sundsvall kanske... äh jag vet inte, kan ju sova hemma på Sjulsarvet för omväxlings skull.

Hjärndött

Åhh vad mycket tid jag har ägnat åt onödiga aktiviteter idag. Som att läsa en massa puckade bloggar. Imorgon ska jag skärpa mig och skriva klart hemuppgiften innan jag gör något annat.
Hima ligger här och fiser bredvid mig. Uschfyy vad det luktar! Hon har tagit vaccinationsspruta idag, men eftersom att hon var hemskt upptagen med en godis som hon fick så märkte hon det inte ens. Jag har verkligen världens sötaste valp, man smälter när man ser henne:)
Nu ska jag lägga mig, det har alla andra i hushållet gjort.
Gonatt

Juste, om 8 dagar kommer Kejtan hem:D

Magkänslan har sagt sitt

Intuition, universum, Gud, magkänsla, hjärta... kalla det vad ni vill, men "det" har talat. I och för sig har "det" hintat en tid nu men jag har inte lyssnat. Det känns väldigt kul och spännande. Äre meningen så gåre, annars inte. Enkelt.

Å se skönt det är att lämna allt man grubblar på i ödets händer.

Vad jag mer har gjort idag:)

Jag har fixat en liten present till min "typ" pojkvän.

Gävle och tillbaka

Idag när jag satte mig i klassrummet så hade jag målat upp ett skräckscenario där läraren skulle be mig följa med ut i korridoren. Väl där skulle hon säga -Jaha du Birgitta, du har ju helt missuppfattat uppgiften. Du är för dålig för den här kursen, du fattar ju ingenting!
Fast som tur var så gick det ganska bra, jag hade gjort ganska rätt tror jag när jag skrev den där hemuppgiften:)

Sen skulle vi diskutera i grupp och då var det väl en tjej som inte var så trevlig och tyckte att jag hade uppfattat uppgiften fel, dessutom dissade hon min diskussionsfråga som jag kom på.  Men tji fick hon, för sen visade det sig att jag hade rätt och hon hade fel. Dessutom tyckte läraren att diskussionsfrågan var mycket bra. Där fick hon så hon teg den biii-atchen.

Nu måste jag ut med dogsen.

Trötta hundar

Imorse klev jag upp med mamma vid sextiden för att hinna skriva klart och skicka in hemuppgiften som skulle vara inlämnad senast klockan 10. Det är förmodligen den sämsta uppgift någonsin, men äh, jag var på vippen att ge upp också så jag nöjer mig med att ha skickat in det. Än fast den var sämst i världen.

Hima har sprungit efter Stellan hela tiden och lekt med han på sitt sätt. Det gick inte så bra, så vi har haft fullt upp med att sära på dem. Ibland är man less på att ha valp. Då ter sig Boss som den bästa finaste hunden i världen som ligger helt lugnt och iakttar. Jaja, när man inte orkar med dem längre så hjälper det att åka ut i skogen och gågågå... Det gjorde vi och nu har vi tid för andhämtning här. Skönt. Vi ligger på täcket allihop här på köksgolvet. Så mysigt så:) Ikväll ska Hima på kurs så man får hoppas hon har piggnat till tills dess.

Ja ni vet, det är ju inte så mycket happenings i mitt liv just nu. Kanske tur jag har yrvädret:)

Hejdå Lycksele

Ja nu vare visst slut på Lyckseles medverkan i helg-tvn. Trist.

Idag har jag börjat med hemuppgiften i kursen kriminologisk metod. Den är knepig och ganska tråkig. Men jag ska försöka få ordning på den. Den handlar om att definera, klassifiera och förklara nåt. Så mycket fattar jag.

Idag har jag Mamsen och Helmert vart ute i skogen med hundarna. Vi hittade förmodligen de sista svamparna för det här året. Grått grått grått är vädret, och sinnet likaså... men man får bita ihop, den 15:e äre Venezuela som gäller:)





Hos brorsan i Gävle

Tjena.
Fredrik sitter och spelar x-box med perk och jag sitter här. Det var lite svårt idag, jag har böjat en kurs i Gävle. Får se hur det går.
Nu saknar jag mina hundar som mamma tagit hand om idag. Hoppas hon har vart snäll:)
Igår var Hima på valpkurs, hon var superduktig, jag är så stolt så!
Nejmen, om man skulle dra med sig Freddan och fara hem kanske...

(Alla vet ju att Big egentligen vill vara med oss och spela ;-) /Pe

Smartass

Jag och Fredrik sitter och spelar bingolotto ikväll, vi vinner inget men har det fint
ändå:) Fredrik säger att jag ska såga bingolotto och skriva att det är helt värdelöst. Ni måste förstå att det är det att de pratar om hur Måns Zelmerlöw stod i bar överkropp och lyfte dammsugaren. Lotta Engberg tycker att det var jättehärligt att se. Fredrik tycker det här är perverst.
Så, nu vet nu.
Nähä, han ångrar sig nu. Han tycker det är fel att de pratar om det. Kanske borde han skaffa en egen blogg.

Läste aftonbladet lite snabbt. Dagens smartass Ensam mamma-Johanna tycker att vi i Sverige är FÖR jämställda:

– Vi kvinnor kanske är bättre på att sköta marktjänsten och det ligger nog i vår natur. Det är bara att titta tillbaka på hur det var förr i världen då vi skötte allt i hemmet medan männen jobbade. På något sätt finns det i våra gener.

Gener?! Men korkat! Ja, kanske vi borde gå tillbaka till 1800-talet, där mannen i princip ägde kvinnan. Kanske vore nåt det. Åh, jag vet inte ens hur jag ska kommentera detta, man bliiiiir....

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0