Mycket glass skare´va!

Sol betyder sola. Mamma är galen på det där. Jag vill ju också få färg förstås, än fast det är dödstråkigt, men hon är värst.

Jag var på vårdcentralen idag, joho, jag fick komma dit:) Jättegullig sköterska som sa att jag skulle äta mycket glass för min hals, och för att jag var så smal:P Jojo, så idag har jag ätit två isglassar. Annars går jag på värktabletter. Men kanske kanske med mycket vitlök, ingefära och honung börjar jag bli bättre.

Ikväll var vi på gullnässtigen och tipspromenerade. Det var två stycken som hade nio rätt och hade chansen på vinsten, där ibland jag! Men jag snubblade på målsnöret i ordets rätta bemärkelse, man skulle gissa hur långt ett snöre var och jag var inte närmast av oss två.

Men det gör inget, pappa bjöd på sushi på Sjulsarvet och det var trevligt:)

Helena kränger Peace & Love-biljetter. Sjukt vad penningar man kan göra på det där. De ringer som galningar- hon vann två biljetter som är värda 1800 kr styck och nu säljer hon dem för 3500. Som att vinna en utlandsresa ungefär...


puss

I stångtjärn med mamma och pissmyrorna, un...

20110627768 (MMS)

I stångtjärn med mamma och pissmyrorna, underbaraclara sommarpratar.

Midsommar 2011

Hello! Midsommar har vart bra, vi började med sillunch hos mammselen.

Helena och Anton stod för efterrätten, lyx med efterrätt på lunch btw:)

Sedan var det dags för majstångsresning  och efterföljande dans runt denne.
sådär kul:P


Sedan var det dags för midsommarfest hemma på Sjulsarvet:)

Min snygga storasyster:)

Mats är förargad för att ingen reagerade på utlöst brandlarm.

Tvillingarna Per-Erik och Fredrik bara skrattar åt han.


Mamma tog inte en enda bild på mig på hela kvällen. Taskigt, jag som var så fin!

Dagen efter var vi till Malung på Skinnarspelet:



Ja det var en bra helg:) Nu har Fredrik åkt hem till Östersund, jag är ledig till på torsdag så jag stannar här i några dagar och åker med mamma upp sen. Jag är sjuuuuk, hoppade ju över morgonspinningen i tisdags ju för att jag kände något i halsen. Nu håller min hals på att ta livet av mig och har så gjort i några dagar så imorgon ska jag nog kolla upp det. Midsommarafton åkte jag dessutom på ögoninfektion i ena ögat och vaknade morgonen efter och fick inte upp något av ögonen, de var helt igenklistrade. Fredrik fick leda mig till toan så jag fick tvätta bort klegget. Nu är de ganska okej men röda och kliar.

Tydligen är det toppenväder på g så jag hoppas på några lata dagar på stranden här i Falun. Mamma har semester så det passar ju bra att vara hemma och hänga med henne:)

Inge kul. Jag vill inte bo här och jag vill inte.

Jag håller på och städar och jag blir så himla arg av det. Jag hatar min situation just nu. Oavlönat hemmaarbete verkar vara min lott den här sommaren. Jag önskar att jag aldrig blivit feminist och ibland att man aldrig blivit tjej och ibland önskar jag att jag vore lesbisk istället. Jag hatar könsroller och den roll som samhället fostrat in mig och alla andra i. Jag hatar den självuppoffrande kvinnorollen.

90%, det kallar jag rea!

Den där antikaffären här på Frösön som upphör är inne på slutspurten och säljer ut allt med 90% rea:) Jag var där idag men det är inte mycket kvar som är av intresse... Mitt stora gamla skåp var borta tex men jag köpte en lampa, två militärryggsäckar, en tavla på en glad same, nå salladsbestick, ett förkläde och sånt där smått och gott för 53 kronor. Det var ju överkomligt;)

Sedan varjag på DollarTore-invigningen, sinnessjukt mycket folk. Stod i kö i 40 minuter och det var det kanske inte värt men jag köpte ett och ett halvt kilo chips och ostbågar till midsommarfesten. So much fun!

Nejvel, jag håller på att tvätta och så ska jag packa. Imorgon åker vi!

tjockhalsen

Helt utan anledning känns det som att jag håller på att bli förkyld. Jag förstår det inte, tränar bra, äter bra och träffar knappt nå folk... Hade tänkt mig på morgonspinningen imorse men jag sov ut istället. Jag tog på mig att jobba idag också till imorgon, känner mig seg och trött men jag har ju inte så ansträngande arbete å jag ska nog överleva.

Hundkursen igår var bra, Hima behövde det. Hon var helt hispig nästan hela tiden, vägrade hålla ögonkontakt mer än nån sekund. Mot slutet gick det dock lite bättre. Vi är anmälda till spårkurs i höst men jag ska fråga Fredrik om han kan ta den, jag har ju min ridskola som fortsätter:)

Men tråkigt inlägg, blir inte bättre än så här idag. Tråkigt slut för en tråkig tjej.



rolig fest allafall

Rolig syrra, familj och släkt också för all del.

Igår när jag låg ensam hemma i soffan gick jag in på Kates blogg hade skrattfest för mig själv:)

Juli-2009 till exempel, massa bilder och massa roliga bildtexter...
http://cate.blogg.se/2009/july/


Gå in och läs och roas! ...och minns tiden då Kejtan bloggade och njut av lite släktträffsbilder & Nordkap-bilder. Man skulle ha vart där!

Idag har jag sprungit på stan, köpte en klänning på halva priset och ett par sommarbyxor. Nu ska jag steka mig nån köttbit sen ska faktiskt jag och Hima iväg på hundkurs för en kväll:)

Ensam igen

Det är ett himla flängande på Fredrik. Nu for han just iväg till Trondheim för att jobba där imorgon. Men han kommer hem imorgon också så det är ju bra.

Fick sova som en prinsessa på jobbet natten till lördag, skönt. När jag sedan slutade for vi på auktion igen, fy tusan vad billigt allt är på auktion. De fick inte ens sålt ett gammalt bakbord för en hundring... på blocket kostar de upp till 3-4000. Jag borde kanske börja sko mig på sånt här. Kom därifrån med det jag ville ha, en till skolplansch, väldigt bra skick, för en femtiolapp. Nöjd Big. Jag tycker de är så fina!



Sedan fortsatte vi med sovrummet. Det är nästan färdigmålat nu, två lager men Fredrik tycker vi ska ta ett till. På tisdag ska vi nog åka och hämta 1800-tals panelen vi hittat ute på landet. Sedan är det nytt golv och nytt garderobssystem som saknas. Men vi får ta det lite pö om pö.



Lagade finmiddag på kvällen, öring från umfors och en favorit i repris till efterrätt: pavlova med jordgubbar och rabarber:)



Idag tog jag på min lite extrajobb och efter det tog vi oss en springtur. Jag har världens träningsvärk i typ hela kroppen eftersom jag körde rygg i fredags... ja förmodligen gör jag väl något fel när jag har ont i biceps, triceps, baksida lår, bröst och heeeeela ryggen. Men vadå, träningsvärk är ju alltid träningsvärk=bra!

Nu är det bara 4 dagar tills vi åker hem till Dalarna igen. Jag längtar!

Snart kommer Frettrik

Han har vart i Norge och jobbat i veckan. Så nu ska han komma hem och se vilka underverk jag har gjort med sovrummet. Eller inte. Har köpt jordgubbar som vi kan äta ikväll istället för att bry oss om de där dammiga väggarna. Men jag har kommit på att det snart är ÖSD-veckan, då kommer det hit en massa folk, och vi har ett rum mindre...

I helgen är det auktion både lördag och söndag och vi har VERKLIGEN inte plats med fler möbler som det är nu. Underligt vad fort man kan fylla en lägenhet. Och sen har jag sett ett gammal stort skåp på en antikhandel i stan som ska stänga. 75 % och det kostar 700. Det vill jag ju ha också. Och ett annat jättefint skåp med glasdörrar för 2200. Ahh inte lätt.

Fast jag har ju nästan inga pengar kvar heller, det har gått till Islandsresan, tandläkaren & sovrummet.

Nä, nog svamlat för idag, jag måste fortsätta städa.

Förresten, igår åkte Anders Södergren och (Mattias Fredriksson) och två till förbi mig på rullskidor;)



Här dricker jag min första kaffekopp. Snyggt!


Nytt smile:)

Det gick bra hos tandläkaren fast jag kom på att jag borde vara nervös när jag väl satt mig i stolen. Men ingen smärta tack och lov! Fast. 1400 kronor fattigare och 800 till nästa vecka då jag ska få en bettskena. Dessutom var det ganska dålig hållbarhet på dessa lagningar:( Och fortfarande, nej, jag kräks inte. Det som är gjort är att jag fått plastfyllningar där det saknas bitar och slipat till det.

före:

efter:


Men äre inte det ena så äre det andra. Skulle blåsa lite på elden eftersom jag skulle grilla, och så råkade jag få in en gnista i ögat. Tror jag, det sved till och nu har jag en liten prick mitt i på pupillen. Ser suddigt på det ögat men det svider inget. Jag hoppas att det läker av sig själv annars får jag väl kolla upp det också.

Just det. Det är sååå tråkigt att spackla och greja. Jag latar mig hellre, men det är inte bar det heller för jag får ångest. Jobbigt jobbigt. Men nu är det en bra låt på radion så jag ska väl ta och fortsätta.

So long!

Ny telefon:)

Ja imorse på hundpromenaden hade jag min mobil i fickan och det regnade hela tiden. Den tålde inte det så bra och jag var rätt less på den så jag kollade blocket och for och köpte en av en tjej i stan. Jag är nöjd med den hittills:) Den verkar funka bra men jag vet inte hur länge eftersom att jag är lite dålig på att vara rädd om saker.



Jaja, körde pt challenge ikväll och har inte alls börjat med sovrummet. Eller jo, jag har gjort i ordning så jag kan börja imorgon;) Men lite ångest för slöheten idag. Imorgon ska jag till tandläkaren och slipa till framtänderna lite. Tur man har fått tillbaka på skatten...

Gonatt

svullat järnet

Ja då var helgen till ända. Jag jobbade fredag till lördag och insåg att mitt jobb ibland är ett riktigt glidarjobb. När alla i huset gått i säng igår vid 21 låg jag i sängen, såg film och tjänade nästan 200 kronor i timmen. Ända till klockan 3 på natten, då jobbade jag gratis i fyra timmar till klockan slog sju. Sov hela tiden förstås, men denna lön är ju förutsatt att pingsten är storhelg, jag tror det..

Fast det är ganska tråkigt att jobba helg för det är ju bara då Fredrik är ledig. Idag tog vi oss i kragen efter att vi båda fått tillbaka på skatten, och köpte målarfärg, spackel och sånt där smått och gott man ska ha när man renoverar ett sovrum. Jag kan ju inget sånt och är inte så intresserad heller men i veckan är Fredrik i Norge och jobbar och jag har nästan inget jobb så jag tänkte försöka mig på det där. Vi for också iväg på en auktion med det lilla misstaget att inte ha några kontanter med oss. Jag blev ju så deprimerad att vi fick lov att åka nästan på en gång. Hade ju varit förödande om jag hade sett något jag ville ha. Så går det när man har en mamma med pengar med sig på auktionerna jämt så man själv slipper tänka på det:P

Nu har vi allafall flyttat ut alla garderober och börjat riva lite i tapeterna. Och så sprang vi en mil, försökte smyga på ett skällande rådjur (gick inge bra, Hima andades för högt.) och blev myggbitna. När vi kom hem åt vi. Åt och åt och åt. Jag satte i mig en hel pizza och sen gjorde jag rabarberpaj som jag åt lite mer av. Så nu står min mage åt alla håll, gott!

Nu ska det regna i hundra år och jag ska alltså måla sovrummet.

Ciao!



Hahahaha, Lisbeth Salander!



Vi cyklade in till stan och åt middag. Fan...

dsc00820 (MMS)

Vi cyklade in till stan och åt middag. Fantastiskt väder idag!

Njuter

Ja jösses vad underbart det är att slippa plugget och "bara" ha jobbet att tänka på! Jag kan ta det hur lugnt som helst och det med gott samvete. Det är tryckande varmt här idag och jag hoppas på ett rejält åskväder. Har fyndat gardiner i en affär som skulle lägga ner så jag ska kanske ta tag i att putsa fönster och hänga upp lite nytt.

Jaja, några bilder tog jag ju knappt i helgen, men får väl sno någon av mamma kanske...





Boss är tillbaka i Sundsvall, det är lite tomt men nu kan man hålla ett högre tempo på promenaderna:)

Men häreminje vad varmt det är, man borde vara naken.

Loppis:)

Idag efter en löprunda for vi till Rättvik på auktion! Jää vad kul, man får ju adrenalinkickar:) Men tio minuter efter att vi kom dit var det slut... Det började klockan tio och vi kom dit vid två så ja vi var väl lite sena... Men inga sura miner för det, jag hann ju ropa in en kurbits-tavla för 50 kronor:) Fast Fredrik har redan passerat den till lillrummet, bakom dörren. Men inga sura miner för det, för på vägen hem (efter besök på långbryggan och springkällan som var ganska klen) åkte vi in på en loppis. "Trasmattor och glas-loppis" Hade halvdana förväntningar på stället, men vilket mysigt ställe, jag ville bo där. Och uppe på vinden hittade Fredrik ett gäng med gamla skolplanscher och lyckan var total! Köpte den finaste, Isbjörnar, för 50 spänn! (samt en klocka till köket och ett troll)

Vilken fyndardag må jag säga:)

Kate och Mats åkte hem till Stockholm idag efter att hon hade bevisat för honom att hon kan springa en mil. Vi ses igen till midsommar och sedan åker vi ner till dem i ett par dagar innan Island. Jag har köpt en tröja igår som jag ska ha när vi åker till skärgården, en skärgårdströja, jajjemen:)



Och nya sneakers!



Jahaja, ni kanske undrar mer vad jag har köpt på senare tid....



För framtida fjällvandringar samt ISLAND!

Sist men inte minst:



Sådärja, sent ska ni glömma dagen då min blogg förvandlades till en modeblogg! Bajspåsarna ska jag ju ha till mina små chihuahuor förstås.

Godnatt, imorgon drar vi vidare till Svallet!

SMS-inlägg

2011-06-03_11_04 (MMS)

Falun

Hå hå ja ja vilken dag. Riktigt varmt och härligt:) Vi åkte upp till pappa imorse och följde med han ut i skogen för att ta nå kordinater till nå älgpass. Han berättade dock inte att vi skulle springa. Men det vart sakta lunk för mig för jag sällskapade med Boss. Stackarn det var jobbigt för han men vi avslutade med bad iallafall.
I eftermiddag har jag och Fredrik och Mamma vart på stan en sväng, det händer mycket i helgen, Falukalaset, rixfm-festival och rockstad Falun. Strosade runt lite där men var väl inte så spännande. Vi for hem och Fredrik gjorde middag, pepparbiff och coleslaw som blev jättegod:) Nu blir det lugnt, se lite fotboll och sen vill jag ut på en kvällpromenad i det underbara vädret.

Just det, jag lyckades bränna mig också, solen tog bra i skogen...

SOMMARLOV!

Whee, så var sista tentan skriven, den gick okej, inte toppen men inte dåligt heller.
Nu planeras lite lunch innan jag måste hem och städa och packa för i eftermiddag åker vi hem till Falun!! ska bli underbart:) Ledig ledig, inget att plugga, fantastiskt!

Hejdå regn-Jämtland, hej mitt vackra Dalarna!

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0