Jakt, Ica Maxi och fel smör `?

Jag menade inte en rosa bössa. Jag menade en som man når fram till avtryckaren på.

Vi jagade idag igen och Pappa sköt ett rådjur. Blandade känslor. Man blir ju liksom lite ledsen när man hör skottet. Fast det finns så himla många rådjur på Sjulsarvet och viltkött är bra.

Nej allafall så åkte jag Mammselen och Kejtan till Maxi och handlade nyårsmat. Eller Mamma handlade nyårsmat och jag och Kejt köpte godis. Fast jag är inte sugen, inte på mat heller. Nej det är inte Oslo-syndromet, så olycklig känner jag mig inte. Det är bara jag som lever på lys. Hur går det för dig Helmert?

Det är bara jag och Helena som fattar, nanananananaaa...

Lite huvudvärk men inte så att himlen faller ned. Som den kan göra för Pappa om man går in med skorna.

42503-762

Häftigast i stan

sushiiii

Idag åkte vi till Borlänge för att käka sushi, det finns nämligen inte i Falun. Kasst va? Det var gott, hade knappt ätit på hela dagen heller för vi var ute och jagade och sen när vi skulle gå hem så skulle vi visst jaga lite till. Och inget sköt vi. Men imorgon mina damer och herrar, då smäller det...

Det finns två grejer jag ska köpa i den närmsta framtiden; skidpaket och en riktigt fin tjejbössa. Kostar endel bägge sakerna men det gör inget. Tycker att jag aldrig har något annars jag verkligen vill spara till.

Annars händer inte så mycket. Jag bråkar och skrattar med mina syskon mest. Och spelar lite betapet.

Jag vill inte ha rubrik.

Idag mina kära vänner har jag blivit väckt av bitch-Kate. Dock en mycket vacker sådan. Kom ihåg det...
Hon bara tjatatde om att vi skulle ner på stan men jag var lite trött efter gårdagens utekväll. Det visade sig bli väldigt trevligt faktiskt. För första gången blev jag uppraggad av en tjej så det var ju väldigt... spännande.
Allafall så kollade vi igenom några affärer jag och Kate men hittade inte så himla mycket.
Kom hem och fick julmat. Igen. Åkte sedan och hälsade på farmor. Hon var inte helt i form tror jag. Var lite smågrinig och så. Ville inte prata om sin ungdom och inte ens om hur mycket hon dansade, så hon var nog ganska nöjd när vi tills slut sa hejdå.

Sen åkte vi hem och åt julmat. Igen.
42503-759

Men vi är glad för det vi. Fast nu har jag efterlyst annan mat.

Inga skridskor nej

Vi skulle ut och åka långfärdsskridskor idag men det blev det inget av. Det var lite knepig is och om ni har några frågor om det där så prata med min Mamma för hon förklarade länge och väl.
Jag och Kate tog en promenad till Maxi istället och köpte hårfärg och godis. Sen gick vi hem och ställde oss över badkarskanten bägge två. Mitt i allt skulle vi käka julmiddag och Mamma förklarade hur man gjorde det men ingen lyssnade. Stackars henne. Så vi fick lära oss att säga "Jahaaa! Mhmm, jag förstår!"
Ja. Det är nog det jag har lärt mig idag.
Nu ska vi snart ut och svira i vinternatten men jag gissar att jag är hemma ganska tidigt. Har liksom ingen direkt plan. Hejsvejs.

God Jul

Idag är det julafton och jag känner mig fortfarande sliten. Dagarnar innan jag åkte hem mådde jag ganska kasst och det dröjde inte så länge efter att jag kom hem innan jag låg på soffan och grät. Men jag räknar med att jag kommer att ladda batterierna innan jag åker tillbaka. Är många lata glada dagar tills dess som jag ska ta vara på efter bästa förmåga.
Vi har haft julklappsutdelning både hos Mamma och Pappa nu och jag fick fina saker som alltid, fast jag inte kunde komma på vad jag önskade mig. Det känns som att man har allt man behöver och det man inte har kan man köpa själv. Personliga tankar och saker är väl bäst att få. Jag kunde för övrigt inte läsa kortet från norge-familjen själv för jag började bara gråta. (Vi hade högläsning av rim och kort...) Tur att man får vara hemma på jul, det är nämligen inte lilla Helena.

GOD JUL HELMERT!! (Tack för hold mun-godisarna;))
Nu har vi suttit och spelat ett smart-spel i väntan på att vi ska ner till kyrkan på midnattsmässa.
Imorgon blir det kanske utgång med storebror och lillasyster + vänner.

image758

Oj vilken stor bild det blev. Jaja, Maria och Kate är ute med långfärdsskridskor.

Själv råkade jag säga till Pappa att han ska få se mig åka som en kanon i skidspåret nästa jul. Han skulle skriva upp det...




Ja?

Dags att sova, inte længe till jag ska hem nu.
Har jobbat i barnehagen idag och vart på mini-gustjænst med kidsen. Jag fick också julklapp av två av barnen. De ær så søta. Endel. Men Ivar och Viktor ær alltid søtast.
Vad ska jag skriva mera.. Sist jag hørde från Markus hade han tappat bort sin resvæska. Jag vet inte om han har hittat åt den. Han ær liksom kass på att høra av sig. Fast det ær jgmednær jag ær hemma så jag får væl visa någon slag førståelse.
Jag har køpt ett par jeans med midja upp till naveln. Grymt snygga... 
Ja nej, jag måste bestælla resa hem. hejhej...

42503-75642503-755

Magsjuka hær och dær

Viktor har krækts halva natten, men nu tror jag han børjar bli bættre. Hoppas det, och hoppas man klarar sig. Annars hade v ju tradition på jularna i vår familj att vara magsjuk i juletider.
Så idag ska Viktor vara hemma men mig och stæda huset.
Markus åkte igår och min dator har pajat så jag får låna Dags. Han har før øvrigt køpt en papparazzi-kamera som tar skiiiitbra bilder. En lins kostade tydligen 19000, fast han har køpt allt i usa, så då ble det lite billigare. Tyværr så lyckas jag inte bli bra på några bilder, har ju munsår øverallt kænns det som också, så hær ær bæsta resultatet på mig. Håll till godo så længe så kommer det bættre bilder på barnen snart.

42503-754

Adios

badrumsgolv

Jag sitter på en hög med smutstvätt på badrumsgolvet och Markus ligger bredvid. Kallt i lägenheten, kallt ute så vi eldar på golvet i badrummet och värmer oss här.
Jag har jobbat hela dagen och är sjukt trött och grinig. Ska laga mat ikväll också, tur Markus ska hjälpa mig.
Jag vill hem.
Fy blä, jag slutar här

Hämtar hunden

Ja, vi sitter hos Helena och vi kommer aldrig iväg för att Markus ska se klart på mythbusters. Eller vad det nu heter.
Not så spännande. Kom hem igår och alla var nog ganska less och trött och lite sura. Min lägenhet var grymt fin, Markus hade tänt ljus och satt upp allt mysigt julpynt och lagat garderoben och hängt upp tavlor och speglar och allt var så fint så fint. Sånt borde man alltid komma hem till.
Så nu ska man jobba i en vecka till och sen åker jag hem till Falun. Yes yes...

42503-751

Indie-Maria som jag inte är sur på:)

Slutet ær hær

Stieg Larson-boken ær slut. Det ær mycket ledsamt, har inte kunnat låta bli att læsa men ville aldrig komma till slutet. Nu ær det tomt.
Och jag skulle ha vart så lucia nu. Så lite ledsamt ær det. Hoppas det går bra før Helena, och de andra:)
Kom nyss hem från lite shopping som inte var något att hænga i julgranen, tænkt køpa ett par byxor på Mango som var før små. Som moivation att gå ner i vikt. Men æsch, kan køpa dem i Oslo istællet då det ær dags.

Imorgon blir ssta bad-dagen...

42503-75342503-752

En stor frukost.

Nu ska vi snart gå och æta stor frukost, åh det ær så gott med frukost man slipper fixa sjælv, och vattenmelon mmm...


Igår solade och badade vi. Barnen skulle gå på minidisco på kvællen och særskilt Viktor var taggad till tusen. De hade vart hos frisøren under dagen och var så fina i håret:)

42503-75042503-74942503-748
Dag fixar frisyren på Viktor innan discot
42503-74742503-746
Danstræning hemma først till Hives
42503-74542503-744

Det ær skønt med semester:)

Bada

42503-743
Hotellet ær jættefint, det ær soligt och barnen trivs som fisken i vattnet:)
42503-74242503-74142503-740

hade

Om 3 och en halv timme ska jag upp igen och dra till flygplatsen. Så ha en fin vecka. Det ska jag ha och jag ska bli brun:) Ses!

Gran Canaria

Jaha då var det bestämt i samma ögonblick som Dag bokade resa imorse. Åå det ska bli härligt med semester men min MAAAAMMMMMMMA kommer ju hit. Hon ska ju se på Luciatåget. Jaja... ska bli härligt att bli lite brun.
Pratade med min chef på b.young och hon sa att det var helt okej. Jag trodde hon skulle bli lite sur iallafall men det var inga problem. Hon är världens bästa chef. Hon och min moster.

 42503-739
Fin pool va? Hoppas den är tillräckligt varm bara.

Men lilla Mammselen då... blir så ledsen när jag tänker på det. Fast hon och Helena får ju lite mer tid då, hon kommer ju inte hem på jul.
Vibeke säger att jag inte får gnälla. Så jag slutar nu.

Lyxproblem

Jag vet inte vad jag ska göra... Efter att ha tjatat på Mamma om att komma hit och hälsa på på Lucia så ska hon nu komma. Det blir luciatåg i kyrkan och all sånt trevligt. Och jag har en massa jobb som väntar i veckan.
Så kommer de på att vi ska dra till Gran Canaria på semester i en vecka. På lördag. Frågan är nu om jag ska följa med eller inte. Jag vet inte jag vet inte jag vet inte. Kan inte bestämma mig heller.

Himla jobbigt

Slut i huvet

Jösses vad jag är trött i huvudet. Var det redan igår. Lånade Markus bil imorse när jag skulle till jobbet. Regnet öste ju ner och har gjort det sen dess. Gick ganska bra på jobbet, när jag kom hem ville Dag ha skjuts in till Oslo så då packade jag väskan och Boss och åkte till Helena sen. Så nu sitter jag här. Imorgon är jag ledig. Förutom en timme då jag ska hjälpa till i barnehagen.
Nej nu ska jag käka glass. Hejsvejs

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0