Högt tempo

Shit vilken dag som bara svishat förbi och ätit upp all energi. Fast jag känner mig fortfarande speedad. Igår gick jag och la mig med dundrande huvudvärk (migrän?) men somnade efter att ha tagit en painkiller.
Steg upp innan sju imorse för att hinna gå ut med Boss och hinna platta håret och göra mig iordning. Hade första dagen på b.young idag nämligen. Markus steg upp vid fem någon gång och är borta till imorgon. Han ska på nåt seminarium med jobbet och på på hotell och sånt fint. Ja, inte kunde han packa igår allafall så det satte han igång med medan jag försökte sova. Mitt i allt ville han veta om det han hade på sig var "ledigt klätt" Skitjobbig var han.
Gick ut på promenad med Boss, kom hem och upptäckte att min metrosexuella pojkvän har tagit med sig plattången förstås. Och alla hårprodukterna. Så jag fick försöka vara fin ändå:)
Fixade iordning barnen och tog dem till barnehagen och sen vidare till b.young, och det var en trevlig dag men hektisk. Jag tror det gick ganska bra.
När jag kom hem höll jag på att varva ner så jag sprang upp på köket och började plocka undan och skala potatis. (Jag vill ju gärna hinna sköta arbete nummer 1) Fixade med det tills det var dags att springa till bussen och jag tog med mig Boss på vägen eftersom han hade vart ensam hela dagen. Han fick ligga och lyssna på oss när vi sjöng. Jag undrar vad han skulle säga om det till en djurpratare...
Sne sprang vi till bussen när kören nästan var slut och jag läste lite papper som jag fick idag under bussresa.

Nu är jag tillslut hemma och jag ska sova nu.

Jaha. Nehej.

Det blir ingen utgång. Folk är trötta och kalla och har lite pengar. Jaja, vad är väl en bal på slottet. Imorgon ska vi vara barnvakt i Dröbak. Det blir trevligt. Emma är här också. Kate är ute och pratar med Robi. Jag tog en drink men nu är det visst te som gäller.

Jaha. Nehej. Jaja...

Piuh

Imorgon får jag besök av Linda Gotland. Ja, hon heter ju inte så i efternamn men jag kallar henne det. Hon pratar  gotländska som bara den och jag tycker det är så fint. Hon började som barnflicka i samma veva som jag tror jag men nu bor hon hemma igen men är här och hälsar på. Ska blir så trevligt:) Men jag måste städa en massa ikväll för det ser för täskigt ut nere i källaren.
Sen ska jag ju möta upp kära lillasyster imorgon också, blir en massa turer mellan mig och Helena i dagarna, som tur är får vi låna bil mellan fredag och lördag allafall.
Menmen, jag ska ju bli rik nu så jag behöver inte tänka på pengar. Fint!!

Wohoo:)

Jag fick ett jobb till idag... På b-young:) Så nu har jag tre jobb. Jobbigt värre, men mycket pengar!

extrajobb och en hel massa KATARINA

Yes, jag har fått extrajobb i Ivar och Viktors barnehage:) Känns riktigt riktigt bra det, nu behöver jag inte snåla och kan bjuda Helena på saker som hon inte har råd med nu när hon måste spara. Toppen!
Ska dit om en och en halv timme så jag borde städa lite nu för vet ni vad. På torsdag kommer ...


KATE!

42503-72342503-72242503-72142503-72042503-71942503-71842503-71742503-71642503-71542503-71442503-713


Henne har jag inte träffat sen i påskas, så därför tillägnar jag henne detta inlägg. Sen fick Rune vara med på ett litet hörn också. Alla bilder är från vår Thailands-resa 2005.
Som sagt, nu måste jag städa.
Puss och kram vi ses på stan

Sjuk hund

Boss väckte mig inatt och ville bajsa. Så jag släppte ut han så han kunde springa till grannen, för i vår trädgård vägrar han att skita.
Imorse efter att jag lämnat barnen tog jag en löptur också, det kanske inte var så snällt mot sjuka Boss. Men han klarade det.

Jag har precis vart på shopping, sån här halva priset på halva priset-shopping, ja jag köpte nåt jag tyckte såg coolt ut till mig och Helena för 25 spänn styck men nu när jag kom hem insåg jag att det inte var så himla coolt och att det kanske till och med är sov-kläder. Så kan det gå, man kan ju sova gott för 25 kronor också. Boss ropade på mig när jag klev inför dörren också
-Maaaaatte, jag måste baaajsaaa igeeeeeeeeeeeeen!!
Fast han sa inte riktigt så, utan lite mer
VOFF!
Så han fick gå ut och bajsa ut sin diarré och justja, jag måste torka upp lite gul spya som han lämnade efter sig i trappen.

Det blev mycket äckel i det här inlägget;)

42503-710
Jag tror det var Markus som tog den här bilden en gång. Oförskämt va?

Sjulsarvet hellmoppers?

Wohojaja.
Så var det slut på helgen.
Idag sjöng vi i kyrkan, det gick väl bra, sen var inte Markus klar med sin miniflyg-flygning så jag och söta snälla Josefine gick och fikade och pratade om jobbiga arbetskollegor.
Usch det är hemskt. Om jag är ensam börjar jag ofta grubbla på SH och allt han sa och gjorde. Jag går och blir arg bara av att tänka tillbaka på det. Och jag drömmer fortfarande obehagliga drömmar där han är med på nätterna. Jag är så arg för jag fattar inte hur han kunde behandla mig sådär.
Men så känner jag ju också hur oerhört skönt att vara tillbaka i den här underbara familjen. Även när det är helg så så himla mysigt att vara med dem. Här får jag tillbaka den bit självkänsla som han raserade.

Jag har fått lite musik också, av snälla Johan och snälla Per-Erik. Helena pratar om Sjulsarvet hellmoppers, som jag inte kommer ihåg och jag funderar på om inte Farmor skulle vilja ha en facebook.

Nyt de siste av helga nu da!

42503-679

HilmerfestHelena

Det blev en grön mp3-spelare... eller gul eller lime eller vad man nu ska kalla det. Hittade ett till par mjukisbyxor och lite annat småkrafs också. En present till extrasmall-Kate. Själv börjar man ju bli lite fet.
Nu sitter jag hos Helena, hon har precis fått min dator så nu kan ni tjata på att hon ska blogga. Hon ska på värsta festen hos Hilmers hus ikväll och har lånat min madonna-klänning. Det blir nog himla fint. Och ingen kunde skjutsa henne dit så hon har fått taxi-pengar. Lyx alltså.

42503-709

Själv väntar jag på att Dag och Vibeke och barnen ska komma och hämta upp mig så vi kan åka hem. Blir ingen utgång ikväll, ska ju till kyrkan tidigt imorgon:)
Bye bye

Dagens I-landsproblem

Imorgon ska jag köpa en ny mp3-spelare. Jag är less på min i-pod. Dessutom börjar batteriet vara kasst. Min JOS är helt borta. Jag hittar den inte, det batteriet var heller inte bra.
Så det blir en sån här. Men. VILKEN FÄRG?
Svart och vitt är uteslutet, tycker det blir lite tråkigt.

42503-708

Det som är bra med den här lilla grejen är att det finns radio på. Sen kan man spela in med den också. Dessutom behöver man inte installera något jobbigt program som man inte förstår hur det funkar, man bara pluppar in den i datorn. Perfekt!
Tyvärr har jag inte nån bra musik på datorn, men det kan ju snälla vänner fixa.

Falukorvben

Besökte Lindex igår och deras underbara rea. (Lindex är alltid bäst på rea) Tyvärr fick jag lov att inse att mina ben ser ut som små korvar. Jag har dessutom fått lov att gå upp en storlek på trosor. Berättade detta för min ytterst ödmjuka snälla pojkvän som svarade som så att det var bra att jag hade korvben för då syns det ju att jag kommer från Falun.
Tack för den!

42503-707
Tyvärr så har jag ju inte sånna där falukorvsskinn-tights...

Så nu har jag vart ute och sprungit. Efter att ha provat att äta nyttigt och ta en timmes promenad innan frukost i tre veckor nu (med undantag på helgerna) och det inte har hjälpt ett piss måste jag väl försöka ta till mer drastiska åtgärder - eller acceptera att jag börjar få kvinnliga former. Som Dag förklarar det hela.

God Jul.

Orka

Sitter i sängen och både hunden och katten gör mig sällskap. Boss ligger och snarkar och Glenn ligger och drömmer. Jag har vart ute i skogen med barnehagen idag. Det var rätt skoj faktiskt. Man lär känna barnen mer och mer, endel är faktiskt rätt söta:) Jag ska försöka bli vikarie där. Bättre att få betalt än att hjälpa till gratis...

Funderar på att ta ett träningspass men orkar man?

Glad och lycklig

Jag sitter och prata med Jonas på msn. Vi har precis kommit fram till att vi bara vill vara glada och lyckliga. Och att vi faktiskt är det. Allt är frid och fröjd med andra ord.
Den andra intervjun jag hade idag gick nog okej. Verkar positivt men man kan aldrig veta. Annars finns andra jobb att söka.
Jag klagade på att barnen var bortskämda idag. De har så många leksaker och är inte särskilt rädd om dem. Kastar dem hit och dit och slarvar bort dem i barnehagen. Försökte förklara att det fanns barn som inte ens har några leksaker, ja endel har inte ens någon mat, och de har inga pengar så de kan inte ens köpa mat...
-Men de kan ju gå på restaurang

Jaja, som sagt, allt är frid och fröjd och det måste ju vara skönt att slippa veta att folk svälter. Berkymmerlöst är bäst.

Ciao!

42503-699

RAS

Ja här går det ju åt skogen med pengarna. Ericsson går i botten och jag förlorar några tusen. Sen kommer restskatten med ett brev på posten. Som tur var har jag Vibeke som är villig att betala den. Man har ju världens bästa praktikantfamilj här;) Tyckte att Dag kunde betala allt jag förlorade på Ericsson också men det ville han inte konstigt nog.. Jeje. den rycker väl upp sig.

Men appropå det så borde jag ringa pappa nu och kolla så han lever.

Jag har precis tagit ett och ett halvt tusen av min arbetsgivare.

Dag ligger och sover. Jag ska iväg och shoppa. Nya mjukisbyxor bland annat. Det är liksom mina arbetskläder och just nu har jag inga... De sista gick sönder i fredags.

-Dag, vakna, jag behöver låna bilen!
-Mhmmm
-Ja, alltså jag kommer ju tillbaka vid tre nångång. Senast.
-M
-Ja, jag tar det som ett ja. Sen behöver jag pengar... Vart har du plånboken?
Inget svar, så jag går och kollar i hans byxor i badrummet.
-Du, jag tar ett och ett halvt tusen, det går bra va?
-Mm...
-Okej, fint, men då ses vi se, jag tar bilen också, som jag sa, sov gott....

Jag misstänker att han inte har uppfattat nåt, men han får väl ringa om han saknar bilen sen då.
Tur att vi har ett avslappnat förhållande till varandra.

Dansa dansa

I lördags kom Markus pappa och hälsade på. Vi var i Oslo lite och sen åkte jag direkt till Helena där vi skulle ha fest. Det var jag, Helmert, Josefine och Madde. Shit pommes vad skoj vi hade det!! Riktigt trevlig förfest, en buss som inte kom, en nedprutad taxiresa, lite körsång och slutligen en massa dans på Nichol & son. Lyckad kväll, kom tillbaka till Dröbak halv fem och min snälla Markus kom och hämtade mig på sevvan.
Sov inte till längre än halv 10 så nu är jag trött. Helena är här och vi har ätit surströmming:) Nu är det bara slapp som gäller för resten av kvällen!

42503-703


Min gamla lægenhet till salu...

Jag vill haaaaaa, saknar mitt gamla liv och min gamla lægenhet....

http://www.blocket.se/vi/13670636.htm?ca=2_s

Men nog hade vi vackrare inredning:P

Vill ha vill ha vill ha vill ha.

Annars sæljs en tvåa på BBV før 19000.  Det ær sjukt hur låga priser det ær i den staden.
Fina Lycksele.

mat, fika, godis, snacks

Jag ælskar att æta!! Min mage ær typ fyrkantig just nu men jag væntar på att kunna stoppa i mig lite mer. Ost och kex blir det snart. Jamen det ær ju så hærligt med helg:)

"en gutt i magen"

Ja idag är det fredag och humöret är betydligt bättre än igår:) Nu får jag börja äta lite godsaker. Under veckorna försöker jag undvika smör och socker, det går bra men är sorgligt tråkigt. Men eftersom det snart är helg så lyxade jag med knäckebröd med smör och messmör på. Den första tuggan smakade som sockerkaka! Himla gott...

Igår vid middagsbordet satt vi och pratade om vilka som skulle få barn i Dag och Vibekes bekantskapskrets. Så kom vi vidare på hur barn får mat när de ligger i magen. Så säger Ivar:

-När jag har en gutt i magen och jag dricker vatten, då tror han att det regnar!

Haha:)

42503-684

De åker bort i helgen så jag och Markus har hela huset för oss själva. Fast jag ska till Helena på fest på lördag-kvällen. Och så måste jag bjuda henne på sushi för hon har inte råd med något just. (Blir alltså kanske en resa ändå)


Jag är suuuuur

Jag är sur idag och det är inge kul.
Jag är sur för att det luktar alltför mycket hund i min lägenhet. Piss. Jag har köpt en luftfräschare. En dyr en.
Jag är sur för att min dator där nere är helt dum i huvet och jag har lust att kasta ut den genom fönstret. Varför kan inte materiella ting känna smärta? Då skulle jag slå den mycket hårt. Den sjabblade bla bort min arbetsansökan till Vero Moda. Som tur är har jag fått iväg en ny.
Jag är sur för att Markus sopa ner med alla himla cola-flaskor. De tog jag och pantade. Naturligtvis gick pengarna direkt till mig. Eller förvisso, en ny dyr luftfräschare.
Jag är sur för att jag har städat i tre timmar idag. Ja men klart det var bra gjort, men alla vet väl att städning framkallar ilska. Helena och jag vet då det allafall.

Faktiskt så känner jag mig som en arg banan.

42503-702

Stackars stackars Helena

Helena ska inte resa i vår:( Jag tycker så synd om henne, men man måste ju ha pengar... Men så kan jag ju vara lite glad också för det betyder att hon blir kvar här och det är ju toppen.

Och Per-Erik och Pappa har inte skjutit någon älg än heller.

Nej nu blev jag lite depp.


Min hund är pedofil

Boss får inte leka med valpar längre. Han utsätter dem för sexuella trakasserier tyvärr.
Det är alltid lika pinsamt...
Ibland brukar Markus komma med en almanacka från Norska blindehund-förbundet med en massa valp-bilder i. Så visar han den för Boss.
"Men vad tycker du om april-valpen då? Nähä, september är hetare..."

42503-673

Men han är alltid lika glad allafall:)

Åhh!

Igår var det körövning. Det var himla skoj:) Vi var inte alls många och det var verkligen trevlig stämning. Jag och Helena var en aning flamsiga också. Men det gick väldigt bra och jag tror vi satte de flesta stämmorna.
Vår kör-ledare hade nyss vart hemma.
-Å, har du vart i Norrland?!
-Ja, i Pite
-Ååååh!
Jag och Helena är sånna suckers för den delen av Sverige...

När det var slut sprang vi till varsin buss och Helena fick kramp i vaderna.




How to hug a baby

http://www.dnaco.net/~vogelke/pictures/how-to-hug-a-baby/

Bäbisen ser lite platt ut på andra bilden. Jag vill ha en sån hund!

Shit vad less jag är.

Jag vill egentligen bara radera min blogg för jag är så less på designen och allt möjligt. Men det vore ju som att bränna ens egen dagbok och att ta bort alla minnen man har. Så det ska jag inte göra...

I helgen har jag ätit godis. Det var inte så jättegott som tur var. Men nu har jag himla mycket lust att ätaupp kakorna i skåpet. Men det ska jag inte. Här kommer lite fler bilder från i helgen. Jag, Helena, Markus och kidsen var ute i solskenet. Vi åkte till en slagen åker och lekte gamla godingar som under hökens vingar och röda gröna lyktan, stopp! Jag hade nästan glömt bort dem men med Helenas hjälp kom vi på hur det var. Sen fikade vi en massa bullar och flög flygplan:)

42503-700
42503-695
Viktor skulle absolut visa sina nya kalsonger
42503-694
Ivar är fotograf
42503-693
42503-692
42503-68742503-691
Viktor fuskade hela tiden...
42503-690

Lördagen

Här är vår lördagsutflykt till Oscarsborg i bilder. Det har vart en fantastisk helg. Imorgon kommer bilder från idag:)

42503-698
42503-697
42503-689
42503-688
42503-686
42503-685

Vi hade fika med oss och klättrade omkring på klippor och Boss försökte också klättra. Han försökte sticka ut sina klor så långt han kunde men vi fick hjälpa han lite då och då. Han tänker inte direkt på konsekvenserna av att hoppa från en klippa till en annan. Om det råkar vara ett stup på andra sidan är det ju lite synd. Men han tänker bara på att vara först:)


Regel nummer 1

Blogga inte onykter. Så var det sagt.

Annars var det en otroligt trevlig middag igår, efter ett tag gick jag och Helena ner i centrum och kollade in Molles och jungletelegrafen. De har tagit sitt førnuft till fånga och sænkt åldersgrænserna till 20 igen. På Molle var det døtt. På jungeltelegrafen var det 40+-ingar. Många...
Vi dansade lite och drack en massa vatten och spanade in bartendern, sen drog vi hem igen. Där satt Markus och Dag och drack Baileys och annat, jag kokade pasta och sen åt vi resterna från middagen. Vibeke har en väldigt god pastarätt som sin specialare:)

Imorse kom Viktor och kröp ner under täcket så låg vi och gosade med Glenn.

Idag är det en fantastiskt fin höstdag. Vi ska passa på att njuta ordentligt!! Ska nog träffa Island-Anna och fika med henne senare också.

>Hejråå

yeeeeeahhhhhhhhhhhhh

tick tick tick boooom..............................................................................................
shit alltså....


see yh   Q

Anti-rökkampanj

Propagandan har börjat! Resultaten börjar visa sig!

-Gitta, vet du vad jag ska köpa när jag ikke begynner å röyke?

Viktor vet att man sparar pengar på att inte röka:)

I´m the king of the world

Tjena. Jag söker extrajobb på b-young. Har ju så mycket ledigt om dagarna när kidsen är i barnehagen. Intervjun gick bra. Fast just nu sitter jag och funderar på vad jag sa egentligen och vad jag borde sagt istället. Men hon sa allafall att hon hade fått ett veldig gott intryck av mig och att jag ska vidare på en till intervju för de gör alltid två stycken. Fint fint, jag är grym med andra ord:) (Har man suttit och pratat så bra om sig själv i en timme så blir man ju helt hög på all fakta om hur himla bra man är på allt:) Så just nu äger jag - så är det bara.

Solen skiner och jag ska städa. Sen är det helg för sjutton.

Wee;)






6 timmat uteliv

Shit, man blir trött av att vara ute i 6 timmar. Fattar inte att kidsen orkar. Har inte hunnit göra någon nytta här hemma allafall, snart ska jag hämta barnen igen. Och jag borde gå och duscha Boss för han har badat en massa i fjorden idag. Hoppas han inte får mer våteksem.

Imorgon ska jag på anställningsintervju också:) Irene, just det, jag har angett dig som referens. Fast bara ditt hemnummer. Jag glömmer alltid att informera om sånt. Borde nog säga det till Vibeke också om chefen på stället inte redan hunnit ringa henne.

Jajaaaaaaaa, pss krm

Moln

Kidsen har inte vaknat än och jag ska ställa mig och göra pannkakor för idag ska vi på tur i barnhagen. Ute är det grått och moltäcket hänger över fjorden. Egentligen är ju inte barn mitt favoritdjur men ibland kan man ju kanske följa med om de frågar. Så skulle jag få ta med Boss också, förklarade att han inte skulle hinna få någon morgonpromenad annars.

Stressa stressa stressa.... obemärkt. Det är tur att barnen inte lärt sig att stressa allafall. Ja, ibland kunde ju ha gått lite snabbare men det är bra att de får vara bekymmersfria:)



Glenn is back

Jaha då var han tillbaka och nu får han inte gå ut förrän Helmert har köpt ett halsband till honom.

Ellers har jag och Markus vart och fikat ikväll och funderat på vad vi ska hitta på i helgen. Det blir nog en utflykt till skogen med fika i ryggsäcken och en glad Boss hoppandes mellan tuvorna.

Tjohej

Alla med varsin dator.

Jaa, här sitter jag, Markus och Dag med varsin dator i knäet... Vibeke är lite osocial och sitter med sin dator i köket. Nya umgängesformen:)

Jag har faktiskt, kors i taket, dra mig baklänges på en liten vagn, vart ute och sprungit !!! Skulle på Friskis men det var inget för det är höstferie, så jag sprang. Och dra mig baklänges på en liten vagn, det kändes jättebra, trots att jag inte tränat sen maj. Ja, jag är ju för duktig alltså:)

Jaja, det hät tänkte jag publicera igår men så blev det visst inte.

Jo just ja, Glenn är borta igen. Han fick gå ut i måndags efter en veckas husarrest och sen har han inte kommit hem sen dess. Man blir ju less...

Trist utan bilder

Tycker det är tråkigt att uppdatera bloggen när man inte har några nya bilder. Jag får väl fixa det men nu har jag en ny dator och jag vet inte ens om det funkar att lägga in bilder på den.
Igår var vi på inflyttningfest hos vår kör-ledare. Nu var det ju ingen sådan inflyttningsfest med alkohol som flödade, det har nog vart lite väl magstarkt eftersom att kyrkan äger lägenheten. Men vi fick gott tilltugg, vet inte om det var en piteå-ansk specialare, men en skiva formbröd med köttfärssås på, sedan ost, banan, gräddfil och till sist peppar längst upp. Gott nanting! Sen sjöng vi några sånger och efter det fika-fikade vi. It was really nice:)
Kom hem strax efter halv tolv och var jättetrött. Ibland är det jobbigt att bo i Dröbak...

42503-588

En gammal bild på en vacker häst får duga för idag:)

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0