Årssummering!

Bäst: Jag, utan tvekan;) Jag har gjort så mycket bra i mitt liv under 2008 att jag faktiskt förtjänar den titeln:)
Sämst: Kanske min dåliga självdiciplin när det gäller kärleken... att halvt slita ihjäl sig i Norge var inte helt bra heller, men resulterade i att jag kan plugga nu utan att ta lån.
Jobbigast: Att halvt slita ihjäl sig i Norge på mina tre arbeten. Och sen har kärleken slitit på mig också. Åh det var tungt ett tag, men jag överlever ju.
Bästa resan: Flyttresan hem från Norge. Lycka! Men sen har vi ju naturligtvis två oförglömliga veckor på segelbåt i Grekland också...



Bästa köp: Min skidutrustning! Åkglädjen är tillbaka:)
Stoltast: När jag klarade min första tenta.
Mest pucko Big: Jaa, jag har vart klantig och dum när det gäller kärleken...:P Men inget ont som inte för något gott med sig, right?!
Bästa händelse: Var nog ändå att jag och Markus släppte varandra fria för gott den här gången. Gör både han och mig till lyckligare människor och det ledde till slut till att jag flyttade till Luleå och är där jag är idag.
Bästa händelse nyhetssammanhang: Den får jag fundera på.
Bästa händelse sport: Måste väl bli Kallas tour de ski då?



Bråkigast: Inte nå mycket bråk 2008. Mest kärlek bara:)
Sorgligast: Glenn. Saknar han. Mamma med, men Sonny tar mer och mer plats i hjärtat för var dag som går:)



Mest sedda film: Jag har nog inte sett någon film mer än två gånger. Men jag har blivit mest tagen av Arn-filmerna...
Bästa låt: Kanye West, Chris Martin - Homecoming. Jag och Jesper var i Umeå den 18:e juli och jag spelade sönder den här i bilen, men det var sommar och lyckorus och förväntningarna var höga inför kvällens fest. Och den blev verkligen lyckad!
Mest kärlek: Livet med nya bekantskaper i Luleå, Jonas med håret, Fredrik, Björn, Sur-Johan of course! Och alltid alltid pisters. Och alltid min övriga familj. Och alltid mina djur.



Bästa tv: Ser nästan aldrig på tv nu för tiden... men Grey´s är ju fortfarande Grey´s men det är absolut inte ett lika spännande program på löpbandet på gymmet. Det gör sig bäst i en skön soffa, jag lovar!
Sötast: Sonny!

Gott nytt år!







Körslaget

Vi sitter och ser körslaget här hemma, det är faktiskt ett himla bra program:) Man blir ju så glad av att se det! Idag har jag käkat skräpmat med Jonas, åkt skidor en mil och nu kommer Fredrik snart:)

Hejrrå!

Men nyår blir bra!

Idag har jag vart lite halvbakis. Jag, Cate och Helmert har besökt donken här i Falun för första gången på nya stället. Det var ungefär lika gott som vanligt. Halvbra alltså. Sen vidare på Intersport och slutligen Maxi. I love Maxi!
 Maria har stått i och bakat cupcakes här hemma och vi andra har ätit. Imorgon är planen att sova länge, luncha med Jonas klockan ett, åka skidor och sen vänta besök....
Jag som tänkte att nyår skulle bli lika segt som vanligt men det blire minsann inte, för Fredrik kommer hit imorgon:) Jajjemen, inte helt planerat med himla himla skoj!


Vi har roligt :)

Bara nyår kvar då:)


erik henrik per-erik johan :)

Håhåjaja... sitter ensam i mörkret i köket och fikar te och mackor, inte helt nykter, men snart så. Ikväll har jag varit på födelsedagsfest hos min gamla låg och mellanstadiekompis, jättetrevligt, jag har tränat stenhårt på det där med att vara social för tro mig, på den festen vare inte många jag kände. Men alla är såklart schyssta och det gick ganska bra. Men till sist drog jag ändå vidare till folk jag känner och det var så avslappnat och upprikigt ärligt okallpratligt det bara kan bli och jag och Maria satt och fnissade tillsammans som i gamla dagar. Sen drog folk vidare ut i natten, men i år hänger jag bara inte med på det där. Jag vet ju att det inte är lönt. Ja det är väl nåt med det sociala, men jag gillar faktiskt inte kallprat... "Vad gör du nu för tiden, bla bla bla bla bla..." Jag bryr mig inte, du bryr dig inte, okej?

Jag vet att jag kanske inte borde, men jag längtar lite till sommaren till en helt annan värld, och en helt annan jag.

Rock on!!

Mamma och jag har tävlat om ljudutrymmet i lägenheten. Hon med radio och jullåtar och jag kontrade med Pour some sugar on me i köket medan jag diskade.
-Men stäng av det där!
-Men stäng av själv! Den här är utsedd till världens bästa stripp-låt...
-Jaha, brukar ni strippa på festerna?
-Näe, vi dansar på borden
-Men hur vet du att det är världens bästa stripp-låt då? Är det Fredrik som har lärt dig det där?
-Hell no! It´s Jonas with the hair!



Yää!

Ett litet inlägg om dagens strapatser

Jag ÄR piggare idag och det är förstås underbart:) Det har mest vart julklapsshopping idag. I både Falun och Borlänge. Trångt som tusan, kupolen var proppfull med folk. Jag och Maria tog en liten sväng ikväll nere på stan och det var en mycket smartare tid. Nästan inga människor i vägen. Så ett tips såhär i juletider och julstressen, passa på att shoppa kvällstid om det finns möjlighet.
Jag har hunnit vara hemma hos Pappa och ätit surströmming också. Gott såklart!

Imorgon kommer Helmert och Sonny, och sen är det julafton och då får jag äntligen dra på mig skidorna:)
Nu ska jag ta och ringa kära Fredrik och kvällsprata lite.

Godnatt!

Fin dag, förkylt nånting.

Finväder, fint skidföre men ond förkylning. Pappa har åkt fyra mil idag, men så är han också lite nörd. Om jag är boxnörd så är Pappa skidnörd.
Här är mitt hus:)




Det känns som att jag bara har gått inne i mammas lägenhet och snytit mig hela dagen, men bildbevis ovan på att jag faktiskt har vart ute och andats in frisk luft i lungorna. Nu vill jag bli frisk, det passar sig inte att vara hängig.

Storasyster och storebror kom hem idag, snart är hela familjen samlad, är bara Helmert och Sonny som saknas.
Nu ska man väl snart genomlida natten, längtar tills jag vaknar imorgon, förhoppningsvis mycket piggare:)

Min kära stora

MMS

Min kära storasyster har hjälpt mig med mms-funktionen:)

så vare dags

Dags att bli förkyld. Tränar man regelbundet brukar sjukdomarna inte hinna ikapp en, iallafall inte på mig. Fyra dagars uppehåll, sova i ett tåg med andra människor tätt inpå, trånga bussresor och halvsnoriga barn har gjort sitt. It sucks. Jag har inte vart sjuk sen i somras nångång... jag kommer inte ens ihåg. Nu är det faktiskt synd om mig.
(Eller borde jag kanske vara glad att jag hållt mig frisk så länge...)

Jag är hemma och försöker bli uppassad så gott det går. Mamma är ganska duktig på det, men hon prioriterar Kate, fjäskisen, mest. Som vanligt alltså.

Målet är dock fortfarande att åka skidor som en kanon på julafton. Jag håller mina löften jag!



Jag fick allafall se solen i Dröbak:) I mitt liv har den vart frånvarande i några veckor känns det som.

Lovely!

Jag hittade internet på bussen till min stora lycka! Varför gör de inte reklam om det, jag visste ju inte ens att det fanns...
Har ca 3 timmar kvar hem nu. Å det blir skönt att komma hem...
Men det var ju fantastiskt roligt att vara i Dröbak också. När jag åkte därifrån i somras ville jag bara bort bort bort, och att komma dit nu var som att återställa balansen på något vis. Mitt sista sms jag skickade från min norska telefon i juni var till Helena:
Oj vad lycklig man är! Nu börjar livet igen tack och lov!
Och det gjorde det sannerligen... sommaren i Lycksele och hösten i Luleå har vart så enormt himla bra! Jag började göra saker för min egen skull och det var så behövligt. Och när jag impulssökte kurser efter mitt Lulebesök i våras kändes det i hela kroppen att det var rätt beslut. Magkänsla nanting!

och den där lilla kärleken var också himla bra, fast den inte alltid var bra men den hjälpte mig en bit på vägen.

Bus!

Idag har jag lyckats lite bättre med julklapparna. Nu har jag allafall halva familjen klar och vet vad de övriga ska få. Jag ocg Dag har vart på Ski och yrat runt, jag gick lite vilse, de har byggt om massor. Men vi träffades på en fika och sen åt varsitt håll och varsina ärenden igen. Hämtade barnen på vägen hem och sen har jag busat med dem till middag:) De är ju underbara!



De hade verklige skitkul åt att försöka förstöra bilderna så mycket som möjligt med hunden...

Men nu sover de...

 
Vibeke har slagit in julklappar, Dag ser på tv...
Jag har vart ute och sprungit!

Imorgon har jag paxat morgonpasset, måste få lite tid med dem innan jag åker. Blir som gamla tider:)

Natta!

Big trött

Jag sov länge idag, det behövde jag verkligen... Kom tillslut hit igår efter ett dygns resa. Hämtade barnen i barnehagen tillsammans med Dag och det var såklart jättemysigt att träffa kidsen igen. Lika fina som vanligt:) Vi åt god tacomiddag och senare kom Markus hit, det var trevligt att träffa han också:)
Idag har vi vart på Toys R us och handlat julklappar till barnen, sen mötte jag upp Linda på Aker brygge så fikade vi och försökte shoppa efter det, men det är ju hopplöst att hitta julklappar. Ska göra ett nytt försök imorgon. Allafall så var det jättekul att se Linda igen, det var mer än ett år sedan sist!

Nu sitter jag uppe i stuen och äter glass och godis. Massa serier på tv, det mesta har jag redan sett hemma.

Trött ja.

Boss är orolig

Jag har börjat packa och det är Boss inte bekväm med. Han kan inte slappna av och följer mig som en svans i lägenheten. Den här gången får han inte följa med, han ska få fira jul i Åskilje med husse. Det blir kul för han det:) Sonny ska hem till Mamma, men han får åka med Helena hem. Hoppas han tycker det är okej med 11 timmar på tåget. Och hoppas att han inte blir bajsnödig.
Jag ska vara borta ifrån Luleå i över en månad. Längtar redan till nästa år:) Det är så kul här..

Lördagens uteaktivitet:


Fredrik var bakis så det var extra kul att gräva ner han i snön:)




Schitfin:)

Jä!
Nu är det snart dags för 22 timmars tågresa ner till Oslo:)
Ciao!

miss i nassa

Vi har vart och lekt charader ikväll och jag har konstaterat att det inte är riktigt min grej... men kul vare. Gjorde några halvdanna försök att få med Helena ut på kåren nu men hon ville inte och egentligen tror inte jag heller att det hade vart någon höjdare.
Annars har vi sett på vintersport på tv, fikat, ätit, vilat och byggt en stor snögrotta/iglo idag.
Imorgon tror jag att vi ska åka skidor och se ännu mer vintersport och säkert hinner vi med att fika en massa också.

Godnatt!

Laga mat till pisters

Jag försöker hålla Boss kopplad nu och låter honom inte lukta överallt. Jag tror jag gör honom en tjänst faktiskt. Han blir helt knäpp av att sin besatthet. Annars så tycker jag ju så mycket om mina små kompanjoner. Men man får bli less ibland, precis som mamma blev less på mig när jag var bångstyrig tonåring. Det är okej!

Idag har jag hittat mitt första gråa hår. Ja, det är ju som en chock, jag kan inte skriva mer.

Oj vad många ni är.

Många som läste bloggen idag/igår och knappt nåt nytt.
Men jag är skitless på mina djur just nu. Snälla, ge mig lite lugn och ro. Jag tror Boss har något fel i hjärnan faktiskt. Hur kan man vara så extremt besatt av piss? Jag blir så provocerad av att han slickar i sig gul snö. Antingen går jag och rycker tag i han, men oftast försöker jag vända mig bort och räkna till tio. Idag har jag jämfört honom med en annan hanhund som jag promenerade med, och Boss är verkligen besatt. Jag är så less han just nu. Skönt att Markus tar han i jul.
Och katten. Han är söt, men jag är trött och less på att hitta mina underkläder utspridda i lägenheten. (Okej, jag måste stänga byrålådan ordentligt...) Dessutom har han inte vett att hålla sig lugn när jag vill sova.

Men för att sluta klaga för ett ögonblick...
Idag har jag åkt skidor igen för första gången på skitlänge. Typ tre år. Vi åkte nästan 11 km och det var skitbra och mina skidor och stavar och pjäxor och allt var super. Nöjd är jag:)

Annars är allt PRECIS som vanligt.

pspsps Helena är också sjukt less. Hon har det värre än jag. Peppa!

YES!

Nu är jag klar och uppgifterna är inlämnade. Skönt. Mindre skönt är att jag snart ska infinna mig på stil för boxträning och någon mat i magen har jag inte fått i mig. Men jag är glad ändå:)

Lite orolig för eventuell förkylning men får gå förbi ica nu och köpa vitlök, honung, ingefära och citron så blire Irenes häxbrygd till kvälls.

Ciao!

Nä-vecka

Nä, jag vill inte. Det enda jag vill göra är att äta slisk. Jag vill inte träna, jag vill inte fixa historian som ligger som en steeeeen på mitt arma hjärta.
Jag vill sova och äta godis och smulpaj med en massa vaniljsås. Jag har ingen paj, vaniljsåsen är hos Helmert. Jag har en chokladkaka, men den är jag less på.

Imorgon är sista inlämning för historian. Jag har skrivit tio sidor av tolv, slut på motivation. Slut på svar. Jag har själv intalat mig att om datum är satt till den tionde, så borde det också gälla 23.58 på kvällen den tionde. Eller hur? Fast nu ser jag att jag har lektion klockan 08.15 imorgon bitti och tänk om.. Tänk om den gamla gubben till lärare har tänkt att vi ska lämna in uppgifterna då? Då dör jag. Eller så sätter jag igång nu omeldebums. Så går jag hem och sover imorgon när allt är överstökat. Låter kanske som en idé.

Det är tur att jag åker till grannlandet på måndag.


Fråga inte...

Lussebullbakardagen

Då kör vi. Jag bakar.

Helena gosar med Sonny istället

Men Sonny ville hellre gosa med Boss

Degen jäser, vi jäser...

Helena och Fredrik försöker lösa mjölkpaketsrebusen

Sonny och Boss somnar

Glömde fota själva baket, men här har Jonas med håret precis satt sig på lussebullarna som står och jäser "Men nej!! Vad satt jag mig på?!"

Men det gick fint ändå:)

nu börjar jag sakta men säkert längta till sommaren igen. utan att ens ha stått på skidorna.

Men jag ska! Idag har jag fikat en massa igen och har fortfarande fem sidor att skriva till onsdag. Jag har också kört veckans femte träningspass, så himla bra Big!


Je!

trevlig dag trots allt.

Och jag hade ett litet utbrott igår jag... nu får man tänka själa-träningsläger istället. Hate it. Men får allafall tapas när jag kommer till Oslo:)

Idag åkte vi och hälsade på morbror, det var jättetrevligt, åt och pratade och fikade och pratade... Ja, sånt som man är van vid;) De tyckte vi skulle komma oftare, åka skoter ut till deras stuga i skärgården i vinter och så. Gör jag så gärna så. Om man skulle vara här på sommaren hade det inte vart helt fel att åka ut dit och sola och bada heller.
Sen åkte vi och hämtade hem sushi, fast då svek Per-Erik oss och gick till Anna. Men de kom förbi nu ikväll och vi fikade (fika igen...) och såg tv och pratade. Himla nice tjej det där.

Mina djur är allafall världens sötaste, tur jag kan skratta åt dem... Boss ligger och snarkar på min säng och Sonny ligger och biter i hans baktassar.

Imorgon ska jag nog göra någon nytta. Pigg och fräsch lär man ju vara allafall. Godnatt!

(åååh, nu somnade Sonny med huvudet på tassen till Boss;))

Dra

Hade jag inte haft en mamma att respektera hade allt här bara vart svordomar. Den här dagen har nog vart skit rätt igenom. Den började nog igår kväll med knivar i magen. Och fortsatte idag. Vissa borde verkligen hålla sig till sina destruktiva förhållanden och sluta dra in andra i det. Egoistiska himla as. Man kan ju förstå att vissa behöver psykologhjälp, det behöver jag också snart om jag inte slutar vara så himla naiv och dum.
Sluta tyck synd om dig själv och ta nåt himla ansvar. Idiot.

Så var det sagt, då ska man bara lugna ner sig och somna.

Jag är dum

Jag får hela tiden höra hur dum jag är och det är jag ju. Men jag börjar blir lite ledsen av att få veta det hela tiden så sluta säg det och sluta hälsa det till mig för jag orkar inte med det mer. Lev med vetskapen att jag vet istället.

Galen katt

Jaha, han har sovit hela dagen så naturligtvis är det full fart nu sådär lagom till läggdags. Men de är ju bara små en gång, lika bra att se det charmiga i det hela... grejen är ju den att han drar med sig Boss, så de lever rövare här. När jag kom ut från duschen hittade jag mattan från mitt rum ute i hallen, plus att datorn hade flyttat på sig.

Vi har vart på onsdagens boxpass och ja, livet har varit fruktansvärt osocialt den här veckan! Jag har träffat pisters på träningen typ, annars har Helena jobbat och Kate stängt av telefonen. Idag har jag pluggat hemma hela dagen. Men imorgon. Då. Då kommer Fredrik hem från Kiruna och vi ska fika och se film hemma hos Björn allihopa. Alla tiders:)



sådär halvspännande.

Lovely!

Här är världens sötaste som luktar ladugård. Han kommer från ett hem på landet där de hade en massa får, minst 6 hundar och minst 7 katter tror jag. Så han är hundvan. Sonny och Boss är redan bästa vänner.


mitt i natten ville han busa förstås.

Så söt... Han är inte lik varken Kenneth eller Glenn i sättet. Han är nog något mellanting. Kenneth som var ganska osocial och Glenn som var kärlekstörstande som få. Sonny har inte trampat på mig inatt men däremot legat och kurrat.
Och han blir väl inte sådär jättelånghårig men han verkar ha ett hjärta av guld allafall:)

Kattunge!

Ja ikväll äre jag och säkert nån fler som drar iväg till Boden och kikar på kattunge!



Den här! Söt vaaaa?!?! Den ser ju lite långhårig ut och ja, oj vad spännande det ska bli. Hoppas hoppas den är den rätta!
Jag fick henne att inte lova bort den till någon annan också!

Jag får rapportera vidare ikväll!

Ciao!

Föreläsning all day long..

Lite segt, men rätt intressant...
Boss bor hos Björn och Jonas med håret idag.
Vad kan man mer säga. Det är kallt här igen. 
Funderar lite på resan till Oslo. Jag borde ha försökt åka förbi Göteborg på vägen för att kolla upp ögonen.
Åh, jobbigt att planera.
Har allafall ansökt om tentamen på annan ort idag, dvs Falun.
Och sen då? Tillbaka till Luleå eller utomlands kanske?
Pengar har inte vart ett problem för mig sen jag slutade gymnasiet egentligen.
Men nu är man inte så himla rik längre.
Konstigt att inte ha någon inkomst. Jag måste verkligen ha ett extrajobb i vår.



"Hej det är Johan.....träffa Lotta......kaallt..."

Allafall ett försök..

Jag sitter på biblioteket i skolan och ska försöka göra någon nytta, men det är bara det att boken jag behöver inte blivit tillbakalämnad. Men snart börjar lektionen.
Jaja, ny vecka, samma rutiner. Träning, skolan, fika...
Till helgen kommer storebror och jag har tagit upp jakten på kattunge igen. Hitta nå söta i Nordmaling, men det kändes långt... Wish me luck!

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0