Grattis Maria hela 27 år!

Tja, så var hon ett år ældre också. Kommer hem imorgon och gratulerar, har dock ingen present med mig, men kan hænda att det føljer med en hem från Spanien:)

42503-110

Oh-ho-hoooo, før nio minuter sen børjade min semester!!! Du och jag sommaren, du och jag!!!
Jag lever før sommaren, vi ær bæsta vænner.
Imorgon åker jag till Falun, på tisdag till Spanien. Jaja, jag vet inte hur många gånger jag har skrivit det, men det ska bli så skoj!
Ikvæll ska jag packa, stæda och gå ut i Drøbak. I like...
Får hoppas jag inte blir rød nu bara. Har legat vid poolen två dagar i rad nu och fått lite færg. Hærligt væder:)
Jopp jopp. Nu ska jag ta en dusch och sætta igång med allt.

Hejrrå


"Nej, det dær ær inte Gitta, det ær Michael Jackson!"


Shiit... Ivar tog fel på mig och Michael Jackson. Hur ska detta sluta, ser jag så illa ut? Vissa dagar kanske...
Idag har Elin vart hær. Eller. Hon har vart hær sen i fredags om jag inte har helt fel. Var ut hær i Drøbak i helgen och det var vældi skoj! Drøbak ær lite som Lycksele. Lite mer som mig alltså. Inte alls lika opersonligt och ytligt som i Oslo. Nej, jag kommer inte ifrån det. Jag ær helt enkelt ingen storstadsmænniska och kommer nog aldrig att bli det heller. Man kænner sig instængd i storstan, man har ingen yta. Før vissa barnflickor skulle det kanske vara døden att flytta från Oslo till lilla Drøbak, men mig passar det perfekt.

Idag lagade Elin lunch åt mig, Dag och henne. Pojkarna hade redan ætit och satt och såg på Elias i lilla tv-stuen. Sen blev det vældigt tyst mærkte jag... :

42503-107

Søta nær de sover. Annars också. Førutom att Ivar har kommit på att det ær jættekul att backa in i en med rumpan ut nær han har tagit av sig bajsbløjan. Kjempegøy att grisa ner lite:)
Annars har det regnat idag men vi var ute i skogen en liten svæng allafall. Lekte kurragømma vilket de tyckte var så roligt. De la sig ned i blåbærsriset men de glømde visst att man inte ska ropa tillbaka "Hær ær jag"
Eller:
Elin: "19....20.... Har ni gømt er nu?"
Viktor: "Va?"

42503-108

Annars gick det ju mindre bra i fotbollen. Men barnen har lært sig det viktigaste iallafall. Vilket land man ska heja på. Viktor fick låna Elins Sverige-trøja och det var han så nøjd med, æven om den var aningen før stor...

42503-109

Bild från barnvakten førra helgen. Fint væder, skaldjur. Det får gærna bli sol igen. Men jag ær inte så orolig ændå. Om en vecka landar jag strax i Spanien efter en mallanlandning  Paris. Oh yeah.... det blir grejer det. På lørdag åker jag hem till Falun en svæng.
Icke så værst med ferie!

Ciao!

Midsommar?

Ja, midsommar ær inget man firar hær iallafall. Men fest blir det ændå. Dels før att det ær sista helgen i Norge på længe, och dels før att det ær fotboll på lørdag.
Igår fick jag mitt efterlængtade internet hær nere i kællaren efter førfrågning om jag kunde få låna ner den bærbara datorn. Då blev det minsann fart på Dag. Nu kænns det mycket mer hemma. I like. Borde stæda infør helgen men hur kul ær det? Det har regnat en massa ute och Boss blir skitig vilket gør att mina golv blir smutsiga också.
Ja, det ær verkligen snart semester. Åh så underbart:) Snart så åker, snart så åker jag hem...
Wooh vad kær jag ær i mitt liv just nu... æven om det ær tungt ibland så ære faktiskt himla bra.
ciao!

42503-106


Woohaa Sverige!

Igår var det ju fotboll igen och det går ju ganska bra:) Åkte in till Oslo før att kolla på matchen dær. Fick dåliga platser i ett øverfullt Saras tælt. Åkte hem efter matchen och upptæckte återigen att de hade stængt en av tunnlarna, så jag fick køra en omvæg. Så himla jobbigt nær det ær sent och man vill sova.
Annars funkar det væl ganska bra hær, førutom att jag sover lite før lite just nu.
Længtar hem lite. Snart semester allafall.
Hejs

42503-103

nån bild måste man væl ha:)

another kjole

Men heeeej!
Ænnu en vecka till ænda. Lite tung men det har gått bra. Igår var jag in till stan och fixade lite ærenden. Klæder som skulle reklameras och nya klæder som skulle køpas. Sen var det dags før fotboll. Oj, vi skulle upp på en fæstning var det meningen med en så stor storbildstv, men det var så lång kø, så v gick till Saras tælt istællet, samma place som på 17:e maj. Dær fick vi bra plats framfør tv:n och festen kunde børja. Men att det ska vara så svårt att gøra mål då... Jaja, Helenas gamla ex Freddan fixade ju biffen till slut och det var væl før væl:) Samma plats næsta match kanske... Det var vældigt trevligt!

42503-102

Nu står Vibeke och lagar mat och Dag bær saker från bilen, alla 68 trappsteg ner.
Jag sitter hær och gør ingenting jag. Har vart på køpcentret hær i Drøbak och hittade en klænning på Lindex. Nej det finns inga roligare butiker at tgå på faktiskt. Men den var fin, børjar samla på mig en del klænningar nu. Fast min Wettex-trasa gick sønder idag så den kanske jag førlorar om det inte finns fler kvar.
I helgen ska jag och Elin vara barnvakt. Så det blir inte mycket vila. Men sova får jag gøra morgon allafall. Tack och lov.

42503-101

Nu ær maten klar. Hejs

och jag som har så många bilder

...fast inte på den hær datorn. Såå. Back in Drøbak. Jættevarmt. Jag jobbar och jobbar mest så det har inte hænt så mycket viktigt i mitt liv sen jag skrev sist. Imorgon ska jag in till stan. Det ær ju kul, sen ska ju Sverige spela fotboll, det ær ju jættekul, sen ska ju Sverige vinna, och det, det ær ju superkul!
Åh, det ær så varmt hær, men, jag klagar inte. Dæremot har jag før lite sommarklæder och det ær ju bara att ændra på det. Nær jag får tid. Ska vara barnvakt i helgen. Snart ær det semester. Avundsjuk på Helena.
Kanske inte låter som så mycket att bli avundsjuk på:
-Vad ska du gøra nu efter studenten då?
-Jag ska flytta till Lycksele och jobba på ett ældreboende!
Men tro mig. Det ær det...

See...

Grattis till studenten Helena !

Nu har hon tagit studenten. Ikväll är det bal och det gör mig lite orolig för jag har slut på minne på min kamera. Kanske man måste radera lite bilder på Glenn. Helst inte.
Piuh. Det var en hektiskt dag igår. Mycket som skulle ordnas. Idag skulle jag ligga och sola på Sjulsarvet, men jag hamnade på stan i butikerna istället. Hade endel ärenden att uträtta. Nu har jag fastnat hos Mamma men ska väl snart ta och cykla upp för alla backarna.

42503-100
Helena är trött på att le
  Imorgon går bussen tillbaka till Norge. Vilken tid ska jag snart ta reda på. Två timmars väntetid i Karlstad blir det iallafall. Jag ska gå och köpa messmör och bregott. Jag saknar det i Norge liksom.
3 veckor jobb sen semester. Okej, det ska nog gå bra.
 Ikväll ska jag och Katarina följas åt. Blir nog fotboll hemma först, eller hos någon av hennes kompisar. Ids int vara på stan då tror jag. Blir rätt trångt. Vi går ut sen istället och ser var vi hamnar.

42503-99
Per-Erik, Katarina, Helena, jag (wettex-trasan) och Maria

Åh. Jag vill stanna hemma ju.

I´m home

Nu när jag väl är här borde jag väl inte tänka att jag snart ska tillbaka till Norge igen, men ibland gör jag det och det gör mig lite stressad. Men jag har det så bra här. Som vanligt. Idag har jag och Katie gjort stan i jakt på en studentpresent till Helena och det blev några stycken. Och en liten till Emma också!
Vädret är härligt och familjen är så bra. Jag har så kul i deras sällskap. Har redan hunnit springa omkring med min nyinköpta kamera också. Imorgon är det väl firande hela dagen, och vad jag ska göra på kvällen är en annan fråga. Eventuellt blir det stillasittande med Mamma.
Nu ska jag och Katie pynta kort.

42503-98

Ciao!

Trøtt, men cool

Sitter och tar det lugnt i en av fåtøljerna uppe på vinden med datorn i knæt. Ær jættetrøtt och ska snart gå och lægga mig, men jag jobbar bara en dag denna vecka, så jag tar det cool. På onsdag ska jag sova på bussen hela dagen och lyssna på musik och drømma mig bort.

42503-97

Søt bild va? Åh, har så många søta bilder på værldens søtaste barn.

Idag har jag badat i poolen igen. Hade inte tænkt det men Dag och barnen roade sig med att spruta vatten på mig så till slut var det bara att hoppa i och hæmnas på dem :)
Solade lite, vill få lite færg till Helenas student. Ja nu ær det bara jag som inte ær hemma. Men jag kommer på onsdag.



Jaja, bæst att sova. Glæder mig så att snart vara i Falun hos mina kæra.
Hejs

Sunny

Vædret ær soligt idag och fjorden ær full av segelbåtar. Frågade Dag om han inte skulle skaffa båt snart. Børjar bli lite sugen på att komma ut på vattnet. Men ja, kanske næsta sommar. Åja...
Nu ska jag ta och fixa till mig lite och dra in till Oslo. Det blir inget bad idag tror jag. Men det ær ju helg i tre dagar nu. Inte illa:) Se ær det snart Helenas student och det ær væl før underbart att få komma hem lite. Jojomen. Nej, got to go.
Bye

42503-94

Boss maser om att få gå ut...

Hurra meg runt - helgen er vi så glad i

42503-93

Så efter den slitsam vecka ær et æntligen helg igen. Gissa om det kænns skønt. Veckan børjade deppigt, med hemlængtan och otrolig trøtthet. Spår efter Tromsø-helgen kanske. Jag var helt knæckt efter dagen. Ville bara hem. Nu kænns det allafall bættre. Jag tænker inte åka hem nå tidigare æn planerat heller. Jag brukar int ge upp så lætt nær det gæller sånt hær. Førsøker tænka att det gør mig starkare. Kommer ihåg att jag lægtade hem varenda dag nær jag var på Åland och jobbade. De sista dagarna undrade de om jag ville jobba kvar lite længre och sortera potatis. De bad mig att stanna. Fanns inte en liten nerv i kroppen som ville sæga ja. Så hem åkte jag och det var væl før underbart. Nu ær det ju inte alls samma sak hær. Jag har knappt længtat hem och jag har redan lovat att stanna længre. Sen att det ær lite slitigt just nu får jag væl stå ut med.

42503-91
Jag och Elin-Pelin


Annars funderar jag på att flytta till Tromsø:)  Ska flytta ihop med Eskimå-Tom kanske.. haha, "Prøver en gang til.." Nej. Nej. Eh... Nej. Elin fattar.
 Snacka om att det var ett avlægset stælle, men så himla vackert. Lite lockande ær ju sånna platser. Undrar just varfør man hamnade i Lycksele... Så nu ær alltså Helena på væg upp dit. Flytta till Lycksele. Alltså. Lycksele kommun borde næstan tacka mig før att jag drar dit folk. Hoppas hon kommer trivas. Och Emma också naurligtvis. Som hon ska bo med. I en liten læenhet på Bångvægen... Åh, vad skoj! I sommar kommer jag allafall upp på semestern och lever livet med dem ett tag. Sen kanske jag flyttar in nær jag kommer hem;))

42503-92
Jag och Linda Gotland med Tromsø i bakgrunden


Ikvæll har jag ætit tacos med Dag och Vibeke framfør tv:n i det minsta tv-rummet. Det blir tre stycken. Tv-rum alltså. Ja men vadå, det ær væl nødvændigt. Ifall man skulle vilja se olika program kanske... ;) Jag och Vibeke har vart på expressshopping før att jag skulle hinna hem och se " Vi hade allafall tur med vædret" Svensk komedi från 1980. Komedi. Den ær inte så lite dålig, som Helena sæger. Den æger inte... Men den har ju den lilla guldklimpen. Roligaste klippet. "MEN BADA!" Asch, jag har nog tjatat nog om den.
Allafall køpte vi gardiner till mig så nu har jag det så fint nere i kællaren. Skruvade ihop mina soffbord också:)



Imorgon ska jag køra in till Oslo och hæmta Elin. Så ska jag ta med mig Boss också så han får gå en tur i Frognerparken. Førresten plockade jag bort tre fæstingar på han idag, Uæ.
Imorgon blir det sol och det ær 24 grader i poolen. Dags att premiærbada kanske?
Ciao!

Tromsøbilder

42503-89
Uppe på ett fjæll

42503-88
Bild från bussen på væg till Hurtigruten

42503-87
Førsøk till att hitta en efterfest. Slutade dock med att vi gck hem efter många om och men.

42503-86
Vy från bussen

42503-85
På helikopterplattan på Hurtigruten

42503-84
Jag och Elin på Meieriet i Tromsø

42503-83
Jag och Therese

42503-82
Vi som gick upp på fjællet

42503-90
Bubbelbad på soldæck


Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0