Imorse var vi uppe med tuppen för att entr...

20111230133 (MMS)

Imorse var vi uppe med tuppen för att entra slalombacken. Det är som det brukar, ganska kul! men nu är det dags för limpmackor och varm choklad:)

Jul

Nu är det jul hejhå vad kul. Nejmen jul. Inte så god mat. Döless på saffran. Inte så bra musik. Inte så mycket snö. Regn och storm funkar inte lika bra. Julen är en gnutta överskattad men julmys trivs jag med. Och familjeträffen. Men själva julafton kan man ju klara sig utan. Fast jag fick himla fina julklappar förstås:)

Om dagarna försöker jag läsa miljöpsykologi, mellan varven försöker jag promenera hunden och däremellan ska man visst roa sina familjemedlemmar.

På torsdag åker vi till fjällen för att fira in det nya året. Det ser jag fram emot:) Så får man träffa sin darling i några dagar. Frettrik jag saknar dig för du är så kul att vara med!

Och vem vet vad som händer nästa år?!



Här fejkar vi bara, egentligen var vi sura på varann:P


Dan före dan före dopparedan

Dagen började mycket bra med lite jakt med pappa på morgonen (utan något skjutet), sedan åkte jag med mamma och lämnade bilen på verkstaden och sedan shopping plus sushi med pappa. Sen slöade jag till. Till middag gjorde jag tomtegröt och hällde salt på den. Jag ska snart gå och märka om det där förbannade saltkaret som ser exakt ut som sockerkaret. Fast på den står det socker. Jag fattar inte varför mamma inte märker ut SALT! istället. Det är ju otrevligare med saltöverraskning än sockeröverraskning...

Kylen i vårt uthyrningsrum har gått sönder. Skit också! Två dagar innan jul och Onoff, som vi köpte det av, har ju konkat. Hoppas Fredrik lyckas lösa det imorgon, annars blir det en till mindre rolig utgift så här i dagarna innan jul.

Men annars äre fin:) Åkte skidor igår med Hima så hon fick röra på fläsket. Men nu vill jag att alla syskonen ska komma hem nån gång. Eller för all del, miljöpsykologiboken:P



vilket gäng!

Wohoo, på väg hem! Vilken vinterdag:), bar...

20111221115 (MMS)

Wohoo, på väg hem! Vilken vinterdag:), bara katten som förpestar tillvaron med sina utbrytarförsök och sitt jamande.

Skidpremiären

Igår var det dags. Mitt första skidpass för den här vintern. Vädret i Östersund är snö...storm typ. Men skidåkningen gick bra, åkte fyra varv och det kändes som vanligt:) Idag har jag en gnutta träningsvärk i ena skinkan men inte mer än så.

Efter skidorna for vi på bio - Sherlock Holmes, den var bra. Efter det hade vi lilla julafton här hemma. Tröjan som jag hade köpt till Fredrik var för liten:( Det var ganska längesen jag köpte den och är osäker om jag har kvittot kvar, tror inte jag får byta heller. Antingen får han gå ner i vikt eller så får vi sälja den på blocket. Jag fick en mixer, precis vad jag önskade mig:) Nu blir det smoothies. Eller smuuutis som man säger på norska. höhö.

Fick böta 100 spänn på skolan idag för jag lämnade in en korttidslånebok 18 minuter för sent. Snåljåpar. Var sur hela lektionen. Nu ska jag vila en stund, jag och Hima har vart ute på långpromenad i snövädret. Det var jobbigt.

Ciao!


Det bidde ingen resa...

Ingen resa utomlands iallafall. Längtar nästan ihjäl mig ibland när man ser strandbilder från Thailand, men det blir en mindre resa allafall, till Dalafjällen:)

Vi ska till Fjätervålen över nyår!
Jag, Kejtan och Helmert plus Fredrik, Matsiboy och Pantiboy. Det kommer blir schitkul tror jag. Skidåkning, kanapéer och spelkvällar. Vi har hyrt en stuga med diskmaskin, väldigt viktigt, hatar slösa tid på sådant tråkigt när man kan ha roligt istället.

Jomenvisst. Vi skulle åka skidor idag men Fredrik har ont i huvudet, hoppas vi kommer oss iväg ändå.


Så här fint äre därborti Idrefjällen:)

Vad veterinären mer sa...

...att Hima är tjock! Åh vad jobbigt men det är dessvärre sant. Sen vi skaffade katten har hon upplevt en konkurrens om maten och äter bara för att inte han ska äta upp den (som om han skulle orka det..). Så nu får vi ta det lugnt med julmaten.

Och sen glömde de räkna ihop mina poäng på ridtävlingen igår:( Usch vad jag känner mig bortglömd. Det gick inte jättebra men inte jättedåligt heller. Men jag fick ju inget pris allafall, för de glömde ju bort mig. Big, den gråa musen - medelmåttan. Äsch då... Jag kallade mig medelmåtta idag för vi hade tenta, och jag får alltid medelmåttliga resultat på salstentor. Allafall så var det en tjej i klassen som jag inte känner så väl som sa att jag inte alls var det, det tycker jag var väldigt snällt!

Hursomhelst: Tentan var väldigt lätt egentligen och jag gjorde kanske mitt bästa salstenta-resultat någonsin. (Trots bara fem timmars sömn) Men det vet man ju inte förrän man fått resultatet. Jag tänker vara nöjd, även om det skulle visa sig vara medelmåttligt:)

Ojoj, nu måste jag pynta mig lite. Julbord med Fedriks jobb klockan 17. Taggad? Nja.

God helg!

resetrubbel

De ringde mig nyss och sa att jag inte kunde åka hem den 20:e för tåget var inställt. Schysst. Jag ska åka dagen efter istället och kommer till Falun 11.26. Så då vet alla inblandade det, jag behöver hämtning för jag ska ha med mig julklappar, skidor, hund, katt och väskor. De borde ju ge mig lite avdrag på resan eller nåt kan man tycka men hon kunde inte ens boka ena biljetten åt mig för då skulle det bli lite dyrare än om jag gjorde det själv.

Nu håller jag på och lagar röding i ugnen. Ska hinna med och äta innan vi ska till ridskolan och vara med på ridtävling. Sen måste jag hem och plugga för imorgon är det tenta i folkhälsovetenskap. Usch, jag är trött redan.

Hima har vart hos veterinären idag för hon hade en avbruten blodpulpa i klon. De sa att hon hade för långa klor, gav henne lugnande och klippte ner allihopa. Bakläxa på oss. Varför kommer alla kostnader kring juletid undrar jag?

Men just det, jag har bokat in en arbetsintervju i januari... Jag behöver mer pengar och får för lite jobb på mitt nuvarande. Så detta är ett gruppboende en mil utanför stan. Vi får se om jag får nåt.

Hejrrå

Lucia!

Har inte sett ett enda luciatåg idag och det känns väl inte allt för sorgligt. Jag har två extra starka minnen av lucia. Det ena är från när jag gick i lekis, då fick alla vara vad de ville och det är ju bra! Men alla tjejer ville ju vara lucia så då valde jag att vara tärna bara därför. 6 år och redan tvärtemot:)

Ja sen var det ju i femman... I orienteringsklubben var det tradition att man valde lucia i luciatåget bland de tjejer som gick i femman. Det var jag och två till och det skulle lottas. Så säger ledaren "man kan väl inte ha en kothårig lucia" och syftade på mig för jag var korthårig då. Jaja, det blev en annan tjej som vann i lottningen. Jag valde att vara stjärngosse istället.

Jag vet inte om jag gillare. Lucia- det här med att man ska rösta fram någon och att lucian ska se ut på ett visst sätt och att bara tjejer kan vara det. Det vette tusan. Jag och Fredrik diskuterade det idag, han menade att det är väl lika bra att barn får lära sig hur det funkar här i världen. Det är inte alltid rättvist. Men det vette tusan alltså.

Men mig är det inte synd om! För jag har varit lucia någon gång har jag för mig, men jag kommer inte ihåg när. Det var väl inte så himla viktigt för mig antar jag.


Äntligen är pepparkakshuset färdigt:)

20111212102 (MMS)

Äntligen är pepparkakshuset färdigt:)

man tror ju inte det är sant...

http://www.blocket.se/dalarna/Smor_37709984.htm?ca=6&w=1

Idag har jag vart och pluggat med gruppen i skolan, i helgen har jag jobbat och vart på auktion. Lite less idag, längtar varje gång jag går över järnvägsspåret efter att få sätta mig på tåget och åka hem.

Det snöar och snöar, skidpremiär snart måntro?

En bra dag, ta i trä!!

Sitter i sängen och käkar brownie och dricker te, ska snart plugga lite, eller om man somnar. Man vet aldrig:)
Haft en himla bra dag, började plugga lite och sen långprommis i snön med Hima, sen direkt till träning (pt challenge) och sen lunch med Bea och Fanny. Very nice! Känns som jag har helg nu:)

Har insett att jag börjar tycka livet är lite pissigt ungefär vare onsdag. Igår kom jag på varför. För det börjar bli stökigt som attan i lägenheten efter helgstädningen igen. Men så har man ju en pärla till pojkvän som städar när jag är på ridskola. Så det är nog också en bidragande orsak till varför livet känns så bra idag.

Hihii, jag har anmält mig till en ridtävling:D Inget seriöst eller avancerat, ett varv skritt, ett varv trav och ett varv tölt i ridhuset. Så bedömning på det. Jag känner mig ju egentligen ganska kass på att rida, så det gäller att välja en häst som är bra. Hoppas jag får han jag har önskat - Prakkari. Nästa torsdag kväll, kvällen innan tentan. Man kan behöva nåt annat att tänka på då:)

Ikväll ska jag försöka göra kroppkakor. Det brukar gå skitdåligt men strunt i det.

Stora bakarhelgen

Puh, ligger i soffan och hämtar mig efter allt bakande i helgen medan Fredrik lagar middag i köket. Man blir faktiskt väldgt trött av att baka. Igår började att göra Underbaraclaras saffranskolor. De blev inte så supergoda som hon påstod, men de var okej.



Sen började vi med pepparkakshuset. Eller ja, degen hade jag ju reden gjort på morgonen men åh vad tung den var att baka ut. Och delarna jäste och blev rätt tjocka, men det blir nog gott ändå. Gjorde några pepparkaksfår också. Sen skulle jag ju dekorera det där tänkte jag och jag fick till en bra kristyr men jag var så trött på slutet så det blev inte så himla fint.



Okej fint.

Sen spårade det ur lite när jag skulle pynta fåren.



Första fåret



Sista fåren, motivationen på topp.



Katten tyckte de var fula. Jag med.

Och idag var vi på Jamtli julmarknad! Det var jättemysigt. Jag som vill ha en tidsmaskin och resa bakåt i tiden och uppleva allt som det var förr (för jag tror allt var bättre då...) älskade att gå runt i gammhusen och fantisera om att själv bo där.

Jag åt min första kolbulle, det var gott:)



Vi handlade inte så mycket, lite bröd från bagarstugan och kokosbollar bara. Men Jamtli var stort och trevligt att vandra runt i, bra besöksmål när man får främmen. När jag får barn ska jag köpa årskort och släppa ut dem där så de får springa runt och göra av med energi.

Så kom vi hem och jag bakade igen. Vi skulle träffas på skolan i vår grupp för att skriva färdigt en rapport och jag lovade fika, tyckte det var för lite med bara kolorna och pepparkakorna så jag bakade lussebullar. Fast inte sånna där vanliga traditionella utan i vanligt bullformat med mandelmassa. Själv så har jag inte smakat dem än för jag blir inte så sugen nör jag bakat själv, men de var uppskattade:)



Så det var helgens bak. Tyvärr är vi fortfarande inte färdiga med pepparkakshuset, men det blir ikväll. Eller imorrn kanske:P Jag är lite trött på att baka just nu faktiskt...

Men Fredrik står och sjunger i köket så det blir nog en god köttfärssås:)

Jag vill jö en Laleh!

Jag älskar Bjuröklubb, låten, den är helt underbar! Och jag vill göra som Laleh, jag vill också flytta till västerbotten. Jag och Fredrik brukar diskutera vart vi ska flytta när jag är klar. Östersund har vi inte fastnat för än, han föreslår Umeå, dit vill inte jag, Luleå är ett alternativ men lite långt bort, Lycksele känns lite litet, Sundsvall känns inte som rätt.... men nu vet jag ju.. Skellefteå! Jag vill åka till västerbotten och köpa tillbaka mormor och morfars hus och bo där för resten av livet. Det känns som en idé!




Bjuröklubb 2009.
Vad ska det bli av mig?

Skidskytte och SNÖ!!

20111203090 (MMS)

Skidskytte och SNÖ!!

Kuljul..

Åhh jag är så himla himla less på det mesta nu för tiden!!! Alltså det här vädret gör mig galen!

Vaknade upp med huvudvärk imorse men det börjar ge sig efter en alvedon. Idag verkar det bli blå himmel allafall, men förmodligen blåser det som vanligt i det här himla blåshålet. Jag måste ta igen lite förlorad motion, både nedstämd och otroligt trött den här veckan har gjort att jag rört på mig mycket mindre än vanligt och det kan ju också vara en orsak till humöret.

Hjälpte Malin att flytta igår till sin nya lägenhet, och vilken lägenhet, blev så avundsjuk! Gamla fina spegeldörrar, rejäl stomme i köket, stora fönsterbrädor, very nice... Men vår kan ju också bli lite finare om man pysslar med den. Nästa projekt tror jag blir en fin tapet på någon vägg i hallen.



Den här vill jag ha, tror det är min tur att bestämma:)

Efter flytten igår så for vi på Fredriks jobb en sväng. Det var nån julpub där eller nåt, vi hade inte riktigt fattat konceptet så vi var väl inte allra mest finklädda, Malin körde gympadojor:) Men det var trevligt, vi hade rundvandring i Sweco-huset, studerade Fredriks stensamling, diskuterade gudatro, skrattade åt eventuella felaktiga provborrningar och så fick vi mat och dricka. Värsta festen:P

Jaja, nu vare väl dags att gå upp på berget en sväng med lilltjompan. Sen rapportskrivning.

Trevlig helg!

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0