Per-Erik gjorde det

Per-Erik sköt ett kid. Mamman sprang iväg... Ja, det är ju lite sorgligt. Hon springer säkert omkring och letar efter sitt barn i skogen. Pappa sa alltid när jag var liten och undrade över det där: De glömmer bort det. Idag sa han det igen men jag undrar jag... Inte glömmer man väl?
Allafall var jakten en trevlig upplevelse. Jag gick med Johan och Pappa och Per-Erik stod på pass. Johans hund, Clinton började driva väldigt snabbt. Fast det tog ju ändå två, tre timmar innan Per-Erik fick skjuta.

Ikväll har vi vart hos Eva och Gustav och ätit middag. Vi käkade tacos, yes. Eva och hennes bror Karl är våra barndomsvänner. Mamma har vart dagmamma åt dem sedan tidernas begynnelse nästan. Det är sånna som man känner väldigt väl och inte behöver ha så mycket kontakt med, sen när man träffas är man ändå alltid lika bekväm.
Efter det åkte vi och hälsade på Stefan. Ja, han har man ju inte sett på några år, men han var sig precis lik. Ibland hoppas man ju att folk ska växa lite;)

Klockan är skitmycket och jag är skittrött. Imorgon ska det packas. Natta.


ÅRSSUMMERING

Shiiit, vart tog 2006 vägen? Fort fort fort gick det. Ska försöka mig på samma lista som jag gjorde för ett år sedan:

Bäst: Ja.. vad ska vi säga om det, måste väl vara att jag drog till Norge. Var helt rätt för mig. Familjen i Norge är bäst också;) (I Norge...)
Sämst: Eh... Jag har fortfarande inte släppt greppet eller kommit över Markus. Det är sämst för att jag mår dåligt av att tänka på vad han gör och tänker och tycker hela tiden. Det sliter på hjärtat med av och på-förhållanden också.
Jobbigast: En av de tre gångerna jag och Markus gjorde slut. Jag trodde jag skulle dö. Och att hela hösten var ett enda stort regnoväder. Mina krafter var slut.
Bästa resan: Hmm... Norge, Sverige, Spanien, Polen.. Det blir nog Tromsö-resan med kören som tar hem priset. Den var riktigt lyckad!

42503-368
Och vilket väder vi hade!


Bästa köp: Blivit mycket klädinköp detta år... Min svarta Indiska-klänning är en favorit. Sen måste jag nog skriva Polen-finklänningen. Det var värt. Och den vitprickiga klänningen från Spanien... Nej, jag säger alla mina klänningar:) Min norska familjs bästa köp var huset i Dröbak:) och Irene köpte ett torp!

Just det! Jag köpte mig en kamera:)

42503-370


Stoltast: Jag svarar nog flytten till Norge där. Ibland tror jag att jag inte orkar ta tag i nåt i livet. Men där hände det ju faktiskt nåt. Sen började jag ju faktiskt sjunga i kör också.
Mest pucko Big: Nej, jag har inte kommit över Markus. I år igen.
Bästa händelse: Helena tog studenten, Helena tog körkort, Helena flyttade hemifrån... Nej, det är ju inte Helenas blogg det här. Jag säger...: Helena bestämde sig för att flyttatill Norge, ihop med mig :D
Bästa händelse nyhetssammanhang: Gripandet av Hagamannen. Att det blå blocket tog makten gillade jag också.
Bästa händelse sport: Hela vinter-OS var ett glädjerus för mig. Särskilt som svensk i Norge. Haha...loooosers;)

 

42503-372
"Björn Lind sikret et nytt svensk gull i Torino-OL.
Både Tor Arne Hetland og Johan Kjølstad mislyktes i sprint-semifinalen. Nå jubler svenskene."

Bråkigast: Har väl inte bråkat med så många fler än vanligt. Mest med Markus. I år igen...
Mest seddan film
: Walk the line. Har en känsla av att Holiday kommer bli poppis hos mig också.
Mest kärlek
: Jag vet inte. Längtan till min familj hemma. Boss. Boss är kärlek.

42503-369

Bästa tv-program: Grey´s Anatomy. OCH Ghost Whisperer förstås.
Bästa låt: Jag vet inte.
Sötast: Ivar & Viktor ;)

42503-276

 

Rådjursjakt och rastlöshet

Efter att ha sovit till strax över tio idag tog rastlösheten tag i mig. Fast det dröjde länge innan jag tog tag problemet. På eftermiddagen gick jag ut i skogen och hade retreat med mig själv. Blir ju inte så mycket ensamtid när man är hemma. Gick upp på berget och sen satte jag mig och fikade mitt i skogen. Varm choklad, mackor mer rådjurskött och älgtunga och lite renkött. Det var gott och sen gick jag hem. Träffade på två rådjur och kunde känna ett visst sting av dåligt samvete när jag bara en stund tidigare hade ätit upp en del av deras artfrände. Värre blir det väl imorgon för då ska jag med ut på rådjurjakt. Men jag försöker intala mig själv att det är okej. Vilda djur är bättre att äta än uppfödda. De vilda djuren har vart fria och förmodligen ganska lyckliga.

42503-367

Nej, jag ska inte ha nåt gevär. Fast Pappa tycker det, men eftersom jag inte har skjutit på år och dar lär jag ju bara skadeskjuta, och det vill man INTE som jägare.

Ciao!

Bregott med havssalt :)

Ja, nu har jag försökt hinta åt flickorna som sover att de borde gå upp. Klockan är ju faktiskt över tio. Men de verkar trötta. Själv gick jag upp i lagom tid för att hinna säga hejdå till Mamma som skulle till jobbet.
Sen har jag ätit frukost, och jag kan ju säga så mycket som att det är inte julmaten jag kommer att gå upp i vikt av, det är smöret. Mamma har köpt bregott med havvsalt, och det är skitgott. Trodde det skulle vara som vanligt smör men det är små små saltkorn i. Jajjemen, kanske jag måste köpa med till Norge.

Idag ska vi nog upp till Pappa. Ska bära upp lite av mina saker upp på vinden. Det blir mindre och mindre kvar av mig uppe i Lycksele. I påsk ska jag nog ta sista lasset. Känns lite tråkigt, men samtidigt otroligt skönt att ha samlat sig lite på ett... eller ja två ställen istället för tre.

Nu har i vart fall Helena vaknat. Den lilla telefonräkan.

42503-366

hejhej

Kuljul

Helena lyckades dessvärre inte ta så många bra julbilder, min kamera tömmer jag när jag är tillbaka i Dröbak tror jag. Fast egentligen borde jag ha tagit med mig sladden.
Hos Farmor var allt som vanligt. Hon lever fortfarande, det kan man vara glad för. Och hon pratar. "Ni ska vara ute och dansa och hoppa och ha roligt. Så ni kan sova sen" Oh yes, naturligtvis lydde vi våran snart 103-åriga farmors visdomsord och drog ut på Harrys på kvällen. Redan klockan 8 eftersom jag och Kate inte hade köpt förköpsbiljetter. Men kul hade vi och många gamla godingar fick man hälsa på. Hade med mig kameran så kanske det dyker upp lite bilder i framtiden. Vid två var vi hemma igen, ganska lagom lång kväll:)

42503-365

Lager 157 var helt okej. Nästa gång jeansinköp står på listan ska jag försöka ta mig dit. Kanske blir det i påsk, det är väl då jag kommer hem nästa gång. Eller så åker jag helt enkelt dit någon dag nu i mellandagarna. Allafall så köpte jag ett skönt basic-linne och ett par trosor. Trosorna sitter hårt, så man får fina valkar av dem. Men vad har moster nu lärt oss?
Jo,
"En kvinna utan kärlekshandtag är som en säng utan kudde"
Just det.

Annars använder vi ett annat uttryck väldigt mycket här hemma:

"Man forma´ ba´handn som en littn piiil"

Haha, godnatt

Lager 157?

Vi ska snart åka och hälsa på Farmor alla barnen, på vägen passerar vi Sågmyra så det blir en sväng in på Lager 157 (var det just de siffrorna?) Ska bli väldigt skoj och se vad de har för fina kläder där. Tänk vad bra för den utdöende bygden att de beslutade sig för att starta upp sin verksamhet just där! Super.
Igår var det julafton... GOD JUL ni som läser min blogg... Har glömt att skriva det.
Jag har haft en fin jul med min fina familj. Jag och Maria lyckades dessvärre komma ihop oss men det är ingen ovanlighet. Jag har bakat tryfflar också. De ska ju vara runda, men mina är väldigt kantiga, men också väääldigt goda. I like.

42503-363

Här är Mammeselen och Perk!

Fina julklappar har jag fått också. Tack Mamma, Pappa, Maria, Per-Erik, Katarina, Helena, Dag, Vibeke, Ivar och Viktor:)

Ciao!

Hemma!

It´s just lovely to be home again...
Har inte suttit vid datorn så mycket. Jag har umgåtts med min kära familj jag:) Vi har flamsat endel. Maria påstår att vi är omogna?! Fattar ingenting;)
Dagen idag har tillbringats på stan med Helena. Vi har sprungit i en massa affärer och vi har lyckats köpa endel julkappar. Vi hittade också en helt underbar klänning till Katarina som vi fick lov att köpa. Hoppas hon gillar den!
Finns en massa roliga bilder på mammas dator också.

42503-357
sommar, sol, skog:)

42503-356

monstret Julius och söta Glenn;)
Ska gå och se vad han har för sig nu.

Ciao!

Today´s the day!

Jag har sovit fyra timmar inatt, jag ær lite speedad. Fick klart Dag och Vibekes gave igår/inatt. Den blev okej, men jag hade gærna haft mer tid. Nu har jag stædat hela lægenheten, har endel småsaker kvar men jag ska nog lyckas bli klar. Klockan ett går bussen, och då vet jag någon som kommer att sova. Nu måste jag bara leta reda på min Ipod som jag har førlagt någonstans.

Igår åt vi pizza till middag. Å, den smakade precis som de svenska, så det var vældig gott.

Barnen sitter och ser på jultv, jag åker hem idag:)

Blah

Usch vad less jag ær. Har massor kvar att gøra, men just nu ær jag på dåligt humør och har inte lust. Kanske man borde sova lite. Det ær ju faktiskt 6 timmar tills man måste gå och lægga sig så på det hinner jag ju massor. Sen ska det intas en middag dær någonstans. En middag som jag slipper laga. Skønt det allafall.
Men imorgon får jag faktiskt træffa min familj:D YEE!


Schliten

Nu har jag stædat i 5-6 timmar, och inte kænns det som jag har fått så mycket gjort. Jag gør i och før sig allt mycket med noggrannt. Ær ju jul snart. Jajjemen:)
Jag har stått med två dammsugare också, nær Dag borrade ca hundra hål i væggen. Det var inte så spænnande. Ikvæll blir det stormiddag hær, Markus kommer, Dags Mamma, och Dag-Terrier. Elin ska laga mat och jag ær riktigt glad att jag slippet. I ´m very tired.
Imorgon måste jag fortsætta stæda. Både hær och nere hos mig, før min lægenhet ska lånas ut i jul. Sen kommer jag och Helena tillbaka och då ska vi gøra den så fin som bara vi kan:) Yes yes yes!

Nu måste jag plocka undan de hemliga julklapparna... hepp

Julklappar och pepparkakshus

Håller på att slå in julklappar. Har fått ihop några stycken nu. Ikvæll har jag kørt både till Vinterbro och Ski. Tur de ær så snælla och lånar ut bilen hela tiden. Mina julklappar blir ræddade. Ser ut som det løser sig med Dag och Vibekes klapp, men jag ær inte helt nøjd med andrahandsvalet. Hade ju en bild av hur det skulle bli...
Idag bakade vi pepparkakshus, jag och barnen. De var så stolta, och det blev ju ganska bra. Det ær ju så enkelt med færdig byggsats. Nær jag och Markus bodde ihop gjorde jag till och med degen sjælv. Och sen klippte vi ut formar och bakade efter det. Varfør ska man gøra det så komplicerat? Fast å andra sidan. Det ær lite mer status i att ha gjort allt sjælv:)
Imorgon ær det bara att børja slita jærnet. Storstædning, tvætt, mer stædning, julklappsinslagning mm. Inte en lugn stund.
Så jag borde egentligen sova. Men julklapparna kallar...
Byee..

En dag mindre:)

Wee, jag hittade julklapp till mamma och Per-Erik igår:) Vad nøjd jag blir. Så ikvæll lær jag ju ut igen på julklappsjakt, men det ser ju lite ljusare ut måste jag sæga. Nær barnen ær i parken idag ska jag førsøka fixa Dag & Vibekes julklapp, men dær har jag lite panik, hittar inte det jag ska ha.. Kanske det blir en førsenad julklapp...

42503-355

Ojoj, nu måste jag skynda mig och byta bløjor och klæ på barnen... hurry hurry...
Efter parken idag ska vi baka pepparkakshus:)
Ciao!

4 dagar kvar

Japps, fyra dagar kvar:) Ikvæll ska jag handla julklappar jærnet. Åker in till Oslo efter jobbet. Ska bli kul. Nu ska jag lyckas hitta det mesta!
Till jul har jag lagt fram ett førslag till de yngre syskonen i familjen. Holiday i mellandagarna! Alltså filmen... bio.... Så det vore ju kul om Maria och Mamma också ville følja med. Kanske Perk också? Fast det kanske ær en tjejfilm... Det verkar vara en helt otroligt bra film, massa kærlek och feel-good. Need it.

42503-353

42503-354

Barnen blev lite utslitna efter sin dag som tomtenisse:)

Heeeeeeeem....

Ååååh.

Man slutar aldrig att førvånas ændå! Tur man har David som kan hoppa in och sprida lite glædje:)
Det ær som Mamma sæger. Var førsiktig med førtro dig åt någon... Jajajjaaaaaa!

Besviken.

Julgudstjænsten i kyrkan var vældigt trevlig. Textlæsning, psalm, textlæsning, psalm... osv. Kyrkkaffe på slutet. Vi i køren sjøng en sång. I love.
Åkte sen och læmnade Boss i Slemdalsveien, plockade upp Elin och så åkte vi till Drøbak och åt middag med mamma och pappa Norge. Hungrig, ja, rækor, gott.

Skit skit skit.
hejdå

Soppa

Ja jøsses jag sæger då det. Ær inte lætt att leva i den hær værlden. Inte lætt att veta vem man kan lita på och vem som ær din væn. Men det ger sig nog...
Det ær bara min familj egentligen som jag kan lita på till hundra procent. Jag skulle aldrig tvivla på dem. Tur man har dem. Helena, vi kommer ha so much fun. Nu ær det sex snigeldagar kvar till vi ses!

Jag børjar tycka att min sovgræns till tio ær lite længe nu før tiden. Så oftast går jag upp føre det. Idag gick jag upp halv och tog en promenad med Boss i skogen.
-I skogen sæger du?
-Ja. I skogen!
Hihi...

Nu ska jag ta en dusch och gå upp och æta frulle. Kanske ska sitta lite barnvakt också. Har ju inte så mycket annat før mig.

Nyår

Till Nyår har jag ingen fest, men sjælvklart har jag en klænning allafall:) Man måste ju vara væl førberedd! Eller jag har førresten två, min svarta som jag sydde upp i Thailand skickas snart ner från norrland till Falun. Jag tror den passar fortfarande, det lilla jag gått upp i vikt har satt sig på rumpa och lår och dær finns det utrymme i den blåsan;)
Den hær køpte jag i Polen på en bakgata som var folktom, men dær fanns stånd med brøllopsklænningar, festklænningar och kostymer. Den har tre lager tyg och kostade ca 400 svenska, det ær den verkligen værd! Jag vet inte om jag borde ha prutat;) Lite stor ær den øver brøsten men jag får væl stoppa in lite næsdukar då!

42503-352
Nu måste jag stæda och ta hand om Bossen..

So long...

Har glømt hur man gør

Jag tog bilen till Ski efter jobbet idag før att handla julklappar. Men hur gør man? Jag har glømt, det finns bara en massa klædaffærer ju... jag kan bara titta på klæder. Men jag hittade några småsaker som man kan slå in och hitta någon mottagare till. Lættast ær ju enda den kvinnliga delen av familjen.
Annars i helgen vet jag inte. Ska væl se efter fler julklappar och fixa Dag och Vibekes klapp som det ær lite arbete med. Kanske jag åker in till Oslo på søndagkvæll och sjunger lite kør.

Det ska bli skønt att sova imorgon allafall.

Slagna hjæltar

Barnen har bara vart kort dag i parken idag, med julegrøt, julenisse och allt sånt:) De har vart utklædda till tomtar också... Vældigt fina var de.
Nær de kom hem hade jag inte hunnit stæda klart helt så de fick sitta uppe hos Elin, sen gick vi ut och cyklade, å hej vad det går. Jag ær livrædd, men de manøvrerar cyklarna ganska bra faktiskt.
Nær vi kom hem låg Vibeke och vilade på soffan så vi læste lite bok, och efter ett tag slocknade Viktor så då bar jag upp han till Vibeke, och någon minut senare var det Ivars tur. Så nu ligger de i soffan och sover alla tre under en filt. Mysigt.

42503-344

Jag ska nog åka och shoppa lite julklappar ikvæll. Ska kolla efter h&m:s dagens lucka också. En superfin klænning før 149 spænn. Men har svårt att tro den finns kvar, hoppas kan man ju alltid!
Nu ska jag nog gå och ta kort på de sovande mænniskorna. Bye!

Lugn kvæll

Allt gick bara fint med att få barnen i sæng. Berættade sagor om nær Glenn skulle lifta till norge før att hælsa på Boss och så... mycket roande, de ville inte att jag skulle sluta. Men nu sover de søtt.

Viktor fick førresten en barbiedocka i parken i veckan. De har en julkalender dær de drar en varje dag som får en julklapp. Han blev jætteglad, mindre glad blev dæremot Dag. Jag fick inte uppmuntra honom till att leka med den och helst skulle vi ge bort den i julklapp också. Men de lekte lite med den tills den var ointressant.
Nu ska jag ut med hunden...

Tack Mammselen før julkorten!

Ivar och Viktor hælsar och tackar før julkorten:
42503-346

Jobba hela dagen

Idag ær båda førældrarna borta så jag har barnen hela dagen till ca 23 ikvæll. Just nu ær de små ænglar, sitter och leker helt stilla. Ivar kom precis med brandbilen upp i knæt, pratade lite och sa hade, "Kosligt å se dig" :) Så søt.
Jag sov i stan inatt, kørde till Drøbak vi sju. Jag hade lite sømnbrist kænde jag så jag sov i två timmar nær barnen var i parken.
Det gick førresten bara fint igår på lucia, det var jættetrevligt. Fast jag har lite svårt att stå still bara. Vare sig det ær militæruppstællning, lucia eller gymnastikuppstællning så kan jag inte stå helt still. Jag blir helt stel och får ont i føtterna ju!.
Nu har jag tagt tillbaka Boss också. Efter att han vart hos Markus i tre veckor. Han ær så vældigt søt han med. Men nu får snøn ta och komma snart, Boss blir så himla skitig nær vi ær ute och jag får aldrig ha rent inne hos mig.

Fixa!!!

Jag blir sur på blogg.se før att de inte fixar till sina problem. Om de ens kunde ha en liten ruta dær de bad om ursækt før att bloggen inte fungerar som den ska och att de jobbar på att løsa problemet.... Nonchalant!

Just nu kænns læget lite bættre. Jag får det sækert jættetrevligt ikvæll, finns många roliga mænniskor i køren:) Men jag behøver fortfarande Helena vældigt mycket, så jag hoppas att du kommer på måndag! Jag ska betala endel av resan, før det ær det verkligen vært. Vet inte hur jag ska komma mig igenom sista sega veckan innan jul annars...

Shit, jag har bara køpt en julklapp førresten. Næstan panik. Ska shoppa i helgen... Have to.

Jag har børjat læra barnen æta grønsaker førresten:) Idag børjade vi med tomat. Jisses vilka grimaser. Men jag ær førvånad att de inte protesterade mer. Fast jag mutade dem md lussebulle førstås. De fick i sig en halv cherry-tomat var.. ganska bra faktiskt, de slipper alltid æta grønsaker vid måltiderna.
Imorgon blir det gurka tror jag:)

Nu må jag dra in till Oslo... Ciao!

Fixa!!!

Jag blir sur på blogg.se før att de inte fixar till sina problem. Om de ens kunde ha en liten ruta dær de bad om ursækt før att bloggen inte fungerar som den ska och att de jobbar på att løsa problemet.... Nonchalant!

Just nu kænns læget lite bættre. Jag får det sækert jættetrevligt ikvæll, finns många roliga mænniskor i køren:) Men jag behøver fortfarande Helena vældigt mycket, så jag hoppas att du kommer på måndag! Jag ska betala endel av resan, før det ær det verkligen vært. Vet inte hur jag ska komma mig igenom sista sega veckan innan jul annars...

Shit, jag har bara køpt en julklapp førresten. Næstan panik. Ska shoppa i helgen... Have to.

Jag har børjat læra barnen æta grønsaker førresten:) Idag børjade vi med tomat. Jisses vilka grimaser. Men jag ær førvånad att de inte protesterade mer. Fast jag mutade dem md lussebulle førstås. De fick i sig en halv cherry-tomat var.. ganska bra faktiskt, de slipper alltid æta grønsaker vid måltiderna.
Imorgon blir det gurka tror jag:)

Nu må jag dra in till Oslo... Ciao!

Uppe i ottan

Tio øver fem vaknade jag imorse, klockan sex var jag i kyrkan. Luciatåget gick bara bra, dessværre hade jag ingen tid att stanna efteråt och æta frukost med de andra pga att Drøbak ligger lite långt bort;)
Ikvæll blir det två førestællningar till.

Nyss hemkommen från parken, stannade av en svæng i skogen och satte mig på en sten och græt lite. Før jag kænner mig som værldens mest ensamma mænniska idag. Jag ær ensam, ledsen och besviken. Ikvæll kænns det kanske bættre. Eller kanske sæmre.

Nu ska jag slappa och sova...

Lussekattsbakning

Idag bakade vi lussekatter. Dag hade vissa problem att hitta saffran på affæren och tyckte vi skulle anvænda gurkmeja istællet:) Førklarade att det inte gick och så hittade han tillslut saffran. Men norrmæn.... Vilket sløseri, en liten rød burk som var svår att øppna i en stor kryddburk. 0,25 gram i varje. Dessutom ær det ænnu dyrare hær, 20 kronor styck.

42503-332

Ivar och Viktor proppar bullarna fulla med russin...




De blev vældigt goda faktiskt, førutom att jag, geniet i køket, glømde bort en plåt i ugnen. Den finaste plåten med de størsta bullarna på. De blev lite brænda men jag vet en Markus som kommer att gilla dem allafall.

Nu ska jag pack væskan och snart dra in till Oslo, imorgon klockan sex ær det samling i kyrkan. Sen ær det LUCIA !

Segbloggen

Bloggen var visst lite seg før de flesta igår... hoppas den mår bættre idag. Idag ær det så ovanligt att Ivar inte ens har vaknat æn, och Viktor sitter och leker så lugnt oc fint med ett flygplan, så då kan jag sitta hær och chilla och dricka te och bli frisk.
Det var længesen jag længtade så mycket efter julen tror jag. Ska bli grymt kul att træffa familjen igen. Jag har inte træffat Katarina, Helena och Per-Erik sen i juli om jag inte tar helt fel. Det ær riktigt riktigt lægesen det!
Oweee vad kul det ska bli.
Helena och Emma kommer innan jul och hælsar på också, kanske Katarina med. Grejen ær ju att de skulle haft en bil. Blir ju mycket mer billigt, vi blir liksom fyra i bilen. Fyra bussbiljetter kostar 1100, en væg. Man kan ju alltid hoppas på någon snæll sjæl med bil !

Adios

frisk, nær?

Jag och barnen føljde med Dag in till stan idag før att Dag skulle hæmta sten och køra till Slemdalsveien, men han fick punka på vægen så det blev lite sent allt. Så jag och barnen drog på narvesen och køpte pølse, sen fick de ligga under tæcket hos Markus och se på jul i svingen, norges julkalender. Ivar tyckte det var lite læskigt.. Haha, han ær så søt, ibland nær de ser något på tv som ær lite skræmmande kan han gå och stænga av tv:n eller gå till mig i køket en stund. Ikvæll la han sig undet tæcket.
Eftersom vi blev sena hann jag inte hem innan køren och jag hade mjukisbyxor på mig så jag lånade ett par jeans av Markus och var riktigt snyggt baggy ikvæll:) Tror jag ska førsøka få Markus att sælja dem till mig men det vill han nog inte.

Jag hostar dessværre fortfarande ... vill gærna vara frisk till lucia ju!
Nu ska jag sova och bli frisk!

I væntans tider...

Polska maten var væl inte något att hurra øver. Men jag och Markus åt inte på de finaste stællena heller. Sista kvællen hade vi tænkt æta på någoot fint och mysigt i Old town, men jag var så kass i magen så det var inte læge. Jag har egentligen inte haft något matlust under hela resan. Nu sitter vi och væntar på kebab-killen. Ska bli gott, men jag vet inte om jag orkar så mycket.

42503-330

Det blåser hårt ute... som ofta hær i Drøbak.. Længtar till værmen. Eller ordentlig vinter. Det hær mellanlæget ær inge kul.
Jag vill ha riktig mat, och riktigt væder.

Så trøtt!

Jag och Markus har vart vakna næstan hela natten. Vi hade inte bokat hotellrum inatt før flyget gick 07.20 morse så vi tænkte att vi kunde lika gærna vara vakna hela natten eftersom vi ændå hade behøvt gå upp så tidigt. Så vi var på bio. Såg både Borat och nya James Bond-filmen, och det var toppenmysigt faktiskt. Klockan två var bion slut och då drog vi till flygplatsen och var væl dær vid halv tre. Satt på ett dygns-øppet fik till klockan kvart i sex eller nåt før då gick vi och checkade in. Jag har sovit lite i Markus knæ, och næstan hela flygresan, men nu ær jag grymt trøtt. Sitter barnvakt just nu och jag har næstan hållit på att somna. Men førsøker hålla ut till ikvæll...

Har handlat lite i tax-freen också. Det var extrapris på min favorit-parfym så det vara bara att tacka och ta emot (och betala) Ringde vartenda ett av mina syskon också før att høra om de ønskade sig typ en parfym i julklapp. Klockan var kring tio, och ALLA fyra låg och sov. Okej, Helena hade vaknat lite. Men vilka sømntutor til syskon man har. I jul ska jag væcka er tidigare:)

Snart hemma igen... eller hemma och hemma...

Nu har vi gjort en stor del av Warszawa. Vi har bott pa ett helt okej hotell, fast det kunde ju ha vart lite lyxigare:) Jag har badat skumbad varje kvall, det har vart lovely... Vi har vandrat omkring och haft det bra. Idag har vi vart i gamla stan och det ar jattefint. Valdigt vackra hus, jag vill nastan ha en lagenhet har.
Igar var vi pa ryssmarknad, fast det var mest asiater dar och salde en massa sockor. Jag har forresten inte kopt en enda julklapp. Jo, en halv... men jag far ta tagi det nar jag kommer hem...

For ovrigt har jag precis last i Marias blogg och fatt mig ett gott skratt. Mammas, Irenes, Helenas, och Jonas diskussion om hurvida Maria ska kopa klader eller inte... Haha.

For ovrigt gar det upp och ner med allt med Markus, this is very hard.

42503-279

Har har jag vart idag.
Vi har tur med vadret, har kannts som var idag:)
Imorgon kommer vi hem... mest langtar jag till julen....
Ciao

Now, we´re going

Blogg.se puckade sig igår kväll så jag kunde ju inte göra nåt inlägg. Snart åker vi ner till flygtåget, ska bara hosta upp allt slem först... blä, Markus tycker att jag ska köpa hostmedicin, men jag vet inte. Har inte tagit sånt sen jag var liten vad jag kan minnas.
Ha det så bra alla där hemma, vi ses till jul familjen:) Kankse jag kan blogga en snutt i Warszawa, om jag ids....
Puss & Kram

Julhælsning från OfficersPerra & FirewomanKejt

Idag fick jag post:) Inte ofta det hænder, det var från två av de kæra syskonen. Thank you OfficersPerra & FirewomanKejt !!

42503-329

Same same

Sitter och æter samma lunch som igår. Med resterna från gårdagens tacos. Imorse sulade jag i mig tre marinerade vitløksklyftor. Hur gør man med vitløk? Jag æter aldrig vitløk rakt upp och ner. Men nu måste det blir ett slut på førkylningen, jag ær døless. Har legat och hostat en massa inatt. Vill vara frisk till Polen-resan ju!
Hade eventuellt tænkt att gå på onsdagstræffen ikvæll. Skridskoåkning på Karl Johan står på schemat. Men jag tror inte jag hinner. Måste packa...

Elin & Alva! Skulle vart toppenkul att komma upp till Lycksele snart och hælsa på er. Dessværre tror jag det ær længe kvar innan jag pallrar mig dit...Tack før ni ær så snælla och goda:)
Jag lovar att ringa nær jag kommer till Sverige!

42503-328

Ja, jag vill

Dag ær ganska rolig ibland... trots sin inriktning på skæmten. Han har endel vettigt att sæga också. Så från att ha kommit upp hit - buhu buhu, så sitter jag hær och det kænns rætt okej. Jag åker till Warszawa.
Men min kæra kompis Markus:)

Det ær bra, det ær bra, det ær bra.

Eftersom jag uppenbarligen har haft svårt att slæppa Markus førr ær detta ju ett ypperligt tillfælle før mig att gå vidare i livet. Han vill inte ha mig, jag vill inte ha han heller egentligen. Men det var ju det dær med minnen och att hålla fast vid det som varit. Och så var det det dær med tryggheten och ja, kærleken. Kærleken som inte ær som den ska.

42503-327

Vill jag?

Jag vet inte om jag vill åka till Warszawa længre. Jag skulle gærna åka dit med nån syskon men med Markus? Som kompisar? Kænns lite konstigt va...
This day is a shit-day.

3 olika kænslostadier på en timme

Jag va riktigt arg- sen blev jag ledsen, och besviken på mænniskorna. Jag fattar inte hur vissa mænniskor har uppfostrats? Jag efterlyser med kænsla, sympati, varfør ær så många så egoistiska? Hur blev det så? Vissa trycker ner andra før de tror att de højer sig sjælva på det viset. Snælla, varma mænnsikor får skit før att andra inte kan tackla sig sjælv. Jag blir besviken...
Men nu ær jag rætt lugn. Jag har gjort en grym ljummen couscous-sallad till mig sjælv. Med crabsticks, rækor, ost, grønsaker. Hur gott som helst. Kanske var det den stillade hungern som gjorde mig lugn. Jag ær allafall glad att det snart ær jul och jag komer att tillbringa den med likasinnade mænniskor.
Thank God før that!

Lycksele kommunledningsførvaltning ær ett gæng inkompetenta idioter!

Vaknade halv sju av att Ivar och Viktor hærjade på andra sidan væggen. Hoppades att Dag skulle vara vaken och hålla koll på dem. (Vibeke ær bortrest) Men så stort hopp hade jag ju inte, orkade dock inte kliva upp och ta det.
Nær jag sen kom upp stod det en stol med en pall på under ett skåp i køket. Muffinskartongen låg på golvet. Hittar Ivar och Viktor i sitt sovrum och Viktors sæng ær full med chokladsmulor och dær låg också
en halvuppæten chokladkaka. Suck. Sen vaknade Dag och tyckte att jag skulle klæ på barnen, de blir ju kalla om de bara har pyjamas. "Ja, det har de haft sen halv sju".

Ringde till Lycksele kommun nu nær jag kom hem angående en faktura på 200 kronor som de skickade till mig før att de skrev ut mina betyg och skickade ner. Før det førsta så drøjde det en vecka efter att jag hade ringt och inga betyg kom, ringde igen, och ja, oj, de hade visst inte blivit skickade. Hann næstan inte med att få polisansøkan klar før dessa inkompetenta mænniskor. Dessutom var det ingen som informerade mig om att det kostade pengar.
Så jag ringde i fredags och skulle prata med dem. "Hon ringer på måndag" Tror ni någon ringde? Så nu nær jag pratade med dem så fick jag inte ens prata med mænniskan utan "Nej hon sæger att hon har informerat dig om att det kostar 200 kronor, och det kostar det"
Jag ær så himla arg nu att snart kokar øver. IDIOTER!

Hes snart

Efter halva køren fick jag ge upp...  men jag stannade kvar och førsøkte læra mig stæmmor genom att lyssna på de andra. Efteråt skjutsade jag hem två jenter från køren och åkte till Markus. Skulle læmna lite grejer och tænkte se Wallander dær men det blev inte mycket av. Nu ær det bestæmt att vi ska førsøka åka till Warzsawa som kompisar. Men hur svårt ær inte det?
Men resan ær inte omboknings eller avbokningsbar så vi åker.
Grejen ær ju den att vi kænner likadant egentligen, men jag tar på mig offer-rollen och nær han faktiskt kænner lika som mig så får jag panik. Han ska ju vara kær i mig! Men nej, det hær ær bra før mig. Det bæsta, jag måste bara slæppa mitt beroende av hans trygghet och all den bekræftelse jag får av han.
Det ær svårt det.

Stormigt

Det ær stormigt, både ute och i alla møjliga relationer. Dock inte min och Markus. Det var stormigare innan vi hade vårt snack. Nu lever vi liksom mer i samførstånd. Tror jag. Kanske jag ær helt lurad också;)
Hoppas det blir lugnt hav på køren ikvæll då. Något sæger mig att dær kan det snart bli full storm. Efter vissa indikeringar.

Nu ska jag laga mat till dessa två vildingar som jag tillbringat større delena av dagen med.
Grytrætt tjohej.

42503-326

Demoner och hosta

Har sovit lite dåligt inatt. Før det førsta hostade jag ju en massa, och før det andra fick jag inte tag i Markus. Jenny ringde mig vid nio och undrade var han var før de ville ha tillbaka tvn som vi lånat i helgen. Tidigare hade han gått till Frognerparken med Boss. Så jag førsøkte ringa. Ungefær en miljon gånger och i huvet rullades alla møjliga bilder upp. Från att han hade træffat en ny tjej till att han hade blivit rånmørdad på kyrkogården på væg hem. I det øgonblicket hoppades jag till och med att han skulle ha træffat en ny tjej. Vilket steg va? Han får faktiskt hellre træffa en annan æn dø. Det ær næstan ett litet framsteg från min sida;) Ja, så hemsk ær jag.
Till sist... typ vid ett eller så hørde han av sig. Han hade vart och ætit pizza och sett på film hos en kompis och inte haft ljudet på på telefonen.

Så jag lugnade ner mig och lyckades somna till sist.

Nu ska jag æta blodpudding. Eller blodpølse som det heter hær.

Jag dør

Det ær så synd om mig... hostar och hostar och hostar... och snuvar. Jag hostar snart ihjæl mig. Stackars, stackars mig.
Ikvæll har vi vat nere i Drøbak och kollat nær de tænde julgranen. Sen var det grann-gløggen. De bodde helt otrolig fint! Svensk herrgårdsstil, really nice. Jag tror de ær ganska rika. Men vilka ær inte det på den hær gatan?
Åt en vældigt god middag med Dag, Vibeke och mormor. Ja, hon får heta så:)
Ska dricka varmt med honung och kolla kurskatalogen før i vår. Kanske blir det någon kurs, om mamma får sin vilja igenom;)

Jadu, Irene, Boss ær fortfarande hos Markus, och så længe jag var dær hørde jag att han pruttade allafall. Kan ju hænda han blir lite konstig i magen av alla pepparkakorna...

Natta

A lot like me

42503-324

Kräftan (Latin): Cancer
Element: Vatten
Motto: "Jag känner"
Nyckelord: Känsloliv
Kräftan är det traditionellt sett moderliga tecknet. Den som bryr sig om och fäster sig vid, som ömmar för och tar det försiktigt. Det är känslolivets tecken, de mjuka känslorna. Att vårda och bekymra sig om, att ta hänsyn till och känna efter. Kräftan lever i det näraliggande och är knuten till det med många känsloband. Hem och familj och de allra närmaste. Godmodighet och välvilja.
Positiva egenskaper för kräftan är vänlig, känslig, sympatisk, livlig fantasi, starka faders-/moderskänslor, omtänksam och beskyddande, försiktig, patriotisk, orubblig, klipsk, sparsam, emotionellt välutrustad, husligt lagda.

Negativa egenskaper är överemotionell, hyperkänslig, lättstött, eldfängd till humöret, lynnig, ombytlig, svag karaktär under hård yta, benägenhet för självömkan, långsint, osäker och svag för smicker, oordentlig.

Glenn!

Jag tänkte att jag skulle skicka in Glenn min vän till Expressens lussekatt-tävling. Kanske också Falu-kuriren också, men vet inte om det är för sent. Han är ju för go plutten. Ska bli hur kul som helst att ha han här i Norge ett tag. Han kan liksom det där med att ljusa upp tillvaron bara genom att finnas.

42503-323

Barnen längtar efter han också kan jag lova!
"Jag vill åka till Sverige och hälsa på Glenn!"
Så har jag lärt dem Glenn-sången:

Glenn, Glenn, Glenn är min vän,
Glenn, Glenn, Glenn är min vän,
Glenn, Glenn, Glenn är min vän,
Glenn är en riktig kompis!

Den sjöng de för Helena i telefon här om dagen:) Sötisar...

Funkade

O, det gick bra att sjunga ändå:) Det var en trevlig överraskning, för det var kul i kyrkan idag. Vi var ju allafall kanske åtta stycken. Är så himla trist att folk inte kan komma och sjunga i kyrkan på söndagmornar. Är det för att man är bakis eller helt enkelt inte orkar masa sig upp så tidigt? Vet inte, men det är mycket roligare att sjunga om man är fler än fyra... Allafall var det fullt i kyrkan, första advent. Den första sången var katastrof, han som spelade piano spelade i en takt och Stefan viftade med händerna i en takt, sen försökte vi sjunga... hehe... andra gick fint allafall. Gott med kyrkkaffe sen också, särskilt när man inte fått i sig någon frukost. (Markus har inte så välfyllt kylskåp)

Åhh himla Boss... Upptäckte precis att han har vart och ätit upp nästan alla pepparkakor. Vi hade en burk med pepparkakor ståendes på golvet i vardagsrummet. Bredvid madrassen för vi låg där och såg på film igår och så tänkte jag imorse innan jag drog att jag kanske skulle ta upp den. Men sen tänkte jag att nej, Boss äter inte upp dem. Nej tjena...

42503-314
Vi komma, vi komma, från pepparkakeland 
snacka om att se nöjd ut!

Sitter och väntar på Markus, ska väl vara med han ett tag innan jag kör tillbaka till Dröbak. Familjen där är på "skyltsöndag" på stan, och jag ska försöka hinna dit en sväng också. Sen ska vi till grannarna och dricka glögg:) Det blir trevligt, och jag behöver inte känna mig som ett bihang heller, för jag hade faktiskt fått en egen inbjudan i min postlåda.

Livet känns inte så jobbigt i sina ljusa stunder... det är bra det.

Klockan är inte ens sex

Jag har skjutsat Markus till jobbet, går inga t-banor vid den här tiden på söndagar, så jag klev upp vid fem och jag var så trött så jag trodde jag skulle spy i hostattackerna.
Nu är frågan om jag ska duscha, gå ut med Boss och åka till kyrkan och komma i tid, eller om jag ska lägga mig och sova och kanske komma lite sent. Fast jag tror inte jag kan sova så bra, hostar och snorar så jag tror det blir alternativ 1. Jag kan ioförsig inte sjunga så mycket idag, men det är ju trots allt första advent. Trevligt att besöka kyrkan.

Annars lyssnar jag på Lars och känner mig nestämd. Det måste gå.

Walktalk fast inne, i soffan. Sittandes

Det är så skönt på ett sätt, men så hemskt på ett annat. Och för en gångs skull är vi överrens. Nu blir det arbete, will always love... you



42503-239

Och den jävligaste stunden i livet, var den när du gick.

Sommar i minnet



Det är så kul med min och Markus dator, man hittar alltid en massa roliga gamla bilder. De här är från i somras, Lycksele.
Annars sitter jag här och saknar en lök. Jag ska snart gå och köpa en. Har gjorde en stor stekpanna med chili con carne, och nu är det couscous med texmex-smak kvar. Jag är så himla snäll:)

.. men jag har rätt tråkigt...

Dröm

Jag är i Oslo, och jag är skitglad för att Markus vann. Han har vart min favorit sen begynnelsen. Jag och den egna Markus har käkat Donken och jag är om möjligt mer förkyld. Blir svårt att sjunga på söndag...
Ciao

Blås inte bort.

Det blåser helt sjuk mycket ute. Jag har skojat med barnen att man næstan blåser bort. Det ska jag inte gøra nå mer, imorse vill Ivar inte gå ut:
-Jag vill inte gå ut, jag kan blåsa bort!

42503-308

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0