Vabruari, feberuari

Nu vabbar jag igen. Majken har feber stackarn, började igår och över 40 grader har hon haft idag. Hon har mest legat i soffan idag men var väldigt nöjd när hon tog sig upp och upptäckte att hon kunde gå. Jag och  Nilas bakade en hallonpaj till henne som hon åt och ville spara till imorgon också.


Imorgon kommer Fredrik hem äntligen. Jag har inte gjort så jättemycket mer än att ta hand om barnen när han varit borta så han får lite att göra när han kommer hem.

Tvättat har jag också gjort för Nilas är inne i en näsblodsperiod. 

Back to Lycksele imorgon. Sorsele torsdag. Yepp.




Så svårt med alla valmöjligheter..

Lördagkväll och ganska sliten. Borde jag fokusera på Melodifestivalen? Äta min manchego och serranoskinka och mina twist? Borde jag läsa min nyinköpta bok "Det är något som inte stämmer" av Martina Haag (den verkar så bra)? Eller BORDE jag inte bara köra en massa styrkeövningar för korsryggen som strejkar när jag åker skidor? 


Idag har vi bakat barnen och jag. Semlor och bullar. Det har vart fantastiskt väder ute men jag orkade inte ut så jag skickade ut ungarna själva. Sen såg vid skidor-VM. Få se om vi hittar på något imorgon och om jag eventuellt ska åka lite skidor igen.

Äsch vad tusan, jag kör träning kombinerat med mello och äta gott mellan varven. Boken får jag ta när jag lägger mig😘

Seger.

Min kropp vill inte samarbeta med mig längre. Vi funkar inte alls. Efter tre veckor utan träning där det känts som ett berg att överstiga bara att klä på ungarna och ta ut dem, tvingade jag mig ut på ett skidpass. Det gick helt okej, inte så fort men det kändes bra när jag väl började åka. Så är det så här vi ska ha det så okej då. Come on ba.


Vi har haft sjukstuga även bland barnen. Nilas nässelfeber i helgen och Majken kräksjuka igår. Idag helt pigg dock. Jag har varit hemma men imorgon far jag till Vilhelmina och stannar där över natten. Jag får bara hoppas att jag inte är smittad. Skulle inte vara någon hit att ligga där på hotellrummet och kräkas.

På torsdag åker Fredrik till Svalbard. Ännu mindre får jag hoppas att jag är smittad för hur skulle det gå?! Det skulle inte gå. 

Nej det är lite deppigt just nu. Fredrik är nog rätt nöjd att åka till Svalbard och slippa mitt gnäll.



Buss

Idag blir det fem timmar i bil/buss och efter det är man lite mör. Men också på grund av en intensiv jobbdag. På bussen hem kan man passa på att ringa folk det var länge sedan man pratade med. Nu ringde Beatrice och det var bra för nu har vi planerat in att åka till Åre och hälsa på Fanny första veckan i mars. Det blir kul😊


I helgen kommer Maria och Carl så då blir det syskonhäng för hela slanten. Det blev bestämt att vi ska fixa mat på fredag och Helena och Anton på lördag. Jag har föreslagit att vi ska gå ut och äta sushi istället men har inte fått någon respons än på det förslaget😬 Är så jobbigt att bjuda hem folk i vårt hem som mest känns som ett förråd. Nu börjar det dock komma ut fler hus på Hemnet, så jag hoppas det blir en ändring på boendesituationen snart.


En påse skridskor

Nej nu ska jag ta mig i kragen och duscha, imorgon klockan 5 är det uppstigning igen och jag ska till jobbet. Jag hoppas det funkar, det är lite av en chansning. Men imorgon är det en ganska lugn dag. Teamträff på morgonen och sedan far jag till Vilhelmina och bor över där. Håller tummarna att förkylningen är på tillbakagång nu.


Dessa två dagar har jag lämnat och hämtat barnen. Lite tidigare hämtning och idag har vi bakat bröd när vi kom hem. De är väldigt fina nu barnen... vi har kul ihop. Mellan varven måste jag vila mig men då leker de på egen hand i lekrummet. Majken har fått två nya vänner från Afghanistan på förskolan och det är spännande, ikväll har hon pratat med Maria om det. Om varför deras mamma har något på huvudet, om krig och om att de inte äter kött. Sen låg hon i sängen och sa att de inte äter griskött för de har ingen kyl där så köttet blir gammalt och dåligt. Det blir inte rätt alla gånger... Jag är så glad för att barnen går på en mångkulturell förskola där de får bekanta sig med andra kulturer och religioner. Jag hoppas ju att de ska göra dem till toleranta, öppna medmänniskor som inte räds det som är annorlunda.

Sen pratade hon om Jesus och en kung som hade massa pengar. Jesus frågade om inte han kunde dela med sig men då blev kungen arg och slängde in han i ett rum och la en stor sten i vägen. Men nästa dag var Jesus borta för han hade farit upp i rymden. 

Fredrik är ute och åker skidor med Hima. Nilas verkar inte kunna sova. Jag hoppas att jag får sova, trots nästäppa.


Pyspunka

Lördag och jag ligger i sängen och tycker synd om mig själv. Jätteförkyld och helt orkeslös, tung dag på jobbet igår också men biter man ihop får man ägna helgen åt vila. Jag och Helena ska ju åka i lag på Kungsledenrännet i år och vi har kommit igång riktigt bra med träningen men nu är det stopp ett tag. Typiskt.


Förra helgen var vi i Falun på Skidspelen och Majken åkte jättemycket skidor. Vi ska försöka komma ut i spåret idag så hon och Nilas får åka lite.


Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0