Påsklov

Om några timmar åker jag med bussen till Falun och om ytterligare några timmar drar det ivæg mot Lycksele. En nætt roadtrip på sisådær 64 mil. Men det ska bli riktigt kul!
Ciao!

Sur.

Min kamera har pajat och jag får det sækert fixat på garantin, men det som ær værst att jag inte har någon kamera i påsk. Skitsur blir jag. Tur att Helena har kamera, men jag vill ha min!
Strålande væder. Jag ær vældigt trøtt idag, fattade ingenting nær væckarklockan ringde imorse...
Har væl inte stællt om mig æn.

En till Katarina

Okej, familjen kommer hem snart. Under tiden jag væntar på dem siter jag længst upp i huset och ser solen gå ner. Popcorn och betapet, hello:)

42503-486

Hon ær ju så otroligt snygg :)

Seg-søndag

Vaknade lite før tidigt før att se om stafetten børjat, men det hade den inte, så vi sov ett tag till. Lite før lite sømn inatt! Men vi hade skoj:) Stællet var fullt med folk i alla åldrar, vi træffade några som vi drog på efterfest med. På Heer av alla himla stællen. Var dær ett tag och tog sista nattbussen hem sen. Svindyrt:/

Det ær 28 grader i solen idag och helt underbart ute. Jag och Helena tog en promenad nere vid vattnet typ och det var riktigt hærligt. Om en vecka ær vi i Lycksele nu. Sittandes och moffar Sibylla-strips kanske. Ja. Det ær det enda jag ønskar mig just nu. Med en massa strips-krydda och ræksallad.

Vill att familjen ska komma hem så jag får sællskap.

Grattis Katarina på 22-årsdagen!

42503-484

Såhær på lørdagkvællen nær koltrasten sjunger och utsikten ær lika galet vacker som alltid...

Shit, det ær verkligen mysigt ute nu! Kænns verkligen som vår. Jag, Helena och Emma gick både till och hem från Amfi. De handlade lite klæder och sen handlade vi mat, haha, det blir nachos ikvæll igen, vår nya fest-mat:)
Gick och pratade om Lycksele och hur mysigt det ær dær. Om en vecka ær det utgång dær:) Men ikvæll ska vi bara ha kul hær i Drøbak. Ska bli s u p e r s k o j.

Vi såg på skidspelen på tv idag också. Visade stolt alla som ville se, vårt hus nær det var i rutan. Dessværre råkade ju kameramannen filma tøntligan också.... Gah!

Liten lista:

Fyra filmer jag kan se om och om igen
Holiday
10 orsaker att hata dig
Søta feel-goodfilmer ...

Fyra städer jag bott i
Falun
Lycksele (Ja, det ær en stad)
Oslo
Drøbak (Ja, det ær också en stad)

Fyra tv-serier jag gärna ser
Grey´s Anatomy
Desperate housewifes
Ugly Betty
Ghost Whisperer

Fyra ställen jag vill åka till
Island
Nya Zeeland
Lycksele ;)
Norra delarna av Norden

Fyra tidningar jag köpte senast
Don´t know...

Fyra saker jag borde göra oftare
Æta ordentliga måltider
Gosa med Boss
Stæda
Njuta av livet

Fyra favoriträtter
Surstrømming
Mammas kroppkakor
Tacos
Kebabpizza på Laponia


Simma lugnt folkens!

"Håper du ønsker deg en tog"

Idag fyller Vibeke 39 år och jag och barnen lagade en kaka och gjorde bursdagskort till henne nær vi kom hem från parken. De fick sjælv sæga vad det skulle stå i kortet;

"Kjære Mamma. Gratulerer med dagen!

...håper du ønsker deg en tog

Viktor: Kjære Mamma min, du er snill. Jeg er snill, jeg er snill i parken.

Ivar: Mamma er pen, Mamma er fin.
Mamma ønsker seg en tog
og spiderman
og en katt.
Mamma er snill"

Sen skulle vi pynta med glitter och grejer så nu ær det glitter øver hela det nystædade køket.
Vi hade ett mysigt fika sen med te och kake. Sen spelade jag, Ivar och Vibeke spel. Viktor ville inte vara med, så han gick ner før trappen. Nær vi andra hade spelat klart gick Vibeke och tittade vad Viktor gjorde. Han satt i badkaret och badade. Hade fyllt upp med vatten och klætt av sig. Haha, jag kunde inte hålla mig før skratt, Vibeke var dock duktig och tillrættavisade honom utan att skratta...

Sen gick jag med Boss till Amfi och letade present till Vibeke. Køpte två linnen och ett par trosor till mig sjælv också:)

Nu måste jag stæda:/ Igen. Får ju besøk av Helena & Emma imorgon. Kul jul!!


42503-483

Jag ær kass:/

Mitt namn ær Birgitta och jag ær kass på boxning. Jag skulle sparra med en liten tunn tjej som helt och hållet kicked my ass. Till slut blev jag sur, men insåg væl att det inte var så smart før då skulle jag bara veva med armarna i luften. Nær vi var færdiga høll jag på att børja gråta naturligtvis, men bet ihop. Ja, jag kan ju læra mig just det, att bita ihop allafall. Usch, jag ær inte på humør.

42503-482

Och vad ær det med Gøran Persson egentligen. Påhopp åt både vænster och høger, partivænner eller icke-partivænner. Tycker han ær en stor BF (kan inte skriva ut hela ordet eftersom det ær så fult)
Tur han drar sig tillbaka, det verkar han behøva.
Jag behøver en dusch och mat. Annars blir jag snart som Gøran.

Lugnt

Djuren ær hemma, jag har trænat. Nu kan man sova lugnt inatt, fast Glenn kommer førstås att støra endel. Imorse førsøkte Glenn få min uppmærksamhet lite før tidigt før min smak. Jag tror han var sugen på att gå ut, men en sak som jag har lært mig ær att aldrig børja vika før en katts krav att få gå ut nær den vill. Då sitter man dær sen med en katt som jamar vid dørren klockan fyra varje sommar-morgon...

Låt nr. 92 med Timbuktu ær så underbart braaaaaaaaaaa:)

Ja och før er som undrar så har Emma fått en familj... så mycket mer æn det vet jag inte.

Friskis...

Efter en slitsam dag och ett sådær lyckat frisørbesøk, ska jag bege mig till Friskis & Svettis.... joooobbigt.

42503-481

Pinsamt Big!

Nu har jag vart på boxning igen, har ingen bil før tillfællet och fick springa dit och hem. Aja, væl dær och en bit in på træning lyckades jag gå och dricka vatten ur en killes vattenflaska. Haha, det var jættepinsamt såklart..
-Ojj, jag råkade dricka ur någon annans flaska!!
-Ja, det var nog min...
-Førlåt, førlåt!
Men han verkade inte ha tagit så illa upp tack och lov.
Allafall så sprang jag vartenda trappsteg hem från stan upp till Bråtanveien sen. God damn it, jag høll på att krækas nær jag var næstan uppe.

Så Helmert, nu lyckades jag få hem The Ark också. Tack David & Johan før låtarna idag!
Bara att sætta igång att øva in dansstegen;)

Natta

Två små apor...

Ivar & Viktor har slængt bort tæcket från min sæng. Det ær deras specialitet, sen hoppar de:)

42503-479

Ny musik, ny jag:)

Yes... livet rullar på! Har precis fått ett gæng nya låtar av Johan till datorn, blir bra till helgen før då blir det utgång i kæra lilla Drøbak. Hoppas det blir bra och att småtjejerna kommer in;)

Annars har jag fått klipptid imorgon och det blir spænnande. Håret ær lika otrevligt som vanligt och jag har god lust att gøra en Britney!

Ahh, hærligt væder!

Grattis Helena & Emma 20 år var.

Helgen har tillbringats hos Helena i Haslum. Soffan dær ær min bæsta och skønaste væn. Har gjort av med en massa pengar i helgen, hur mycket får du inte veta Mamsen. Och kul har vi haft! Børjade dagen med paketutdelning, sen fødelsedagsfika med familjen Elde. Fick en vinflaska av pappan och sen drog vi ivæg och shoppade. Gissa vad jag køpte på værsta rean... En trøja ut Viktor & Rolf-kollektionen. Inte illa:)

image478

Sen fixade vi middag och drack alkohol och høll tal før varandra... Sen blev det helt pløtsligt tids-panik och vi sprang till bussen. Nere på stan insåg vi dock att vi hade kunnat chilla lite till, men var på Harrys en stund, och sen træffade vi Daniel & co och gick på kokos. Det var skoj, men bara ett tag.... sen drog vi hem...

Nu sitter jag i Drøbak igen efter många om och men. Gonatt

Haha... jaa, det ær kul...

Dags att hoppa i sæng snart. Vilken dag, jag har knappt sløat något och vid middagen var jag så trøtt så jag trodde jag skulle somna stående. Inte hade jag någon lust att gå till boxningen och kænna mig bortkommen heller. Men jag tog bilen dit och det.... var ju en lyckotræff det med:) Så kuuuul! Och fast jag inte har trænat på en månad kænns kroppen stark. Jag slapp den lilla tjocka idag, sparrade mot en kille som var stor på længden istællet. "Ehh, du får inte slå så hårt på mig" Det gjorde han inte heller. Snæll.

Ååå, vart kommer all denna energi och glædje ifrån? Det måste vara våren. Whatever. Jag ær evigt tacksam och nøjd.

42503-477

Ka-ching!

Duracell-Big

Jag ær verkligen energisk idag. Stædat nere hos mig och børjat stædningen før imorgon hær uppe, nu ska jag hæmta barn. Jag måste bara komma ihåg att æta också:)

http://www.collegehumor.com/video:1740886/


Haha, så søt!

Laddning

Sitter och kækar en massa twist-godisar och laddar infør boxningen ikvæll:) Kanske inte værldens bæsta mat, men det ær ju så gott! Idag har jag inte haft på mig nån jacka nær jag gick till parken med barnen, vædret ær deeeeilig!

Boxning som i boxning, Johanna!

Och det som ær så himla bra ær att jag har typ 2000 kvar på lønen och løning idag, Kan det blir bættre. Jag vet vad jag vill ha också, en blå såndær ericsson mobil, ett par riktigt snygga nike-skor och sen vill jag till frisøren.

Ja, då måste man spara, talala

Varning før otrogen kille?

Hittade en artikel på Expressen om en websida dær man kan læsa om tjejer som hænger ut deras otrogna killar på nætet.
http://www.expressen.se/sex/2.697/1.593236 
Haha, nån som vet vilken sida det ær? Skulle vara kul att læsa! Men man får nog tænka på att det sækert finns många knæppa dumpade tjejer som hæmnas dær också.

Nu ska jag laga frukost åt pojkarna:)

Hola, que tal? Y habla español el collegio

Ikvæll ska jag laga Nachos till mig och Dag nær barna kommit i sæng. Och jag ska snart gå och lægga dem. Piuh! De har vart supersøta idag hela dagen, jag och Viktor har lekt kurragømma med Boss ute:) Ja, i och før sig, nær jag lagade mat till dem var de væl lite væl vilda, men det ær lite svårt att passa barn, laga mat och prata i telefon samtidigt.
Har lite ont i huvet och kroppen efter gårdagen, ska bli skønt med lite slapping sen...
 
image475

Jag har talang:)

Ænda tills jag blev knockad av en tjock liten kille... Shit, det som verkligen ær læskigt ær att ha en motståndare som slår tillbaka! Førut har man alltid bara slagit på mitsar som har vart still på samma stælle, och nu ska man pløtsligt slå folk på riktigt och de slår dessutom tillbaka! Jag var livrædd!
Slagen och tekniken var inte så svårt, de sa att jag var bra! Men att man sen ska tænka också... och den tjocka lilla killen slog mig i ansiktet och værldens liksom stannade upp før en sekund. Sen ville jag inte børja gråta heller. Nej, det ær nog bra før mig att ta lite smærta, jag som ær rædd før allting. Provar på torsdag igen.

Men min fantastiska energi har stoppat upp lite kænner jag, men den kan ju vara tillbaka imorgon om jag har tur.

Nervøs.

Wish me good luck. Jag gillar inte att utmana mig sjælv...

image474

Sova sova

Å jag ær så trøtt, har vart igång hela dagen. Vibeke ær bortrest i jobbet och kommer inte førræn torsdag så det blir ju lite extra jobb. Som att plocka ner saker i diskmaskinen. Det kan ju vara lite svårt.
Men idag ær jag inte så mycket før att klaga. Dagen har vart toppen och full med framtidstro. Hoppas det blir lika bra imorgon.

Gonatt

Jobberbjudande från Island :D

Halo halooooo:)
Dagen idag ær full av energi, helt otroligt. Kænns som att det ær dags att børja om livet nu efter att ha vart dæckat i diverse sjukdomar i en månads tid. Idag lyckades jag byta bort mitt friskis-pass så jag kunde gå på køren, wee;), imorgon ska jag børja med boxningen wee;), på onsdag friskis, torsdag boxning och fredag friskis. Det ær dags att bættra på konditionen och fixa till kroppen!

image473

Och mitt i alla mina veckoplaner ringer en snubbe från Island på telefonen och diskuterar sommarjobb med mig. Han hade islandshæstar och några får. Och jag fattade faktiskt inte helt vad arbetet gick ut på men det var en massa olika, turism, jordbruk, trædgårdsarbete med mera. Spænnande. Eventuellt så får jag det, men han ville helst att man kom i børjan av juni och jag ær absolut inte ledig hærifrån innan tidigast mitten av juni.

Men vi får se, det finns ju fler jobb kanske:)

Tjuvlyssnat till Per-Erik

Plats: Boden, Ica affär


En manlig officer kommer in i affären med sin son ~6
.
Sonen: Pappa, jag orkar inte bära min ryggsäck själv!
Sonen försöker ge sin rosa "My little ponny"-ryggsäck till officeren som blixtsnabbt vänder sig mot sonen.
Officeren: Du bär din packning själv!

Haha, en av dina arbetskamrater kanske;)

Lite bilder från Egypten

Bye bye Baby!

42503-465

Tomt!

Helena is gone... I miss her. Skjutsade henne till nya familjen ikvæll. De var jættetrevliga och bodde jættefint. Helena fick också en jættefint inredd lægenhet i huset.... dessutom hade de simbassæng inomhus.
Inatt drømde jag att hon dog och græt som en dåre i drømmen. Så jag har nog lite separationsångest.

Vi shoppade lite i helgen, med tanke på att det inte blev så mycket av den varan i Egypten. Så himla skønt att bara gå in på h&m och køpa det man ska ha utan att pruta!
Jag och Helena gjorde några småfynd innan vi plundrade h&m:s barnavdelning på søta klænningar:)
På lørdagkvællen drog vi till Mackes kusins arbetskompis och såg på melodifestivalen. Tack och lov att hon hade svensk tv, jag och Helena var så sugna att se den. Så vi satt och drack lite och hejdade på the Ark & Andreas Johnsson. Och det gick ju bra. Sen blev jag trøtt som vanligt och det blev ingen utgång. Men næsta helg, på Helenas fødelsedag. Då lovar jag syrran!!!

By the way så har jag och Markus gjort slut igen. A men ja vett, det ær så himla oseriøst det hær så jag klarar att driva med mig sjælv;)

Godnatt!

Ingenting att komma tillbaka till

Det hær vædret vill jag inte ha. Regn. Det hær kænslolæget ville jag inte heller ha. Idag læste jag ut den sista boken i triologin som jag fick av Vibeke før længesedan. Det var så sorgligt och orættvist att jag låg øver køksbordet och græt medan Dag førsøkte få mig att skratta istællet.

Igår råkade jag bryta av nyckeln till den lilla blå bilen också, den enda nyckeln. Så då fick man ju ha lite dåligt samvete øver det. Sen fick jag ha ænnu lite sæmre samvete nær det visade sig att bilen måste flyttas før att det skulle komma en lastbil med saker till grannens hus. Ja, førklara før mig nån hur det går till utan en nyckel. Det slutade med att Dag på något sætt lyfta upp bilen och vi puttade den och sen lyckades den rulla in i garaget. Allt jag gjorde blev fel kændes det som så jag har bara gråtit en massa idag. Man ær ju lite kænslig ibland.
Men all har løst sig nu och nya nycklar finns att tillgå:)

Det kænns som måndag, men det ær fredag. Jag gillar læget.

Så nu ær man nydushad och insmord, allt før att førsøka behålla brunfærgen så længe som møjligt.

3 veckor till Lycksele. Alltid længtar man nånstans.

Ikvæll ska vi vara barnvakt och sen åker vi kanske till Oslo, eller imorgon. Hejhej

Två bilder. Fler kommer

Hær ær vår strand

42503-463

42503-462

Vem vann Vasaloppet?

Det log ig och Helena igår att vi har ingen aning om vem som vann! Nær den personen kom i mål låg vi førmodligen och solade oss. So, answer me. Vem vann?

26 grader varmt, stralande sol:)

Jag har det jattebra. Kan ligga i solstolen bredvid Helena pa dagarna och bara ha ett stort leende over hela ansiktet. Vad ar det? fragar hon da. Ingenting, det ar bara sa harligt...
Vi har brant oss lite, men det ar inte sa farligt. Vaknar utvilade varje morgon vid sju-atta tiden och sen vantar vi tills Vibeke ringer och sager att barnen har vaknat, de vaknar namligen efter oss tro det eller ej.... Och eftersom vi ar sa pigga pa morgonen sa kan vi lika garna ta dem och ga och ata frukost och leka lite. Sen solar vi till klockan blir 3 ca och sen tar vi det lugnt, kanske har barnen lite till. Sen ar det mat och sen sova igen typ. Underbart!
Det som ar mindre underbart ar att vi aldrig blir friska. Tycker vi har perfekta forhallanden for att bli frisk men det vill sig inte. Vi har dock inte drabbats av magsjukan tack och lov!!

Igar satt jag & Helena i poolbaren och drack vin, det var kul, inte sarskilt kallt i vattnet efter ett tag:) Oj, jag blev visst lite onykter sa jag till Vibeke. "Det ar lov, vi ar ju pa ferie!" Yes, det ar underbart:)

Sen har jag tankt lite ocksa. Som vanligt. Tankarna tar ju inte semester. Och jag tror det far vara nog nu. Inga nya mail, inga kommentarer pa bloggen, inget sms. Jag ger upp!!! om jag kan. Heja mig.

Vi tanker pa alla kara dar hemma. Snart ar det pask och da ses vi!

Puss och kram


Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0