Sista kvällen i Dröbak

Idag äre sista dagen i Norge, jag börjar köra hemåt imorgon vid sju-tiden, gärna tidigare om jag orkar. Har nämligen en dejt hemma i Falun som väntar;)

Jag fick precis ett glas rödvin av Vibeke, det smakar verkligen bäst här hemma i Dröbak. Här har man minsann blivit itvingad rödvin tills man gillade det:P (Jag ville ju helst ha mjölk jag...)

Idag har jag shoppat igen, fyndet idag var en ryggsäck att åka skidor i, för halva priset. I somras när allt var jobbigt bestämde jag mig för att åka Kungsledenränneti april. Om jag bara hade någon som ville åka med mig? 8 mil över fjället i påsk. Säkert strålande sol hela vägen, låter trevligt va?

Nej nu vankas det middag, Vibeke lagar gomatn, jag är hungrig!



Lyx

Familjen har införskaffat en självgående dammsugare sen jag jobbade här så nu behöver jag inte böka med den stora i trapporna när jag ska städa toaletterna som ligger på tre olika plan. De borde ha köpt den lite tidigare tycker jag:)

Igår var det fullt upp. Jag shoppade på Ski (Har de dåligt med rea i Norge, Hnaaeee...), fyndade och funderar på att åka dit igen för att köpa en ryggsäck att ha när man är ute och åker skidor. Hittade Body butter hallon! Schitgod! När vi kom tillbaka så skulle barna hem, äta och sen vidare på taekwondo, medan de var där kollade jag in (rea)shoppingutbudet i Dröbak. Hämtade barnen efter det, hem och fixa middag till dem och så bakade vi en chokladkaka. Sen när Vibeke kom hem beställde vi italiensk pizza och slappade. Gött vare. Det är så roligt att vara här, inte för att jag skulle vilja jobba med det här igen, men en vecka är bara kul och så är det ju faktiskt min andra familj, och dem vill man ju träffa!

Nej nu ska jag fortsätta städa sen måste jag ut med hundarna i skogen en sväng så de får aktivera sig lite.

Ciao!

Den där Katarina alltså...

Inatt körde hon rattfull:P

Jag har skrivit ett argt brev till Kommunal. Verkar inte som jag har en uppsägningstid allafall, eftersom jag inte har en anställning längre. Så jag har frågat min kära minsta lillasyster om hon skulle kunna skicka det där skriftliga himla brevet.

Bra det.

Mardröm

Inatt drömde jag att jag var med Maria och hennes Johanna i ett spökhus. Katarina var också där och låg och sov i ett av rummen. Sen visade det sig att hon hade dött. Jag ville gå in till henne men det var en massa spökdamer i mörka långklänningar i vägen så jag vågade inte det. Jag var jätterädd och jätteledsen. Jag hatar att drömma att nån av syskonen dör, jag blir alltid så ledsen att jag håller på att gråta ihjäl mig i drömmen.
Jag vaknade allafall till slut, efter att Katarina själv kom ut som spöke och bekräftade att hon hade dött tror jag.
Vågade knappt röra mig i sängen eftersom jag fortfarande var rädd för alla eventuella spöken i lägenheten. Sen kollade jag telefonen och läste ett gull-sms som Fredrik skickat under natten så då mådde jag lite bättre.

Sen var jag ute och reste i Norges vackra natur men det är en annan historia det.

Jag är dum men kommunal är dummare.

Å varför skulle jag gå med i facket i somras för? Hur dum får man va?! Nu ska de såklart ha medlemsavgift av mig, arbetslös som jag är.... idag ringde jag för att gå ur men då säger de att de måste ha ett skriftligt brev där jag förklarar varför, så jag får helt enkelt betala en månad till. Kasta pengarna i sjön. Jag ska ALDRIG mer gå med i den där skiten.

Tisdag

Ja då var första arbetsdagen avklarad. Måste ju säga att den inte var särskilt ansträngande. Eller ja, när man väl jobbar är det ganska intensivt om man säger så, och inte blire lättare av att man har en liten valp att passa heller. Tur att barna inte är 3 år fortfarande, det hade aldrig gått att hålla kontroll på alla!

Haha, nu sitter Dag här i soffan bredvid och gosar med Hima. Han snodde henne rätt ur famnen på mig...

Annars är väl allt som vanligt här i Dröbak. De bygger på varenda fläck som finns över
 och de blinkar inte i rondellerna.

Men det har sin charm;)

Vikarierande barnflicka

Ja nu sitter jag i stuen i Dröbak och slappar. Det var ett kärt återseende med familjen:) Pojkarna blev stormförtjusta i Hima. Hon uppförde sig förresten som en dröm bak i bilen. Sa inte ett knyst på hela resan som allt som allt tog sex timmar. Nu ska jag jobba här i veckan, det blir kul!

Och min nya fina mobil låg här och väntade på mig också:)

Högskoleprovet!

Nu har jag precis rättat högskoleprovet som jag har gjort idag och jag är SUPERNÖJD över mina poäng:D Jag hade ALLA rätt på läsförståelsedelen:D:D:D
Totalt fick jag 95 rätt av 122 möjliga (Det var orddelen som gick sämst...) och jag hoppas att det leder till ett resultat som gör att jag kommer in på en vettig utbildning i höst och äntligen kan planera mitt liv i mer än ett halvår framåt som jag nu gjort sedan studenten...

Weehoo, idag är en bra dag:D

Tur man får lära sig

Mamma står och stryker mina kläder, vilket jag absolut motsatt mig till att hon ska göra (jag stryker aldrig mina kläder) Men hon verkar tycka att det behövs så varsågod, om hon inte har nåt annat bättre för sig. Annars har hon haft invändningar på hur jag hänger tvätten idag samt att jag äter för lite. 
 Andra halvan av föräldrarna har som vanligt påpekat att jag inte kan uppfostra mina hundar (pingel pingel) och att jag inte inte kan bli polis för att jag gråter för lätt.
Yep, tur att jag har folk som kan uppfostra mig. Jag är ju bara 26 år.

(Förmodligen få jag skylla mig själv när jag frivilligt flyttar hem igen...)

Obs obs obs, jag är ändå tacksam och glad att jag har någonstans att bo och att mamma oftast är snäll med mig!

Same same...

Enda avvikande aktivitet idag blir nog att träna bilåkning med lilltjompan ner på stan och prova ut ett halsband som sitter bra. Jo, och sen ska vi ju tvätta också mamma och jag...

Skulle nästan hellre vara förkyld på en solig strand i Grekland än att behöva plugga till hp;)


Mamma på skogs/foto-promenad

Rutin rutin

Nu har jag precis ätit en stor tallrik havregröt med linfrö och kruskakli. Proppmätt.
Det blir som vanligt en dag med plugg och rastning av hundarna. Livet ser ut så tills jag har skrivit provet på lördag, därefter åker jag till Norge i en vecka och jobbar hos familjen. Hima ska med så klart:)
Hon gör små framsteg varje dag, idag på morgonpromenaden har vi försökt träna att inte springa efter andra människor. Det gick ganska bra, och koppelträningen går också jättebra, fast mest är hon lös och stör Boss i sitt nosande. Igår sa han åt henne på skarpen och jag vet inte om han bet till henne (annars har han mest morrat lite), då blev hon livrädd och gömde sig bakom mig och skrek i högan sky. Haha, så kan det gå...
Man kan ju förstå att han bli trött på henne ibland:

3:e dagen med valp

Tjoho, igår klarade vi hela dagen utan olyckor inomhus, och idag har det gått lika bra, hittills allafall:)
Vi åkte upp till pappa och gick ut i skogen, mamma, jag och Hima. Lyckades hitta en massa trattkantareller så nu har vi visat henne dem, det blir bra inför nästa års övning som kantarellhund!


Mamma gjorde sitt bästa för att fotografera henne, men det är nästan omöjligt att få några bra bilder, hon rör sig hela tiden... hon är ju så liten så hon snubblar mest runt mellan grenar och tuvor.


Dagens kantarellskörd!

Nu har Maria och Per-erik åkt hem till sitt och jag ska väl börja plugga inför högskoleprovet. Ångestprovet. (Egentligen skulle jag vilja börja se Gossip girl, men jag antar att jag får prioritera bort det...)
Johan kommer förbi snart och ska träffa Hima, det blir ju trevligt allafall!

Hejrå!

Sovmorgon tack

Imorse skulle Hima ut klockan 5. Och klockan 7. Då gav jag upp och började dagen jag också. Nu är jag väldigt trött. Idag har Boss och hon nästan lekt. Hon kan reta gallfeber på Boss när hon springer efter honom, han får säga till henne hela tiden. Sedan fick jag Boss på bushumör så han försökte leka med Hima, men då blev hon helt paralyserad/förvånad och vågade inte röra sig ur fläcken:)

Men hon har provat åka bil i sin bur idag också, det gillades inte. Hon gnällde, mådde illa och spydde, så jag vet inte riktigt hur vi ska göra med det. Det gick ju bra att åka bil i någons famn.

Nu ska hon få mat och sen kissa en sista gång...

gonatt

Trött och glad

Här är hon


Hon är så himla fin, smart, söt, självständig och rolig:)
Allas hjärtan har redan smält. (Tror hon kommer lyckas smälta pappas också...)

Boss är inte lika imponerad, han gillar inte att dela på uppmärksamheten men ska försöka råda bot på det imorgon och ta en ensampromenad med han. Förhoppningsvis blir de kompisar snart!



 
Ja men just det, Hima heter hon!

Dan före dopparedan

Imorgon är det dags att hämta hem valpen:D:D:D:D

Så vi ska stiga upp kvart över sex och Maria är övernoga med att vi ställer alla väckarklockor. Hon har liiite mycket kontrollbehov ibland kan jag tycka. Kollar spisen minst två gånger innan vi ska gå. "Noll noll noll noll. Noll noll noll noll. Noll." För någon dag sedan skulle hon följa mig till soprummet också så jag kastade skräpet i rätt behållare.

Japp, sån är hon, imorgon ska hon allafall följa mig till Sveg, hämta lillkusinen (Boss är storkusinen, Maria har kommit på det), och sen vidare till Falun.

Godnatt!

Du min vän i livet

Det är bra att Lars finns på spotify.

Jag och Maria har precis kommit hem från en shoppingrunda på Birsta. Jag har köpt en massa saker till valpen. Namnen det står mellan nu är nog Hima och Svala, jag lär väl bestämma mig när jag träffar henne.

Nu ska vi fika te, maria-bakat tunnbröd och glass:)

(och jag har vart jätteduktig och pluggat en massa idag, fast det gick inge bra...jag behöver en Fredrik eller en Katarina som kan hjälpa mig.)

Sundsvall

Nu sitter jag hemma hos Maria. Det blev en lång resa för jag fick köra så sakta i början, schithalt.



Nu har Markus vart här och tagit med sig Boss. Imorgon måste jag plugga. Jag har ångest för det där högskoleprovet, igår testade jag matten på ett gammalt prov. Jag hade mer fel än rätt, åååh.

Längtar till fredag och längtar tillbaka till helgen. Men ajabaja, inte pissa på nuet! Ciao.

I´m back.

Jag är tillbaka och jag är glad.

Från och med tänker jag aldrig mer besöka Övik.

Jag har lyckats ta mig till Lycksele hel och hyfsat ren, men mycket fattigare:( Nog för att bensinen kostade, det hade jag ju räknat med, men att åka på en parkeringsbäter i Övik hade jag aldrig ens tänkt på. 600 kostar det att råka parkera bilen på fel sida av gatan där bussarna ska parkera. I 20 minuter. Skitstad.
Men för att vända på steken och tänka positivt så krockade jag inte med de fyra älgarna som korsade vägen i mörkret.
Pengar är bara saker. Saker är bara saker. Och jag lever.

Imorgon ska jag jobba och sen på dejt. Yesbox:)



Helena försöker sig på att berätta om något viktigt. Katarina och Martina är inte intresserade.
Gonatt

Back to north.

Imorgon ska jag köra mina 64 mil upp till Lycksele. Utan bilstereo. Ja, den funkar tydligen inte enligt pappa. Jag som hade tänkt lyssna på nya Winnerbäck som Kate lämnade kvar här hela vägen dit och hem varvat med lite p3. Men nä, jag får sjunga själv istället, kuljul.
Nu blir det 4 dagar jobb i Lycksele, sen 3 dagar högskoleplugg hos sis i Svallet och sedan... PUPPY:)
Ha det bra!

Händelsernas dag

Igår kunde jag inte sova, jag kom på en massa saker som jag måste göra idag och det flyter på ganska bra, har betat av en del av listan allafall. Ikväll ska jag (och mamma) på en föreläsning om rovdjuren och människan. Innan det måste jag läsa på om björnar och komma ifatt lite av det jag har missat.

Allafall när jag sitter och lyssnar på en videoföreläsning så ringer det på dörren och jag tänkte att det var mitt h&m-paket som kom med posten. Men utanför dörren står det två gamla söta tanter. Jipii, Jehovas tänkte jag, och det var det ju också. Så jag fick lov att förklara att jag hade min egen tro och att jag inte ville diskutera med dem. Men läser du bibeln? Vad har du för framtidshopp, blabla? Nej, jag läser inte bibeln och jag vill inte diskutera med er, hejdåååå. Jag tycker synd om dem, i min tro skulle Gud aldrig utsätta folk för att gå och plinga på dörrar och bli avsnästa på det viset.

Sen har jag forskat i foderdjungeln i några dagar nu. Vad ska jag egentligen ge mina hundar för mat, och särskilt lilla valpen. ALLA har olika åsikter men idag tror jag att jag har hittat rätt efter att en ganska speciell man ringde mig för att prata om sitt foder. Han hade många viktiga poänger, tex det här med valpfoder. Inga vargar eller lejon för den delen ger sina ungar valpfoder, de äter det som de vuxna djuren äter. Plus det här som jag samtycker med, att naturligt är bäst. Ja, han sa en massa mer också. Tyvärr var ju inte det fodret så himla billigt heller, men det verkar bra, jag ska prova det.

Annars då? Jag fick inbjudan till Dröbak igår som jag fortfarande håller på och velar om. De vill att jag kommer dit och jobbar en vecka och det vill jag ju hemskt gärna, men det är om 3 veckor och jag har ju knappast hunnit få valpen rumsren då och jag måste ju ha den med hela tiden. Innan jag diskuterade detta med mamma så kändes det väldigt kul att åka dit men hon sätter ju myror och besvär i huvudet på en.

Nu ska jag läsa om björnar och ta lite lunch tror jag. Dagens bryderier fick ni allafall!


Det är kallt här, mössa måste man ha:)

Ciao!

gråtbak

Dagen var ganska jobbig tills mamma kom hem.
Det dumma var ju att jag beslutade mig för att dammsuga, baka och laga mat samtidigt och det tog lite knäcken på mig, särskilt när allt blev fel, dessutom vet vi ju alla hur arg man blir av att dammsuga.
Men vi for ut i skogen mamma och jag, det var nog bra. Sen har blivit tv och dator för resten av kvällen. Plus en stor kopp te och gochokladbanankakan då:)
Jag har faktiskt vart duktig och räknat matte i två timmar också.

She´s gone she´s gone she´s gone

Nu börjas det, pluggångest. Falun och jag samarbetar inte. Jag skiter i den där kursen nu och pluggar högskoleprov istället. Norrland drar redan. Lär ju inte bli av med det. Åå dålig dag.

Hejdå Kejtan!

Nu shoppar Kejtan loss i taxfreen på Arlanda. Hon ska till Grekland och leva livet ända tills de seglar hem någon gång i november. Jag är så avundsjuk som man kan bli. Jag hade ju kunnat följa med också men valde att skaffa hundvalp istället, man kan ju inte få allt här i världen...

När hon kommer tillbaka ska vi roadtripa till alla vänner i Sverige, det blir kul:)


Lilla donnan.

Valp igen

Det kommer bli mycket om dessa små krabater kan ni räkna med:)


Det är snö i Sveg där de bor, blir nog vinterdäck på torsdag när jag ska köra upp.

Mina kära syskon har precis stigit upp, de är inte så himla snabba. Snäll som jag är har jag bakat bröd till dem. Igår såg jag körslaget naturligtvis, det var skoj att se Lycksele, hoppas de kommer långt. Det har regnat hela natten och jag saknar Fredrik. Inte för att jag klagar, jag har det ganska bra här med min knäppa familj:)

Valparna

Så här ser valparna ut just nu, de är helt bedårande och jag längtar så mycket tills jag får hem en:)

Idag ska vi ut i skogen, på ett eller annat sätt...

10årsjubileum

Jaha. Så var det lite drygt tio år sedan jag flyttade hemifrån och det firar jag tydligen med att flytta hem igen. Spännande. Not.
Äsch, än så länge är det ganska kul att få träffa mamma och Kejtan och på torsdag åker jag ju upp igen för att jobba och träffa Mr F. Ja nä, han är ju inte så hemlig Fredttrick... (Man kan stava det olika varje gång)

Igår var jag, sis och hennes kompis på bio i Gävle. Vi såg The ugly truth. Romantiskt komedi, sådär bra enligt mig.
Jag köpte nya gå-ut-skor också och en bh i en färg som Maria aaaldrig skulle välja, och hon skulle aaaldrig åka bil med någon hon inte kände;)

Men nu äre faktiskt så att jag ska till Venezuela i december och bli brun som en pepparkaka och då blir nog fint med chockrosa underkläder och att samåka är klimatsmart!



På mammas dator kan man hitta lite nytt bildmaterial, kul! Maria och Kejtan i tårttagen!

Nu ska vi shoppa:)

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0