Majkensamtal

Idag hade vi träff med förskolan gör att diskutera hur det gått för Majken på inskolningen och sådär. Det går bra, hon börjar bli så pass tuff att hon ska ta saker från andra barn och skuffa undan dem, fast hon är minst. Då säger de så klart till henne men det är ett tecken på att hon är trygg med de andra och det är ju bra. Vi fick också berätta vad vi tyckte och vi är jättenöjda, känner oss trygga i att ha henne där.

Vi fick också komma med reflektioner om normer och barns inflytande osv vilket jag tycker var himla bra. Då fick vi tillfälle att prata om våra värderingar. Så vi prata lite om bemötande, att vi inte är så förtjusta i utseendefokus och att flickor och pojkar ska bemötas lika. Och att det är viktigt för oss att hon inte får höra att hon är duktig och bedöms utifrån prestation, utan att hon blir sedd för den människa hon är och att det är viktigare att uppmuntra ansträngningen snarare än resultatet. Vi pratade också om att det är viktigt att hon får tycka saker och möjlighet att uttrycka sina åsikter. 

Det kändes som att vi förstod varandra. Det är ju inga konstigheter egentligen. 


Att hon trivs är det väl inget tvivel om, hon vägrar följa med hem!

Men ååååh preggo!

Skrev ett inlägg som försvann. Skrev inget viktigt egentligen, att jag kollar på idol och äter godis. Att jag uppskattar helg och att jag ska få en sovmorgon på söndag. Att vardagen går i ett. Lämna Majken på dagis, cykla till jobbet och hem, leka med Majken i två timmar och sen slänga sig i soffan till läggdags. Och att jag inte vill jobba heltid i framtiden. Det vill jag inte.

Sen skrev jag att jag är gravid, så att de som läser blogg och inte vet, nu vet. I början av maj. Blodprov igår och det gjorde ont.


Bilder från förra helgen då vi var med Abbe plus familj på Andersön:)


Ikea

Idag har vi vart på ikea hela dagen, det var ganska kul men nu är man ju helt slut. Majken hade jättekul och sprang omkring överallt, ikea är barnvänligt alltså! Men hon blev också trött, sov på vägen dit och hem.

Vi köpte alltså garderober för flera tusen, det var vårt mission. Jonas köpte hela bohaget nästan, han flyttar ju in i vår lilla lägenhet nu. Vi slog till på ett köksbord också, har inte tid att ha koll på blocket ni för tiden.

Imorgon hoppas jag på sovmorgon iallafall.



Umeå

Vi har haft det så bra i Umeå i helgen, god mat, trevligt umgänge:) Mest har jag kanske legat på Helenas soffa och varit trött. Och vi har fått sovmorgon, så himla skönt:) Majken har blivit lite förkyld.


Söndagsbrunch hos Simon och Hanna, amerikanska pannkakor, smoothie, scones och mycket annat gott:)


Fredrik och vinglaset:)

Nä, nu kanske man skulle ta och göra någon nytta...

Imorgon imorgon!!!

Imorgon är det torsdag och vi ska åka till Umeå och Helmert! Känns som ett andningshål att få göra en liten utflykt någon annanstans, livet har inte känts kul alls på sistonde så det är välkommet med en paus från vardagen.
 
Nu sitter jag och kollar på bonde söker fru, det är mitt nya program som jag ska följa i höst. Skitkul äre. Och pinsamt, men kul.
 
Igår var det sista gången på löp-kursen, jag hade ont i magen så det gick inge bra.
 
Japp. Men så äre.
 
 

Fredagkväll och idol

Fredrik är på aw med Jonas och jag befinner mig i soffan med Hima och kollar på idol och filar på ett psykologutlåtande. Gjorde ett begåvningstest igår vilket ju var spännande men det här med att skriva ihop resultatet på ett bra sätt är lite mindre kul tycker jag. Och nä, så klart sitter man inte och jobbar med sån en fredagkväll men jag gick hem efter lunch idag för att göra det, men var så himla trött så jag sov lite istället och hämtade Majken lite tidigare från förskolan. Sen har jag även sovit i soffan medan Majken satt bredvid mig och kollade på sin pekbok på min mobil. Vissa dagar är man inte världens bästa mamma.
 
Imorgon är det sista utmaningen i min trettioårs-kris. Åre trail run, 9 km, jättebrant backe i slutet. Blir nog jobbigt men sen är jag färdig med det här springandet på ett tag:)
 
 

The way you played with me like a little child

Idag har jag lyssnat på låten från the great Gatsby halva dagen. Som Katarina gjorde för länge sedan när hon uppdaterade bloggen.

Jag har vart på kursen ikväll igen, det gick ganska bra men ärligt talat så är jag faktiskt lite tjock. Den där jäkla dieten i somras alltså... Never again. Jaja, en tävling kvar, sen ska jag lugna mig med löpningen och försöka gå på lite pass på gymmet igen:)

Majken har det jättebra på dagis, hennes fröknar är förundrade över hur hon så självständigt och självklart tar för sig av världen. Går i väg och leker, cool liksom, bryr sig inte om de andra barnen som dundrar förbi. Minst på hela dagiset är hon, pluppis:) Och inga problem att lämna henne (än, peppar peppar). Det är vi glada över!



Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0