Börja skolan:)

Ikväll har vi vart och fikat hos Kate. Första söndagsfikat:) Alla har suttit och försökt lura i mig att man måste ställa sig upp och presentera sig i salen imorgon och om man måste på toa så får man gå fram och lämna en liten lapp för att få ett godkännande. Dem är inte snäll med mig! Usch, jag är nervös och hittar ju inte men Kate ska följa mig till skolan imorgon. Ibland får man fundera på vem som är storasyster och lillasyster egentligen.

Och vi har shoppat i dagarna två... Igår var vi på Ikea som sagt. Mycket pengar gick det, mycket folk, mycket trött och hungrig blev man. Men fint blire på mitt lilla rum:) Idag var vi till Maxi och där gick jag och Helena runt och köpte storpack att dela på. Jag fyllde en hel kundvagn, handlade mat för 1300, så mycket mat har jag aldrig förr handlat. Ojoj, men måste ju köpa allt från grunden. Men nu behöver jag en brödform så jag kan baka gott bröd.

Annars känns allt bra. Lite konstig och ovant att göra en sån här grej igen. Flytta till ett nytt ställe, göra nåt nytt, men jag har ju de bästa kompisarna här så det går bra. (Konstigt att ha kompisar:P)

Jag släppte ut Glenn idag för första gången, han kom hem igen:)


Mössa!

Jag har köpt en ny fin stickad mössa idag på Åhlens. Och brun hårfärg, dags att bli brunett nu igen till hösten, och två skivor, Abalone dots och David Gray. De första har jag egentligen aldrig hört något av, men har hört att de ska vara Sveriges svar på Dixie Chics och de är ju grymma, och faktiskt var det här riktigt bra också:)

Vi har vart hos veterinären med Boss idag igen också, men bara för en liten renovering. Han fick lugnande spruta av veterinären och sen drog han så jag, Helena och Jesper har fixat Boss. Tog bort all tandsten, rensade öronen, klippte klorna, klippte pälsen över nå småsår och klippte pälsen under och mellan tramdynorna. Sen fick han en uppvakningsspruta och tog sig på stapplande steg ut från veterinärstationen. Sen har han gått och sett på mig med anklagande ögon idag som om jag utsatt han för ett hemskt övergrepp.
Nu luktar han inte lika illa allafall:)

Ikväll har jag och Helena lagat middag och sen drog vi till kyrkan och gick på veckomässa, det var fint. Man får tro som man vill och det är bra det.

IMORGON FLYTTAR JAG TILL LULEÅ:D


Vill vidare...

Så sitter man i Lycksele igen och det är sådär halvkul måste jag säga. Vill vidare till Luleå nu och börja livet där. Men det är några ärenden som måste fixas här först. Vi åker till Luleå imorgon vid lunchtid och på lördag ska vi ännu längre norrut, till Haparanda för att gå på Ikea och sen över gränsen till alko. Sen vill Kate festa på lördagkväll, Helena är sådär lite seg och jag är ju så himla vuxen så jag vill möta varandra i det nyktra samtalet;) Kul blir det nog hur som helst:)

Vi bor helt perfekt. I en fyrkant typ med Jonas med håret och Freddan i ena hörnet, 150 meter bort i andra hörnet bor jag, 150 meter bort i tredje hörnet bor Helena och i sista hörnet bor Kejtan och Robi. Det blir söndagsfika med rullande schema och riktigt skiiiiitbraaaaa:D

Nu har jag spelat Helenas godmorgon-låt på youtube så nu är det bara att sätta igång dagen! Ciao!






svampplockning

Idag har det var en helt fantastiskt fin dag och den har spenderats på bästa sätt ute i svampskogen. Vi har hittat så mycket Karl-Johan att mamma inte iddes ta hem allt. Jag plockade blåbär:)
Vi har numera en proffs-fotograf med oss vart vi (Helena) än går.


Mamma tyckte vi såg så runda ut alla tre på det här kortet. Men det bjuder vi ju på :) Vi träffade någon bekant till Emma och Helena igår och han skulle säga vem som var mest lik av oss, och han påstod att jag var en hybrid mellan Kate och Helmert...

Vi var ute i mer än två timmar och när vi kom hem tog jag in Boss på badet och tvättade honom ordentligt ren. Sen låg han och vilade men det dröjde inte så länge förrän han blev helt stel och fick ont, så han fick smärtstillande. Usch, känns inge kul att måsta ge honom det. Jag hoppas att han blir bättre.



Kul hade han iallafall. For som ett jehu över mossa och sten och ner i alla vattendrag han kunde hitta.

Igår provade vi att festa i Falun. Eller nja, vi gav det egentligen ingen ärlig chans. Det enda roliga var att umgås med varandra och det hade vi ju lika gärna kunnat göra i någon annan del av Sverige. Men snart blire Luleå och ännu fler trevliga människor att umgås med:) Jag längtar!

Jag har bakat kladdkaka ikväll och köpt kräftor. På tisdag ska vi vara barbarer! Imorgon ska vi till lagret och köpa skor:)

Ciao!

Nej, jag kräks inte.

Har vart och städat hos storebror i dagarna två. Just nu är jag skitless och väldigt slö. Men vi har vart så duktiga, så nu är det nästan färdigt, måste bara rengöra golven innan vi far imorgon eftersom Boss är med här. Jag tror att jag snart kan utnämna mig till städexpert så mycket som jag har städat i mina dagar. Fast särskilt duktig är jag inte för det, jag är mest slö.

Idag har jag vart hos tandläkaren. Jag hade aningens frätskador på tänderna och fick försöka försvara mig mot tandläkarens misstankar om bulimi (!) Jaa där ser man. Annars kom hon fram till att jag gnisslar tänder på nätterna och att jag borde skaffa en bettskena för 3000. Jag sa att jag ska fundera på det.

Igår var jag förbi min nya sambo med lite grejer och passade på att spana in lägenheten lite mer än förra gången jag var där. Det verkar schysst, han verkar schysst, köket och badrummet schysst:) Han hade pirayor i ett akvarium också. Det blir spännande. Pirayorna vs. Glenneth. Här snackar vi utmaning för mördarkatten!

Imorgon åker vi hem till Falun, men först stopp i Gävle där vi ska lasta av alla grejer. Åh, nu vill jag bara hem.

Ses!

Det är inte sant!!

Nu ska jag och Helena deppa ihop hela dagen. Stackars stackars Sanna. Himla skit.

Vad jag vill. Vad vill jag?

Åh. Nu är jag ledig i två veckor, jag är fri, och jag har pengar. Jag kan göra vad jag vill, men vad vill jag? Om det hade vart fint väder hade jag kunnat komma på massor, ridning, forspaddling, fjällvandring, bärplockning... men som det är just nu så vill jag helst sitta under en filt, se på film och dricka te. Men det känns lite tråkigt.
Jag ska upp på vinden allafall och packa ner sommarkäderna i en sopsäck och ställa undan dem. Sen ska jag koncentrera mig på att hitta alla mina grejer och plocka undan dem. Det är dags att flytta ut från Irenes.

Jag skulle i och för sig kunna dra på en solsemester också. Men jag vill hellre ha solen här.

beat beat beat alphabeat

Jag sitter och lyssnar på fascination i ett tappert försök att muntra upp mig själv. Kände att jag liksom deppade ihop en halv smula. Men jag vet att jag anledningen är kass så jag ids inte deppa ihop helt. Good girl:)

Idag har jag vart på gammplatsen med hon jag är personliga assistent åt. Där åt jag palt till lunch som kommunen får bjuda mig på. Palten var ganska god, jag börjar nog lära mig;) Sen lyssnade vi på lite joik och köpte lotter. Det var typ samisk kulturdag och marknad. Sen for vi hem och kollade tennisen.

Nu tycker jag Helmert kan komma hem igen.


Juno

If I was a flower growing wild and free
All I'd want is you to be my sweet honey bee.
And if I was a tree growing tall and greeen
All I'd want is you to shade me and be my leaves

Hej hej!
Boss har vart ganska pigg idag och haft bra fart. Vi är nog båda lyckliga över den sköna höstluften. Vi har tagit långa promenader och haft det mysigt tillsammans. Jag tror att hans sår har torkat in lite. Jag hoppas.

Inget nytt under solen, den är inte ens varm. Kate, come on? ;)

Jag är sugen på att träna.

slö.

Jag borde vara ute i finvädret kanske. Nu när det väl är sol. Men jag tror att jag sitter och laddar för helgen, som kommer att innehålla nästan trettio timmars arbete från klockan 3. 

Det blev ingen ridtur igår. Stigarna i skogen regnade sönder och eftersom jag sagt att vi ville ha lite fart så tyckte hon att vi skulle skjuta upp det några dagar så vi kunde galoppera och tölta, för som det var nu var allt bara lera.

Igår åkte Helena till fjälls med the Jesperfamily och lämnade mig således här. Innan det hann vi med att göra stan och jag och Jesper hade boxningsmatch på sportaffärn. Jag funderar på att köpa egna handskar till hösten. Jag köpte ett par korta träningstights allafall. I höst ska jag bli superfit:P Man har ju som moffat lite i sommar. Pizza, sibylla, fika, fika, fika...fika, och fest. Fattig och tjock blir man, men äre sommar så äre:)



Annars har jag träffat Fredrik som kom förbi Lycksele på väg tillbaka till Luleå. Det var roligt och snart är det dags att flytta dit. Är livrädd för skolan, det är trots allt någonting som jag inte har pysslat med på många år. (Om man bortser från mitt misslyckade försök i Norge;)) Men jag har mina systrar och jag har mina vänner, med deras pepp och hjälp ska det nog gå bra.
 På fredag åker nog jag, Helena och Jesper till Falun. Vi hoppar över sista helgen i Lycksele, tar den en annan gång i höst istället.
På måndag är det meningen vi ska fjällvandra, vi får se hur vädret blir...

Om det inte vore för det.

Irritejting nanting. Jag är sur för att veterinären inte ens rakade Boss sår. Det blir inte bättre och nu har det spridit sig också. Han kom faktiskt inte fram till något vettigt. Konstaterade bara det som jag redan visste. "Kan inte lokalisera hälta, våteksem" Men hello? Imorgon tror jag att jag åker till stationen och fixar till honom själv. Behöver bara få nedsövning och uppvakningsprutor.

Annars kunde det ju gärna få bli bättre väder så man kan planera fjällvandringen lite. Just nu verkar det bli lite färre dagar och sen tror jag att vi bara drar hem och skiter i allt i några dagar. Mamma får ta hand om oss.

Men nu ska vi snart ut och rida och det är det enda som känns kul. Riktigt kul, hoppas det är uppehåll bara.

Boss blir tokig

Jag har precis tvättat Boss sår, och försökt rensa upp det, klippt och grejat. Nu kliar det så in i norden på han men har har tratt på huvudet så han kan inte klia. Så han springer omkring här och vet inte vad han ska ta sig till. Det bara rycker i bakbenet på honom. Stackarn.

Jag har ledigt till fredag eftermiddag nu och det känns superskönt. Jag har fixat en överrasking åt Helena på torsdag, vi kommer bli jätteglada av den. Hon är väldigt sur just nu för inget går hennes väg riktigt, men jag tror det löööööser sig.

Festen i helgen vart riktigt lyckad och jag vill bara fixa en fest snart igen. Roligast på hela kvällen, även om jag inte fick se det med egna ögon, var när Jonas med håret tog sats från vardagsrummet och hoppade över verandaräcket, genom plasten som vi satt upp och ut på gräsmattan. Get out of here!
Och nästan alla smakade på surströmmingen! Johan mosade den till något puréliknande och Kim gömde fem pyttebitar under en hög med potatis.

Nu ska jag muntra upp Helena med ost, kex och vindruvor! Bye!



Nu har jag och Irene vart ute med alla hundarna. Försökte hitta blåbär men det fanns inga nästan.
Helena och jag har fikat västerbottenost och lövångerbröd och mobbat hundarna. Kom på nåt eget liksom och sluta hänga efter oss och sluta stirra ut oss!

(lite hund-trötta..)

Just ja, fick Boss veterinärräkning för den där halvtimmen i helgen. Allt som allt hamnar det på 1800. Men jag har haft överläggning med mig själv och Irene och Helmert och insett att det var värt att åka med han redan på söndagen (jourtid). Han kunde ju inte ens stå. Är inte kul att se ens älskling ha ont. Sen är vi ju två om Boss också. Det är skönt.

Boss sjuk

Boss är sjuk och vi ska snart åka till Vilhelmina till veterinären där. Men jag vågar inte åka för tidigt för det var ju fest igår. Men klockan elva drar vi. Han är ju helt utslagen stackarn. Kanske borrelia. Nu hoppas jag bara på att veterinären där är bra. Jaja.

Förkyld.

Jag är lite risig jag. Ikväll ska jag ta en dusch och snygga till mig. Man kan ju inte se ut som en snorig luffare forever.
Jag ser mest fram emot helgen för då blir det surströmmingsfest hos Jeppe körsbär och finalkväll på skogskåtan inpå småtimmarna. Och alla fantastiska människor kommer förhoppningsvis. Då kan det knappt bli bättre:)

Annars händer inte så mycket, jag har jobbat och jobbat. Igår var vi och såg film och moffa godis hos Jonas och imorgon jobbar jag igen. Men helgen är friii och då ska jag njuta av livet.

Hejsvejs

Ensam människa med tre hundar

Ja nu har Helena och Martina åkt till Umeå för att hämta hem Irene och den fjärde hunden. Den ska tydligen vara lite hyper och ganska blind så jag har bokat sovplats hos kära Jonas med håret om den är väldigt skitjobbig, för jag jobbar 11,5 timmar imorgon och behöver sova.
Jag har blivit förkyld också. Inte så konstigt kanske... Alla andra är ju det. Idag har jag och Helena suttit på Indo och fikat i ett par timmar. Sen stängde de så vi gick en runda på Åhlens och sen till Duvan och fikade ett par timmar till. Ventilera är bra. Kära syster, vad skulle jag ta mig till utan henne?


Lars

Fredrik Winnerbäck, Helmert och Martinas hår

Conny på klättertävling

Johan älskar att vara med på bild:)

Nuskajagduschaheeeeej

skitdag nr 1.

Jag är sur idag, det beror på för lite sömn, för lite mat och tråkigt väder och såntdär.
Helgen i Luleå har vart grymt bra. Vi har knuffats med galna Lars Winnerbäck-fans, lyssnat på en låt hundra gånger, ätit kladdkaka med kärlek och gått långt. Vi har tittat på klättrare som ramlade i vattnet och tappat hakan åt vad som fanns under Connys tröja.
Vi har setat i en husbil inatt och blickat ut på lador, höbalar och sjungit jesussånger.


Seriöst?!

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0