Sista hårdträningen

Piuh. Nu har jag tränat cykelvärkstan för sista gången innan semester, kroppen är lite mör. Men glad är jag för idag fick jag mitt betyg i sista kursen, Språk & kön; VG!! Weii! Summa summarum, vg på alla årets kurser:) Shit va bra jag är!

Nåja, lite bilder från helgen kanske... har haft en toppenhelg i goda vänners lag. Midsommarfest hos Frida och Johan och sedan ultimate extreme crocket nästa dag. Underbar helg med underbara människor...





Shit vad segt det går. Min dator är nog lika trött som jag.
Idag somnade jag en snabbis på personalrummet. Vaknade av att jag skrattade i sömnen. Hur ofta gör man det? Härlig känsla allafall. Ja, jag drömde om Fredrik, måste nog gilla den killen..

Lata dagar

Vi hänger i soffan hos Irene efter att ha slukat en stor pizza, me and Frettrik. Det är ingen hemma här men vi som tur är vet vi vart nyckeln bor.
Igår var vi på fest hos Frida och Johan som sagt. Det var massor med folk och jättetrevligt. Så kul att träffa vänner man inte sett sen förra sommaren typ.. Helena är en poppis tjej vet jag allafall!

Ja jösses, Fredrik skulle betygsätta min snygghet igår på en skala 1-10. Vet ni vad jag får? 7.5!! Schysst pojkvän man har! Blev aningen frostig stämning efter det men andra hade kul åt det allafall. Sedan förklarade han det hela med att det var enligt den internationella skalan, att om Obama hade satt betyget hade det blivit det. För honom är jag ju självklart en 10. Jojo, man tackar...

Idag har vi mått ganska bra, och jag har sovit jättemycket. Men det tar jag som något bra, att jag kan slappna av utan att få dåligt samvete. Känns som jag har semester, och det är ju verklighet om en drygt en vecka:)

Nu ska vi snart bort till Lugnet igen och träffa folk, eventuellt blir det pizza ikväll igen med alla andra.. gött.

trevlig midsommar!

Fredrik tog hundarna idag så jag skulle få slippa nån morgon och sova istället. Men jag kunde inte sova vidare... Idag är planen att fara ut och springa, sen hjälpa till med Irenes staket och sen midsommarfirande hos Frida och Johan:) Kommer att blir en fin-fin midsommar tror jag!



Fredrik visar stolt upp sin satsuma-elefant

Dags för surströmming!

Blev surströmming till middag ikväll och det var gott tack och lov. Förra sommaren höll jag på att föräta mig på det.

Idag har Hima vart hos veterinären med en misstänkt urinvägsinfektion. Hon kissade inne två gånger igår (!) och sen kommer det inget när hon sätter sig för att kissa när vi är ute. Så Fredriks mamma trodde det kunde vara uvi och jag googlade lite på det och lyckades få en tid hos veterinären idag. Imorgon får jag veta provsvaret. 20 minuter till den nätta kostnaden av 700 kronor.

Tur jag får pengar imorgon. Har med min storhelg och mina övertidstimmar lyckats få ihop en större lön än vad Fredrik tjänar som civilingenjör:P

Här kommer tre bilder från gårddagens ridtur. 4 timmar med mycket galopp:D Min häst bockade sig dock två gånger under galoppen så jag var riktigt nära att flyga av. Träningsvärk idag!

 


Ciao!

En ledig dag imorgon!

Härligt, underbart med ledighet imorgon! Om två veckor har jag semester nu och är väl på väg till Sundsvall skulle jag tro:) Imorgon ska jag ut och rida, wee, kan man ha det roligare på sin lediga dag?

Nej men nu tror jag att jag ska cykla iväg till mina släktingar på andra sidan älven...

Ciao!



Update: Orkar faktiskt inte cykla iväg någonstans nu. Ska skriva det sista på hemtentan tror jag. Jag kommer imorgon istället, sakna inte ihjäl er efter mig!!

Jag har ju webkamera!

Jag och Hima har myst idag:)

Kan ju inte gå bra jämt..

Har suttit och funderat över de två sista frågorna på min hemtentamen i två dagar snart. Jag fick nog nu och mailade läraren och frågade vad hon menar med dem. För jag förstår dem verkligen inte! Måste bli klar innan midsommar.

3. Den språkvetenskapliga genusforskningen (och sociolingvistiken) i dag använder begrepp som ’kultur’ och söker urskilja mönster eller ’praktiker’ inom grupper eller domäner. Begreppet intersektionalitet används också. I den tidiga genusforskningen (och sociolingvistiken) var utgångspunkten snarare ’kön’ som en variabel bland de traditionella sociala variablerna (dvs. social status, kön, ålder).

Förutom att den sociala enheten alltså ses som mer intrikat än att bara handla om ’kön’ så riktas intresset i dag i större utsträckning mot interaktion än mot fonologiska och morfologiska variabler. Beskriv och förklara denna omorientering med hjälp av empiriska undersökningar eller referat av empiriska undersökningar i kurslitteraturen.

Är jag dum i huvudet eller?

Igår gjorde jag rabarbersaft och rabarberkräm och bakade bröd. Just det, jag klippte mig och blev ljus i håret också. Gjorde allt för att slippa konfronteras med tentan... Idag orkar jag inte stå mer i köket, så jag ligger mest på sängen.

Det regnar ute idag, skulle fara ut och rida hos en arbetskamrat som har turridning på Haflinger men ställde in det. Till veckan verkar det bli ganska fint väder så det blir kanske då istället. Måste snart dra på mig regnkläderna och ta ut hundarna iallafall. Tänkte jag skulle sticka ut och springa men kom på att jag har springskorna hos Irene. Oj vad ledsen jag blev, verkligen!! Jag sliter verkligen med psyket för att lyckas träna två gånger i veckan, det tar emot något så enormt! Jag fattar inte varför det gick så himla bra att få rutin på det där i Luleå det gick hur bra som helst att träna 4 gånger i veckan.
Fredrik redovisar sitt ex-jobb nu, hoppas det går bra för han...
Sen börjar jag undra om det inte ska bli sommar någon gång?

Geri.

Lyckorusch

Jag är så himla glad ikväll och jag vet liksom inte varför:D Och så himla kär jag är i min underbara hund!! Hon är bäst i världen, jag fattar inte hur tur jag haft med henne... Läste ett gamal blogginlägg där det stod att vi tränade på att hon inte skulle springa efter andra människor. Haha, åh hon är så söt! Igår hade jag henne på jobbet och hon var så lugn och fin. Pussade lite på min brukare ibland bara. Cyklade med henne lös för första gången igår också vilket hon ju älskade. Allt med fart i är kul!

Idag jobbade jag över för att jag skulle renskriva våra nya vårdrutiner hos chefen. Jag ser mig inte riktigt som tillfällig vikarie... Det roliga är att jag faktiskt börjar tycka att ansvar är kul:)



Hima var lite rädd för båtsläpet här så hon höll sig på lagom avstånd från alla andra:)

Nu bloggar jag!

Håhå, en snabbresumé: Fredag: personalfest, rund under fötterna dansade vi järnet, sedan cyklade jag hem genom ett lovely Lycksele i (nästan) midnattssol. Finns det något bättre än norrland på sommaren, sisådär klockan 3-4 på morgonen, när man haft en lyckad partynatt?!
Lördag: Bil till Luleå för att fira att Fredrik (nästan) tagit examen. Och vad blev han då? Jag vet inte, jag brukar säga "Geotekniker.... civilingenjör typ." Det låter bra allafall:) Han fick ett fjällräventält av mig och hans familj. Riktigt fint, blir toppen nu till sommarn och semester. Finns det något bättre än norrland på sommaren, på ett fjäll någonstans, med milslånga vidder att se ut över??
Söndag: Vi åkte hem igen efter lite shopping. Jag har köpt två par heels, jäklar i min lilla låda, bara lära sig att gå i dem. Laddar för midsommar. Seriöst! Finns det något bättre än norrland på en fest i goda vänners lag??
Måndag: Hima gjorde allmänlydnadsprovet idag! Hon fick högsta betyg på allt utom passivitet då hon ska hålla sig lugn uppbunden i två minuter. Tyvärr var det en hund som smitit och sprang omkring och jagade fåglar. Hima blev uppjagad och stod och skällde hela tiden. Så plump i protokollet, men ändå, finns det någon bättre hund än Hima eller?!
Tisdag, Onsdag: jobb 7-16. Träna imorgon.
Torsdag: Ska bli fin i håret. Finns det något bättre än sommar när man är brun och snygg och lite blondare på huvet??
Någon gång om två veckor: SEMESTER! Seriöst.... Finns det något svenskare och härligare än Dalarna på sommaren? Möjligtvis norrland då... Men jag älskar Sverige, allafall från Dalarna och norröver:)

Oj, det låter ju faktiskt som jag är glad nu för tiden, vad bra:) !




Kollar in domkyrkan:)

Godnatt!

inte slappa

Nu har jag, Martin och hundarna legat ute och solat hela dagen. Äntligen! Hima har upptäckt hur kul det är med vatten och har badat jättemycket. Till slut tvingade jag upp henne eftersom hon skakade så mycket.
Tyvärr var det rätt många mygg där så jag har fått en hel del bett:( Nu har vi kommit in och jag får dåligt samvete så fort jag inte är ute och gör något aktivt, jag börjar bli orolig för mig själv för jag aldrig kan slappna av med gott samvete. På måndag är det ju hundkurs och jag borde träna Hima, dessutom har jag skolarbete kvar. Men iallafall! Igår fick jag mitt betyg i "Film, litteratur och genus" Weeho, jag fick VG! Är så glad över det för genuskurserna är så betydelsefulla för mig.

Jag funderar på kebabpizza nu till middag faktiskt.

jogg

Idag hade vi lång-möte på jobbet, kul tycker jag och några extra komp-timmar på kontot är alltid bra. En av mina kollegor tycker att jag ska bli chef för att jag är så strukturerad, yes familjen ni kan sluta skratta nu, jag är inte direkt känd för att vara just strukturerad;)

Efter jobbet fyllde vi bilen med alla hundarna och for ut i skogen. Jag och Martina joggade och Irene gick. Det var härligt, det är underbart när man kan vara ute och springa i bara sport-bh och tights!

Sen ska jag också meddela att Hima har blivit vuxen och har börjat löpa! Helst skulle jag vilja ha henne som min bäbis hela livet men jaja, hon ska väl också bli äldre. Det blir ju spännande att se hur det går för alla hundar på allmänlydnadsprovet som är på måndag:P Extra störningmoment kallas det...

guldrusch!

Finally home. Trött. Men rätt nöjd och avslappnad.
Vi sprang ruschen ikväll som sagt, var nervös som tusan och gick nog egentligen ut för hårt och fick slita, men klarade spurta på slutet med nästan kräkning som följd:) Sprang mina fem kilometer på 21.46 och blev tvåa.

Efter picknicken for vi hem till Frida och Johan och fikamyste. Det har varit en mycket trevlig kväll in Lycksele:)

före:

efter:


Godnatt!

Bureå, Luleå och nu Lycksele igen

I lördags var vi i Bureå hos morbror som fyller 60, det var lika trevligt som vanligt att träffa släkten. Det är sånt man borde göra oftare men som sällan blir av tyvärr...
Sen åkte jag med min andra morbror till Luleå och överraskade Fredrik, han blev glad och nu har vi haft en mysig helg här:) Snart kommer Frida och hämtar upp mig och då blire Lycksele igen, ikväll ska vi springa Guldruschen:)) Det är vi och Sofia som bildat lag, och efteråt ska vi picknicka, kommer bli skitkul!

Och mycket ledigt i veckan tack och lov, det behöver jag.

Skid-VM:D

Idag blev det klart att Falun får skid-vm 2015, känns ju hur kul som helst!! Då ska vi minsann dit och se varenda tävling:) Vilken fest;)

Jag känner mig lite risig. Måste nog äta lite glass. Jobbar som vanligt som en tok, men det kommer också att visa sig på nästa lön. Nästa vecka blir en dröm-vecka med bara två arbetspass och personalfest på fredagen och examensfest på lördagen.

Ciao!

Sådärja!

Nu släppte ångesten! Har lämnat in min examinationsuppgift i ena genuskursen, feels soooo gooood... Bara en kvar nu men den är det ingen brådska med. Sen har jag fixat en massa andra saker idag också, som anmälan till Guldruschen, inlämning av lönerapporten, samt uthämtning av delegering. Jajemen, nu kan man slappna av ett tag:)

Igår sprang jag en liten vända och sen for jag på box. Det var jobbigt och tog bra på främst överkroppen. Funderar på att träna cykelvärkstad ikväll men jag tror jag ska ge mig själv ledigt. Kanske ska jag hälpa Fredriks mamma att börja flytta hans mormors grejer, hon ska flytta till nytt boende.

Man kanske skulle prova det där med att bara slappa också. Det har jag inte gjort på evigheter känns det som...

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0