kökspigan

Tänk att när man har heltidsarbete får man massor gjort de dagar man är ledig, men när man är arbetslös får man inget gjort än fast man är ledig hela tiden.

Vaknade av en orolig Hima klockan åtta och då var den sömnen slut:( Jag gick ut i skogen med bägge hundarna och la två spår, sen gick jag hem med Geri och ut med Hima igen. Hima är... sådär på att spåra måste jag säga. Hon tycker det är väldigt kul och är väldigt ivrig, men hon går inte rakt på spåret, utan sicksackar över det. Jaja, imorgon ska vi ju ut igen.

Annars har jag lagat mat och bakat ikväll. Fick slänga en massa misslyckade kakor eftersom jag missuppfattat mjölmängden:(

Dessutom börjar jag oroa mig över hösten. Det är värsta ökningen på antalet sökande på psykologprogrammet i år, förmodligen för att de har tagit bort kravet på minst ett års arbetserfarenhet. Så jag kanske inte kommer in, och vad ska jag göra då? Jag har inte lust att bli jurist och jag har inte lust att bli kriminolog. Tror jag.

Däremot börjar jag bli ganska säker på vem jag vill gifta mig med. Alltid något!

Svinalängorna

Nu har jag läst "Svinalängorna" av Susanna Alakoski. Den handlar om en finsk familj på 70-talet som flyttar till Ystad. Huvudpersonen är Leena, hennes föräldrar är alkoholister och super ner sig rejält i perioder. Pappan misshandlar mamman och allt är väldigt tragiskt. Den här ska jag allafall analysera ur ett genusperspektiv. Det känns ganska svårt men egentligen så liknar den litegrann Moa Martinssons proletärlitteratur med den skillnaden att den här mamman inte fixar situationen, går sönder och blir medberoende.

Idag har jag vart lite ledsen och brytit ihop en smula. Så jag gick ut i skogen och satte mig mot ett träd medan hundarna låg bredvid och bet på pinnar. Sen blev det bättre och jag gick hem och gjorde fläskpannkaka. Just nu så strider mina värderingar så mycket mot mitt handlande att jag inte fixar det ibland. Psykologisk diskrepans kallas det lärde jag mig på hälsopsykologin:) Jag måste bara hålla ut för det är bara tillfälligt.

Ikväll var det hundkurs. Vi skulle träna på "ligg, stanna kvar" i grupp. En hund stack och jagade upp några andra så det blev lite käftande. Den som tog mest skada av det där var tyvärr Hima som blev ganska skärrad, fast hon inte ens var i närheten. Men hon är ju lite känslig, som sin matte;) Jag har insett att jag har lite att träna på inför slutprovet. Lite mer spår och mer gå fot med ögonkontakt. Och just det, sitt stanna kvar, hon vill gärna lägga sig.

Nu ska jag skriva lite på analysen och sen sova. God natt!


Dålig bild på dinosauren.

jobbigt

Jag har jobbat 30 timmar sen i fredags. Tre timmar möte imorgon och sen minst 40 timmar jobb till på fredag. Det är mycket nu, plus att jag måste skriva färdigt mina examensuppgifter. Tur man kan plugga på jobbet ibland:)

Fredrik har åkt tillbaka. Han kom med pizza på min rast idag så vi for ut i skogen och satt oss på en filt och picknickade lite. Nu kommer vi inte ses på typ tre veckor för han ska skriva och redovisa sitt ex-jobb och bli färdig civilingenjör nångång!

Min ansökan till universitet och högskolor är i ordning i allafall, nu är det bara att invänta svar. Shit vilken nervös väntan det blir. Det är mycket med framtiden nu och alla livsviktiga och livsavgörande beslut som ska fattas... Vad vill jag egentligen? Gärna fly från det litegrann och ett tag till.

Nu ska jag sova och ladda för den nästan lediga dagen imorgon. Jag ska bara gå på kommunhuset och lyssna till kommunens nya riktlinjer inom den personliga assistansen. SPÄNNANDE.

Överraskning!

I natt överraskade Fredrik mig med att komma hem. Klockan två i natt steg han in i mitt rum. Oj vad glad jag blev!! Det är alltid de bästa överraskningarna:))
Tyvärr jobbar jag i helgen men vi får ju alltid några timmar ihop. Vi har vart hos Frida och Johan och kikat på deras fina hus. Jag blev avis...

Hittade just en fästing på Hima. Trodde knappt att det fanns några här i inlandet, men kanske den kan vara från Luleå också. Bort ska den allafall!

ledig fullspäckad dag

Idag har jag haft min enda lediga dag i veckan (mycket cash helgen...) Har hunnit massor! Började dagen med att baka kakor, sen har det bara rullat på med dammsugning, städning, disk, matlagning. Gjorde stan också. Var på Kupan och köpte två par jeans för 100 spänn som jag sedan klippte sönder hemma i köket i hopp om att de skulle förvandlas till sommarplagg, det blev sådär. Men det var hundra spänn välgörenhet och dessutom hade jag roligt när jag klippte i dem:)

Sen drog jag med Håkan ut i skogen och skulle spåra med Hima, det gick rätt bra, jag tror hon fattar mer och mer.

Gjorde kyckling till middag, filéer i en marinad med soja, honung, ingefära, vitlök och sambal. Inspirerad av Helena:) Blev gott faktiskt, och med vitlökscreme fraiche och banan blir det schitgott. Om ni inte har provat den kombon så borde ni. Smaksensation!

Ja och sen har jag cyklat runt i stan och hälsat på Ullis och Markus, sen till Irene.

Som sagt, nu blir det jobb hela långa helgen...

rubrik?

Har lite dåligt med tid och ork att blogga, men okej. Senaste nytt:

-Hima och jag har vart på hundkurs och hon har provat att spåra för första gången. Det gick ganska bra, men hon behöver mer träning för att fatta grejen.
-Jag fick årets tre första myggbett efter den kvällen.
-Var på avfyrningen i Luleå, kul!!
-Har tränat första passet på Korpen igår. Var jobbigt och idag har jag träningvärk.
-Jag har hälsat på Irene och insett att jag saknar att sitta där i soffan och fika. Det är så mysigt.
-Jobbat och pluggat (en aning allafall)
-Ätit ballerina kladdkake-kex.

Ikväll ska vi grilla och jag har just inget annat inplanerat. Skönt! Jag och hundarna har vart ute i skogen efter jobbet idag, det var också himlans trevligt, det är underbart väder. (Ibland. Ibland öser det ner..)



Sofia, jag och Frida, eftersom jag inte var med på banketten så är jag inte lika finklädd som dem..


dancing queens:)


Bakis-skogspromenad



Han klättrar alltid när han är onykter..

Luleå och sol och hundra grader varmt!

Det är helt underbart väder ute!! Jag och Hima var på morgonpromenad halv nio och njöt av solen. Sen skulle jag gå och plugga mellan nio och elva tänkte jag men nä, då öppnar inte biblioteket förrän elva och då hade jag solning inplanerad. Jag antar att jag får offra någon soltimme för plugget:(

Igår sprang jag och Hima runt lulsundet. Det var ganska jobbigt och jag hade typ håll i hjärtat kändes det som. Sen åkte jag och Freddan ner på stan och shoppade och åt glass.
När vi kom hem grillade vi och sen kom Johan och Frida förbi och skulle prova ut kostym till morgondagens examenscermonier (som Fredrik helt har avsagt sig tråkigt nog:(). Det slutade med att de stannade och åt med oss:) Vi tänkte att vi skulle gå förbi Unik efter det men de höll på att stänga. Jag måste ju hinna med att gå dit också för tusan!

Ikväll är det avfyrning som det var meningen att vi skulle gå på egentligen. Men det blir inget av med det, däremot så ska vi gå på eftersläppet och det blir säkert kul, slipper balklänning gör jag också;)


21 grader!

I helgen ska det bli skitvarmt här i Lycksele, 21 grader! Problemet är att jag kommer att befinna mig i Luleå- där ska det "bara" vara 18. Men äh, Freddan har lovat att vi ska hitta ett bra ställe att sola på. Nu vill jag bli brun, livet är så mycket roligare då:)) Problem nummer två är att jag lyckats klanta till det och glömt att ta upp mina sommarkläder hit. Nu vet jag inte hur jag ska göra. Eventuellt be mamma skicka de viktigaste, tror det kostar lite för mycket att åka ner och hämta dem, dessutom har jag så lite tid. Sen finns ju alternativet att köpa nytt också:) Ska nog shoppa lite i Luleå.

Idag har jag slagits med sötsaksbegäret på jobbet som vanligt, och bara ätit 4 ballerina kladdkakekex. Har ni smakat dem eller? Schiiitgott! Så fort jag sätter fötterna på jobbet så börjar jag tänka på att äta. Jag blir fixerad. Nu har jag dock tagit mig i kragen lite och börjat promenera en halvtimme när jag har rast.

Efter jobbet sprang jag, gick så bra och så fort! Härligt väder var det också. Tyvärr inga lyckohormoner som rusade i min kropp men jag känner mig nöjd iallafall.




Så gåre när man dricker för mycket mjölk!

Trött jobbhelg...

Vilken underbar kväll det är. Jag och Hima tog en långpromenad på 1 timme och 20 minuter i kvällssolen. Nu ligger hon och sover med huvudet på mina ben. Imorgon ska vi på kurs igen:))

Jag har jobbat i helgen, 10 timmar per dag. Har sovit för lite så nu är jag trött och har ont i huvudet. Igår var två av Fredriks bröder här med flickvänner, vi gjorde sushi, massa sushi! Det blev gott, sen spelade vi ett evighetsfrågespel om Europa som ingen vann förrän midnatt. Och jag började jobba klockan sju imorse... men det har gått bra och imorgon är jag ledig. Fredrik har åkt till Luleå och jag åker dit på fredag, jobbar bara tre dagar denna vecka:)

Nej jag vet inte

Det är inte många som uppdaterar nu så jag måste ju ta mitt ansvar:) Jag jobbar och jobbar extra och när jag inte jobbar hänger jag med Fredrik. Jag har utvecklats som människa under några dagar då jag fått lov att ta tag i arbetsrelaterade konflikter, så jag är tacksam och nöjd för de erfarenheterna.

Imorgon är det hundkurs igen. Vi måste träna lite imorgon, det är kul att Fredrik ska med också.:)

Annars vet jag inte..

hata pizzan

Här har man gått och längtat ihjäl sig efter sin pojkvän som snart kommer hem. Men nä, då ska han äta pizza i Umeå först. Varför blir jag inte förvånad. Fredrik borde gifta sig med en pizza.
Nu ska jag slumra bort lite tid.

Hur dum får man vara?

Jag fattar verkligen inte hur de kan vara så dumma att de inte har någon beredsskapsplan när det gäller oljeläckan i Usa, åhhh hur dumma är de?`!?! Idioti!

Umeå

Här sitter jag hos Helena och försöker lösa melodikrysset:) Hon surfade in på Underbara Claras blogg och såg att hon har blivit nominerad till årets norrmejerierstipendium, gissa vem som nominerade? Hoppas hon vinner, jag tror det:)

Igår hade vi middag här hemma och sen skulle vi ut och kolla på brasan, men tyvärr hade brandkåren redan vart där och släckt den ringde Johan och sa. Så vi tog bara en liten kvällspromenad och gick hem och la oss sen. Det är tråkväder ute och jag vet inte vad vi ska göra idag. Men hem till Lycksele måste jag för imorgon jobbar jag-

och det bästa är, att Freddan kommer hem!

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0