lugnt, nästan för lugnt

Jag sitter hemma hos Fredrik, vi har inte gjort nåt vettigt på hela dagen, somnade till och med en stund framför tvn. Jag börjar bli rastlös och får nästan ett sting av dåligt samvete. Varför får man det så fort man inte har gjort nåt tråkigt/jobbigt/nödvändigt på en hel dag?
Har tryck kebab-pizza också, fortfarande proppmätt, men gott vare.
Nu har lilla Helena och lilla Emma hittat till stan också. Ikväll ska vi umgås, åå vad roligt, jätteroligt!

Hima har bara fått en stackars promenad, i morse, också. Det är så enkelt att bara öppna dörren när det är -25 och låta henne göra sina behov ensam. Annars sover hon mest, det var en jobbig bilfärd hit för henne, hon spydde en gång och dreglade hela tiden. Förrestem, Hima gör en sak till förutom att sova:) Ligger framför Geri och viftar svansen frenetiskt samtidigt som hon slickar henne i ansiktet. Hon är hemskt underlägsen Geri men vill samtidigt leka med henne...

Nu ska jag gå och väcka Fredrik som också har somnat på soffan... trevlig helg!

väntar på träningsvärken.

Shit, ikväll har jag vart på spinning med Josefin. Första gången jag var på spinning på stil. 45 minuter slit... Men det var bra och jag kände mig nöjd efteråt. Fast för att få genomgång av hela kroppen så gymmade jag lite med Freddan efteråt. Så nu är det bara att invänta träningsvärken, sen räknar jag med att den också hinner försvinna lagom till måndagen då det är dags igen.

Men! Imorgon åker vi till Lycksele!! Det roliga är att Helena och Emma också kommer:D Och dessutom Freddans bror och hans tjej:) Känner att det kommer bli en toppenhelg:) Vi har redan planerat in sushi+vin på lördag:)



Fina Helena som kommer blir så lycklig så!

Drömjobbet!

Jag hade kunnat få ett dröm-sommarjobb. Skickade iväg ett mail till ett ställe i norska fjällen som hade islandshästridning och frågade om jag kunde få jobba i juni, och de behövde folk men de behövde folk som kunde jobba juni till första oktober. OCH MAN FICK RIDA PÅ FRITIDEN!!!
Tyvärr... eller vad man nu ska säga så planerar jag att hoppa på en utbildning och faktiskt "bli" nåt till hösten så det går ju inte. Dessutom så vill jag ju hemskt gärna ha lite semester i Sverige med nära och kära också.
Men jaja. Skrev till dem att de bara kunde höra av sig om de ombestämde sig.



Nu ska jag laga middag, något så avancerat som.... fiskbullar och potatis!


snöstorm deluxe

Oohh vilket väder. Har vart ut med Hima i snöstormen och det var inte lätt. Hon var nästan vit och jag hade is i ögonfransarna. Fick lov att gå baklänges för det gjorde så ont när det piskade i ansiktet.
Snart ska jag till skolan och jag lyckades faktiskt igår hitta en vetenskaplig artikel som jag ska redovisa idag.
Jag tycker synd om Fredrik som är ute i fält och arbetar idag...

ständigt trött

Jag har inte sömnbrist för jag hade sovmorgon imorse, jag har inte järnbrist för jag åt blodpudding igår, jag tränade igår. Jag borde inte vara trött, men det är jag jämt. Undrar om jag har något konstigt i kroppen sen venezuela. Som pajar magen också. Nu ska jag göra levergryta.

Det var början

Nu har jag köpt kort på stil och tagit mig igenom mitt första pass. Box of course. Höll på att kräkas några gånger och magen pajade. Gick på skakiga ben hem och kunde sen knappt få på tandkrämen på tandborsten för mina händer var så svaga. Men det var steg ett på vägen mot att bli fit igen och jag har tecknat mig för 4 månader så jag lär inte ge mig nu när jag har hostat upp för det där dyrjävlakortet. (Men misströsta ej, jag fick en ryggsäck och en vattenflaska på köpet, plus två gästbiljetter så nu kan man komma hit och träna med mig!)

Jag är dödstrött som vanligt så nu går jag och lägger mig. Godnatt.

Surbig

Idag har jag vart sur. Och inte blev man bjuden på lunch ens. Och sen blir man anklagad för att man ljuger. Och Stellan den odygdiga katten biter en i örat. Nänä, här gåre minsann inte att stanna. Jag ska hemåt norr till mina två favoriter. Nattåg. Skönt.

Hejdå Farmor du var världens bästa!

Vi har haft en jättetrevlig dag idag. Okej, det var begravning, så visst var det sorgligt ibland. Men det känns som om farmor kanske ändå var ganska nöjd när hon dog. Är man 105 år så kanske inte så mycket mer att bocka av på göra-innan-jag-dör-listan.
Det roliga var att träffa släkten igen, vi har en hemskt trevlig släkt på både mamma och pappas sida och tyvärr så är det inte särskilt ofta man träffar dem. Jag hoppas vi kan få till en släktträff någon gång:)







Ikväll har vi käkat grekiskt med mamma, snart ska vi väl se på tv eller nåt...

Imorgon flyttar Kejtan till Malmö och jag åker tillbaka till Luleå. Det kommer vara hundra miljoner mil mellan oss. Tur det finns telefon. Helena kommer bara vara 26 mil bort, är ju nästan runt knuten:)


gråtkalas

Nu är jag hemma i Falun. Sitter vid mammas köksbord och har ätit en riktigt god kycklingsallad som Per-erik slängt ihop. Bilresan idag gick bra, har hunnit med att hämta kläderna hos Pappa som jag ska ha imorgon också.
Igår missade jag bussen till Umeå. Stod på fel sida vägen och väntade och frös halvt ihjäl, lite svårt att veta vart man ska stå när det är olika varje gång. Eftersom veckan har vart lite tung med sviktande självförtroende och ångest angående skolan + Himas överenergi och för lite sömn så var det droppen som fick mig att stå och grina med packningen på ryggen bakom kårhuset. Sen gick jag hem och tog ett varmt bad med Fredrik medan jag väntade på nästa buss. Väl i Umeå tog jag och Helena sedan en catch-up-promenad i natten hem till henne.
I Falun satt Kejtan och bråkade med symaskinen. Man kan säga att det var hennes droppe eller halmstrå eller vad man nu vill för hon bröt också ihop. Sen hittade vi lilla Helmert i soffan, hon har det inte heller lätt.

Och imorgon blire begravning. Så fler tårar väntas.

Dåligt tålamod

Usch. Idag har jag haft huvudet fullt av föreläsningar och ny fakta. Okej, det var ju intressant, men vi drog över genuskursen med 2 timmar och sedan vare stressigt hem till Hima som har haft lite för mycket ensamtid idag. Så jag gick ut med henne på långpromenad i över en timme, DET var jobbigt eftersom hon inte alls ville lyda när jag skulle försöka träna henne. Och eftersom jag inte hade något tålamod för jag var både hungrig och trött så blev jag frustrerad och på dåligt humör. Men efter många om och men så kom vi tillslut hem och då hade Fredrik lagat middag tack och lov.

Ikväll ska vi köpa godis och mysa i soffan. Fredrik tror att vi ska se film men jag ser hellre p3guld-galan. Undrar vem som får sin vilja fram?




Idrottsgalan

Sitter och ser idrottsgalan, Hima har placerat sig i soffan som den drottning hon är. Hon har vart jättedryg ikväll. Förmodligen för att jag har vart på skolan och Fredrik på sitt jobb och ingen har lekt eller promenerat tillräckligt mycket med henne. Skolan (hälsopsykologi) var intressant, jag hoppas det fortsätter så. Imorgon blire genuskurs, wee;)

Ja det var allt för idag.

frukost med freddan

Jaha, nu har man landat i Luleå, har redan packat in kläderna i garderoben och upptäckte att jag inte alls hade mycket kläder. Men det är väl positivt egentligen. Vilken skräckfärd det var upp till Skellefteå by the way... jag tankade för hundra kronor i Sävar, sen vare kriiiis några kilometer innan Skellefteå, men som tur var kom jag fram utan att ha fått soppatorsk. Jag var helt skakis. Snålverner:)
Jaja, Hima är relativt hemmastadd redan. Men hon vill inte gå in i hissen. Trapphuset var också lite läskigt till en början. Hon har fått träffa Vilja, och de har lekt som galningar. Annars är hon lika glad som jag att få bo med Freddan, hon är kär i han. Vi lagade sushi igår och hade lämnat en bit kvar i vardagsrummet. Den tog hon i morse, tror hon gillade det... Förresten har jag skickat intresseanmälan på en unghundkurs här i Luleå. Den är egntligen för hundar från sex månader, men jag hoppas hon får gå ändå fast hon bara är fem. Hon har ju gått valpkurs redan.

På måndag börjar skolan, jag vet inte ens om jag har plats på någon kurs men får försöka ordna det, här skall hobbypluggas:)


Medanos, öken utanför Coro

Ludvika, hejdå

Har precis passerat Ludvika. Om en timme ska jag vara hemma i Falun. Jag har internet på bussen och tänkte jag skulle summera förra året, men det gick trögt, jag fastnade i tankarna på allt som har varit. Men om jag ska sammanfatta 2009 för mig så må det ju ha vart ett ganska bra år ändå. När jag kollar bakåt i tiden i mitt liv och i min blogg så är det vissa perioder jag inte ens orkar kolla på för jag satt fast, jag kom inte vidare. Om man inte har något vettigt liv, då borde man göra något? Till slut så gjorde jag ju det, men det satt långt inne. Efter det var det som om världen öppnade sig. (Ungefär samma känsla fick jag efter höstens högskoleprov) Jag fastnade några år. Men jag försöker ta igen det nu, med nytt självförtroende. Ibland känns det som jag har halkat efter.
Jag har framtidstro, jag tror jag vet vad jag vill bli nu, jag tycker oftast om mig själv men visst finns det saker som jag vill ändra på. Fast det är svårt, för jag vet inte riktigt hur jag vill vara heller. Och fortarande frågar jag mig själv vem jag egentligen är? Borde man inte ställt den frågan klart vid det här laget. Ibland känner jag mig som 12 år, ibland 70. När blir man vuxen egentligen?

Usch. Jag är inte helt nöjd. Jag är konstig.

Hei skirenn

Och hå. Ikväll har vi vart på Ivar och Viktors första skidtävling och hej vad det gick:) Jag sprang bredvid Ivar hela vägen, medan Dag tog sig an Viktor. Åh vad roligt det var, tror jag snart måste skaffa egna barn som jag kan följa med på skidtävling. Ivar skidade som om elden vore lös och körde om en hel drös med ungar. Själv förvandlades jag till en galen idrottsförälder som hejade på och blev sur på alla som stod i vägen för han. Äsch, inte så farligt då, man får väl sansa sig, men kul vare!

Imorgon åker jag hem igen, på fredag vidare till Luleå. Har fixat en freerider mellan Gävle och Skellefteå så det är bra. Jo, jag flyttar till Luleå nu. Skulle Freddan få för sig att göra slut igen så får han skylla sig själv, jag tänker inte flytta en gång till:P



Big & Fred world heritage tour!!
Coro, världsarv i Venezuela, det är typ byggnaderna som är själva världsarvet.

Åkt bob

Idag har jag åkt bob med I&V, Ivar körde i guppen fast han lovade att han inte skulle, jag fick ont i rumpan!
Sen var de på Taekwondo och jag kollade om jag kunde köpa nåt i köpcentret. Jag handlade tran till pappa och gelepulver till mig och min blivande sambo. Jag hittade handkräm, hudkräm och såntdär spännande också. Imorgon ska jag hitta en ny vinterjacka, Katarinas skiva och... nåt annat fint kanske. Jag har kollat efter en blå blå sjal med svarta fransar men jag har inte hittat nån.

Nej, jag vet inte.

Dröbak!

Så himla skönt att komma hem hit ändå. Ikväll har jag suttit och fikat och pratat med Dag och Vibeke, mysigt nanting. Det känns som att komma hem till sitt gamla flickrum när jag går ner i källaren. Nu ligger jag i min stora sköna säng och längtar tills jag får träffa barnen i vaket tillstånd imorgon.
Lovely!

(Och det ska bli riktigt skoj att kolla in rean inne i Oslo också!)

Norge eller inte?

Kan inte bestämma mig om jag ska åka till Norge eller inte!! De tjatar på mig som galningar där borta och jag har beslutsångest som vanligt. Känns så himla jobbigt att sätta sig i bilen och köra. Motorvärmaren är igång allafall, om jag nu åker.

Igår var vi hos Johan och käkade tacos och såg robinson. Så nu är man insatt i det programmet också, var inte så svårt att bli det.

Om jag åker nu missar jag finalen i Tour de ski. Men kanske man kan höra det på radion...

nice

Idag åkte vi till Gävle med Per-Erik. Vi käkade go-sushin och jag reklamerade mina skor som gått sönder litegrann i innersulan. Fick mer pengar tillbaka än jag trodde, plus att jag fick behålla skorna så jag var nöjd:)
När vi kom hem åkte vi upp til Sjulsarvet för pappa skulle bjuda på middag. Där var det ju svinkallt såklart men man får ju bylta på sig. Värst äre när man ska gå på toa eftersom det är porslinssitsar där, kallt om rumpan jo!
Allafall så var maten jättegod, det var nå peppar-älgbiffar, pappa kan det här med att laga mat han...

Nu sitter vi hemma hos mamma igen och moffar godis och surfar framför tvn. Skönt.

Och jag kan inte bestämma mig om jag ska åka till Norge heller. Så långt att köra i den här kylan!

Härlig vinterdag

Somnade inte förrän efter halv två någongång inatt, är lite jetlaggad så det är lite svårt att somna och sen vakna i vettig tid på morgonen. Idag var det "bara" 14 minusgrader och strålande sol så Kate och Perkon skulle ut och åka skidor och jag tog en promenad med Hima i snön. Vi har pulsat runt i råjursspår mest, och jag försökte ta kort på yrvädret men det är ju nästan omöjligt...






Imorgon åker vi till Gävle en sväng med Per-erik. Det vankas sushi:)

Film

Sitter och ser sprängaren på tv. Ganska kul eftersom jag läste boken när vi reste. Totalt blev det nästan 7 böcker, jag fastnar snabbt i böcker och när det inte fanns något internet blev jag lite boknörd istället:)

Fredrik har åkt till Luleå nu, jag funderar på att åka till Norge en sväng och hälsa på, om jag känner att jag orkar köra hela vägen. Annars har jag nyss hittat ett nytt sushiställe i Luleå, tror jag måste flytta dit snart...





Äh vad lång tid det tar. Sova snart, godnatt.

Gudomliga Sweden

Hello, vi är hemma!!
Det skulle ta ca 4 timmar att ta sig in till Caracas från Puerto la cruz där vi sov sista natten. Klokckan 18 gick planet på kvällen. Eftersom att det här med att passa tider inte brukar funka som det ska, plus att bussarna ALLTID går sönder så steg vi upp sex på morgonen för att ta oss in till huvudstaden och vidare till flygplatsen. Efter en timme i bussen blev det så här:




Vi krockade. (Surprise surprise....!!!) Som tur var så satt vi näst längst bak i bussen och blev inte drabbade av någon skada. Men det flög glassplitter ända bak till oss, fick en glasbit i ögonbrynet. Ja då var vi strandade vid vägkanten nån timme och blev sedan körda till närmsta by. Ingen visste dock när det skulle komma en ny buss och vi började bli lite stressade vi det här laget. Som tur var så stannade det en annan buss när vi stod vid vägkanten och såg vilsna ut. Vi fick trycka in oss i chaufförens egna utrymme och betala ganska mycket pengar för att åka med. Men vid det här laget ville vi bara hem och betalada vad som krävdes. Den här bussresan gick förvånansvärt bra och vi kom fram till Caracas och kunde ta en taxi till flygplatsen på en gång. Kom dit en halvtimme innan incheckning stängde. Det var vi glada för. Sen skulle vi betala en massa konstiga avgifter på flygplatsen som vi var mindre nöjd över men hem kom vi allafall, tack och lov!!

Det är nyttigt att åka bort ibland och leva lite primitiv och uppleva en ny kultur, man uppskattar sitt eget land och sin egen kultur så himla mycket sen. Jag har njutit av en vacker, tyst, stjärnklar vinterkväll ikväll. Jag saknar inget.

Fast... lite jobbigt kallt äre ju här hemma:P Jag fick konstiga utslag i ansiktet efter att ha vart ute med Hima i kylan. Min kropp har inte ställt om sig till det här klimatet än. Men det var fantastiskt underbart att träffa Hima igen, hon var glad och stor....!

Fler bilder från själva resan kommer:)

Sista dagen sol

Idag har vi solat. Vi var uppe ganska tidigt for att lyckas fa en solstol vid poolen. Vi hade stora forvantnngar pa hotellets frukostbuffe men det borde vi inte haft. Samma gamla venezuleansk mat som vanligt.... och inget annat att valja pa.. ar sa less maten!! (Verkar som jag alltid skriver om mat...) Nu ar jag ganska brun allafall. Vi har inte brant oss namvart under resan och det ar jag nojd med.
Idag sag vi en krock jag och Kejtan. En motorcykel med en man, kvinna samt babis som korde in i en bil. Det gick nog ganska bra for dem verkade det som, men jag fattar inte hur de kan vara sa ansvarslosa? Undrar jag hur diskussionerna gick efter de hade krockat "Men halla, jag tutade ju innan korningen, du borde fattat att jag kom i hog fart..." Har svart att tro att de diskuterade hogeregeln och vajningsplikt allafall...
Imorgon stiger vi upp i gryningen for att ta oss till flygplatsen. Ska bli underbart att komma hem till alskade basta landet i varlden:)

Puerto la cruz!

Hola!

Nu befinner vi oss i Puerto la cruz efter en herrans massa dagars strandhang i Santa fe. Har blir det nu en dag till med solning men sedan drar vi hemat kalla Sverige igen. I Santa fe hade vi lite otur med posadan. Hade lite daligt med vatten och sadar sa nu lyxar vi med ett hyfsat dyrt hotell (ca 250 sek pp och natt), fast det luktar lite mogel.. Annars har vi ofta bott for ca 150 sek for alla tre. Men allafall, ska bli skont att ta sig en ordentlig dusch ikvall.
Langtar inte hem sadar jattemycket, men saknar Hima hur mycket som helst. Ska bli sa himla kul att traffa henne igen. An fast mamma sager att Per-erik ar hennes nya favorit. Jag och Kejtan tar ibland sma "prata-om-svensk-mat-pauser" Da pratar vi om allt gott vi ska ata nar vi kommer hem. Tunnbrod med gravad lax, radjurslar, jordnotssmor.... mm mm.
Och
SUSHI!!

Okej. Det finns fler saker jag saknar med Sverige. Att folk ar service-minded (Har slapar man sig fram till kassan med halvoppna ogon och ar skitootrevliga) Att folk kan kora bil (kommentarer overflodiga) Att slippa se alla stringrumpor (dock har vi inte sett en enda manniska som solat topless har) Att forsta vad folk sager. Att slippa bli ropad och visslad pa pa gatan (Okej, nar Fredrik ar med ar det okej, men annars ar de ganska dryga, mannen har...)


I forrgar fick vi veta att farmor har dott ocksa... Kanns overkligt men anda ar det ju ganska vantat. Hon maste ju do nangang... Och jag tror hon kande att hon hade levt fardigt vid 105 ars alder. Hon brukade alltid saga att ojoj ar jag sa gammal, jag borde do nu sa kanske nagon ungdom far leva istallet. Hon verkade tro att det funkade sa lilla farmor:) Sa det blir val begravning nar vi kommer hem.


Ta hand om er alla dar hemma, det gor vi allafall. Och Gott nytt ar!!




Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0