spøregn

Det har regnat hela dagen och barnen klættrade tillslut på væggarna. Då gick vi ut i skogen och gick offroad och letade lingon och kantareller... De snubblade runt bland allt blåbærsris, stenar och røtter och nær vi kom hem var de lite lugnare. Otroligt nog hittade jag mycket mer kantareller æn lingon... Har precis bakat en æppel-lingon-kaka och nu står Markus och skær grønsaker till tacosen vi ska æta ikvæll. Å, så skønt nær man fått i sæng barnen. Men det har gått riktigt bra ændå att vara barnvakt:)
Gonatt och smaklig måltid.

Vem sa att kantarellsæsongen var slut?

Mamma?

42503-194


En liter rensade kantareller har jag knåpat ihop idag. Jag ær rætt nøjd. Och glad. Det ær en sån himla skøn kænsla nær man hittar ett gæng kantareller under riset. Prova sjælv;)
Imorgon ska jag nog ut igen med barnen. Idag hade vi vagnen med, var ju på væg hem från parken, men det var rætt svårt att trilla en tvillingvagn på en smal stig. Tur att ungarna ær så skogsvana nuførtiden, så man inte behøver vara så værst orolig att man tappar bort dem.

Jag och Markus har precis ætit en dundermiddag och sett på idol. Ær hur trøtt som helst. Igen, men hoppar i sæng så fort idol ær slut, sen ær det bara till att hoppas att de sover længe imorgon. Till sju allafall;)
Sova gott!

Just det. Helena: Ankelboots som jag hittade før halva priset hær i Drøbak. Helt okej, fattar inte varfør de reade ut dem...
Irene: Jo, jag KAN tænka mig hur søta Glenn och Julius måste vart tillsammans. Men vad gør kamerorna i væskorna i skuffen? Tænk om ni får syn på en bjørn!

Och just det:

Grattis Mammeselen på fødelsedagen!
puss och kram

Åhh så trøtt!

Var hela dagen førvånad att jag inte var trøttare æn jag var. Men efter att jag lagt barnen slog den till, trøttheten. Helt dæckad. Nu ska jag sova gott førhoppningsvis. Hoppas barnen gør det också. Och Markus, tur man har någon vuxen hær att prata med.
Natta

Nær førældrarna ær borta leker barnen på bordet...

Och hær sitter barnflickan och spelar musik før dem. Vi tar det rætt chill med regler just nu;)

42503-193

Snart ska vi gå till parken, allt kænns lite bættre idag trots før lite sømn. De ær ju så mysiga mina barn!
Men nu måste jag hindra Viktor från att stå på hænder på bordet....
ciao

Bønhørd

Ja! Idag på træningen fick jag ett rikskort på Friskis och Svettis. Det betyder att jag på onsdagar kan åka in till Oslo før att træna Box eftersom det finns dær! Yes:)
Annars ska jag gå och lægga mig nu. Eller. Jag måste først duscha. Så borde jag kanske æta nåt, men jag tror jag hoppar det.



Hær ær førresten en bild på min underbara klænning. På min underbara kropp. Ja, jag måste ju sæga nåt snællt om den nu nær jag var så elak i førra inlægget... Man ska vara snæll.

men jag ær arg, men jag får ju inte gnælla før mamma, så jag ær tyst nu. god natt

Fet och ful

Aaaa....................... Jag vill inte! Det ær inge kul med tantgympa. Jag vill ha box. Jag vill ha lite motstånd. Jag ær fet och jag vill bort. Jag vill inte vara hær, jag vill vara hos mina syskon....................
Men nu ær jag hær. Utan syskon, och jag ær på væg till Friskis och Svettis. Børjar jobba klockan sex imorgon och ska stæda halva fucking dagen. Åååå.........................

Jag vill inte vara hær just nu. Finns inget spænnande.
Jag vill ha æventyr.
Det finner man ikke på Friskis och Svettis.
Jag vill ha Lycksele och box. Jag æger box.
Jag måste bara ta kontakt med Drøbak boksingklubb.
Men nu måste jag bara gå. Till tantgympan. Måste måste.

Jag kan ta några får att gosa med också...

42503-189


Alltså, det har vart en helt bra dag egentligen. Barnen har vart jættesnælla och søta. Jag kommer snart att pussa ihjæl dem før de ær så himla goa att pussa och krama på.
Men varfør kænna sig deppig då?
Vet inte.
Lite grått och molningt ute.
Storstædning på g.
Æh. Ingen tillræcklig orsak. Jag synkar væl bara med Kate.

Igår var jag på kør. Det var roligt minsann. Næsta søndag ska vi sjunga i kyrkan, sen lite øvning och sen ska vi laga och æta mat. Blir skoj det.

Igår nær jag kørde hem från kyrkan var det poliskontroll længs vægen. Børjade med att en møtande bil blinkade frenetiskt med ljusen. Och visst var det en kontroll. Efter en stund kunde man se en polisman som satt i buskarna vid vægen. Ja, han hade ju reflexer på sig. Några hundra meter senare stod de sedan och vinkade in fartsyndarna. Jag var dock ingen sån. De har næmligen fartkameror længs vægen, och jag har inte lært mig var de sitter æn så jag kør lagligt hela vægen. Dessutom behøver man ju inte vara orolig nær medtrafikanterna ær så snabba med att varna en.
Fast jag vet inte vad jag tycker om det egentligen. Det finns ju en hastighetsgræns før att man ska følja den. Det ær ju faktiskt inte en rekommendation som någon sa...

Nej nu ska jag spela lite betapet och sen ska jag jobba på min sociala del av mig sjælv. Den lilla som finns.
Ciao!

Slø

Hær sitter jag och slø-jobbar. Barnen ær nere i lekerommet och jag sitter hær och blippar. Men sen ær jag riktigt slø idag också. Imorgon børjar ju allvaret med husstædning, och på torsdag børjar den superallvarliga barnvakten i fyra dagar ! Men det ska nog gå bra, Markus ska flytta hit då så det blir nog fint. Lite kul allt, fast jag ær nog vældigt trøtt på søndag skulle jag tro.
Annars har æven min livsgnista gått och gømt sig, men den kommer væl tillbaka snart. Den brukar det. Så misstrøsta inte, inte heller du Kate, den ær snart hemma igen. Du vet, den klarar sig ju inte utan dig alltfør længe...

42503-190

Tænk om man hade Glenneth hær att gosa ner huvudet i....

Ciao!

Samtidigt i Dalarna

Så har då jag och Mamma vart på teater. Jag vet inte... den var väl rätt okej, men jag och teater klickar inte helt. Men som sagt, helt okej:)

42503-191

Vi har hunnit med mycket annat idag också. Bland annat att besöka Bondens egen marknad där mamma stod i en lång kö för att köpa fruktbröd. Gott! Själv köpte jag en present till Markus;)
Efter det tog vi en tur på stan mot mammas vilja. Men hon hittade minsann saker hon med!
Sen bar det ut i svampskogen med mindre lyckat resultat, hittade en liten kantarell eller två, nån smörsopp, nån tegelsopp, några taggsvampar och så lärde jag mig en ny ätbar svamp: citrongul slemskivling!
Sen hem och duscha, ta på mig min nyaste finaste skönaste klänning och sen teatern. Efter det lyxade vi med pizza och kebab.
Sen har jag sprungit hit och låtit mamma ta hand om disk och ihopplockning i köket. Helt medvetet.
 Det var nog det det.

Ja justja, vi var på tipspromenad på gamla fängelset här i Falun också. Vi fick alla rätt tror jag... fast så var det en mångkamp så man skulle kasta pil, bollar, hästskor och ringar också. Där var vi inte riktigt så bra.... Men om vi har tur så kan man vinna en övernatting med frukost i en cell där. De har gjort om det till ett vandrarhem nämligen.

Sen var det väl inget mer.

Jo, Katarina har tappat livsgnistan och kan inte hitta den....
Mamma har raggat på en korvgubbe....
Pappa byter sovrum i huset lite då och då för att få miljöombyte.

Nu var det slut.

Ciao

En dröm!

Åh, har precis kommit hem från stan och jag har hittat min höst-dröm:) En långärmad klänning som är så skön och som sitter så perfekt! Nu är jag glad:) Den är underbar. Köpte en till klänning också som dessvärre var lite trasig i sömmen, men det fanns ingen annan så jag tog den för halva priset. Kanske mamma kan fixa, för jag är inte bra på att sy.
Till Markus köpte jag ett par bling bling döskalle-örhängen, men de var så coola så jag tar dem själv:P
Annars har jag stämt fika-träff med Emma, och imorgon blir det Micke.
Ikväll ska jag laga mat hemma hos Pappa. Kanske går en sväng i svampskogen också.
Hejhej

Men vart är alla mina syskon?

Jaha. Här kommer man hem och efter ett tag känns det ganska tomt. Alla mina syskon har flyttat hemifrån, ingen bor hemma, nej ingen är inte ens här och hälsar på. Lägenheten i Lycksele är ute till försäljning och jag känner mig helt vilse. Inte konstigt man blir lite deppad. Inte ens Glenn är här...

Men jag har fått äta knäckebröd med smör och messmör på. Det var gott.
Jag funderar på att köpa lägenheten själv. Egentligen kan det vara så att det är mitt tillbakaseende som retar mig nu. Jag vill på ett sätt ha tillbaka tiden då jag bodde där. Jag, Markus, Boss och älskade Kenny... Men den tog ju slut av en anledning. Men allafall. Jag tänker på små saker med lägenheten. Hur det kändes att sätta ner fötterna på golvet på morgonen, pajbakandet i köket på höstkvällarna. Men Fallingwater på repris. Hur mysigt det var kring jul, med ljusstakarna i fönstret. Den ljusa fina gula hallen.
Men frågan är, kommer jag att bo där igen?
Har vart mycket framtidsfunderingar idag. Och bakåtfunderingar. Jag hatar att släppa det förgångna...

Om ett år när jag inte är i Norge längre kan jag slå mig backen på att jag går och saknar Norge-tiden också. Frågan är om jag njuter av den här tiden så mycket som jag borde.

Imorgon ska jag tröst-shoppa.

42503-186

Jaja, Mamma sover och skulle inte gilla att jag satt här fortfarande.
Men kolla in Kate.... hon är glad allafall, är hon glad är jag glad:)
Hon har snyggare hörlurar än mig också. Jag beställde rosa, hon beställde blå. Blå vann.
Vad tänkte jag med rosa egentligen?

42503-187

Och Helena sen då....
Suck. Tjejen tror hon ser glammig ut. Men kan man se glammig ut med en plastpåse i drinken?
Hahaha.... Yes... Hon är alltid bäst. Och har hon inte världens vackraste ögon?

Markus. Jag saknar dig med. Vi ses på måndag!



God natt kära värld

Fulast kort vinner

Jag och David har ful-kort-tävling på msn. Jag tror jag vinner med denna bilden. Jag fattar inte ens varför jag förudmjukar mig på det här viset på bloggen också ;)

42503-179


Men det här är ju ingen av alla tusen modebloggar. Det här är ju bara jag!



Älskade Bregott, jag är hemma hos dig igen!

42503-178

Och jag kan skriva ä och ö!
Nu ska jag gå och äta köttgryta och ris som jag lagat själv, för mamma lämnade visst lägenheten direkt när vi kom hem nästan. Och här tror man att man ska bli ompysslad;)

Sensommar eller høst i Brunskogen

      

Passade på att fota lite idag nær det ær så fint væder.
Nu måste jag verkligen packa. Ciao!

rubrik

Imorgon jobbar jag sista dagen den hær veckan. Inte ens en hel dag. Åker till Markus imorgon eftermiddag och vidare från Oslo till Falun på torsdag morgon. Jag ser så mycket fram emot bussresan på 8 timmar. Det ær så himla hærligt att få sitta på en halvtom buss och inte gøra något annat æn att lyssna på musik, læsa, æta godis och sova. Hær ær førresten fler som kan det hær med att sova på bussen...


  42503-168

Det har vart en bra dag idag. Trøtt som bara den, men det gick fort øver nær jag kom till parken och Viktor slængde sig runt halsen på mig
"Gitta!! Jag har fått kakao!" Parktanten berættade att han hade blivit jætteglad nær han hade fått varm choklad med sig idag. Se dær, se dær... Får nog skicka med det fler gånger:)

Har vart på Friskis & Svettis idag också med alla tanter. Var det bæsta passet hittills. Sen åkte jag och handlade och lagade tacos. Proppmætt.
Borde sova nu... Natta

Graturlerar med dagen Ivar och Viktor!

Fødelsedagsbarnen:

42503-162
Viktor 3 år!

42503-161
Ivar 3 år!


                   tårta                        Lise                 Markus                     

En lovely helg

Så nu ær det måndag igen och det kænns inte alltfør illa ændå, fast jag har haft en fantastiskt bra helg måste jag sæga. Åkte in till stan i fredags kvæll før att reda ut några saker med Markus och det gick bra. Lørdagen tllbringade vi på stan i några miljoner affærer, men jag køpte inte så mycket. Kom hem och tog Boss på promenad i Frognerparken, sen ner på stan och Dolly Dimples-pizza och sen bio. "Uro" Inte riktigt min kategori av film men helt okej.
Søndagen tillbringade vi hær i Drøbak på bursdagssællskap. Gutterne fyller 3 år idag, och de hade kalas. Viktor hade ønskat sig en kran av alla tror jag, och han har fått tre eller fyra nu, och snart får han en till av mig, men alla ær olika modeller allafall:)
Søndag-kvællen tillbringade vi nere hos mig och kollade på valvaka och moffade popcorn, godis, och chips. Sen lite varma mackor med svampstuvning...
Nu ska jag jobba i tre dagar sen åker jag nog hem till Falun på torsdag morgon. Det blir fint att komma hem!

Ciao!

Jag vill gå på seans!

Jaa, hær sitter man och æter. En tallrik yoghurt med havrefras och æpple, en jordnøtssmør-macka och en rækostmacka.  Så ett pecanwienerbrød och en varm choklad. Efter træning kan jag æta hur mycket som helst, och gott ære!
Idag har jag desperat førsøkt få med mig folk på seans. På fredag ær det næmligen seans næra svenska grænsen med ett kænt svenskt medium som vart med i førnimmelse av mord bla. Och jag vill gå! Men Markus har ju alltid vart skeptisk, Elin har lite pengar... Vi får se:)

Godnatt!

Værldens størsta....

spindel:

42503-160

Okej att spindlarna brukar vara stora på Slemdalsveien, men den hær tar alla pris. Så vidrig. Elin fick plocka ut den medan jag och Jenny stod och tryckte några meter bort.

Ikvæll ska jag ivæg och læra upp mig som værd på Friskis. Yeay.... Før øvrigt ska jag få betala tillbaka 5500 ca på skatten. Shit.

Well well, got to go...

"Nær jag ær tillbaka ska du ha ordnat det"

Idag har mina førældrar hær i Norge satt press på mig. Det var jættejobbigt. Håller ju på att sumpa min polis-ansøkan som vanligt før jag orkar inte ta tag i det. Men så sa Vibeke att hon skulle hæmta barnen och under tiden skulle jag fixa någonstans att gøra sim-provet och kolla vart mina betyg ær. Och vem vågar sæga emot då? Så nu har jag gjort simprovet och skickat efter mina betyg æn en gång. Fast polis-ansøkan ær inte sækrad før det. Men en bit på væg allafall.

Nej, ikvæll måste jag somna tidigare... Jag har ju faktiskt ett jobb att skøta.

42503-155

inaktivitet

Ja, ursækta mig, hær hænder inte mycket før jag ær så otroligt trøtt om dagarna. Och superstressad av polisansøkan. Jag vet inte om det blir någon ens, saknas lite arbetsintyg. De ligger ju int och skræpar hær i Norge allafall. Så jobbigt det ær och krångligt nær man ær utspridd och inte vet vart man har eller ska ha sitt fasta hem.
Men finns ingen att skylla på førutom mig sjælv. Jag ær alltid lika sen med allt som ska gøras. Jag ær riktigt seg. En av mina dåliga egenskaper som jag bør ændra på.
(Fast lite kan jag skylla på Tannbergsskolan før att de inte skickat mina betyg ænnu)
Ikvæll ska jag kanske kunna gøra simprovet allafall och jag ær så otaggad.
Hejhej

En hælsning från Alexander - min kæra kusin:

42503-159

on my way...

42503-158

Snart åker jag in till Oslo, dær ær man dator-løs. Så jag må ju passa på att skirva ett inlægg føre jag åker:)
Fast jag har nog inget viktigt att skriva, det ær varmt och fint væder hær. 25 grader i skuggan. Jag har stædat, vart på stan och køpt en flaska vin, och duschat. Ær snart klar, ska bara lura ut vad jag ska ha før klæder på mig ikvæll.
Idag har jag æven tagit ur mina plast-ørhængen, så nu har jag riktiga i! Pærlor:) Men jag ska nog byta till några mindre værdefulla innan jag far. Vill ju inte supa bort dem. Nejdå Mammsen, du kan vara lugn, jag ska ju upp och sjunga i kyrkan imorgon... Blir inte så hårt ikvæll...

Har haft på mig en klænning som jag varje gång jag ser den i garderoben inte fattar varfør jag køpte, fast sen nær jag tar på mig den gillar jag den lite allafall. Vad sæger ni sisters?



Ha en trevlig helg!

Søtsuget sætter in..

... Nu har jag plockat undan, stædat toaletten, gått på kvællspromenad och allt sånt dær bestyr som ska gøras på kvællen och klockan ær inte ens halv elva. Jag ær døtrøtt! Så då fick jag ett stort behov av søtsaker och gick upp och frågade efter godis. Jag har inte køpt eget godis på åratal tror jag. M&m:s fanns i skåpet men i øvrigt var inte utbudet så stort, bara en massa chips, så det blev en kopp varm choklad och två mackor med jordnøtssmøt på. Æh, vadå. Det ær bara 57 % fett i det. Gott! Innan jag gick fick jag en glass av Vibeke också som jag med nød och næppe lyckades klæmma in i frysfacket. Annars var det bara en massa.... is dær. Men det gør inget, jag visste inte ens att jag hade ett frysfack. Skulle lægga in den i kylen och dær ær det gott om plats. Jag æter aldrig hær nere.

42503-15642503-15642503-15642503-15642503-15642503-15642503-15642503-156

Så otroligt himla skønt det ska bli att få sova imorgon:)
Ska till Oslo imorgon vid 17-tiden, jag och Elin ska æta kræftor och dricka vin. Det blir nog fint det. Sen går vi væl ut och ser om vi får kul før en gångs skull;) Hoppas hoppas.

På søndag tror jag att jag drar till kyrkan och sjunger med køren på gudstjænsten. Har inte lovat något men nær jag liks ær i Oslo kan jag ju lika gærna åka dit, brukar inte vara så øverdrivet många morgonpigga som orkar masa sig dit klockan 10 en søndag-morgon.


Nej nu måste jag skicka ett sms till Markus och be han ladda hem Kiss and Tell-albumet med Sahara Hotnights. Jag saknar det såå på min Ipod

42503-152

Natta !

Time to go...

Ska snart hæmta værldens gulligaste ungar i parken. Har stædat lite men måste bara stæda hær nere hos mig också. Fy ændå vad støkigt det ær.
Och træningsværk har jag fått. Men det væntas bli værre.
Måste komma ihåg att ta med pengar nær jag hæmtar barnen. Har lovat att vi skall spise is på vei hjem.

42503-149

Ciao!

Jag har træffat en katt idag. Det var kul!

Sitter och leker med en sida som kollar vilken kændis man ær lik: www.myheritage.com Skitkul:)
Olika varje gång. Men 2 gånger har jag fått Marcia Cross, alltså Bree i Desperate.. En gång Marcus Schenkenberg;) Om man ska bli glad eller ledsen vet jag inte.

Ikvæll har jag alltså vart på Friskis& Svettis. Det var sådær kul men nu ær jag fast. Jag ska næmligen bli værd dær en gång i veckan så då måste jag masa mig dit. Men det ær væl bra det. Gratis træning också. Fast jag ælskar ju inte att træna... bara box. Lite.

Nu måste jag duscha...nejmen! Vilken øverraskning, klockan ær ju inte ens elva! Jag som trodde den var tolv snart.... Hærligt! Men jag ær duktigt trøtt och imorgon ska jag stæda. Måste sova. Måste!
Natta!


Ja just det ja. Markus har fått jobb i Oslo och kommer ner på søndag. Hur det kænns? Vet inte. Jo, jag ær otroligt glad før att han kommer, han står ju mig så næra. Men. Ær det så himla bra då? Jag vet inte.

Suck...

Kom ner hit igen efter att ha suttit barnvakt och tittat på idol + statsminister-duellen på tv. Så upptæcker jag att jag har glømt ta på Boss tratten... och han har kliat sig sønder och samman på eksemet. Han har rullat sig i min sæng också, tack før det..


Klicka inte om du ær kænslig...

Idag nær vi kom hem från parken satte vi oss och målade, drack varm choklad och lyssnade på Lars Winnerbæck. Det børjade regna ute så det blev riktigt mysigt.

42503-151

Såg ju på Idol som sagt, från Falun, men jag kænde knappt igen någon. Men det var kul allafall. Jag ær allafall fortfarande dalkulla i hjærtat:) Och norrlænning førstås!
Nu ska jag gå och lægga mig før jag ær sååå himla trøtt och sover før lite.
God natt

Lantz i p3

Jag blir lite upprørd nær folk inte ids svara på mina mail någon gång. Skrev ju till någon på Umeå universitet før att få tag i mitt høgskoleprov-resultat men svarar mænnsikan? Nope...
Tacka vet jag Lycksele som jag ringde till nyss. Dær finns det trevliga hjælpsamma mænniskor. Så nu kommer nog allafall mitt gymnasiebetyg snart hit. Børjar ændå bli en aningen stressad med polis-ansøkan... Ska ju gøra det dær simprovet också. Som jag inte alls har lust att gøra. Undrar om man kan få gøra det hær hemma i poolen;)
Sitter och lyssnar på Lantz i p3, hon ær så himla rolig.... Hørde på det varje dag nær jag jobbade på Åland också. Dum-skøn mænniska:)
Men nu måste jag hoppa in i duschen och sen gå och hæmta barnen...
See yah

Blir man trøtt i benen av att vara olycklig?

Eller blir man trøtt i benen bekymra sig før framtiden? Jag ær vældigt trøtt i kroppen. Lite samma kænsla som nær jag var liten och hade haft magsjuka. Førsta morgonen jag vaknade frisk, men kom ingenstans. Mamma eller Pappa fick bæra mig till køksbordet så jag kunde æta. Sen låg jag med huvudet på bordet och tuggade. Jag kom knappt upp før trapporna ikvæll nær jag skulle ut med Boss.
Har suttit och sett idol ikvæll. Åh. Så pinsamt det ær. Klart man kan tycka det låter bra ibland nær man sjunger, men jag skulle sækerligen bli totalsågad om jag skulle sjunga før dem i idol-juryn. Man måste ju faktiskt ha lite sjælvinsikt, men det var visst inte så många som visste vad det var. Imorgon ær de i Falun, jag kommer att vara bænkad.
Nu ska jag gå och lægga mig och vila min arma otrænade kropp.
Gid nitt

Vad konstigt.

Så fick då Markus ett vælbetalt jobb i Oslo. Nu?!! Så vad ska hænda... En massa funderingar hit och dit men det slutar nog med att han stannar hemma. Jag vet inte vad jag tycker om det. Bara att jag inte vill uppleva de senaste dagarna en gång till. Nu har jag vart glad i två dagar, har ju pratat med honom en massa. Men jag antar att det bara ær att førflytta sig till depptræsket snart igen då...
"Det blir bedre Gitta" (Ivar trøstade mig nær jag hade hicka)
Ivar och jag har vart ute i skogen idag, och vi hittade några kantareller som inte var mini faktiskt:) Det var ju hur kul som helst. Så ikvæll blir det smørstekta kantareller tror jag.
Så har jag æntligen tagit mig till Oslo før att røsta. Fint att ha det gjort. Så har jag gjort en massa annat vettigt idag också, skickat efter betyg, fått nytt recept på Boss medicin, mailat Friskis& Svettis hær i Drøbak. Oj vad jag har trænat på att køra bil mitt inne i en storstad också. Utan att få panik... ;)
Man får ju passa på nær man har en bra dag.

Men just nu ær jag så trøtt.... Ciao

42503-148

Kørt.

Det var kørt redan i morse.
Før lite sømn antar jag. Eller så ær det bara en svacka. En extra djup då. Kan den hær tunga tiden gå øver snart eller? Eller ska man bli halvt utåplånad...
Jag kænner mig så ensam utan dig.
Ja, jag skulle ju ha åkt till Oslo och røstat idag. Sverige får vænta på min røst någon dag till. Idag finns ingen vilja, lust eller livsglædje.
Nu ska jag gå och fixa sminket och hæmta min klænning.

Varning før ras.

Idag har jag inte gjort så mycket. Jag har mest legat och tyckt synd om mig sjælv.
*Legat på sængen och lyssnat på p3s webradio
*Spelat betapet
*Petat mig sjælv i magen med en penna i takt till musiken
*Stirrat ut genom fønstret
*Væntat på att tiden ska gå så att hjærtesorgen bleknar. (Fast det tar visst lång tid har jag hørt)

Sen kom Elin och hælsade på så då:
*Spelade jag betapet
*Lyssnade på p3s webradio
*Låg i soffan och tyckte synd om mig sjælv.
Nej, jag ær kanske inte værldens roligaste mænnsika att umgås med.

42503-147

Men solen lyste under eftrmiddagen, och den ska tydligen gøra det imorgon också.
Bakom molnen ær ju himmelen alltid blå.

God natt


Dags att sova igen tack och lov.

Ska snart hoppa i sæng och somna från allt. Skønt. Har vart uppe och ætit middag med Dag och Vibeke och vænner till dem. En av deras "vænfamiljer" har precis skaffat barnflicka från Sverige så jag har fått træffa henne också. Det var trevligt, men jag hade sækert kunnat vara ett bættre sællskap. Kan inte sluta tænka.
Fick en nedgång nær jag tænkte på sista gången jag såg honom. Ingen av oss ræknade med det hær.
Ringde till mamma och brøt ihop lite.
Imorgon ska jag førsøka att inte gråta alls.

Godnatt. Och tack alla som ær så snælla. Det hjælper lite...

2:a September och tiden går

Gick inte upp førræn halv elva idag, vilket ær lite ovanligt. Brukar inte vilja ligga til mer æn tio. Men nær man sover mærker man inte att tiden går sakta och smærtan tar inte upp ens tid på samma sætt.
Hart vart en svæng på Amfi (køpcentret) idag delvis med familjen. Gick dit och tillbaka med Boss. Hittade en okej skjortklænning før 99 kronor som jag la undan till måndag. På måndag kanske jag ska in till Oslo och røsta førresten.



Sen gick jag och lekte lite med Viktor och han fick låna kameran lite. Tur att han ær givmild med sin bekymmersløsa barnsliga tillvaro...

Ensamheten ær pløtsligt skræmmande

Och hær har jag suttit och predikat om hur viktig ensamheten ær før mig. Nu ær den bara farlig. Så længe jag håller mig till folk eller pratar med någon går det bættre. Behøver inte tænka. Men nu. Så fort man kommer infør dørren så kommer tankarna och sorgen krypandes. Længs golvet upp på min rygg till den sætter klorna i mina axlar och framførallt mitt hjærta.
Det ær anstrængade att inte børja gråta. Jag orkar inte. Det ær anstrængande att gråta också. ALLT påminner. Bæddade rent sængen nyss. Gjorde jag sist tillsammans med honom. Nær jag stædade lægenheten kændes det motigt, før jag ville inte stæda bort honom. Jag vill inte tvætta sængklæderna. Då ær han borta. Hans shampoo-flaska står kvar i duschen. Allt påminner.

Nu ska jag få mig ett par timmars sømn. Fast sængen, som jag næstan alltid sovit ensam i, ser ovanligt stor ut ikvæll. Alldeles før stor før lilla mig. Så vart tog den tryggheten vægen.
Ær på væg ner i det stora svarta hålet. Utan livlinor.

Kæra Gud, håll mitt hjærta ett litet tag, jag står inte ut.


Det skaver och gør så ont!

Natten har vart drømløs. Vaknade lång tid føre væckarklockan.
Jag har inte tænkt på så mycket annat idag. Jag har gråtit nær jag kommit in i skogen. Torkat tårarna på væg ut.
Jag har faktiskt aldrig vart med om något værre. Jag dør næstan.


Tur man har Boss. Som ær extra rolig idag genom att ha på sig sin tratt som han fick från veterinæren. Han tror att jag driver med honom, och fattar inte varfør jag aldrig tar den av honom. Han går in i saker och har sig.... Tydligen ser såret bættre ut allafall. Något bra allafall.

42503-141


Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0