"Han spelar paintball och plattar håret"

Elin træffsækra beskrivning på Markus før alla i køren.
Pust. Nu ær snart Tromsø-trippen slut. Kommer hem till Drøbak 01.20 inatt. Sova några timmar sen antar jag att det blir jobb klockan 7 igen. Men jag har ju inte sovit så mycket hær heller så jag har snart vant kroppen. I natt somnade vi kanske vid två-tiden, natten innan vid halv sex. Sova kan man gøra i graven, eller hur var det nu Helmert?
Hurtigruten var jættebra. Vældigt vacker. Som væntat. Har tagit en massa bilder under resan och lægger ut dem i en senare blogg. Några av oss badade bubbelbad på soldæck, jag hade dock vita underklæder så jag hoppade det.
Kom hem och gick ut en svæng och dansade. Humøret var på topp:) Sen træffade jag en same som børjade prata samiska med mig før mina vænner hade berættat att jag var lite same. Fast det ær ju typ bara några droppar av mitt blod som ær det. Inte en fjærdedel. Han var allafall stolt øver mina samiska røtter. So am I.
Dagen efter var det bara jag, Linda och kør-Micke som orkade oss upp. Vi åkte till Tromsø museum och lærde oss en massa. Mot slutet var det lite segt før hjærnan att ta in all information om Svalbard, norrsken och samer... Men vi sov allafall inte bort dagen:) Senare på kvællen var vi på en bibelskola och sjøng. Och lyssnade på en predikant som pratade. Længe.
Sjungit har vi gjort idag också. I Ishavskatedralen. Faktiskt tyckte jag inte att kyrkan var så mycket att hurra før. Gillar små søta trækyrkor ute på landet mycket bættre. Efter det åkte vi upp med Fjællheisen upp på ett fjæll hær. Den utsikten ær svår att slå!! Japp, jag ska ladda upp bilderna! På nervægen åkte vi regnbyxa ner på snøn. Kuljul.. Nu ær jag helt slut på pengar. Jag har ju rånat mitt sparkonto lite också... Nu har jag precis i plånboken så jag kommer mig till Drøbak inatt. Eventuellt kostar det extra før nattaxa, men det problemet får jag ta då.
Oj, vad kul jag har haft det!

Ciao!

Woohaa, Tromsø!

Åh, nu ær vi i Tromsø och vi har det såå bra! En vældigt vacker stad som ær omgiven av fjæll åt alla håll.
Kom hit igår och var en svæng på en lyxigare hurtigruten-båt. Jættefin var den. Imorgon ska vi åka hurtigruten i fyra timmar. Dock inte den lyxigare varianten. Sen åt vi pizza på Dolly Dimples. Gott. Det bæsta med Tromsø ær allafall ljuset. Man blir så glad av att det aldrig blir mørkt, och man ær næstan lite halvspeedad fast man borde vara lite trøtt. Vi var ut igår på ett stælle som heter Meieriet. Folk hær verkar inte vara så vana vid att det ær nytt folk, før vi blev næstan uttittade då vi gick in. Sen var ju majoriteten mæn i alla åldrar. Fick en 40+ på halsen som tyckte jag var såå vacker, men då sa jag att jag var kjærste med Truls (Jo han hette faktiskt så!) så då gick han. Nær det var slut var det ju knappast læge att gå hem før det var ju helljust:) Så vi skulle på en efterfest men till slut blev det inget av det. En promenad halvvægs till festen blev det allafall. Sen bjød jag en længdskidåkarkille på tuggummi så han kunde ragga på Elin och det gick ju bra;)
Snart ska vi på Polaria. Ett museum. Senare hurtigruten.
I´m having so much fun! Tacka ljuset før det! Kænns som i somras i Lycksele..

GRATTIS HELENA TILL KØRKORTET!!!

See yah!!!

hæll vete i påsen

Skitdag
Idag har det mest gått dåligt. Kan ju børja med det hær himla pissvædret som vægrar att ge sig. Vi skulle till øppen barnehage idag, jag och barnen. Regn regn regn, pling plong, pling plong.... Viktor vægrar søuta att plinga på dørren medan jag håller på att byta bløja på Ivar.
-Viktor!!! SLUTA!!
-Pling plong!
-SLUTA!!! GÅ IN!
-Plingplongplingplongplingplong...
Han har inte lyssnat på mig en sekund idag.
Sen ut i regnet, hemvægen var ænnu værre. Det spøregnade och jag kan inte skjutsa vagnen med båda barnen i upp før alla de hær backarna, så Ivar fick børja gå med mitt paraply før jag hade, dum som jag var, bara satt på dem regnjacka och støvlar. Han såg rætt kul ut dær han gick och førsvann under paraplyet. Sen ville Viktor gå sjælv, så då fick Ivar sætta sig i vagnen och då blev han jættearg och skrek resten av vægen hem.
Hemma var de ju rætt bløta så det var bara att byta klæder på dem. Sjælv hade jag genomvåta byxor och gick ner før att byta och møttes av bajsstank i dørren till min lægenhet. Boss har fått magsjuka och det vara bara att sætta igång att torka bajs och spyor.
Sen kom jag in igen och så har barnen rivit ner fiskarna från sin vægg i lekrummet och klistrat dem på golvet istællet. Dær tyckte dem att de skulle sitta.
Fixade det och skulle gå ner och rasta Boss en snabbis och upptæcker att fåglarna har ætit hål på soppåsen som stod dær utanfør. Låg sopor lite øverallt.

Aja. Nu ær jag allafall ensam før Dag tog barnen med sig nær han skulle ut en tur med bilen. Tack før det, Lagar mat nu och tror faktiskt jag misslyckas med den också, men jag borde væl inte førvænta mig nåt annat heller.


42503-81

Elin tycker jag om allafall:)
Och Maria som kommer hit imorgon...
 
Och naturligtvis tycker jag om min familj hær också, det ær den bæsta man kan komma till som barnflicka. Ibland beøver man bara en liten paus, før tålamodet ræcker inte hur længe som helst...

See yah

Hurra meg runt - 17. maj er vi så glad i

Det ær dåligt med sol i dessa dagar. Jag saknar den verkligen. Så man kan bli brun och sola eller bara ligga i græset...

42503-77

Idag har de fyllt bassængen med vatten också, så man får bada nån gång. Fast det tar visst lite tid att værma upp vattnet, så næsta helg kan jag kanske bada. Jag har køpt en ny bikini:) Men næsta helg ær jag dock i Tromsø på kør-resa. Det ska bli jættekul, vi ska åka en tur med Hurtigruten så det blir nog många bilder dærifrån

42503-78

Så har det ju vart sjuttonde maj. Vædret var pissgt som synd var, men jag och Elin startade dagen hær i Drøbak med fin frukost med utsikt øver fjorden. (Som alltid;)) Sen åkte vi in till stan och satt på en uteservering och frøs några timmar med endel kompisar. Vi lyckades dock sno alla filtar som fanns på stællet, vartefter folk gick. Till slut satt Elin allafall med 6 stycken. Sedan begav vi oss vidare till ænnu ett stælle, fridays nere på Aker brygge. Dær kændisspottade vi Big Brother-Kristian som satt vi bordet mitt emot med sin silikontjej och några vænner. Yeah. På væg hem till våran sønderslagna kællare (fråga inte varfør. Lång historia) træffade vi på Kåre-Magnus, programledaren før norska idol. Men han har ju i och før sig vart hemma hos oss på førfest också kan jag ju sæga før att skryta lite... men kanske det var innan jag flyttade till Norge;)

42503-79
Hær går jag och Elin på Aker brygge. I alldeles før mycket klæder før våra fina nyinkøpta klænningar.... men men. Hade dock en rolig dag, trots vædret. Næsta år blir det fint væder och då ska jag vara hær igen. Utan jacka:) Dær bakom står Ida och orsaken till vår sønderslagna kællare och pussas..

42503-80

Idag har Elin førdelsedag, Grattis Elin!! Igår var vi ute och åt tapas.... I like very much!!
Sen var det fest i vår lagade kællare:) Natten blev inte riktigt som vi tænkt oss antar jag, men rætt okej nu nær allt ær utrett.

Idag har vi sovit længe jag och Elin. Nær vi væl vaknade stædade vi kællaren litegrann, diskade upp diskberget och packade. Sen åkte vi till Drøbak. Det ær riktigt skønt att komma ut hit. Vi har ætit bursdagsmiddag och Elin har fått packe. Barnen ær søta och jag kænner mig laddad før imorgon. På onsdag kommer Maria ut hit, torsdag och fredag ledig. Hærlig vecka:)

ciao!





pics :)

Æntligen kan jag lægga in lite bilder på bloggen. Har dock inte flyttat min dator från stan ænnu så jag så jag sitter och knapprar på Dags bærbara i køket. Idag har jag flyttat mestadelen av mina saker och det ær inte klokt vad mycket man samlar på sig. Hur i hela værlden ska jag få hem allt? Jag saknar dock Lycksele nu och min egen lægenhet. Jag har det jættebra hær och lægenheten ær jættefin, men det ær tråkigt att det bara ær till låns. Dessutom kænns det onødigt att køpa saker till den før det blir bara mer att slæpa hem sen nær jag slutar.

42503-72

Igår hade vi fest, lite oplanerat før mig, hade rætt kul men idag kændes det ændå rætt onødigt. Tog en dyr taxi till nån kompis kompis till Dag-Terje som før øvrigt ær och hælsar på. Fin lægenhet, trevliga killar, mindre trevliga tjejer. Åkte till Harrys i 3 olika taxi, och tyværr kom den sista inte in:( Fast det fattade inte vi så vi skickade sms till dem halva natten før att de skulle hitta oss nån gång. Så det var jag Ida och några till från festen som var dær. Kom hem vid 4 inatt efter en promenad genom stan i jakt på mat.
Somnade gott.

42503-76

Hær ær mina kæra låtsasførældrar. De ær oftast snælla, Vibeke ær snæll, men Dag roade sig med att spela Britney Spears på høgsta volym imorse klockan 8. Alltså efter 3,5 timmars sømn. Taket dunkade ikapp med mitt huvud. Men det var bara att stiga upp och packa før det hade jag glømt. Sen bar det av till Drøbak.

42503-75

Ivar pussas med Boss. Dag tycker det ær skitæckligt. Han råkade se bilden dær Ivar håller på att æta upp Boss nos också. Inte populært.

42503-74

Viktor snodde hælften av mina jorgubbar idag. Satt i køket och åt lite nær jag vænde mig om och får se en hand som stræcker sig upp på bænken och tar ænnu en av mina jordgubbar.
-Vad gør du før nåt Viktor?
-Tack...

42503-73

Nu ska jag gå och lægga mig. Børjar extra tidigt imorgon.
CiaO!

Førresten så har jag inga pengar på telefonen om nån førvæntar sig svar på sms och sånt. ring mig istællet:)

Så vackert så man får ont i magen

Så står man hær i køket, i huset, i Drøbak och snyltar internet från grannen. Mørkret har lagt sig och man ser bara ljusen från andra sida fjorden nær man tittar ut. Jag, Dag, och Vibeke har precis ætit pizza och druckit ett glas vin. De har flyttat in idag och jag ska ju egentligen inte flytta in førræn efter helgen men det ær ju en arbetsdag imorgon också, så jag ska sova på en soffa hær i huset. I min lægenhet ligger det næmligen polacker och snarkar och sover.
Det har vart en lång dag. Efter en timme och 40 minuters bilfærd pga bilkøer kom vi till slut hit med ett av de sista flyttlassen.
Det ær så fint hær. Ljummen sommarkvæll, æppeltræden blommar, segelbåtar på vattnet och det luktar vår. Så vackert att man får ont i magen. Har en lite jobbig dag idag. Depp, hemlængtan, kanske har flodvågen igår kvæll också satt sina spår. Synkar kanske med Maria. Længtar efter mina næra och kæra.
Det ær ju det hær andra också. Har alltid gett mig in i kærlek sprudlande glad och vældigt positiv, men nu... Nu vet jag inte om jag vågar længre, med anledningen att jag ær rædd før att bli sårad. Førsta gången jag ær allvarligt rædd før det någonsin.
I want him so bad, men jag vet inte vart den hær soppan kommer sluta, om den slutar och vart. Har det blivit ett før stort avstånd, før många elaka ord och handlingar oss emellan? Men han betyder så mycket før mig. En av sju.

Dags att tvætta av sig sminket och heja på Dag som monterar ihop soffan jag ska sova i. Undrar vad man ska hitta på med pojkarna imorgon. Uforska "Djøbak" kanske...

Akut behov av sommarklæder

Det ær faktiskt sommar hær. Antar att det ær det hemma i Sverige också... I alla fall så har vi 26 grader om dagarna, så det måste ju bara vara sommar. Men sommarklæder har jag upptæckt att jag har dåligt av. En kjol. Två klænningar. Två par kortare byxor. Inga shorts (och det som ær så jætteinne nu, shit, jag har missat nåt...) I helgen blir det væl till att shoppa lite igen då. Och nå fler par skor skulle sitta fint också. En ny bikini behøver jag också. Och några snygga linnen. Så. Det var nog allt. Sluttjatat.



Idag har jag vart i Drøbak en svæng med Ivar (som var sjuk), Dag och flyttlasset. Det var superfint dær nu nær det ær sommar. Hoppas många kommer och hælsar på mig dær senare i sommar:)

Ikvæll ska jag nog på praktikanttræff igen. De ska vara i Frognerparken och grilla och spela fotboll och kubb. Jag ær kass på fotboll, men kanske jag provar lite ændå før att få røra på mig lite. Jag ær væl ingen mes som væljer kubb før det ær bekvæmare heller;) Nejdå, kubb ær också kul.
Bra ær allafall att jag kan ta med mig Boss.

Idag har Dag bestællt en digitalkamera åt mig. Så då kan jag uppdatera med lite bilder så det blir en roligare blogg. Ska faktiskt betala den med min løn hær så då kan man ju sæga att jag har spenderat en liten del av pengarna på nåt bra allafall.

Kass blogg det blev. Men lev med det. See yah

Hoppløs


Hejsan Hoppsan!
Igår natt sov jag och Elin dær uppe. Ganska oroligt, fast mest før Elin før hon fick ta på sig pappa Dag-rollen. Alltså att førsøka natta barnen igen nær de vaknar. Viktor pratade i sømnen en massa och sen blev han tørstig, efter det somnade han mellan oss i sængen. Sen småsnarkade han ett tag tills jag inte kunde sova bredvid han så då bar jag tillbaka han till sin sæng. Halv 6 eller nåt tror jag Ivar vaknade och lekte runt i sængen som jag och Elin desperat førsøkte sova i. Halv sju gav Elin upp och gick upp med han och såg på film medan jag sov i två timmar till, sen bytte jag av henne.
Jag fattar inte hur man orkar!? Att aldrig få sova en natt ostørd med sovmorgon. Och tænk bara om man skulle vara ensamstående... alltså, jag fattar inte att det existerar.
Stædade huset på førmiddagen medan de andra var ute och solade. Sen gick jag, Elin, Ivar, Viktor och Boss på en långpromenad till Karl Johann och hælsade på Jenny som sæljer godisremmar dær. Jag tror vi provasmakade alla hundraelva sorterna. Sen tog vi t-banan hem før vi orkade inte gå mer. Dessutom hade jag begynnande skavsår. Væl hemma tog Dag och Vibeke øver och jag gick en promenad med Boss till Frognerparken.

Piuh... Har pratat med Markus två timmar. Dyrt før han. Har kommit fram till att jag inte vill køpa lægenheten. Inte æn, får se nær jag kommer hem till Sverige først. Och vart jag ska bo. Sorry Helena och Emma, ni får hitta ett annat place...
Vi pratade om en massa annat också kan jag lova men det orkar jag inte ta hær. Jag ær som en groda utan ben - hoppløs.

Nu har jag legat och solat nån timme. Tror det gick bra - har fått færg men inte brænt mig. Jag mår så bra nær jag blir lite brun :) Ska kanske børja træna lite sen också nær vi flyttar till Drøbak. Men jag vet ju hur jag ær - hoppløs. Får se hur det blir med den saken. Flyttar dit efter helgen.
 Nej nu ska jag snart hæmta barnen i parken. See yah

Hallå Gud, har du glømt mig?

Har haft en slitig dag med barnen. Visst, de ær helt underbara ungar, men de ær 2,5 år och vældigt aktiva. Jag har inte haft en lugn stund. Eller jo førresten, førsta kvarten nær de ser på Ole Brumm (Nalle Puh). Jag och Elin ær barnvakt i helgen nær Dag och Vibeke ær borta på konfirmation. Ska snart gå och lægga mig dær uppe och har fått Elin att ta førsta passet imorgon nær de vaknar typ vid 6-7 tiden.
Blev avbytt idag vid 6-tiden, då tog jag i-poden, Boss och mina solbrillor och drog till Frognerparken och bara satt dær i græset och retreatade. Skønt nanting. Och just det. Det ær lørdag. I hate it. Still.
Kom hem och fick se Mehdi stå i køket och fixa kæk till oss. Inte illa. Hjælpte till på mitt hørn genom att baka en kladdkaka. Sen kom det lite fler folk och vi hade det allmænt trevligt.
Slutligen nær folk hade droppat av var det bara jag som satt kvar i soffan och såg en romantisk film. Kom att tænka på massa sker som vanligt. Ja just det, det ær lørdag. Nej, Gud har nog inte glømt mig. Han ær nog bara lite less. Precis som alla andra som måste høra på mitt æltande. "Om vi verkligen ælskar varandra.... "
"...borde ni redan ha vart tillsammans." Elin tar ner mig på jorden igen. Shit.


"Var det dig jag såg, som en skugga ur mina drømmar, var det dig jag såg, dig jag svor att aldrig glømma?"

I don´t wanna go another day...

Big lyckas - som alltid

Jag har brænnt mig. Jag klagar absolut inte på solen, men att jag alltid lyckas brænna mig. Det ær inte bra alltså... 20 grader varmt idag och strålande sol. Træffade Linda och "hennes" barn Selma i Frognerparken idag, så satt vi på en filt i græset och hade picnic. Jættehærligt ! Smørjde in barnen med solkræm, men inte mig sjælv. Man vill væl blir lite brun...
Nær jag åker till Spanien i sommar ska jag INTE brænna mig. Det lovar jag mig sjælv.
 
Åkte ner till oslocity igen nær jag slutade och køpte den dær klænningen. Men nu ær jag osæker om jag vill ha den. Den ær snygg till mina nya boots men vem vill ha boots mitt i sommaren?

Nej nu ska jag snart upp och sitta barnvakt åt de førhoppningsvis sovande barnen. Ska laga lite mat till mig sjælv också. Biff med cous-cous och bea-sås.
Ær bjuden på "førspel" ikvæll. Alltså førfest. Om jag kommer att gå på den har jag ingen aning om. Inte utan Elin allafall, så jag får væl se vad hon sæger och hur længe jag blir kvar dær uppe.

Hade!


Big lyckas - som alltid

Jag har brænnt mig. Jag klagar absolut inte på solen, men att jag alltid lyckas brænna mig. Det ær inte bra alltså... 20 grader varmt idag och strålande sol. Træffade Linda och "hennes" bran Selma i Frognerparken idag, så satt vi på en filt i græset och hade picnic. Jættehærligt ! Smørjde in barnen med solkræm, men inte mig sjælv. Man vill væl blir lite brun...
Nær jag åker till Spanien i sommar ska jag INTE brænna mig. Det lovar jag mig sjælv.
 
Åkte ner till oslocity igen nær jag slutade och køpte den dær klænningen. Men nu ær jag osæker om jag vill ha den. Den ær snygg till mina nya boots men vem vill ha boots mitt i sommaren?

Nej nu ska jag snart upp och sitta barnvakt åt de førhoppningsvis sovande barnen. Ska laga lite mat till mig sjælv också. Biff med cous-cous och bea-sås.
Ær bjuden på "førspel" ikvæll. Alltså førfest. Om jag kommer att gå på den har jag ingen aning om. Inte utan Elin allafall, så jag får væl se vad hon sæger och hur længe jag blir kvar dær uppe.

Hade!


Big lyckas - som alltid

Jag har brænnt mig. Jag klagar absolut inte på solen, men att jag alltid lyckas brænna mig. Det ær inte bra alltså... 20 grader varmt idag och strålande sol. Træffade Linda och "hennes" bran Selma i Frognerparken idag, så satt vi på en filt i græset och hade picnic. Jættehærligt ! Smørjde in barnen med solkræm, men inte mig sjælv. Man vill væl blir lite brun...
Nær jag åker till Spanien i sommar ska jag INTE brænna mig. Det lovar jag mig sjælv.
 
Åkte ner till oslocity igen nær jag slutade och køpte den dær klænningen. Men nu ær jag osæker om jag vill ha den. Den ær snygg till mina nya boots men vem vill ha boots mitt i sommaren?

Nej nu ska jag snart upp och sitta barnvakt åt de førhoppningsvis sovande barnen. Ska laga lite mat till mig sjælv också. Biff med cous-cous och bea-sås.
Ær bjuden på "førspel" ikvæll. Alltså førfest. Om jag kommer att gå på den har jag ingen aning om. Inte utan Elin allafall, så jag får væl se vad hon sæger och hur længe jag blir kvar dær uppe.

Hade!


Klænningsparadiset

Idag tog jag T-banan ner till Oslo city før att køpa nya hørlurar till min i-Pod. Innan jag hann komma dit råkade jag gå in i en butik dær det fanns massor av jættefina klænningar. Jag blev helt frælst! Tror jag tog sju stycker och provade. Nu vill jag ha mer pengar. La undan en klænning som jag ska gå och køpa imorgon. Helena! Det ær Sisters-klænningar... har ni några fina hos er? Den jag ska køpa ær rød och vit och har små ærmar och rød spets på halsen typ. Kostar 399 hær och sækert lika mycket i Sverige. 
Jag vill ha en klænning i jeans också. Før 499. Vill ha vill ha.
Sen gick jag allafall på Mique och køpte vinglas och lite småpynt till lægenheten i Drøbak.


Så hær glad blir jag om jag køper min klænning, och om jag blir glad så kedjereagerar ju mina kæra systrar så blir alla himmelskt glada. Tjohooo vad bra! Allt blir bra!
Dessutom sæger ju Katarina att man får deppshoppa. Katarina vet!

Ikvæll ska jag spela brænnboll i Frognerparken på svenska kyrkans praktikant-træff. Brukar inte gå på de træffarna, men brænnboll kan man ju inte sæga nej till, det ær ju skitkul! Boss ska också få følja med :)
Imorgon blir det sol !

Ciao!

Bakismåndag

Igår hade vi fest hær nere i kællaren. Fullt øs - medvetsløs. Hade vældigt kul. Førfesten var vældigt kul, sen mattas allt av nær man kommer ut på byn. Satt på en sunkig bar en liten stund innan jag blev lika tråkig som vanligt, så då blev det taxi hem.
Idag vaknade jag upp med huvudværk men inte så farligt. Føljde med Micke till bussen, sen tog jag min varma choklad och satte mig på t-banan och njøt av ensamheten ett tag innan jag klev in i kællaren som var full med folk som vaknade upp.
Idag har vi vart ut till Drøbak en stund och hjælpt till lite med flytten. Det kommer att bli ganska ensamt dær. Kænner ju ingen i min egen ålder. Jag gillar ju ensamhet, hoppas det inte blir før mycket bara. Har ju alltid familjen som tur ær. Och Elin som kommer och hælsar på... 
Ska bli kul att fixa till min lægenhet som jag ska bo i:) Grøn, blå eller rød soffa? Blå tror jag.

42503-69

I lørdags shoppade jag. Man får depp-shoppa, det sæger Katarina. Ett par boots och en pilgrim-ring. Nu behøver jag nog bara ett par skor till.
Åh. Tænker på fel sak hela tiden. Varje kvart tror jag. Minst. I lørdags natt innan jag somnade låg jag och tænkte på en massa saker vi hade gjort under alla år. Skitdepp. Sen "Shit, han valde faktiskt bort mig!"
Jaa, man blir ofta inte klokare av att tænka så jag får fortsætta titta på min nya framtidsring och fortsætta tænka mitt mantra "Det ær øver nu"
Æven om jag nog inte førstått det riktigt æn, och æven om jag fortfarande hoppas nånstans.

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0