Den här dagen är redan dålig.

Idag är jag less på mitt liv. Varför anstränga sig liksom? Skulle vara skönt att bara ha sig själv att bry sig om och skita i alla andra ett tag. "Hejdånudrarjaghoppasnifårekulutanmig"
 
Har börjat bita ihop käkarna rätt mycket på nätterna igen och mina framtänder är inte vackra på baksidan. Så igår beslutade jag mig för att börja använda den gamla avdankade bettskenan igen. Glömde bara det lilla faktum att den inte får kokas. Men det gjorde jag och den blev helt förstörd så det var bara att slänga. 3000 spänn i soporna. Idag ska jag gå och köpa nån budgetvariant på stan.
 
Sen ska jag gå till skolan och försöka förstå regressionsanalys. Sen vill jag vara ifred.
 

Mycket Tjarn om nätterna

Veckorna går ju som ett jehu. Men det är väl så när man har roligt.. Har nyss klickat hem en parfym till mig. Slutade använda sånt när jag träffade Fredrik för han gillar inte sånt. Men saknade min gamla doft så nu har jag den snart igen.
 
Han är borta på nå fesligheter ikväll och jag har alltså stått ut med Majken helt själv hela dagen. Hon har inte vart på sitt bästa humör den här veckan tycker jag. Men snart är det helg igen så då får man lite avlastning. Jag tror banne mig jag ska fara ut själv och hitta på nåt. Köpa kläder kanske:)
 
Och sover gör jag på nätterna. Och drömmer. Först var jag på Tjarn och var så hemskt ledsen över att det var sista gången för alltid. Efter det knivdödade jag ett gän män. I natt var jag i Tjarn igen. I Lillbynninga som hade blivit ett spökhus. För några nätter sedan sprang jag omkring på sigarna därikring. Alltså jag saknar verkligen det där stället. Det är ganska jobbigt att tänka på att det egentligen är borta, så jag brukar inte vilja tänka på det alls.
 
Nu måste jag städa lite. Och läsa nå vetenskapliga artiklar. Kuljul.
 
 

huvudont

Jag har huvudvärk idag, jag tror det är på grund av att jag tränade på lunchen och inte lyckades återupprätta vätskebalansen eller nåt. Eller så är det en reaktion på sockerbrist. Jag och Fredrik kom överens igår om att skippa godis, fikabröd och mackor ända fram till den 21:a december då vi sitter i bilen på väg till Lycksele för att fira jul. Så livet är lite trist just nu, jag saknar sockret. Om vi klarar det får vi sätta in 500 kronor på Majkens sparkonto, men om vi bryter det så får vi inte göra det. Bra va? Inte direkt så att man vill stjäla från sitt barn..
 (Vi har dock dispens på lucia och helgen efter lucia eftersom att vi ska baka lussekatter och bygga perpparkakshus då. Plus Fredriks jobbs julfest.)
 
I övrigt så flyter livet på rätt bra just nu. Kanske går vi och ser skidskytte i helgen. Vinterstudion blir det allafall:)
 
 
Har bara bilder på Majken..
 

Vinterstudion!

Nu har vi samlats i soffan hela familjen, skidåkning it is! Som vanligt går det bäst för norge... och sådär bra för sverige, får se hur det blir på herrsidan. Jag har sjuuuuuuukt ont i armarna. Eller där armarna sitter fast i övriga kroppen. Skitjobbigt. Man ska inte tvärdyka på att göra chins när man inte gjort dem på väldigt lång tid.
 
Igår var Fredrik ut i svängen, han är lite bakis nu. Själv fick jag besök av Maria och bäbis-Selma. Vi käkade jordgubbspaj och såg på spåret. Pratade bäbisbajs och sånt man bara gör med andra "nyblivna" mammor:P När hon for åkte jag och Majken till Rikard och hängde där med lite klasskompisar. Klockan två i natt kom jag i säng. Då var Majken klarvaken. Fast hon gav oss sovmorgon till tio imorse så det var helt okej:)
 
Nej men nu ska det bli fint att se Marcus Hellner igen!
 
 
Förrsten så undrar jag varför se har örhängen och smink på sig när de åker skidor..?

Fredag, torsdag fredag?

Har bloggtorka. Skriver och suddar, skriver och suddar. Vad ska man skriva om? Skolan har börjat, den är inte lika skrämmande som jag trodde, jag hoppas jag klarar den här kursen. Har haft med Majken på ett antal föreläsningar och det går ganska bra. Alla klasskompisar är stormförtjusta allafall, mycket gullegull:)
 
Jag har börjat träna på Golds som sagt. Var och gymmade med Beatrice igår och idag har jag träningsvärk. Majken var med också, hon tyckte det var jättekul:)
 
Ikväll hade vi besök av Marie och Robban och Albert, från föräldragruppen (och Robban är gammal kompis till Fredrik, från Lycksele). Käkade ernst-pizza och hade trevligt, känns kul att hitta fler vänner i stan! Och appropå gamla vänner och bekanta, träffade Josefin från Norgetiden på bibblan i skolan idag, riktigt kul! Förhoppningsvis kan vi börja på kören tillsammans efter jul.
 
I helgen ska vi iväg och kolla på skidskytte, mixstafett söndag!
 
 
 
 

Dregelapan har ätit sin första grötportion

Det var gott tyckte hon. Dessutom har hon vart med på två föreläsningar i statistik och metod och allt vad det heter. Det gick bra, men så värst intressant kan det ju inte ha vart eftersom hon somnade efter en stund. Ja nä, jag håller med. Inte så upphetsande intressant.
 
Jag hinner inte så mycket annat. Plugga? Nä.
I helgen ska jag dock på sittning. Jag vet inte vad jag ska ha på mig. Då ska Majken få äta gröt igen.
 
 
 
Majken på fotoutställning med gammostern!

Terapimåndag

Jag har tränat idag, mage-rumpa-lår-pass. Sprang hem på skakiga ben. Väntar mig en saftig träningsvärk på detta. Mitt första pass på Golds sen jag slutade träna innan Majken föddes, jag är bra:) Så nu belönar jag mig med glass i soffan.
 
Imorgon börjar statistikkursen. Jag laddar med ångest redan nu. Det är mindre bra det.
 
Och Majken har börjat vända sig från rygg till mage:D
 
Majken och tepåsen på fotoutställning.
 

Pyssla på.

Vad har vi gjort i helgen? Pysslat lite... jag har målat några hyllor som ska upp på sovrumsväggen, vita. När de är uppe kan vi ta upp lite boklådor från källaren och ställa dit böcker, och få mer plats i källaren... Det är knökfullt där nu. Jo men det var ju fars dag idag:) Första gången vi fick fira det! (i vår egen lilla familj alltså...) Fredrik fick frukost på sängen och två paket av Majken. Ett örngott som vi hade tryckt med färg på på öppna förskolan. Majken hade fått göra sina fotavtryck och så stod det "sov gott pappa" och hennes namn. Sen fick han ett kort på mig och henne som han ville ha på sitt jobb. Jejemen.
 
Nu ska vi spela bingolotto. Majken skriker, det har hon gjort hela dagen. Alltså skrik för att träna sin gälla röst. Ganska jobbigt.
 
Men så skönt det har vart med helg:)
 

Heeeelg!

 
 
 
 
 
Nu är det helg! Skönt! Idag har vi vart på föräldragruppsträff men det var bara två föräldrar där. Majken var trött och kom i säng tidigt ikväll. Och nu sitter vi här som två trötta pensionärer medan resten av min klass är på fest. Ja men ganska skönt så. Imorgon blir det kompishäng för min del. Åh just det, vi köpte pulkan igår, den var superfin. Veckans bästa köp:)
 
Nästa vecka drar skolan igång igen. Bara att ladda batterierna i helgen... Ha en fin helg!
 
 
 
 
 

Lugn och fin.

Majken är mitt inne i sin tretimmarssovning. Gissa om det är skönt med en så lugn bäbis? Jag har vart på stan och på skolan och gjort lite ärenden. Gick förbi Golds för att skaffa nytt kort då jag tappat bort förra, hundra spänn skulle det kosta men hon bjöd på det:) Då blev jag glad! Nu ska här tränas... eller jag kommer nog inte hinna med så mycket träning men lite allafall! 
Såg också en annons om en sy barnkläder-kurs. Det kanske vore nåt? Om jag hinner. Vi har ju allafall köpt symaskin nu.
 
Majken hade besök av polarna här idag. Eller tre av dem!
 
Majken, Albert och Axel
Och Jon i övre högra hörnet..
 
Albert och Majken hänger:)
 
Snart ska jag och Majken fara iväg och kika på en Segebaden-pulka som jag hittat på blocket. Vi måste ju ha något sånt till påsken när vi ska ut och skida på skaren.
Nu är det helg, hejdå!
 

Valet i Amerikat

Undrar just om man ska valvaka inatt? Fast det kanske är smartare att prioritera sömnen... Jag är ensam hemma för Fredrik är på kurs i huvudstaden. Men allafall valet. Hur sjuk i huvudet är man inte om man som Romney vill förbjuda abort? Jag blir såinihelvete provocerad av den åsikten. SÄRSKILT när den kommer från en gammal gubbe som inte har någon aning om hur det är att vara gravid och aldrig kommer att ha någon aning om det. Snacka om att ta makten från kvinnan att bestämma över sin egen kropp. Nä, för det ska en äckelgubbe göra. Back to stenåldern liksom. Jag tycker inte ens att män ska uttala sig om abort, det är helt kvinnans val. En man kan välja att ta sitt pick och pack och dra men en kvinna kommer aldrig undan från sin egen graviditet.
 
 
Så med detta vill jag bara säga: Heja Obama!
 
 

Hellohey

Ja då var man på hemmaplan igen efter en helg i Umeå! Det har vart jättebra men dimmigt och regnigt... På fredagen gjorde jag och Helena stan. Gick på indiska och hittade nya frukosttallrikar och nu satsar jag på att succesivt byta ut Fredriks gamla tallrikar som han tog med sig i boet. Kul projekt:) Jag vill inte att alla ska se lika ut, jag vill ha blandning:) Iallafall så åt jag och Helena en god lunch på Invito, väldigt bra salladsbuffé där. På kvällen for vi till Anitas och åt middag - god fisk! På lördagen var vi på bildmuséet och var kulturella. Nanna Johanssons del var bäst, men den var inte så stor. Men vi träffade Irene och Martina där och det var kul:) Sedan tände vi ljus på kyrkogården och lyckades hitta Fredriks morbrors grav. På söndagen åkte vi ut till Baggböle och Helenas Arboretum:) Sen gopizza och hem. Det var den helgen det. Majken har börjat få lite mer humör och säger ifrån när hon inte vill nåt. Det är bra det, vilja och åsikter uppskattas! (än fast det är jobbigt för oss...)
 
Idag har vi börjat vår terapi. Det känns jättebra, vi är en bra grupp där jag känner mig bekväm och det är viktigt. Får se hur mycket man kommer gråta på måndagar här framöver...
 
Ikväll ska jag fika med Fanny och Beatrice. Nu börjar gamla tider igen:)
 
Majken har upptäckt Hima och det är skoj! (Nu har Hima dock flyttat till Helena en sväng)
 
 
 
 
 

på väg till Umeå

Majken har skrikit i en timme eller så... en timme kvar. Fast skrikit och skrikit... hon gnäller ju mer. Så fort hon får komma ur bilen blir hon glad som en sol. Men nu. Arg.

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0