tåg och skidor

Jajemen, nu är jag hemma! Har åkt tåg hela natten med en uppstressad flat. Såna upplevelser gör att man blir väldigt tacksam över sina egna lugna fina hundar:) Kejtan kom hit vid halv tre och då for vi på stan och hjälpte pappa att köpa byxor. Jag har åkt skidor också, två mil. Skittrött är jag nu.
Hejs!

Wee;)

VG VG VG !!! Psykologi är nog min grej ändå:)

Kungsledenrännet

Igår hoppades jag att Frida skulle hinna sluta ett möte i tid för att hinna boxas med mig, men det han hon tyvärr inte så jag och Freddan åkte skidor istället. Var riktigt otaggad... men det visade sig bli ett riktigt bra pass med mjöliga spår, vilket gjorde att balansen blev bättre och jag kunde åka avslappnat. Efter att ha träffat Fredriks partner på Kungsledenrännet för två år sedan blev han sugen på att åka ändå och nånstans där i spåret blev vi väldigt inspirerade och anmälde oss när vi kom hem. Lite impulsivt sådär. Idag känns det..sådär. Nejdå, blir nog bra, förutom att 8 mil känns... ganska långt. Men det blir nog en härlig upplevelse också:)

15 km blev det igår, helt utan mjölksyra:D

Bra igen.

Jag är ganska nöjd idag. Har gjort klart skolan så gott det går innan jag nu åker hem imorgon. Det blir alltså min sista dag för mig med Luleå som hemstad, känns skitbra. Kommer sakna Freddan, Unik och Stil+Frida typ men annars har det ju inte vart så mycket drag här. Inte som förra året direkt men det kan man väl inte vänta sig heller med Jonas med håret + pisters gone.

Men nu kan väl allt bara bli bättre. Snart kommer våren, jag får jobba heltid, samtidigt som jag får plugga mina favoritkurser. Lagom tills jag har tjänat ihop en bra summa pengar är det högsommar och jag ska vara ledig och hälsa på pisters och norgefamiljen i norge, vara i Dalarna. Sen hoppas hoppas hoppas jag på att komma in på en utbildning så jag kan skaffa en lägenhet som jag trivs i och leva studentliv på riktigt.

Earth hour!

Kom ihåg att släcka ljuset om en halvtimme typ:) Vi ska lysa upp lägenheten med ljus och sen blir det till att spela uno och äta räkor i mysbelysning. Kunde ju ha vart som en dejt.

Dagen har vart i obalans, ungefär som de senaste dagarna. Just för tillfället är det ganska bra dock.
Vi började dagen här hemma med frukost och melodikrysset, sen blev det långpromenad med Anna. Väl hemma  flydde jag hemifrån till Unik och satt där och myste med fruktsallad och te. Sen kom Fredrik och så blev det ännu trevligare.

Nej nu måste jag gå och fixa vitlöksbröd så det är klart till halv nio.

golvet.

åh herregud jag vill bara bort bort, och telefonen hittar jag inte så jag kan inte ringa till nån som förstår heller.

Nu skulle jag inte säga nej till en fribiljett mot himlen

Ibland blir man. Trött. Just nu längtar jag efter en stubbe i skogen och Lars i öronen. Eller fågelkvitter går bra det med. Det är ensamheten jag längtar efter. Just nu är jag skitless på att bo ihop med folk.

Men. Jag och Hima joggade vårens första pass. Hon är ju för liten för att träna men vi sprang ganska sakta och hon var lös mest hela tiden. Först skulle hon vara också=spanare.

Skulle köra crossfit ikväll, men jag missade passet med en timme. Kul. Sprang löpband 6 km och körde core efter det. Lika bra att träna när motivation finns. Snart flyttar jag till Lycksele och där finns inget Stil sportcenter.

Fredrik har köpt ett våffeljärn, dubbelt, för han tänker långsiktigt. Dessutom var det på extrapris:)

Han fick också tillbaka en massa på skatten, jihooo sa jag, nu har vi över 20000 tillsammans, vad ska vi göra för de pengarna?!? Fast han var inte lika inne på min idé om 20000 tillsammans. Han menade mer att jag hade fått 8 och han 13. Jaja.

Världens bästa Kejtan fyller 25! Nu är hon bara ett år yngre än mig typ...;) Jag är för deppad för att skriva ett rim. En annan dag kanske. Faktiskt höll jag på att bryta ihop idag, längesen nåt sånt hände i mitt liv.
Men grattis Kate, du är bäst i världen!!! (nästefter mig allafall...)




roligt nästan jämt!

Vi såg Shutter Island ikväll. Hade ingen koll över huvud taget på vad den handlade om eller vilka som var skådisar. Det visade sig att det var Leo och min favvo Mark Ruffalo, det visade sig även att filmen var riktigt bra. Mycket sevärd, tycker jag allafall, "ganska schysst" säger Fredrik.

När jag kom hem och kollade in fejjan så såg jag att Johan får tillbaka 13000 på skatten, så jag satte mig för att kolla upp det där jag med. Hade misstankar om att jag skulle få betala tillbaka rätt mycket eftersom jag skattade på tok för lite i somras. Men döm om min förväning när det visade sig att jag får tillbaka 8000. Tack för det säger jag. Undrar vad jag ska spara till. Kanske en islandsresa någon gång i framtiden.
Eller thailand eller nåt i vinter? Om man kan vara borta från eventuella studier förstås.

Nu ska jag skicka in min examinationsuppgift, sen är jag nästan fri:)

Trötta hundar och trött matte

Igår kunde jag inte sova och det resulterade i att jag sova ända till nio imorse. Och då hade Fredrik redan vart ute med hundarna och gått till skolan. Så det var bara att äta gröten och ladda för cirkelsågen. Passet gick riktigt bra, har problem med mycket mjölksyra i låren men resten av kroppen fick sig nog en ordentlig genomkörare.


Snart kommer Freddan hem från skolan och då ska vi promenera ner på stan och käka sushi och gå på bio:) Är så härligt väder ute!



Helena och Emma i sushitagen

Tisdag

Igår bjöd Fredrik på tårta och efter det gick jag och Frida en långpromenad, skönt var det att få röra på sig. Hade faktiskt lite träningsabstinens tro det eller ej. Ikväll blire spincore.
Jag har suttit på Unik och skrivit på det sista av examinationsuppgiften. Typ 20 sidor blev det, gissa om jag är nöjd med att ha fått ihop så mycket:) Sen om innehållet är relevant vet jag inte riktigt.

Vad har mer hänt? Jag har sökt några utbildningar till i höst, nu håller vi tummarna för att det går vägen så jag också kan få börja bli vuxen på riktigt snart.

Jag saknar pisters, men om lite mer än en vecka så!

Fredrik 28!

Idag fyller Freddan år och vi är hemma i Luleå igen. När vi kom hem från tåget skedsov vi i två timmar.
Vi har haften en toppenbra helt med massor av skidåkning helt enkelt...



Grattis Fredrik, du har spillt på tröjan hehe:P

skidstjärnorna och jag (och Fredrik)

Idag har vi vart ute och åkt skidor, vi började med att åka ner till stadion för Pappa skulle ju hälsa på i vallabussen. Fredrik fick följa med in medan jag stod utanför med Marcus Hellner, Hanna Falk, Anna-Kaisa Saarinen som stod och posade med sina två os-brons och Johan Ohlsson. Och två killar med kameror. Jag kände mig en aning obekväm men till slut åkte vi iväg, vi körde ca en mil med riktigt tungföre. Vi träffade även på Södergren och Kalla:) Och juste Björgen of course!

När vi nu var nere på stan och fikade så hamnade vi två bord ifrån Johan och Anna Ohlsson och Lina Andersson.

Det vimlar alltså av skidstjärnor här och jag har börjat diskutera frikort med Freddan!

Irenes häxbrygd

Här sitter jag och sörplar vitlök ingefära, citron och honung. Hade aningens förkylningskänningar imorse och då är frågan, ska man känna efter eller inte? Jag skulle nämligen träna klockan 11 men jag hoppar över det och dricker häxbrygden istället. Jag har lite svårt att ställa in ett pass när jag väl bestämt mig för att träna men kroppen var helt slut igår efter spincoren så det kanske är bra att ha en vilodag idag.

Ikväll åker vi hem till Falun och jag ska snart packa. Grejen är att Boss blir så orolig så fort jag börjar med det så jag kanske ska vänta. Han fattar att jag ska bort men han vet inte om han själv ska med eller inte. Men de ska med bägge hundarna. Vi har bokat en sitt och en liggplats eftersom man inte kan boka liggvagn med djur. Så vi delar på uppesittarpasset.

Fredrik sitter och skriver tenta nu. Jag hoppas verkligen att det går bra för han.

Grattis Helena på födelsedagen!!

pluggar...

Sitter och har lite smått panik med hälsopsykolgin. Ändå är det ju inte inlämning förrän nästa vecka men eftersom vi åker hem imorgon så vill jag inte ha det hängandes över mig i helgen. Nu verkar det som att Jonas är så sjuk att han inte kan komma och vips kommer inte resten heller. Så allt hänger på Jonas, men annars får vi säkert trevligt ändå:) Fast Rock´n Roll party in the streets hade ju inte suttit helt fel!

Igår pluggade jag hela dagen men försökte ändå få till några trevliga hundpromenader i det fina vädret. Tränade på kvällen och sprang lite på bandet efteråt, och när jag springer där så står plötsligt Boss utanför och tittar på mig. Mysigt att bli hämtad av pojkvän och hundar efter träningspasset:)
Den flyter på riktigt bra nu träningen, blir tre pass nu innan vi åker imorgon och sen hoppas jag på lika många skidpass till hemma i Falun.

Och idag ska jag nog promenera ner på stan och reklamera.

Ciao!


Tant Emma och hennes assistent, snyggt!
Grattis Emma på födelsedagen:D

igår social idag effektiv? Redovisning!!

Oj vad jag ska plugga idag!
Igår hade vi en jättetrevlig dag, vi började med att åka till Boden med Johan och Frida och skida lite där. Roligt spår, mycket nedförsbackar:) Ungefär en mil skulle jag tippa att det blev. Efter det for vi till Nordpoolen och badade, grymt skönt med bubbelpool efter skidåkningen. Sen tävlade jag med tjockisarna Fredrik och Johan i vattenrutschkanorna. Ja, jag förlorade varenda gång, skyller på viktskillnaden:P
Avslutade dagen i Boden med thaimat och ett besök på godishuset:)



Såg melodifestivalen hemma i soffan med Fredrik och ett glas vin, tycker vinnarlåten var rätt okej. Skulle gärna sett festivalen med Anna & co men drog dit efteråt istället och spelade spel. Jag och snygg-erik var på lag och vann. Skönt att få avsluta dagen med en vinst trots allt:P

Hundarna är på sitt värsta bushumör och har rivit upp sängen som jag nyss har bäddat. Kul. Men men har man ingen pli på dem får man skylla sig själv. De har ju roligt allafall! (Obs, Hima är inte så där stor som det ser ut på andra bilden... fortfarande mindre än Bossen)

Ha en trevlig söndag!

motivation.

Skriver just nu om motivation i mitt hälsopsykologiarbete. Som jag inte har så mycket motivation till att skriva. Idag har jag till exempel städat lägenheten, lagat mat och tränat istället för att skriva.

det blev ju rent och fint här hemma allafall:)

update; shit vilken grym parallell jag precis lyckades dra mellan kurslitteraturen och helmerts problem. Ibland lossnar det;) nu måste jag belöna mig med lite betapet tror ja!

jag har köpt morötter

Jag ska ha det som mellanmål ja:)
Idag har jag ätit en halv pizza, vi beställde hem men det var inge gott. Jag förstår inte hur svårt det kan vara att göra goda pizzor i den här stan. Tacka vet jag Lycksele.

Idag har jag suttit hemma och pluggat, det går ganska bra. Jag har en träningsfri dag idag men jag och Anna tog en långpromenad runt sjön, 7 km. Det var bra gjort av oss.

Just det. Jag har tagit upp en fransyska (tror jag det är) ut frysen. Jag ska laga nåt. Men fyy vilken tråkig köttbit. Vad ska man laga? Jag har hittat ett recept som är lite mellanösterninspirerat som jag kanske ska prova.

Under tiden bakar jag non-stopkakor istället!

Bråkhundar

Tänkte gå en längre promenad med hundarna på lunchen, men de var så himla bråkiga så det blev bara ett varv runt husen. Hima drar och Boss gör inte som man säger. Nu är jag på dåligt humör. Dåligt samvete får man ju dras med också när man aldrig är hemma med dem.
Jag var skithurtig imorse, steg upp sju, käkade gröten, gick ut med hundarna och klockan åtta var jag ute på skidorna. Åkte en och en halv mil innan skolan började. Kom dit och insåg att jag skulle gjort en hel bokreflektion till idag. Jahapp, bara att börja med det, läraren var schysst och sa att han skulle hålla det öppet hela veckan. Sitter på Unik nu och ska plugga alltså. Och hundarna får vara ensamma hemma:(

Åh.

Hej Kvinnodag!

Idag är det internationella kvinnodagen, det firar vi med plugg och fika på bästa Unik. Och att tvätta kläder, diska, ta ut hundarna, laga mat, bädda sängen.... :( Folk tror man är dum i huvet för att man är feminist, fast egentligen handlar det om att man vill att saker och ting ska vara jämställt mellan könen, och vill inte alla det??
Fredrik har skitmycket att göra i skolan och en massa tentaångest, det handlar väl om respekt, klart man ställer upp. Så tror jag allafall, idag får jag kalla mig hemmafru så får han var hemmafru någon dag då jag har mycket att göra.

Sen kan man ju fira att jag har fått ordnat med jobb nu i Lycksele från och med efter påsk till första veckan i juli. Då väntar ett härligt sommarlov:) Man får hoppas att jag får den lön jag förtjänar också. Inom kommunarbete får kvinnorna i genomsnitt 91% av männens lön, inom landsting bara 72%.
Tycker man att det här är okej så är det väl okej att kalla kvinnor mindre värda också?



men hej ingen

Nu är det söndag kväll och jag har joinat fredrik och jocke på skolan för att plugga. Jag pluggar inte just nu. Snart. Äter äppelmuffins och dricker mjölk. Bloggar.
Min kropp är ganska slutkörd, känns som vila att få sitta ner och plugga. Två mil skidor igår och lika långt idag. Och sen säger Fredrik att han inte vet om han kan köra Kungsledenrännet pga allt i skolan. Ja hej motivation, där flög den ut i skogen. Njasi, vi får se hur det blir. Annars kan övriga som är intresserad av att åka med mig genast skriva det i kommentarerna.

Vet ni, nu ska jag plugga, ciao!



Gammal bild på mig och Helmert. Och där bakom sitter Fredrik helt ovetande om att jag bestämt att jag ska ha han en vacker dag. (Eller en vacker kväll med fint väder imorgon!!)

trött.

Nu är vi hemma igen, snacka om att ha en aktiv lördag. Vi parkerade hundarna utanför donken när vi skulle äta, sen satt alla och skrattade åt dem när Hima fick för sig att hon skulle jucka på Boss, och Boss står ju så snällt och säger ingenting... Vi fick binda henne på annat ställe sen. Nog för att de underhöll matgästerna, men man får ju nästan skämmas som hon beter sig.

Jag och Fredrik är sams nu för alla som undrade, nu ska jag laga gomatn.

Första ordentliga skidturen.

Hej hopp alla positiva! Nu har jag vart ute i skidspåret i två timmar och lyckats skrapa ihop två mil i träningsdagboken:) På slutet var jag så trött och hungrig att jag till och med kunde tänka mig att äta kall potatis. Det här var första gången i vinter som jag lyckades ta mig till ett riktigt skidspår och åka. Fredrik skulle också följa med men eftersom han och jag var osams eftersom att jag drog av honom täcker imorse när jag tyckte han kunde vakna, så ville han inte vara med mig tror jag. Så i min ilska så tänkte jag att jag nu minsann skulle åka långt. Och det gjorde jag ju men så kul vare väl inte. Jag lyckades dessutom ramla två gånger plus att jag hade glömt bort sen förra året hur man gör när man snyter sig. Jag fick allt snor på handskarna jag, fast sen kom jag på hur man gjorde.

Jaha, det var ju bra:)

Nu ska vi gå till elgiganten när jag har duschat. Jag orkar egentligen inte men Fredrik lockar med donken. Jag som hellre vill ha max. Men jaja, får väl försöka få han att bli på bättre humör, tror vi är osams fortfarande, orkar inte undersöka saken närmare.

Ciao!

älskade lilla datorn är tillbaka

Idag kom min minidator hem igen efter ett reparationsbesök i Tyskland. Hemskt glad blev jag för det för nu kan jag sitta på Unik igen och skriva. Som jag gör nu. Håller på med en reflektion på Harry Martinssons "Nässlorna blomma". En ganska seg men sorglig bok, lite väl mycket poetiska beskrivningar för min smak. Ska jag välja mellan Harry och Moa blir det nog Moa.

Snart ska jag äta en frukt till mellanmål. Det är tipset från min privata kostrådgivare Emma:)

Ikväll blir det restaurangbesök innan föreställningen också, indiskt tror jag..

Ciao!

imorgon imorgon....

Lyckades ta mig i kragen idag och komma iväg till cirkelträning klockan elva. Vet inte vad det är för fel på mig men idag kändes det nästan tyngre än någonsin. Men imorgon ska det bli sol och lite mindre blåsigt, kanske man kan åka lite skidor. Problemet är ju att komma sig till skidspåret...

Men allafall, det roligaste som händer imorgon är att jag och Fredrik ska gå och se Fredrik Lindström på Kulturens hus. "Svenskar är också människor" heter föreställningen och det ska bli jättekul! Läste recensionen i gårdagens tidning och den har fått 5 av 5, "så inihelvete roligt" tydligen:) Hoppas vi har bra platser, det är tydligen helt slutsålt.

Annat skoj: Ikväll är det Landet brunsås!

helt slut.

Det var jobbigt att köra från Umeå, snörök och halt. Höll på att köra fast en gång också. Fick dessutom gräva ut bilen när jag skulle åka. Men väldigt bra med bil också för ikväll har jag vart och handlat hundmat, 22 kg. Skulle ha tränat ikväll men jag tror jag hoppar över det, jag är så trött. Måste duscha Boss ikväll också, han är både tjock och ovårdad.

Nu längtar jag tills jag får sova.

punch out!

Nu har jag och Helena vart på Iksu och tränat någon box-inspirerat som hette Punch out, skitkul var det, man fick bestämma själv vilken slagkombination man ville ha:D

Annars har jag suttit på medicinska biblioteket här idag och pluggat lite, det gick sådär men har ju kommit igång lite allafall. Nu ska jag försöka ligga i tills det blir dags för oss att åka ner till skidspelen, wee!

Imorgon åker jag till Luleå igen, har fått tag i en freerider, en volvo v50:)

Saknar Pricken!!

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0