Du är snygg på ditt sätt

Tack för den Fredrik!

Vilken härlig dag vi har haft, klockan 10 for vi till badhuset och där var det en massa folk, jobbigt tyckte jag. Men Majken hade jättekul!!! Hon älskar att bada:)

Sen åkte vi till Mörsil och Kretsloppshuset. Det är så fridfullt där och vi åt deras buffé, eko och veggie:) sen gick vi och hälsade på deras tuppar, hönor och kycklingar! Å det var spännande tyckte Majken, men lite läskigt också. Och de kuckelikuade och kacklade. 

När vi kom hem byggde hon lite lego och jag och Fredrik skedvilade i soffan. Sen var Majken så trött så hon gick självmant och la sig. Jag och Frett käkade eko-oxfilé, (synd bara att jag måste ha den genomstekt..) Nu ska vi slappa lite och äta ostkaka med hjortronsylt till efterrätt. En perfekt dag tror jag:)



Två skärrade själar

Idag blev Hima attackerad av psycho-schäfern igen! Vi var på väg till dagis för att hämta Majken och den var tydligen ute på gården i koppel med barnet i familjen men slet sig direkt när den såg Hima. Sen slogs vi. Schäfern mot Hima och jag mot schäfern. Jag sparkade den i sidan och lyckades på något sätt ramla så sittandes slet jag den i nackskinnet när jag kom på att jag borde ställa mig upp ifall den fick för sig att hugga mig i ansiktet. Men jag tror den knappt märkte mig för den hade full fokus på Hima, som skrek och var livrädd och försökte gömma sig bakom mig. Vilket inte var någon hit eftersom att jag slet i schäfern. Hur som helst så kom det en tjej som hjälpte mig och pojken gick in efter sin mamma och jag minns knappt vad jag sa för jag var så skärrad. Men hon sa att den aldrig bitit någon, bara attackerat. Men attackerat?! Ingår det inte att man försöker skada då? Vi klarade oss bra i alla fall, jag och Hima. Om än lite chockade bägge två. På vägen hem träffade hon sin bästa kompis Telma så då fick hon leka med en snäll hund.

Nu har jag faktiskt går och lagt mig. Redan. Har en massa böcker och tidningar jag vill läsa, men fick också en jättelång SIFO-undersökning på posten igår som jag tänkte ta mig an. 

Imorgon är förskolan stängd, Fredrik har tagit ledigt, jag likaså, så vi ska hitta på nåt kul allihopa:)



Oro och ångest

Det där är sånna där ord man skriver vardagligen i journalen till sina patienter, men wow, jag är också människa och idag gäller det där mig. Usch vilken pissdag från tidig morgon till slut. Än är den ju inte slut heller, tvätt i källaren.

Äsch, dagens ljusglimt var när jag shoppade på Hamngatan på lunchen. Köpte presenter och råkade hitta ett doftljus vars doft påminde om mormor och morfars gårdsplan. Fick så klart lov att köpa det. Sen slog kassörskan så omsorgsfullt och sakta in varenda present att jag kom för sent till föreläsningen men jag orkade inte bry mig. Det var så skönt att bara stå där och titta på hennes paketinslagning, lyssna på fin musik och med den där doften i näsan.

Ikväll är det Jills veranda, Kristian Gidlund är på besök och det måste jag se. Jag kommer att gråta.


Ingen telefon.

Eller jo jag har en gammal telefon men det funkar inte så bra så nu är jag lite avskärmad från världen. Har inga nummer...
 
Men det går bra det med:) Skönt att tisdagen är slut, nu ser jag fram emot helgen, då åker vi till Lycksele:)

Slut på energi.

Åh så skönt att lägga Majken och pusta ut i soffan en stund... Fredrik jobbar i Norge till imorgon så allt Majken-ansvar på mig. Det har gått bra, lite stressigt att hinna hämta när jag vart på en högstadieskola idag och observerat och intervjuat. Men hem med tösen och sen laga mat, idag gjorde vi fisk och den gick ner:)

Ikväll ska jag äta glass och se ett program om en kvinna som ville bli präst men möttes av massivt motstånd, kl 21. Verkar intressant. 

Dagens silver missade jag men nya tag imorgon! Tror jag ska smita tidigare från en föreläsning så jag hinner se! Annars ät ju hela helgen full med skid-stafetter:)


Hallåhallå

Idag skippade jag bodybalance och gick på bio med Helena istället, det kändes lyx! Vi såg Maria Bloms Hallåhallå som utspelar sig i Falun, den var helt klart sevärd.

I övrigt en dag med OS, Majkenhäng och snöväder. Jag har varit trött.

Helena och Majken har byggt snögubbe:)

Ljusare tider

Idag for vi ut och åkte skidor tidigt för att hinna med innan OS. Fy säger jag bara. Värdelöst. Vi åkte i 5 cm nysnö och spåren gick inte som de skulle. Jag blev helt slut. Och jättesur.

Men sen tog Kalla silver och vi gick ut i solen till Vinterparken:) Det var härligt!

Nu har vi käkat middag, pulled beef som stått i ugnen hela dagen. Majken vägrar att sova och sitter uppe med Helena i soffan så klart...




Sweet sisters

Ikväll kommer Helena! Hon har tagit en Hertz freerider från Umeå och kör ner, kul! Majken och jag har pratat massor om detta förstås, de får träffa varandra imorgon:))

Jag har också bokat en resa ner till Sthlm om en månad, det blir också roligt. Man kan säga att det är min tur att göra något för mig själv så jag åker dit ensam och hänger, hos Kate, Mats och Maria så klart.. Jag ska dessutom gå på någon slags kropp och själ-behandling som jag fick i 30 års-present.

Annars har jag börjat på gravidyoga, det verkar bra:) I helgen börjar OS, det blir kul.

Väldans vad positivt allt blev helt plötsligt:) 


Majken på besök hos Abbe i helgen som var:)

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0