varm fruktsallad med vit choklad

Jag och Helmert håller på att göra efterrätt här, det ska bli riktigt gott det... tråkigt för Fredrik som försöker gå ner i vikt, han får inte smaka..
Vi har inte gjort så mycket idag... som vanligt.. Jag är hundvakt åt en terrier, tyvärr inte min favoritras (sorry Julius...) han kissade två gånger på golvet inatt "han kan göra det när han inte är hemma..." Inatt kommer han att få sova hemma hos sig.
Smarta Kejtan har missat det här med att man måste ha pass när man ska på semester till utlandet. Jag påminde henne idag eftersom vi hittat en resa vi vill ha från Luleå på tisdag. Hon tyckte jag skulle ha påmint henne tidigare för att det visade sig att hennes pass gick ut i mars förra året. Fint där syrran! Som straff lägger jag ut en ful bild på dig.



Haha, gruvhämd! Till hennes försvar kan jag säga att jag hade mixtrat lite med färgerna, så hon är inte riktigt så blek i verkligheten. Men nu får hon ju vara blek ett tag till eftersom hon sjabblat bort det här med resan...

Sonny hemma igen

Två tjejer som gick förbi då jag försökte locka in honom tidigare ringde på dörren och hade hittat honom, så som tur var så visste de var han bodde:)
Ikväll har vi bowlat, jag var skitdålig men glad ändå:)
Jag sitter och skriver en liten text om mina tidigare tal-erfarenheter och varför jag sökte retorikkursen. Fröken livrädd möter sina faror!

Godnatt!

Piuh!

Vi har vart och åkt skidor, jag åkte hela 15,6 kilometer, skitnöjd är jag:) Innan det var jag bara deppig och ville ligga under täcket hela dagen. Usch, vintern börjar vara för lång nu.

Mindre nöjd är jag med att Sonny är ute och borta. Han smet iväg tidigare idag när jag var hemma och bytte om till skidkläder. Sen gick han omkring här ute och jag försökte locka in honom, men han ville vara ute. Så jag for och åkte skidor och nu kan jag inte se han. Men jag är inte så orolig faktiskt. Kan hända någon tar vara på han när han är så liten.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen blire tacos med Helmert Freddan och Johan:)

Fika ikväll kanske?

hejs...


Allt annat än att plugga...

Jag sitter här och ska försöka läsa en filosofitext på engelska, det är inte riktigt min grej att läsa pluggtexter på engelska. Jag har hittat ett översättningsverktyg på internet, men det funkar inte så himla bra, det blir lite konstigt.
Istället för att plugga har jag legat och myssovit med Boss och Sonny i sängen, fixat försäkring till Sonny, beställt en filosofibok på internet, lyssnat på p3.
Kokade lingonsylt igår så nu ska jag väl snart gå ut med Boss till affären och köpa apelsinjuice så jag kan äta blodpudding till middag.

Ganska tråkig dag och ingen vill fika heller...

fri vilja?

Ja, nu har jag ju haft filosofilektion. Det var väl intressant. Från deprimerande till hoppfull. Det går fint att påverka framtiden. Spännande att leva och se hur det går:)

Annars har jag faktiskt inte sett solen på evigheter tror jag. Och vaknade imorse efter en dröm med ångest. Markus skulle åka ifrån mig och ta mina personliga saker från förr i tiden med sig. Jag känner att jag helt och hållet har kommit över honom, men i drömmen var jag helt knäckt och låg och grät på golvet. Weird.

Nu ska jag ta tag i lite saker. Koka lingonsylt, städa, plocka undan lite tvätt och sånt.


MEN!

Tyvärr Pappa, det blir ingen resa till Skottland, vi tar en miniweekend i Luleå istället. Men det är lugnt, vi betala flyget upp, gratis boende blire också:)
Det verkar halvt omöjligt att hitta någorlunda billiga resor till Edinburgh... Blah... nu kollar vi in andra alternativ... typ jaktbyxor:P Nääää jag skojar bara...

Annars har Helena gett sig på att baka igen. Kakan är inte fikbar riktigt än. Kanske imorgon om vi har tur.

Filmer igår var tragisk, men sen är det ju Lukas Moodysson som gjort den också.
Annars har vi slappat idag, sett på skidor på tv hela dagen nästan, bra helg:)



A men Birgitta i gruvkläder! Jättekul!!

3 gånger mobilbloggning.

3 gånger icke fungerande mobilbloggning.
Bild 1: boss och Sonny helgmyser
Bild 2: helgfika med pister Kate
Bild 3: schack med pister Kate

Men allt det där fick ni alltså inte se... för mobilbloggning verkar funka skit.

Nu ska jag och Freddie laga köttfärspaj och sen ska vi se Mammut på bio. Helgmys. Ciao..

Helg igen:)

Retorikkursen idag var faktiskt väldigt kul och intressant, särskilt spännande är det att få veta om kvinnors sätt att vara gentemot männens och vilka stora skillnader det faktiskt är. Really really bra kurs I think! Men jag är fortfarande rädd för vad komma skall...

Jag ska lägga mig i badkaret nu tänkte jag och sen blire after school/work med pisters på Unik:)

Trevlig helg

ring så spelar vi

Jag har gjort deras frågor på nätet och nu ska de bara ringa mig på lördag.... när jag sover och är bakis... haha, nej blir nog lugnt i helgen.
 Idag har jag inte gjort mycket. Söta Fredrik bjöd mig på lunch på stan, så då hade jag råd att fika med pisters sen, hehe. Nu ska jag väl bara steka upp de sista pannkaksbitarna och sen gå hem till grabbarna igen. Björn har flyttat idag:( Men sur-Johan är ju på plats allafall, fast han har åkt till Lycksele i helgen. Det gör nog vi också någon helg framöver snart.
Fast utomlands ska man ju också!

Imorgon har jag min första lektion i retorik för kvinnor. Jag vet inte om jag vågar gå dit.

Hejs!

Snart förkyld igen..

Har känt av halsen idag så det blev ingen skidåkning som planerat och nu inser jag att det var rätt beslut för imorgon kommer jag att vara förkyld känner jag. Inte så kul, men får hoppas jag blir frisk snart för nu har jag inte tränat på evigheter. Nog för att jag skulle dra ner på träningen, men inte sluta helt.

Jag tröstade mig med lyxglass och popcorn. Det funkade, jag är på bra humör, har städat rummet och sökt ett extrajobb. Imorgon ska jag nog... fika eller nåt. Ledig är jag allafall. Behöver ett extrajobb, för att fylla upp lite dötid och för att få ihop mer fikapengar:)

Nu ska jag duscha, tjingeling.

090121

Senaste dygnets rapportering

-Igår ramlade nästa del av spegeln ner när jag var väldigt arg på dörren som inte gick att låsa för snön som var i vägen. Så jag smällde igen den väldigt hårt. Klirr. Inte glad. Som tur var så var pister Kate i Happis igår så hon köpte ny spegel till mig:)

-Hängde hemma hos Helena. Först fika med Johan och Björn, sen bjöd hennes sambo på mat, han är jättetrevlig. Vi såg  film där för han har köpt en sån där stor filmduk och grejer... kommer att bli fler filmkvällar där:)

-Vi var på second hand-shopping men utan några större resultat, en potatispress och ny hundmatskål. Kroppkakor snart igen!

-Filosofi-introduktionen var boring. När de jämförde det med matte blev jag lite orolig men Helena säger att det inte är svårt. Hope so.

-Sonny smet ut idag och racade några gånger i snön innan han kom på att han var hungrig och kom in igen.


Nu ska jag snart ner på stan, blir lunch med Freddan idag, sushi!

Behov?

Klockan är mycket, time to sleep. Men Sonny är helvild här så det är lika bra att vara vaken en stund till, han lär nog snart lugna ner sig. Skolan har inte börjat än så idag har jag nästan haft tråkigt. Inget att göra.. har hängt hos grabbarna rätt mycket, lagat middag till pisters, bakat bröd, promenerat, sett på idrottsgalan.
Imorgon börjar jag läsa filosofiska frågor. Det blir intressant.

Behovet av att skriva blogg går upp och ner. När man är som lyckligast känns det inte lika viktigt att skriva, är man olycklig gör man inget annat. Men det är nog bra att ha bloggen som någon sorts terapi.
Och är jag lycklig just nu?
Vet inte.

Imorgon blir det allafall en bra dag.




Okej. Olycklig. Jag gillar inte att dammsuga upp glassplitter klockan tolv på natten för att världens drygaste katt inte kan hålla sig i skinnet. Han rev ner en del av spegelväggen! och flög in på toaletten med huvudet före efter det.


Nu ska jag prova sova.

Partypooper Big

Igår skulle det blir världens party. Det gick dåligt för mig. Men trevligt var det allafall. Vi började kvällen med restaurangsbesök, tre små rätter och proppmätt. Sen åkte vi hem och rimmade lite och Jonas och Björn som har tagit sin lärarexamen nu fick sina presenter. Så var det dags att festa och jag fick drinkar av Kate men det tog sig liksom aldrig. Jag blev bara totalt skittrött och la mig och vilade. Sen följde jag med ut allafall och stod i en iskall kö till kåren i en halvtimme minst. Dansa dansa, och natten slutade med varma mackor hemma hos Björn & co. Sov länge imorse, gick och handlade lite mat..
Vi får se om den här söndagen börjar snart, alla är så himla sega!

Mot Norrland!

Jajjemen, då drar jag vidare mot älskade norrland och älskade vänner. Det känns lite jobbigt eftersom packningen väger skitmycket. Men tänk så skönt när jag är hemma i min lägenhet och kan pusta ut. Nu ska jag sova på tåget.
hejhejhej!

Det ska bli så grymt himla skönt när det här är klart imorgon...

Det känns som jag gått och varit konstant nervös i två veckor, men imorgon kan jag äntligen slappna av. Ikväll har jag suttit och tryckt i mig fil och flingor eftersom det känns som att jag har ett konstant tomrum i magen, men jag har inte lust att äta, jag bara måste göra det. 
Jaja, jag är glad och nöjd ändå:)
 
Imorgon upp halv sju. Yeaa

Wohoo, jag är bäst!

Har precis kommit hem från skolan, tentan gick jättebra och jag är himla nöjd! Ska snart till Borlänge en sväng och fixa lite sen är det bara att ladda om för nästa test imorgon. Kanske jag ska fira med lite sushi idag, men kroppkakor från igår funkar också fint:)

yesyes, om två dagar får jag också kramas och dricka vin, härligt!

Appropå döden

Mammaaaaa, jag behöver mat NU, annars svälter jag ihjäl!!!

Åh ångest

Det är knappt jag överlever känns det som ibland. Magen är i gungning och jag försöker äta, men är ändå hungrig hela tiden. Nu ska jag fixa glass med varma bär tror jag. Skulle ha åkt lite skidor idag men snön har smält bort så kanske jag tar en lättare löptur ikväll eller så promenerar jag bara. Pluggar gör jag också litegrann.
Sen hoppas jag på en freerider till på lördag. Je.
Åh kan det bara inte bli torsdag snart så allt sätter igång och jag kan få ro i själen.


Sjulsarvet

Yes!

Börjar känna av tenta-ångesten. Höll på att bryta ihop imorse för småsaker några gånger men klarade mig hyfsat. Har pluggat lite idag och tror mig känna mig ganska okej inför tentan. Men det finns ju alltid mer att lära... Allafall så är jag väldigt lättretad i dessa tider, so be nice!

Det som är så himla bra är allafall att jag fick mail av min historielärare som berättade att jag är godkänd på hemuppgifterna och har därmed fixat 20% av poängen på tentan. Den skulle jag gjort på fredag men får ta den i mars istället.

Har hunnit med att träffa Emma idag också, mycket trevligt, hon sa att socialrätt är lätt, så jag väljer att tro på det.

Ciao!

Men sovit gott ändå.

Inatt har jag slagits med djävulen och jag hittade ett äldreboende som jag skulle JO-anmäla för att pensionärernas hela livsbakgrund och krämpor stod på dörrarna.

Msn med Helmert om Sveriges svettigaste kille.

helena säger:

han är en tönt

Birgitta säger:

och han är så himla ful

Birgitta säger:

absolut en kille man inte vill ligga med

helena säger:

ja fy vad äckligt

helena säger:

och så ser han alltid svettig ut

helena säger:

men det är väl för att han knarkar och inte duschar

helena säger:

äckel

Birgitta säger:

ja usch ja

Det är sveriges osexigaste Kleerup vi diskuterar.


Halvt död. Men bra. Döbra.

Jag har vart på Lugnets fysiocenter och tänkte springa på löpband. Det var gammalt och det tog säkert tio minuter innan jag fattade hur man ställde in hastigheten. Jag fick till och med tänka själv och räkna ut i huvudet hur lång tid en kilometer skulle ta om jag ville springa 10 km/timmen. Jobbigt...:P
 Men till slut så ockuperade jag löpbandet i 45 slitiga minuter. Fyy vad trött jag är nu, men det var ett himla bra sista hårt pass innan fredag. Ska nog åka lite lätt skidor på tisdag också men sen ska jag hålla mig lugn.
Mamma hade lagat mat till mig när jag kom hem och nu har jag ätit glass och varma vinbär till skidskyttet på tv som för en gångs skulle gick bra!

Ska väl plugga lite ikväll och skrapa trisslott. En miljon ska jag ha för då åker vi jorden runt:) Yää!

Åhh.

Den här dagen har börjat ute i skogen igen. Det gick inget vidare men skönt att komma ut i finvädret allafall.
Jag och Mamma har vart i Borlänge på Kupolen bla, hittade inte nåt spännande men på Maxi på vägen hem köpte jag glass. Man måste väl få köpa nåt extra gott på helgerna. Det konstiga är att jag inte har blivit sugen på det än så den får väl vara kvar till imorgon.
Kvällen har spenderats framför datorn. JO-fall och betapet. Jag tänker för mycket på annat men det är fem dagar kvar till tenta och sex dagar kvar till fystest, bara bita ihop och få det färdigt.


of your world, of your bed, of your heart?


nya pjucks

Jag har inte pluggat mer än två timmar idag heller... jag tror jag ska ta en till timme snart. Gick ner på stan och hittade ett par lustiga skor för 49 kronor. Nästan gratis alltså så jag köpte dem fast jag vet inte om de var någon höjdare. Träffade Mamma sen och hon köpte ett litet gulligt läppbalsam till mig från bodyshop så nu är jag väldigt pussvänlig;)
Vi har köpt sushi till kvällsmat men vi ska tydligen vänta med att äta till "på spåret" börjar... suck.

Ja och nu är det helg också. Kanske jag följer med Pappa ut i skogen imorgon bitti, sen ska jag och mamsen till Borlänge. Och jag längtar till Luleå jag...

När jag blir stor ska jag också ha svarta vinbär i frysen och skicka ut barnen i lingonskogen.

Ikväll har stora sötsuget slagit till. Jag har letat igenom mammas skåp för att försöka hitta något godisliknande som inte var godis. Tillslut kom jag att tänka på frysen. Och där kan man minsann lita på lilla mamsen för där finns det resurser! Röda vinbär, svarta vinbär, lingon, blåbär, hjortron med mera... Jag plockade upp rabarber och gjorde rabarbärkräm och det stillar mitt sötsug för den här kvällen.

 

Jag ska också fylla min frys med egenplockade bär när jag blir stor. I Luleå har jag just nu bara lingon och en påse med euroshopper-hallon. Mina barn ska också ut i skogen med order om "10 liter var, minst!" Haha, kanske det räcker med fem liter:) Och jag ska ha ett fint trädgårdland med jordgubbar, potatis, sockerärtor och morötter. Åh jag har så fina drömmar om framtiden jag:)

Saknar Katie

Hon har åkt nu och det blev genast väldigt tomt. Vi har suttit vid köksbordet och sjungit och rapat och försökt plugga hela dagen och nu sitter jag här själv med lagboken. Tråkigt.
Jag har träningsvärk i knäna (!?) idag och är öm under fötterna. Det var lite hårt och ojämnt underlag igår. Nu ska jag plugga lite mer, ska prova göra en gammal tenta snart.

Ett enda stå emotande...

Jag har vart ute och sprungit, det gick bra, men nu sitter jag här och måste stå emot lusten att sova, lusten att äta godisarna som ligger framför näsan på mig (godisförbud 2 månader...) och lusten att tänka på en person som jag ska sluta tänka på. Jag ska bli starkare.

Vilken väg ska man gå?

Det är inte ofta jag ligger och grubblar på kvällarna så jag inte kan sova men det gjorde jag inatt. Arg var jag också. Inte vet jag heller vad jag ska göra. Det är som att jag måste ta fel väg för att komma på rätt väg. Det är inte jag.



Idag vill Mamma få med oss ut på isen. Pappa vill ha med mig på jakt. Jag vet inte om jag vill något av det. Sen måste man ju plugga också, fick klartecken igår om att jag kunde göra tentan i Falun och det var sannerligen bra det:) Kommer nog sätta mig på högskolan här och plugga endel eftersom att de har mina böcker också. Perfekt.

Big-databeroende..

Jag och Kate kastade oss över våra datorer så fort vi kom innanför dörren till mamma idag, oo jag älskar min lilla dator!
Det är femton grader kallt här idag och jag försökte mig på att åka skidor, men det tycker inte mina tår om så jag fick ge mig efter femman. Helt otrött i kroppen, men aja, man lyckas väl inte alltid med sina träningspass.

Vi har vart uppe hos Pappa från igår, pluggat, umgåtts med syskonen och sånt. Maria lagade indiskt till middag. Jag har dessutom agerat jakthund då vi skulle ut och jaga, jag, Pappa, och Per-Erik. Lyckades väldigt bra med det, dockn hände det rätt hemska saker som resulterade i att jag satt i snön och strogrät. Men Perk fick skjuta ett rådjur allafall.

För övrigt anser jag att Johan och Fredrik borde plugga!


höhö...

sen tittar du mig i ögonen och säger att det ordnar sig.

Åh, varför finns det ingen som fattar med en gång för?

Idag har jag

-åkt skidor
-förfrusit stortån så den blev helt vit. sen blev den blå i duschen. sen back to normal igen.
-sett Australia och förmodligen påverkade den mitt humör fastän slutet var lyckligt.
-tappat mobiltelefonen i diskhon så nu hör man inte den som pratar.
-tappat fotfästet, drömde att jag gjorde det inatt. (har aldrig hänt förr)
-inte börjat plugga

nånting är inte helt i fas.

Vilken jul!

Det har vart jättehärligt väder här hela julen och nyår och allt det där... Det har blivit mycket skidåkning (när jag blev frisk från förkylingen) och vi har vart ute på långfärdsskridskor en gång också. Mamma vill ha med oss till helgen också, hon vill att vi ska ta med fika och skrinna ända till Borlänge och tillbaka, men vi får se hur det blir med den saken. Träningen är igång igen allafall:)

Sonny har vart hemma och stortrivts med alla människor. Det där med att ligga på någons axel och hålla koll är verkligen hans grej...



Nu är det typ 16 dagar kvar till jag far upp till Luleå igen, jag längtar. Men först ska det pluggas och tränas här hemma. Jeeee.... ! Men bara att göra det ordentligt och sen åka norrut och njuta av livet. Fast jag njuter ju nu också. Det ska man ju. Jag har blivit bättre på det!

Nytt år, nya möjligheter!





Sova snart, natta!!

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0