Varför inte tio i fem?

Majken tycker om att vakna tidigt..

Men idag har det varit en bra dag! Jag satt hos frisören i lite mer än en timme, hon var skitsnabb och frågade knappt hur jag ville ha det. Vilket jag tycker är bra för jag vet ju inte så noga. Bara att jag ville bli klippt och få slingor i håret. Men det var en liten salong (den närmsta jag kunde hitta, en gata upp) och bara jag där. Hon pratade inte så mycket (tacolov), och vi lyssnade på radio. Härlig tid för mig själv. Jag tror jag blev nöjd med håret också, det vet jag inte helt säkert förrän jag fixat med det själv.

På eftermiddagen kom Beatrice och bäbis förbi, det var så trevligt med sånt finbesök! 

På kvällen åkte vi till "kukhuset" och "Nonas" för att hälsa på. En lång historia.. 

Imorgon ska jag på stan och shoppa kläder, mera kläder:) FrediRik också, men han får ta eftermiddag. Vi delar upp, det är bra:) 

Kaos

Jobbig resa tillbaka till Östersund igår! Majken försökte smita hela tiden. Men bägge sov lagom tills vi var framme. Då måste jag tvinga Majken att gå den lilla biten till Fredriks jobb för att hämta bilen. Hon var så trött och vi skulle klättra upp för en slänt, stackarn. Väl hemma kastade jag henne i säng, då ville hon ha välling, fixade det medan Nilas skrek, sprang in med vällingen, ammade och sen när jag gick in till Majken igen hade hon somnat med nappflaskan. Skönt. Sen hade Nilas ont i magen så det dröjde länge innan jag fick sova. Gissa hur jag kände när Majken kom med alla dockorna kl tjugo över fem imorse. Orkade i te ens stiga upp, hon fick härja bäst hon ville. Men efter en stund kom hon och la sig hos mig och somnade och vaknade inte förrän kvart över nio, tjoho!

Nä det här kanske inte var så spännande för en annan att läsa men vilket slit det är att vara ensam med barn. Idag ansluter Fredrik till familjen igen, tack och lov! Sen är det bara lite restjobb för honom att fixa på måndag innan vi ska vara lediga tillsammans i 7 veckor.

Tack för denna gång!

Hemma hos momoåmofa

Nu är vi på Gullnässtigen! Min andra favoritsysselsättning för dagen:) Hoppas vi vinner, det var svåra frågor idag.

Annars har vi varit till fåren, mina fina fina får. Böjde ner kvistar åt dem och de var så glada för det. Majken var lite rädd  till en början, och fåren var lika rädda för henne. Hon var orolig för att de skulle äta alla barnen. "Men fåren äter ju inte barn Majken?" "Nääää!"

Sen tog jag även en promenad runt femman med Majken i vagnen och Nilas på magen, det var lite jobbigt. 

Veckans

Igår var vi på tvåårs-kalas med föräldragruppen! Det var jättekul att träffa alla, och vilket produktivt gäng vi är.. Tre av oss har fått barn igen och övriga två väntar sina andra nu. Glada nyheter:)

Idag har jag varit jättetrött, Majken har börjat med 5-timmarsdagar tre dagar i veckan nu. Så nu är hon på förskolan må-ons denna vecka. På torsdag åker vi till Obbola för att fira midsommar med Fredriks syskon och familjer, det blir kul! Och måndag morgon åker kag hem till Falun med barnen. Det blir... Intressant att göra den resan med en bångstyrig tvååring. Men skönt komma hem:)



Ciao!

Söndag - vilodagen

Innan klockan var halv åtta imorse hade jag tvättat fönster och vart ner i tvättstugan två gånger. Majken kom till vår säng halv fem, sov en timme men sen var det uppstigning. Hon passade på att väcka Nilas också så han kunde vara med på alla aktiviteter.

Hon är så himla trotsig nu så jag tror jag smäller av ibland. Vi är ganska less. Men just nu har jag satt igång en lek med nallarna som ska rapas, spännas fast i bilbarnstolar, gå på pottan och allt möjligt. Samtidigt bakar jag lite kakor eftersom vi ska på två års-kalas med föräldragruppen, knytis :)

Effektivt var det. Ikväll kommer jag inte att vara det. 


Nu har hon lämnat nallarna för att förstöra något, så kan man göra när man inte får den uppmärksamhet man vill ha.


Majken 2 år!

Idag fyller Majken 2 år! Hon har fått tårta och presenter, just nu läser Fredrik en bok-present som gotnattsaga:) Hon har nog haft en bra dag:)

Nilas har haft magont idag och jag har mest fått vyssa honom. Jag som tänkte fixa skolarbetet. Det är ju bara måndag än så länge alla fall:)
Vi har vart och berättat för kommunen att Fredrik är pappa till Nilas, så de vet det. Till ett eventuellt nästa barn ska vi se till att vara gifta så slipper vi den proceduren. (Det tar dock bara en kvart så det är inte så jobbigt...)

Annars försöker jag planera vår Norge-semester om kvällarna. Vi ska bila från Östersund via Trondheim, Molde, och ner till Dröbak. Letar billiga stugor att bo i och planerar färdväg. Ska ju vara himla vackert..

Och rätt som det är dyker detta upp i mailboxen;)

Mer att planera in med andra ord;)


Sommarlov

Nu har vi "sommarlov", fast jag har någon grej kvar att lämna in. Ska fixa det nästa vecka tänkte jag för då har Majken fortfarande dagis på heltid. Nu har jag gått 8 av 10 terminer, känns lite ledsamt att det bara är ett år kvar. Fast jag har längtat länge efter att få börja jobba så är det ju himla kul att plugga ändå! Sista året ska jag försöka leva studentliv lite mer och verkligen njuta av det, åka på skiweek, gå på alla sittningar osv... Har missat en del under mina graviditeter. Inte så lätt att kombinera småbarnsliv och studentliv alla gånger:P

Idag har jag vart på BVC och vägt och mätt Nilas. Det går bra för honom att växa:) Sen var det vår-fest på förskolan. Alla barnen sjöng sånger. Inte Majken, hon var lite sur. Sen fick vi fika, då var hon glad!

Ikväll har jag och Majken vart och handlat, för imorgon får vi besök av Helena! Först skulle hon få sova inne hos Majken precis som mormor gjorde men nu har hon ändrat sig så hon måste sova på soffan. Vi får se, tror hon kan ändra sig igen..

Mamma försökte få fina bilder på oss i helgen. Det gick sådär;) mjukisbyx-ligan..



Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0