Den bästa.

Åh vad arg jag har vart idag, arg arg arg och gråtfärdig. Så jag fick med mig Fredrik och träna, det gick sådär, mådde lite illa och har inga muskler kvar. Sen hem och vara arg i duschen, sen direkt ner i sängen med dubbla täcken. Då kramade han mig och lagade blodpudding till mig. Sen bakade han plyppen till mig. Skönt att ha någon som tycker om en fast man visar sina sämsta sidor.

Ska gå och lägga mig tidigt ikväll, behöver sova. Men först ska jag hitta en artikel att göra en diskursanalys på. Hur det ska gå har jag ingen aning om...

Skönt med helg, det har ju vart en sån jobbig vecka:P

Kom hem från Vemdalen igår och stack på jobb direkt. Jobb på söndag också, får ingen fet lön i dessa tider så lite jobb är alltid bra.

Idag har jag vart runt på lite ärenden och nu har jag krypit ner i soffan med Hima och Eddie. Måste plugga genus nu, tenta om en vecka!

Sossarnas nya ledare är övertygad feminist, det känns väldigt bra:)

Hima fick en mil med nya tofflorna efter u...

dsc00863 (MMS)

Hima fick en mil med nya tofflorna efter utförsåkningen idag:) Gick jättebra! Imorgon skulle det bli minus 22 så då kanske vi tar det lite lugnt..

Vemdalen bjuder på fantastiskt skidföre! Ö...

dsc00845 (MMS)

Vemdalen bjuder på fantastiskt skidföre! Östersund borde åka hit för att se och lära hur riktigt bra skidspår ser ut.

Några trevliga stressfria dagar

Nu har Linda åkt igen men vi har haft det så trevligt:) Hade lite att stå i på fredagen med gruppmöte och kattkastrering, men efter det tog vi en tur med skidor och matsäck. På kvällen lagade vi porterstek och potatisgratäng och hade soffhäng. Perfekt. Idag har vi strosat på stan och fikat semla. Nästa sommar tror jag det blir en gotlandssemester:)

Sedan for jag och Fredrik på bio - a dangerous method om Freud och Jung och hand älskarinna. Sådär bra.

Imorgon åker vi till Vemdalen och student skiweek, jag ska försöka hålla mig frisk och åka lite skidor. Kanske gå ut nån kväll. Kul ska det bli, och himla himla skönt att byta miljö, komma iväg och ha lite semester.

Ha det braaaa!

Stressig vår?

Vi börjar vår nya kurs i organisationspsykologi och genuskurs idag. Vår lärare sa helt enkelt att det blir tufft i vår och att vi inte skulle hinna med eventuella extrajobb eller dylikt. Synd det då, jag som var på intevju igår och ska få hoppa in som vikarie på ett lugnt boende utan våld eller hot om våld. Det löser sig, det måste det ju.

Ett problem till är att vi måste hitta någon dagmatte/husse åt Hima nu. Jag måste vara så pass mycket i skolan och på gruppträffar att jag inte hinner med henne om dagarna.

Ikväll har jag och Fredrik vart nere i gymmet i källaren och gjort lite övningar. Imorgon blire träningsvärk. På torsdag kommer Linda Gotland och hälsar på:) Det blir kul! Och Skiweek i Vemdalen på söndag:D Sa jag att vi hade mycket i skolan?

Nu vill Fredrik planera helgerna i vår. Tjo vad det går, hejhej!

Skön söndag

Åhh nu raderade jag allt jag skrivit, tråkig blogg utan bilder är vad detta är nu för tiden!

Tentan gick bra kändes det som. Hälsade på Fanny och hennes nya lilla schäfervalp igår, bitig och söt:) Hima gillade inte den lilla och drog sig undan. Surtanten... Sen spelade vi bezzerwizzer med joel och Bea, det var skoj:)

Vaknade med huvudvärk idag. Ovanligt. Hjälper knappt med 2 alvedon heller. Men efter en långpromenad med Hima hade det gett sig någorlunda så jag har åkt skidor idag i några cm, ja nästan en dec snö. Kan lugnt konstatera att Östersund inte borde profilera sig som vintersportstad. Helt värdelös på att pista spåren. Och snöröjningen ska vi inte tala om.

Imorgon har vi tentagenomgång i folkhälsovetenskapen. Jag klarade den tentan, men rättningen var helt bananas. Man fick fel om man inte hade svarat exakt ordagrant. Typ skrivit droger istället för narkotika. Oj vad irriterad jag har vart på det där, syftet med en utbildning ska väl vara att förstå det man lär sig istället för att kunna saker ordagrant?

I veckan kanske vi köper en ny säng. Nu vill jag ha varm choklad med grädde och marshmallows. Ciao!

Ny lek

Fredrik har kommit på en ny lek såhär på kvällskvisten. Han har bundit fast ett snöre med en leksak på Himas svans. Sedan springer han runt så att Hima jagar honom och katten jagar Hima. Alla aktiverade - alla nöjda!

Själv har jag stängt in mig i lillrummet för att plugga men det går inge bra. Fortfarande har inte paniken infunnit sig så jag vet inte jag hur det här ska gå. Säkert bra som vanligt men jag lär väl vakna tidigt imorgon...

Trvlig helg!

Skidor och solsken

Idag la jag ner plugget för en dryg timmes skidåkning med Hima. Oj vad skönt det var. Sol och skog! Man kanske inte tror det innan man ger sig ut men det är bra härligt at susidusa i spåret. Synd bara att Hima fick isklumpar i tassarna och jag fick stanna och hjälpa henne med dem typ varenda kilometer... Men ikväll har Fredrik ansat och fixat så förhoppningsvis är det bättre nu. Hon är skendräktig stackarn, för första gången ever (undrar varför..) och blir bara lycklig av ordentlig motion.

Jag pluggar som sagt till tentan på lördag. Har ändå svårt att fokusera fast jag borde få panik snart. Som vanligt då.

Nu har jag tvingat ut Fredrik på kvällspromenad i tilltagande snöstorm. Har lovat smoothie när han kommer in, gott:)

Idag är livet helt okej faktiskt.

Lyckad shopping

Idag var det ju kanske inte meningen att jag skulle shoppa. Meningen var ju att jag skulle plugga. Men det sket sig när jag kom ner på stan! Har lyckats riktigt bra och fyndat massor så nu är det nog snart köpstopp och rensning i garderoben som gäller.

Här är dagens finaste köp:

En smyckeshängare! Den är så fiin:)

Sedan köpte jag två små fina lådor att ha inne på badrumshyllan (måste hitta fler också). En ny bh, två par nya leggings, en ring, ett hårband, och så köpte jag en sport-bh på Gina för 149. De har faktiskt börjat med träningskläder där och det finns mycket fint. Sen kanske man inte ska ha så höga förväntningar på en sport-bh därifrån men man kan ju prova och se hur det går. Knepet är att knöla in brösten i en liten storlek så att den sitter riktigt tight;)

Och när jag kom hem tvingade jag mig iväg på en cykeltur med Hima, gjorde jag igår också. Bra att hon får springa lite. När Fredrik kom hem åkte vi och tittade på en ny säng. Jag har ju problem med att få ont i lungorna vid djupandning på nätterna och jag har googlat och frågade sängförsäljaren men ingen verkar ha någon koll på vad det kan vara. Försäljaren förslog att det kanske kunde bero på trycket nedifrån. För när jag var hos mamma provade jag sista natten att sova på dubbla madrasser och jag tyckte egentligen att det var obehagligt mjukt men oj vad jag sov gott och hade inte alls ont.

 

Det var det om det...

 

 

 

Home sweet home

Så var vi hemma igen, hela lilla familjen. Det är väldigt skönt att vara tillbaka efter tre veckor i Falun. Fast det var skönt att vara där hemma också förstås. Vad ska jag skriva om? Lämnat in hemtentan i miljöpsykologikursen, försöker plugga inför den tentan på lördag. Igår åkte jag lite skidor med Malin och idag har jag fikat med Beatrice och Fanny. Väldigt kul att ses igen:)

Ikväll har jag vart väldigt trött, stackars Fredrik får fixa det mesta. Han har nyss vart och åkt skidor och jag hade lovat honom att vi skulle fika mackor när han kom hem. Fast jag har gått och lagt mig nu, men han får fika med mig i sängen vetja!

Annars måste vi åka till Ikea snart och handla grejer. Fredrik hade överraskningsbyggt en nya badrumshylla när jag var borta, himla bra. Nu skulle vi haft nån fin skön badrumsmatta och måla hyllan i matchande färg eller nåt.

Och tapetserat om i lillrummet och hallen...

Färdig blir man ju aldrig.

Mammas bild från i lördags. Hon har gett mig ett rim så vi kan vinna en resa till Island:)

Fika med mamma på skyttepaviljongen

20120107152 (MMS)

Fika med mamma på skyttepaviljongen

Släpper den direkta uppmärksamheten och åt...

20120106150 (MMS)

Släpper den direkta uppmärksamheten och återhämtar mig med lite natur och spontan uppmärksamhet istället. Miljöpsykologi-nörderi!

Dröbak

Jag hade funderingar på att åka till Dröbak och igår gjorde jag och Helena slag i saken och åkte hit. Det är schitkul att vara här igen och träffa alla. Man blir lite nostalgisk och så men det går ju bra ändå. Tyvärr har jag en massa plugg som måste göras men jag hoppas få lite tid till shopping också. Hänga med kidsen vill jag ju förstås också hinna, följde med dem till skolan idag, tydligen går de dit helt själv annars! Snacka om att de har blivit stora nu:) De var 2,5 år när jag kom hit och nu är de 8! Samtidigt är de samma gamla vanliga, lika roliga, pratar i ett kör...:)

Helena sover fortfarande och jag har ätit min norka fukost och läst tidningen, just like the old days. Nu ska jag intensivplugga några timmar så vi får tid för en tur till Ski eller Oslo sen.

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0