The Ark?

Kanske...

Barnen ær lika otroligt søta som vanligt..

42503-509


42503-512

Drømmande

Wehee, idag har jag fått tillbaka min kamera, så nu ska jag børja fota lite igen:) Barnen ær ju rætt fina motiv nær de ær ute i skogen och plockar vitsippor, må jag sæga. Æntligen børjar solen titta fram igen efter før många dagar med regn och gråvær. Imorgon ska jag putsa fønster så det ær bra det, så jag ser om det blir rent.

Sitter och læser på resedagboken om folk som vart på Island. Det ær så spænnande alltihop. Ær rædd att jag fantiserar ihop før mycket underbart så jag blir besviken nær jag væl kommer dit. Men jag kan inte låta bli. Jag har gått och drømt om att åka dit ænda sen jag var... typ 14 och nu ska det alltså bli av. Det ær en av mina drømmar i livet som ska besannas, ja ni kanske førstår hur glad man ær:)

Ivar och Viktor har lovat att fråga mamma och pappa om de får komma och hælsa på. Jag har ju berættat før dem om att man kan bada utomhus jættevarmt och att man kan rida på islandshæstar, de nappade på idén om att besøka mig;)

Markus ær på kick-off på jobbet idag, de har blivit uppkøpta av wm-data, så det ær alltså dær han jobbar nu før tiden. Så jag får sova ensam inatt och det blir skønt, før jag har inte sovit særskilt bra på sistonde. Man får ju slåss om tæcket på nætterna och dessutom stiger han upp vid halv sex. (Ja, vi har fler tæcken men det ær ju mysigt att dela)


42503-506

ISLAND HERE I COME!

Ohh, jag ær så lycklig och glad. Jag har fått jobb nu, allt ær klart och nu ska jag bestælla flygbiljetter!!!

weeeeee;)

Yes!

Har fått goda nyheter idag men inte helt utan funderingar och små-problem. Men det ska væl førhoppningsvis løsa sig:) Får kolla upp lite saker lite hær och dær och invænta svar från polishøgskolan.

Helgen blev ungefær som væntat, jættetrevlig! Vi satt uppe till klockan två på fredagen och åt værldens godaste mat och drack rødvin, koffeinfritt (?) kaffe (inte jag men Helena), konjak (inte jag men Markus) och lite annat smått och gott. Brukar ju bli så nær Dag ær vid bordet...
Shoppade ingenting på Ski. Oj, vad duktig man ær, och tog det helt lugnt och såg två filmer på lørdagkvællen (jætteduktig)
På søndagen føll regnet... blæ... och Markus har flyttat in hos mig! Så nu ær vi sambosar till sommaren och det ska bli jættekul. Snart ær det visning på Slemdalsveien och det har blivit jættefint dær. Så snart ær det sålt.

Wee;)

Planerad helg. En lugn sådan...

Blev bjuden på fest på lørdagen och jag var såå sugen på att dra dit, men det blir att vara med Markus och Helena istællet. Hade ju lovat bort mig sjælv och dessutom ær det nog bra att vara lite lugn på fest-fronten en helg och spara lite pengar.
Markus och Helena ær på væg hit nu, vi ska æta sen middag. Ska bli riktigt trevligt. Kænns som jag aldrig hinner æta middag hemma med familjen nu før tiden. Vi ska fira att barnen har kommit in på Montessori-barnehagen:) Barnen ska nu bli lugna och pedagogiska. Men det ær inte førræn i augusti som de ska børja, så jag får aldrig uppleva det.... Lugnet alltså;)

Imorgon ska Markus fortsætta sin jakt på en vårjacka, fast denna gången på Ski. Boss fyller år imorgon också så det blir till att gøra en fin dag før honom också.

Nu ska jag lægga mig och sova/gosa med Glenn en stund.

Inte så mycket data-tid

Sitter inte hær så himla mycket nu før tiden så dte blir inte så mycket bloggandes.. Har så mycket på kvællarna. Det ær kør, boxning och Friskis&Svettis. Men det ær ju tur att man aktiverar sig lite:)
Så jag har inte så mycket spænnande att berætta. Lægenheten ær riktigt skitig så jag ska ta och gøra nåt åt det nu nær Boss ær på semester hos Helena.
Hejhej!

Men ursækta mig Mamma!

Jag råkar faktiskt redan ha en kamera som jag har sparat ihop till men den har slutat funka och ska lagas eller bytas ut. Gratis! Punkt slut.

Før øvrigt

Før øvrigt ær jag riktigt less på att inte ha en kamera. Det finns så mycket vackert att fota just nu!!

image504

Maria, hær ær en vi gillar:

http://www.youtube.com/watch?v=s_Etd_CYI_k

Ivar & Viktor ska till tandlækaren idag, hoppas det går smærtfritt:)

Den underbara helgen !

På lørdagen skulle Markus hitta vårjacka. Det gjorde han inte, men det var skønt væder ute och en trevlig tripp på stan. Fast sen var ju Helena och Emma i Frognerparken och picknickade, så jag blev lite stressad och på dåligt humør før jag ville också dit. Hann vara dær en liten stund innan vi drog hem till Helena och hæmtade hennes saker før kvællen, sen handling, och sen lite mat och fest. Naturligtvis stod nachos på menyn. Vi funderade på att bryta vår tradition och grilla istællet men det blev som det brukar - Nachos, White russians och p2 før hela slanten.
Væl nere på stan gick vi først in på Kokos, fick en æcklig vælkomstdrink och førsøkte få dj:en att spela Emmas Ark-singel, men neppe ville han det. Pucko. Dansade med några galna killar och sen møtte vi upp Markus och hans kompisar på Fridays, dær dansade vi som galningar med galna mænniskor och jag dansade bort hela två ørhængen denna kvæll. (Brukar bara tappa bort ett) Så nog var det livat minsann. Och bæst av allt var ju att killen i båset spelade låten :D

En lyckad kvæll. Særskilt før vissa;) Det værsta var væl att vi fick vænta i taxikøn i hundraelva år.

På lørdagen vaknade vi rætt sent, men tog oss ut på stan, før det var liksom "turist i egen by"- dag i Oslo. Så vi hæmtade ut ett varsitt gratis Oslopass och så drog vi upp till Holmenkollen och gick på skidmuseum och lærde oss allt om Nansen och Amundsen - dramatiskt værre ;)
Sen hann vi faktiskt inte så mycket mer i museie-væg men vi hæmtade upp barnen och Markus på Slemdalsveien och så tog vi båten till Bygdøy och gick runt lite dær kring husen innan vi tog båten hem igen. Vilken underbar underbar dag och vilket underbart væder :)

spagetti-big

Håhåjaja, shit majbritt vad trøtta mina ben ær. Det har vart ett himla spring hela dagen och få stunder før vila. Blev lite fel i tidsplaneringen nær Viktor hade krækts i parken och jag fick gå och hæmta han igen... Fram och tillbaka, fram och tillbaka...
Efter jobbet sprang jag till Dyrløkkeåsen också før veckans Friskis-pass. Det gick inte fort hem kan jag lova.
Nu ær det helg och jag ska snart till Oslo och ha en ljuvlig helg. Med några extra slantar i plånkan:D
Tjingeling!

..jobbigt..

Usch det ær så många som sæger sin mening att man glømmer tillslut att allt handlar om en sjælv.

Vædret har vart helt strålande idag och jag har fått mycket gjort. Stædat hus och lagat mat. Blev ingen boxning idag, skyller på min nedåtgående humørkurva. Ivar & Viktor fick sina presenter idag. Racerbilen blev førstås vældigt populær och jag lyckas alltid få dem att børja bråka om sakerna:/

Nu sitter jag och tittar på Lisebergs øppettider och længdgrænser før deras åkattraktioner. Hur det nu blir med allting. Men det får vi se.
Msn vill inte funka heller. Skit, før jag vill ha en låt av någon.

Værme och vitsippor

Nu hænder det snart... Att bjørkarna slår ut på våren ær nog det som gør mig lyckligast på hela året. Jag går bara omkring i ett stort glædjerus:)
Boxningen igår var skitkul. Fast jag trodde jag skulle børja gråta redan innan jag gick in i ringen, men det var så roligt!

Annars har jag læst om Linda Rosing och att hon har opererat ansiktet. Ja, hon ær nog lite beroende av operationer, och hon hade ju ændå ont i brøsten sen førra operationen så hon tyckte hon lika gærna kunde strama upp ansiktet också. Hon ska ju faktiskt gifta sig snart. Men stackars Fadde ær orolig. "Jag kænner inte igen kvinnan jag blev kær i, hon ær inte samma tjej længre" Nej, tacka før det.
Hahaha, jag tycker att det ær oerhørt roande att læsa om dessa två. Det kan jag lætt erkænna!

42503-503

Haha, jag kan inget annat æn att skratta!

Jag blir arg nær ni tar mitt godis!

Hela långa påsken har jag fått stå ut med dem. GAMARNA! Som bara TAR & TAR! Jag får inte ha mina godisar ifred. Inte mitt naturgodis heller. Før så fort man har nåt gott så ær de dær, gamarna! Åh, jag blir så trøtt. Så kommer man tillbaka hem till Drøbak och tror att ens godispåse ska få vara ifred, men nej, de finns hær också.... Markus-gamen har idag ætit mitt godis tills jag blev arg på han.

Jag førstår Oskar. Jag førstår alla kænslor runt hans fetaost!

42503-502

Æn lever hoppet om Island

Idag ringde killen från Island igen, tro det eller ej. Han ville fortfarande att jag skulle komma och jobba hos honom, och kanske kunde han ordna det så att en annan tjej jobbade de två førsta månaderna så kunde jag komma sen. Han trodde iallafall att jag skulle kunna få jobb:)

Har haft en fin førsta dag "på jobbet" allafall. Ivar och Viktor byggde ett flera våningar høgt hus dær hela familjen + Mimmi skulle bo, och længst upp, dær skulle jag och Markus få bo:) Skønt att æntligen vara accepterad;) Sen føljde Markus med oss till parken, han ær verkligen poppis.

Annars verkar det varit rena vilda væstern hær nær jag har vart borta. Dag som inte ville ha några djur i huset har haft två hundar plus en katt. (Farmor ær hær med sin dværgpudel) Boss har rymt otaliga gånger, æven idag. Till slut ordnade de en løplina åt honom. Vibeke kopplade fast Boss dær innan alla skulle åka ivæg. Så nær allt var packat tog de med sig barn, packning, mormor och farmor upp før alla trapporna och åkte ivæg. Uppe på toppen av backarna møtte de Boss.
-Vad gør Boss hær?
-Jag slæppte løs honom! svarade Ivar eller Viktor...
Haha...
Och Glenns stora påse med kattmat ær visst också slut.  Så mycket kunde han ju omøjligt ha ætit... Nej, han har fått lite hjælp av hundarna.

Idag har jag plockat bort fyra fæstingar från Glenn också. Blæh.

Nu drar vi igen!

Hej hopp vad vi flyger och far! Denna gång med buss, så Emma slipper sitta som en inklämd sardin. 10 timmar med två timmars väntan i Karlstad. Jippi. Men jag har allafall en massa ny musik på iPoden från Katarina. Socialt och bra.

Mamma har hunnit tänka igenom min framtid allafall och kommit med olika förslag. Tur man slipper tänka själv;)

42503-501

42503-500

42503-499

42503-498

Nej, jag snusar inte. Fast det ser ut lite så...

Vaken igen:)

Så var det en ny dag. Har vaknat mellan åtta och halv nio under de flesta mornar under semestern. Det är så skönt att vakna så tidigt och ändå känna att man är utvilad.
Jag vet inte riktigt vad det blir idag. Har man inte några andra planer så får man hänga på någon annan. Mamma vill att jag ska följa med och tvätta bilen, men jag tror jag står över den...

42503-497

Egypten-bilder

42503-496

42503-495

42503-494

42503-493

42503-492

103 år?! Nejmen oj oj

Idag har vi vart och hälsat på lilla farmor. Hon var som vanligt. Trött, men piggnade till. Vi talade om för henne att hon fyller år om en vecka.

-Hur mycket fyller jag då?
-JA; VAD TROR DU FARMOR?
-Femtio?
-NEJ, DU FYLLER 103 ÅR!
-103? Nejmen, ojoj
-JA, NÄR DU FYLLDE HUNDRA ÅR FICK DU ETT TELEGRAM FRÅN KUNGEN OCH DROTTNINGEN!
-Jahaa?! Men tänk att de visste om det då!

Vi stannade till på Lager 157 på vägen också. Ja, jag handlade något smått och en vinterjacka som Mamma och någon mer anser är för lite för mig. Jaja. Det var ett kap. Okej?

Mamma har bjudit på go-maten och nu är alla slappa och mätta. Alla syskonen befinner sig här just nu, det är kul och jag ska väl inte sitta här egentligen. Men iallafall så ringde jag till Ivar och Viktor idag. Saknade dem så mycket. O, de är så söta... Det är absolut skönt med en paus ibland. Och bra, för man längtar så otroligt mycket efter dem sen:)

En ny bh måste jag ha. Eller två. Den här kliar.




Allvarligt snack med Mamma

Ja jag har ju blivit så känslig för kritik jag. Mamma hade ett allvarligt snack med mig om pengar idag och
att jag borde spara så jag blev lite ledsen i ögat. Men jag vet ju att jag måste spara, och jag ska det.

Jag hatar blogg.se
Jag hatar blogg.se
Jag hatar blogg.se

Jag är verkligen dum som klagar men inte gör något åt det.

By the way. Det jag skrev var typ att resan hem gick bra, tog 12 timmar och vi fikade hos Maria i Sundsvall
Sen att jag och Helena har påskpyntat lite hos Pappa idag (jag tror inte han vet hur man gör) och att Mamma fick en påskblomma hon med naturligtvis.

Det här är Mammas bild. Hon är himla duktig med sin digitala systemkamera. (Jag vill också gärna ha)


42503-491

Tack och hej!

Röda simglasögon och slamp-linnen från Lettland

Haha, idag har vi rotat i mina gamla grejor. Jag har slängt en stor stor kartong med gamla kläder... Nr 2 i min bok "Köp kvalitet" Oops. Fattar inte varför jag inte har slamt de gamla paltorna tidigare. En massa urtvättade, oformliga kläder.
Hittade mina röda simglasögon som jag brukade använda när jag skar lök i köket, haha... Helena tyckte det var konstigt att Markus ville vara tillsammans med mig. Sen har vi ju hittat mina fina linnen från Lettland med snörning bak i ryggen, ugly!

Sen förtjänade vi ju världens bästa pizza på Laponia, smakade lika bra som vanligt. Köpte ett par jeans på Mixup som jag knappt kom ner i, men väldigt snygga dock:)

PÅ Dollar träffade vi Emil, Elin och lilla Alva, haha, skön unge. Hon gillade bilar och traktorer mest och lät riktigt scary när hon skulle härma en björn. Hittade några fina presenter till Ivar och Viktor också.

Bilen är totalt fullpackad och vi vet inte hur vi ska få plats med våra egna väskor som vi har med oss. Men det löööser sig väl;) Emma fick plats allafall!

100 sätt att rädda världen...

42503-490

Jag köpte den här boken på Åhlens idag. Den är verkligen kul att läsa och bläddra i. Jättefina bilder också. Jag, Emma och Helena har haft picknick på hallgolvet idag också- med högläsning ur boken. Vi har kommit till tips nr 30 nu. Man borde faktiskt anstränga sig lite mer...
Annars köpte jag två skivor också, Winnerbäcks samlingsskiva och Helene Sjöholm.

Och vet ni vad vi ska göra nu?



ä t a  s u r s t r ö m m i n g  : )

Lika bra som förväntat:D

Igår körde vi klockan nio från Sundborn och var framme här vid sex-tiden på kvällen. Jag körde hela vägen och det gick hur bra som helst. Var knappt trött någon gång. Sista biten mot Lycksele var dock lite seg... man förväntade sig att Lycksele skulle ligga bakom varje sväng. Till slut gjorde det ju det också. Gjorde inte så mycket mer än att fräscha till oss innan vi drog ut på hoteller. Det var nästan ett och ett halvt år sen jag var där sist och man kände ju inte igen lika många som man brukar, men kul var det kan jag lova!
Roligast var nästan när vi helt plötsligt fick syn på Johan! Haha, vilken överraskning, det hade vi inte väntat oss!
Dj:en var helt kass och hade nog aldrig hört talas om "Grace Kelly" men men... Han spelade Alcazar en gång i vart fall och då blev vi nöjda:)
Sen hittade Helena en kille hon skulle gifta sig med "snarast möjligt" och bosätta sig i Kalix:)
När det var slut drog vi till Tre Kronor. Ja, jag vet vi skulle ju på Laponia men det var Johan som bestämde... :/ Pizza och ett utbrott om fruntimmer och fetaost, haha...
Kom hem halv fyra och bäddade åt Johan på soffan. Idag har vi moffat Sibyllastrips järnet!

42503-489   
42503-48742503-488

Han där till vänster har vi dock inte sett till. Han är i Åre, tråkmåns:/

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0