Fin helg

Vi hade en toppenhelg hemma, jag tror jag var glad hela tiden. På fredagen åt vi köttfärssoppa och sen kollade vi på på spåret som Mats var proffs på. På lördagen åkte vi till Grycksbo av alla ställen på julmarknad i ett fint gammalt hus där man kunde bli inspirerad till sitt eget framtida hus. Det var mysigt, köpte sylt och korv och lotter och julgodis. När vi kom hem fikade vi på skyttepaviljongen. Sen bar det ut i skogen på promenad/svampplockning. Vi hittade en massa trattisar som fick åka till stockholm. På kvällen åt vi mer god mat som mamma lagade, kotletter:)

Söndag var vi lite trögstartade men tog oss ner på stan och skyltsöndag allafall, Katarina vann på alla lotterier och jag vann inte nåt men lika glad var jag för det.

Så skulle vi då bege oss ut i dubbelstormar och andra ovädersfenomen. Jag körde första biten till Mora och fick nog den värsta biten, temperaturen sjönk från 8 till nollgradigt och det regnade/snöregnade så man såg ingenting. Det var inge kul, sen fick Fredrik köra och då blev det relativt fint vinterföre. Men däcken känns som en bra investering i dessa tider:)

Nu håller jag på att baka bröd och hoppar nog över träningen ikväll. Tänkte skylla på att jag hade så himla ont i magen imorse men det har gått över så jag kan inte skylla på det. Har ingen lust helt enkelt.. Men appropå magen, ska he i mig lite hälsofil nu.

Ciao!

Choklad!

Jag läste en gratistidning om Östersund och de hade intervjuat några skidskyttar där frågan bla var om de tjuväter choklad ibland. Ganska löjlig fråga egentligen, de äter nog rätt mycket godis ändå de där elitåkarna. Så kom jag iallafall att tänka på choklad och har inte kunnat släppa det sen dess så snart ska jag och Hima gå till affären och köpa en chokladkaka. Spännande va!?

Fredrik åkte till Umeå klockan 5 imorse och nu ligger han här bredvid som en klubbad säl. Jag har vart ledig idag och har hunnit allt annat förutom att plugga:P Träna, långpromenad med Hima, hjälpte Malin att forsla hem en amerikakoffert, ätit kräftor och tvättat... Så kan det gå när plugget inte kommer i första hand direkt. Sen blir det tenta-tider och då får man panik istället...

Yes men imorrn åker vi till Falun efter att Fredrik slutat jobbet vid tolv. Det blir så himla kul, jag längtar nästan ihjäl mig. På vägen ska vi besöka sport-outleten i Åsarna, de har en massa craft-kläder där:) Och löning är det också, sicken tur:)

Ska jag läsa lite nu kanske?


Skulle utfärda en varning också...

Tja, jag sitter och läser en tråkig bok. Det är därför jag bloggar. Tänkte varna alla, särskilt dem i min ålder att slänga på luren om Moderna pensionsvalet eller Moderna fondvalet ringer och vill ha er som kunder. De kör med lurendrejeri-metoder och jag vet fler än en som råkat illa ut. En kompis ringde dessutom till konsumentvägledaren för att höra sig för och de verkar som att många haft problem med dem. Konsumentvägledaren sa ajdå redan när hon nämde att de ringt...

De ringde mig också, men jag hade just satt mig för att kvällsfika och var inte på humör för att prata med dem.

Ja, det var dagens varning. Åter till boken.

Mat och skyr

Ikväll kommer Bea och Joel hit och käkar middag så vi håller på och pysslar med maten. Ibland tänker man att man kanske borde prova ett recept innen man bjuder på det men äsch, det blir säkert bra:P Jag laddar upp med lite skyr eftersom att matlagning inte blir prio ett sådana här vinterstudiohelger! Lärde mig av gårdagen att börja med en rejäl grötfrukost så jag skulle klara resten av dagen fram till middag allafall. Däremellan blev det kakor och mjölk:)

Jag tänkte plugga i helgen men det har inte blivit nåt alls av med det... jag är lite less på skolan märker jag, dåligt med motivationen. Men jag var inte frisk igår heller så jag skyller på det. Idag skylle jag på... skidåkning på tv.

Vi har använt min matberedare till maten förresten, den var jättebra mamma!

Nästa helg åker vi till Falun och jag längtar!!

Ciao!

H E L G

Nu är det helg tack och lov... Jag har ju sagt till mig själv att jag ska nöja mig med tre träningspass i veckan. Men det är lite som att säga att man är nöjd med ett C eller B när man faktiskt kunde fått ett A! Så för att riktigt kunna njuta av vinterstudion och fika hela helgen lång så körde jag ett pump-pass idag och nu är jag helt utpumpad. Hem, käkade lite rester, lång varm dusch och sen sov jag. Nu kan jag inte riktigt väcka kroppen men det tar sig väl under kvällen.

Skippade sittningen ikväll, känns lite tråkigt att inte gå när de styr upp något roligt men jag får ta det nästa gång.

Annars hade vi en föreläsning om fysisk aktivitet på recept idag som jag tycker är intressant. Alla borde träna! (fast det är tråkigt) Lite allafall:)

Nu går Fredrik runt här och städar så jag borde nog hjälpa han. Han har vart sjukskriven idag med huvudvärk.
Och nya vinterdäck kostar 6000...






to cool for school

Idag har jag nästan inte pluggat nåt. Satt och kollade på videofilmer från Luleåtiden och hade roligt åt det istället. Orkar inte ta skolan så seriöst just nu känner jag..

Ridning på kvällen som gick ganska bra. Fast när man sett ridläraren rida så inser man hur dålig man själv är;) När jag kom hem hade Fredrik lagat pestokyckling med körsbärsgärdesgård. Det ni! Imorgon blir det stektfläsk och bruna bönor a la Big och på fredag ska han göra älghamburgare.

Ska man gå på sittning i helgen är då frågan...

Men imorgon blir det bio, Tintin. Twilight får vi ta en annan vecka:)

jobbsöndag

Nu är jag på jobbet, de ringde när jag låg i sängen imorse och frågade om jag kunde ta dagen plus natten. I need the money! Kollade allafall vinterstudion här, så himla trevligt att det dragit igång igen:) Och Kallas kropp alltså, den är heeelt amazing! Snacka om kraftpaket, blir så impad!! Håhåjaja tänk om man själv tyckte det var kul att träna:P

Igår försökte vi rensa lite hemma, såg skidor, promenerade och lagade tacos till kvällsmat. Lugn och skön dag med andra ord.

Och imorgon är det måndag igen... ledig sådan dock men lite plugg måste nog hinnas med ändå.

Hejrå

Dimma

Så här ser det ut från min viloplats uppe på berget... Väldigt skönt att sitta där uppe och kika ner på all stress nere i stan.

Men idag såg man ingenting...

Fast sen, när jag gick ännu högre upp...

...på toppen av slalombacken var vi ovanför dimman

Det var också vackert och fridullt.

Sen gick jag ner i dimman och hem igen. Men jag fick allafall se lite av dagsljuset idag:)

Började morgonen med spinning, det var bra gjort av mig för jag var INTE sugen. Belöningen är allafall stora frukosten på Törners och några timmar plugg där. Sen blev det lunch på Pause. Eftersom att jag lyxat hela dagen så får det nog bli pölsa till middag:)

Ikväll ska vi gå på K-festen sedan väntar nog en lugn helg.

Trevlig helg!

Tisdag och hängig

Var uppe i ottan imorse och gick på morgonspinning. Ibland slår det bra ut och man känner sig piggelin hela dagen. Men idag fick jag ont i huvudet och var trött hela dagen istället. Skolan har börjat igen med en ny kurs vilket gör att man ska vara i skolan på föreläsningar. Kul att träffa klassen igen men det kändes lite segt att cykla dit imorse. Men ja, kände mig inte så pigg så jag cyklade hem illa kvickt efter föreläsningen och så gick jag med Hima på en långpromenad i skogen. Sen sov jag. Nu vaknade jag och satte i mig lite glass. Det hjälper nog, nu borde jag ta tag i lite saker, som att plantera om någon blomma och städa.

Spännande va!? Igår blev jag sugen på sådana här kokosmums som man kan köpa på café så jag provade göra. Men 30 minuter med elvisp var lite jobbigt tyckte jag, så en kvart fick räcka...


bild lånad från http://filibabba.blogg.se/2008/august/kokosmums.html

men de blev rätt okej:)

Fredrik jobbar i Trondheim hela veckan men skönt att vara ensam med sig själv och sina bekymmer också:P

Katten är dock inget bekymmer längre! Han är så duktig att gå på lådan så man tycker riktigt mycket om han. Jag tror det blir en god cirkel. Gå på låda-kärlek-katten trivs-går på lådan osv. Eddie heter han. Vi kunde inte komma på nåt så han fick heta det han hette innan. Men mest heter han nog katten ändå.

Min termin slutar den 20:e december. Då kommer jag hem med alla djuren, Fredrik hade He-man förra julen så jag tror hon får vara med mig nu!

Nu skulle vi behöva köpa oss en ny större soffa. För när sovrummet blev klart och gammfåtöljen flyttade in dit och garderoberna flyttat tillbaka ekar det nästan i vardagsrummet. Men jag vet inte om vi har råd på ett tag. Jag vill ju hemskt gärna utomlands i jul också.

Kommer inte på något mer att skriva nu. Inget spännande händer direkt...

10 nyanser av grått

Så var november här. Kuljul. Det är så grått och trist att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag och Fredrik kommer ha passen redo strax efter julafton och försöka hoppa på första bästa resa till någorlunda värme. Kanarieöarna funkar, bara jag får lite sol:)

Väggen är klar! Jag blev jättenöjd med den, Fredrik var lite irriterad på den ett tag men det är nog glömt nu. Idag är han ute och jagar och jag ska skriva hemtenta.

Igår var det halloweenfest på skolan (kåren). Malin övertygade mig att jag måste vara utklädd och resultatet ser ni här:



me and doctor jones

Och här är lite av väggen!





Ciao!

Det här är skyr!

Skyr är en yoghurt som ursprungligen kommer från Island, där den ätits i över tusen år. Den är naturligt fettfri, nyckelhålsmärkt och är rik på proteiner vilket gör den till ett mättande och nyttigt mellanmål.

För att framställa skyr används skummjölk som syras med en speciell SKYR-syrningskultur. Mjölken skiktas sedan i flera omgångar där vatten och mjölksocker (kolhydrater) filtreras bort. Kvar finns en koncentration av de nyttiga mjölkproteinerna. Denna process gör att det är 3 gånger högre proteinhalt än i en vanlig yoghurt. För de olika smakerna tillsätts en bärrik sylt.

Den har en yoghurtliknande konsistens men är klart mer mättande tack vare sitt rika proteininnehåll. Den lite sträva, syrliga men ändå söta smaken känns äkta och genuin.


Denna beskrivning tog jag från den svenska tillvekarens sida. Där kan man även tävla om en resa för två till Island. Jag tror nog jag måste göra det.... vem vill inte till Island liksom?

Nu ska jag skicka in rapport och sedan har jag en massa annat att göra.

Just det, kom hem från Umeå nyss. Har haft jättetrevligt och kul att träffa lite släkt igen:)

Måste nog hämta skyren nu, blev hungrig. Väntar bara på att de ska börja importera den isländska chokladen också!!

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0