Morgondoppet. Blir en lång pluggdag idag..

dsc00806 (MMS)

Morgondoppet. Blir en lång pluggdag idag..

Island!

Ikväll har jag suttit och bokat resa till Island:) Tjoho, det blev av ändå, så nu svävar jag på små lyckomoln här:):) Vi kommer vara där en vecka med start från sista juli, resan gick på 5000 och det blir nog bra, fattiga blir vi men åh så underbart att åka tillbaka till det underbara landet! Blir mycket att bo i tält och sen blir det vandrarhem de två sista nätterna i Reykjavik. Nu ska vi också hyra bil för fem dagar, det kostar nästan lika mycket som resan:(

Annars har vi shoppat annat idag också, ryamatta till vardagsrummet och gardiner. Äntligen! Så nu står fredrik och klipper i dem och försöker sy upp dem... jag förklarade för honom att jag är värdelös på det där så han fick ta tag i det. Han klippte sönder gardinen men äsch det syns ju inte bakom soffan:P

Ja men underbart!

Dags att sova!

Ikväll har Beatrice och Fanny vart här och ätit middag, det var så trevligt så! Tvingade dem att se på Sapmi sessions med mig också:)) Idag hade jag tänkt ha en effektiv pluggdag och visst har dagen vart effektiv men inte med plugg. Vaknade, pluggade på förmiddagen och klockan ett mötte jag upp Bea i gymmet. Handla, städa, hundarna, laga mat! Sen hann jag inget mer och nu är det dags att sova:P
Imorgon då... då borde jag klara av att få lite mer gjort. Fast det är träning mitt på dagen och sittning och fest på kvällen. Och just det, en antikaffär här på Frösön som jag inte känner till ska upphöra så de har utförsäljning och 50% på allt, måste dit och kolla:)



Haha! Moses och stentavlorna i domkyrkan i Lund:) I någon gammal bibelöversättning hade de råkat översätta lite fel eftersom att orden för behornad och lysande är väldigt lika. Så istället för att komma ner med stentavlorna och lysa så var han behornad istället. Så kan det gå!

God natt!

Magiskt, samtidigt tragiskt.

Här kommer mitt första youtube-klipp!
Jag ser ju ganska sällan på tv men när jag läste om "Sapmi sessions" i tidningen i torsdags tänkte jag att jag skulle se det. Det var så fint så fint och själen som redan var rastlös ville bara bort bort. Lyssna vetja, och för att se vackra fjällvyer så tipsar jag om hela programmet, finns på svt.se.

Naturstig och bad i Storsjön efter det:) B...

dsc00802 (MMS)

Naturstig och bad i Storsjön efter det:) Boss ville inte riktigt vara med på bild så jag fick hålla fast han i läppen.

Skrivkramp

Sitter och skriver en massa blahaj om hjärnan. Lite plugg måste hinnas med idag också, efter att ha vart på stan och inhandlat nya baggyjeans och en söt klänning. Och så sprit´n förstås. Ikväll är det försommarfest, låter ju fint, undrar just vad man ska ha på sig. Baggyjeans kanske?

Måste hinna ut med hundarna i skogen också så de får springa av sig lite, det är hyfast fint ute så det kan nog bli trevligt.
Och Jonas tjatar om bilder så jag måste fixa det nu, justjajustja...

Skin skin som den sol du är

Första året på psykologutbildningen går mot sitt slut, vi hade sista seminariet idag och inga fler föreläsningar blir det. Sista dagen är den 1:a juni och då är det för att tenta av utvecklingspsykologin. Jag har ingen panik alls för det där än som sagt, det ska bli skönt med sommarlov. Jag får nog inte börja jobba förrän i mitten av juni någon gång så det blir lugnt lugnt där ett tag.

Vi sprang ju igår ja:) Kändes jättebra, jag och Beatrice sprang tillsammans och hade jättebra fart som kändes behaglig, men tyvärr fick hon världens håll på andra varvet och vi stannade och gick lite. Efter ett tag gick det bättre och när vi nästan var i mål började det om igen. Fast då stack jag och sluttiden blev 51.50nånting, nästa år tar vi revanch:) Börjar bli endel lopp jag ska ta revanch i nu...





Men ikväll känns det vemodigt och varför vet jag inte riktigt. Fredrik har åkt till Österrike med sitt jobb och är där hela helgen, känns ändå lite skönt att få vara själv ett tag. Sen är det ju grillfest imorgon och försommarfest på lördag...

Och det bästa som hände idag är att jag fick veta att jag är ledig över kristi himmelfärds och nationaldagen och allt det där så då ska jag HEM! Hem hem hem jag längtar hem jättemycket just nu! Vill spatsera runt på ett vårigt ljusgrönt Sjulsarvet...

Så nu vet ni familjen att jag och Fredrik och hundarna kommer hem då (ev. bara Hima) så då vill jag att alla andra också ska komma hem så vi kan grilla och ha picknick:)


Naturstigen

Ikväll tyckte Fredrik att vi skulle gå naturstigen som han hittade i helgen när jag jobbade:)




Det var fint. Jag fick springa efter Boss hela tiden eftersom han tog sina egna vägar. Dessutom har han fått medicin utskrivet som kostade 900 kronor, då blir han pigg nog att galoppera ibland på promenaderna:)

Skolan tar jag det lugnt med, orkar inte stressa upp mig över den. Om två veckor är det tenta och jag lär väl ha megaångest vid det här laget då..

Imorgon ska jag springa tävling, Miunmilen - kommer blir sjuuuukt jobbigt! Men jag hoppas jag känner mig nöjd efteråt.

godnatt

Lundbilder!

Magnoliaträden (tror jag)... vackert och luktar gott!

Sittningen..

Härliga tider! Men jag hade ont i magen här så därför ser jag lite gravid ut:P

 

Malin blev kär i spindelmannen och läste sagor för honom:)

Min första falafel! Ganska gott:)

Hoppfullt!

Och vi fick träffa Torbjörn igen!

Classmates, Sara Småland och Josef som matchar skjortan med omgivningen:)

Helgens besvikelse: Den mytomspunna jätten Finn som är i färd med att riva domkyrkan eftersom att människorna lurade honom att bygga den men sket i att betala han.. då skulle han iallafall riva ner den igen och sprang ner i källaren på kyrkan (heter något annat jaja) och just som han skulle börja så kom solen fram och lyste på honom så han förvandlades till sten. Men vadå jätte?! JAG blev JÄTTEbesviken, hade förväntat mig en större kille!

Jag och Kroken visar hur man gör i Östersund:)

Sen blev jag trött såklart och ville hem och sova, andra var dock pigga..

... och alla var jätteglada att komma hem igen!

ny vecka, 600 sidor bok att läsa.

Är på jobbet nu men ska gå hem och en och en halv timme och då väntar plugga och lite löpning. Vill ingetdera. Oj, totalt blogg-inkompetent idag, nu ska jag gå och jobba!

Hejrrå!

slappna av och släpp kontrollen och allt det där.

men seriöst, vad händer då? Då kommer allt gå åt skogen. Jag ska sova nu och det behöver jag eftersom jag ringt till Helena och grinat av mig ikväll. Hon sa att jag behövde sova.

Åh jag vet inte vad jag ska göra för att inte bli knäpp. Jag blir det snart.

Och sängen är full med sand. Och det är fullt med Bosshår i hela lägenheten. Knäppt.

En lägenhet i stan eller ett hus på landet?

http://www.svenskfast.se/Hemnet/Pages/ObjectView.aspx?objectid=3T2QKIV6AQUQVEFB&referrer=svenskfast

som hittat!

(har haft en lovely helg i Lund men det orkar jag inte skriva om just nu..)

fläsk

Ville bara informera att jag igår för första gången i mitt liv kokade fläsklägg och lagade rotmos till det. Och jag lyckades, ujuj vad gott det blev:) Synd bara att jag fick äta själv. Men hundarna fick festa på svålen.

Jaha. Ja idag gjorde jag fläskpannkaka. Det blev också gott.

Katarina släcker inte bränder på kth idag, det är inte deras område.

För övrigt så ska jag gå och packa lite nu inför helgens bravader. Härligt med lite sommarvärme i Lund:) Typ 18 grader skulle det bli. Sen ska vi ha sittning där också så jag ska en sväng förbi Kroken ivkäll och se om hon har någon klänning jag kan ha, för jag vet inte om jag har någon bra faktiskt. Och träna utomhusträning ikväll, det ska jag också.

Det bästa är ändå att jag inte har någon bok än till kursen vi läser just nu så jag kan helt enkelt inte plugga. Vilken befrielse det är!

tiden springer. och jag efter den.

Hemkommen efter en bra helg i Umeå med bästa vännerna känner jag mig lite ensam och övergiven här i lägenheten. Fredrik jobbar i Luleå i veckan och på torsdag åker jag till Lund på psykologstudentkonferens typ. Ah men det ska bli jättekul men jag önskade att jag hade hunnit fatt allt som behövdes göras innan det. Och jag önskar att jag hade fått träffa Fredrik lite innan det. Sjukt hur mycket jag saknar honom nu, till skillnad från när vi hade långdistans.

Igår när jag och Beatrice åkte hem från Umeå så körde vi lite fel. Vi hamnade nästan i Åsele efter Ö-vik. En liten miss där. Men vi hade safari:) Det var väldigt spännande, vi såg hur mycket skogsfåglar som helst efter vägen. Massa höns, men också en tjädertupp och två orrtuppar. Men inte ville de flytta sig när vi kom körandes, de stod som statyer varenda en. Oftast i vägkanten som tur var men vissa var det bara att bromsa in och köra runt. Sedan såg vi något iller-liknande som jag också höll på att köra på. På vägen upp dödade jag en fru skogsfågel. Jag körde i 110 på motorväg, hann inte stanna och den vägrade ju flytta sig. Stackars... det var mitt andra trafikdödade djur, den första var en ekorre.

Ja men det där var väl spännande att läsa om:)

Annars verkar det som jag har hål i en tand. Det gör lite ont och ilar. Jag fick tid nästa tisdag så det blir nog bra. Får leva med det antar jag. Ska fixa den där himla bettskenan också, jag deklararade idag och gjorde massa avdrag så man kan ju hoppas jag har råd.

Träningen hinner jag nästan inte med, eller är det motivationen? Spinning imorgon 06.30 allafall, måste få lite kondis för jag hade tänkt springa miun-milen i mitten av månaden.

Vi har fått en ny hyresgäst också, han är tatuerare och har sin studio på andra sidan gatan. Kanske man ska gadda sig en vacker dag?!

Nej nu måste jag fortsätta med allt. Fördjupningsuppgift ska lämnas in imorgon och hundarna är dryga och vill ut.



Helmert, Jonas och jag, Lulekalaset förra året:)

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0