Fel tandborste

Igår när jag skulle borsta tänderna råkade jag ta Robis tandborste. Dumt va? Men varför har han en rosa för? Ja men det var lite pinsamt, idag har jag köpt en ny high-tech BLÅ till honom, med tungskrapa och grejer.

Vi shoppade igår också, köpte en jättesöt klänning på Åhlens och en vit sommarklänning på Vero. Samt lite smått och gott. Jag är som redo för sommar nu jag.
Och alla bara frågar om jag har vart i fjällen på grund av mina pandaögon efter solglasögonen. Nej, jag har opererat ögonen, och nej, egentligen behövde jag inte köpa en massa glass heller. 
Jag fick lov att gå och kolla vad man kunde köpa av glassbilen och när den söta glasskillen stod där och undrade vad jag skulle ha kunde jag ju inte säga att jag inte skulle ha nåt. Så nu har vi glass för hundra spänn i frysen. 

Men jag har tränat idag också. Ute på en egen lite springtur i universitetsområdet, sen skulle jag göra ett sista ryck och höll på att kräkas, så jag lunkade hem och åt godis istället. Det är det jag äter mest. Godis och renkött.... och just det, glass också.

Sen har vi vart på norrbottens muséum idag, det var inte jättespännande. Men lite. Brunnslocken var minst spännande.

Nog om mig för idag.
Ciao!

Ja just det. Jag fick en gråtattack i telefonen idag. Anledningen; jag hade en liten svacka och Per-erik sa att jag inte fick sova hos honom. Lika bra att det kommer fram annars skvallrar han väl. Heeeeeejdå!!


Skitförsiktig Helena!!!

Shit vad orolig jag bli, lämna Bolivia så snart ni kan, folk bli mördade där och efter er händelse kan man bara vara glad att det gick som det gick!!

Om en polis vill ta er med till polisstationen, kontakta först ambassaden, detta är inget konstigt om det är en riktig polis!
De riktiga taxibilarna ska ha telefonnumret på sidan tydligen.

Inte för att jag är haj på det där, men jag läste det på internet. Och jag hoppas ni inte åker till Paraguay, där är det tydligen ännu värre.

Lite inte på någon!!

Uppdatera mera

Igår var det 21 stycken som läste min blogg.... och inget vettigt fick ni att läsa. Att jag hade vart på Arlanda och vaktat min väska.  Jag och Kate sitter och ser på tvreklam, sån här tv-shopreklam typ. Om det är många kändisar med som lovar att en produkt är bra, är den bra då?
Å nej nu gör de bort sig. Först en massa kändisar som säger att de har så fin hy för att de använder den och den produkten, och sen kommer en reklam med kändisar som gör reklam för ett medel som döljer oren hy. Hur går det ihop?

Det var fint att komma till Luleå igår, jag och Kate började flamsa med en gång, på kvällen åt vi sushi med Perkerk, gott vare.

Nu skulle Kate gå och gymma och hennes lilla Roooobie skriver tenta. Jag skulle också vara med och gymma men ändrade mig när det kostade 85 spänn. Tror jag tar en promenad istället.

Sen ska vi köpa mat och moffa. Svensk mat it is!!
See ya

Arlanda

Ja här sitter jag med stränga order om att inte ringa min syster förrän halv nio. Tidigast. Så jag spelar betapet istället. Jag har värsta flytet med det just nu.
Bussresan gick bra, tur man är lite så man kan kura ihop sig på sätet. Fast ont i kroppen får man ju ändå.
Inget mer att rapportera, förutom att jag är rädd för alla småtjuvar och knarkare. Fast det är ju inga här, men man kan aldrig vara säker i Stockholm:P

Tur man ska upp i lappträsket :)

Den allra bästa!

Wohooo!! Nu ska jag till norrland och hälsa på min coola storebror!! Han är bäst och som en gud för mig!!!

PER-ERIK heter han, Per-Erik almighty!!

Tjoho

Jajjemen, då var det bara jobb i sex timmar och en del packning och städning, sen drar jag. Å vad skönt att komma till rätt land och få träffa min lovely lillasyster.
Vi ska äta smoothie och våfflor till frukost här hemma nu. Mumsi.
Egentligen hade jag nog inget mer att skriva. Jag är bara glad jag:)

Men Jesper ska få en Islandsbild till så han inser att han måste dit och fota en dag...

image851

Det stora lugnet...

... har infunnit sig. Åkte med dem till Gardemoen och tog hem bilen sen. Ivar hade grym resfeber, ville inte äta, var varm och orolig och... spydde i bilen. Sen var det nog rätt okej:) Jag spydde nästan också eftersom jag satt bredvis honom och det luktade inte gott! Viktor satt på andra sidan och höll för näsan och pratade med sig själv.
Nu har jag ett helt hus att rengöra grundligt, men det får vänta. Först ska jag på semester till Luleå:D


image850

MEN vad är det jag ser?

Regn hela veckan i Luleå?!

Jag är en mes.

Ibland när Markus har jobbat skitmycket är han ganska trött. Själv känner jag att jag nästan är gråtfärdig och jag har vart värsta bitchen ikväll. Jag fixar liksom inte att jobba i 13 timmar så bra. Dessutom skulle jag försöka fixa med jobbet i sommar plus Helenas deklaration som inte verkar stämma. Fick tag i min chef och nu är det klart att jag jobbar vecka 29-33, och inskolningen löste vi på så sätt att jag tar två-tre dagar i juni när jag är uppe på semester. Goda nyheter, Helena kan skicka in en förfrågan per mail angående extra tid för att lämna in deklarationen, skickade henne ett mail om det men vette tusan om hon har uppfattat den informationen. Annars får jag väl skriva ett mail i hennes namn. Detta är inte relevant fakta för min läsare förutom lilla oroliga Mamma...

Jag ska nog faktiskt sova lite nu. Imorgon är det föräldrastyrd dag i barnehagen. Det innebär att det är bara jag och en till från barnehagens "personal" som är där, plus 3 föräldrar. De andra anställda åker till Göteborg för att observera Montessori-dagis där.
 Hoppas hälften av kidsen är sjuka.

image849

Gonatt

(Bilden kanske ser lite äcklig ut, men det är bara lilla Boss. Han fyllde 8 år här om dagen, men vi glömde bort det)

Dagens glada nyhet

SJ börjar köra även i övre delarna av norrland. Alltså inte bara till Sundsvall:)

Den stora båten

42503-846
lilla båten
42503-847
stora båten

Inte vet jag om den var så imoponerande men det var ju spännande att vänta på den.

Jag blir galen på de här himla delarationerna också. Man har ju inte bara en att hålla reda på. Helenas också. Men eftersom jag inte fattar nåt så lutar det bara åt att inte göra nåt med dem. Nej nu har jag pratat med mamma och det där verkar ju helt mysko...

Jaja, nu är jag sur och trött och jag ska sova. Imorgon är det jobb i ett sträck från halv åtta på morgonen till halv nio på kvällen. Alla tre arbetsplatser ska avverkas.
image848

hejdå

Independence of the Seas

Världens största kryssningsfartyg är i Oslo, det kom någon tidig morgon häromdagen och hälsade på Dröbak genom att tuta järnet, plus att en helikopter flög runt det. Klockan var sju och jag fattade ingenting. Antog att det var nån som hade bli sjuk på båten som skulle med helikoptern, så jag la mig och sov igen. Märkte inte att det var ovanligt stort eller nåt.
Men ikväll ska de visst köra förbi här igen, så då ska jag vara mer förberedd. Får väl ta en bild eller nåt:)

image845

Man kan tydligen surfa ombord...

smågrejer

Idag ska jag försöka göra en massa, beställa ny tid i Göteborg, fixa deklaration till både mig och Helena, ringa veterinären (Boss har våteksem - igen), skriva ut resedokument, ringa chefen i Lycksele... Hon är på sammanträde, veterinären hade inte öppet.
Dessutom så ska jag försöka beställa bikinisar så de kommer upp till Kate när jag är där. Hoppas det passar bara. Men nu ska jag borsta Boss och sen ska jag rusa till barnehagen. Ikväll - kör.

Hejehjehjejehje

Söndag

Är det någon annan än jag som är vaken av mina syskon. No way. Eller jag vet ju intevilken tid på dygnet Helena har just nu.
Jag plågade mina stackars fötter på b.young igår, tog på mig ett par helt nya skor som dessutom är för små. (vill inte ha 39:or) I 6 timmar. Men nu börjar de kännas normala igen, fötterna. Är nöjd med mina salg i vart fall, hade två på nästan 2000:)

Det har vart så skönt att ha hela sängen för sig själv inatt. Jag tror man kommer till en gräns i förhållandet efter ett tag, där man njuter av extra plats på nätterna mer än man saknar sin partner, när denne är borta. Och imorse har vi myst alla tre, innan en gick ut fönstervägen och en ligger på golvet troget och väntar på en promenad.

Det som står på schemat idag är städning av lägenheten och dusch av hund. 

Om en vecka är jag uppe bland molnen just nu. Och just det, Per-Erik, hoppas det gick bra med rådjurssadeln;)

Wheeeeeeeeeeeeeeeooooooooooooo

Godmorgon kära läsare!
Sorry att jag tjatar om vädret hela tiden men hur underbart är det inte att vakna och himlen är helt blå utanför...
Tyvärr ska jag stå i ett köpcenter hela dagen men det går bra.
Det känns som livet är en enda stor lycka fyra-fem månader framåt, okej, maj blir lite seg men sen... :D

Men nu vill jag ha hem Helena!!

stora strutsar i en hög med sand

Jag kom inte på någon rubrik. Men man måste ju skriva ändå.
Vi gick ner på stan en sväng efter barnehagen. Åt en glass och satt i solen.

Jag räknar ner dagarna till jag ska till Kejtan och Luleå. Tack och lov att det är solsken under tiden. Annars vettetusan om jag hade klarat det. Tänk vad skoj vi ska ha, flamsing twentyfour-seven. Je!

En tur i skogen blir det nog till kvällen.

42503-838'

God helg allesammen

Å, by the way. This is sick:
http://bloggfrossa.blogspot.com/2008/04/nr-grisar-startar-flygbolag.html
Alltså, vart är världen på väg...

skitbetapet

Det går inge bra. Jag har gett upp två matcher på raken nu för jag blev så sur. Lika bra det, för jag måste städa.
Jag funderar på vad jag ska hitta på efter det. Man kan ju alltid gå ut i solen. Kanske jag helt enkelt ska gå och hämta barnen tidigare och käka glass med dem,
Markus är och lär sig flyga i helgen så jag blir ensam. Ska jobba imorgon men sen vet jag inte.

Fy vad jag svamlar. Har inget vettigt att skriva.

42503-839

Det börjar bli grönt allafall.

gotteri godis karra snop

Jag vill ha godis.................... jag ska köpa det sen.
Idag är det jättefint ute men jag har huvudvärk för mina ögon tyckte solen var lite väl stark.
Men annars, allt väl:)

42503-83642503-83642503-83542503-834

Tjo

A, just det, Helena drar ut på Inkaleden nu, ingen grund till oro alltså!

Värsta bra-vädret:)

Ska skynda iväg till barnehagen. Fint väder, och det blir nog en heldag på stranden idag tror jag.
Barnen är helt crazy också, så det blir bra för dem att göra av med lite energi.
Tog några bilder igår. Visst ser djuren snälla och harmoniska ut. (Och Glenn ser kanske lite hög ut)

42503-833

42503-832

42503-831

Have a nice day, som Pappa alltid sa när han lämnade av oss på skolan....

Lunchpaus

Är hemma en sväng för att käka lite innan jag ska infinna mig i barnehagen igen. Jag har käkat mackor med makrill i tomatsås och letade fram lite godis till efterrätt:)
Jag fick lön från barnehagen idag och en lapp om att jag måste lämna in timelista varje månad. Nu fick jag lön för allt jag jobbat sen i oktober. Tyvärr så betalar jag 36 % i skatt och det känns riktigt kasst det. Men lite pengar blev det allafall.

Hoppas solen vill skina på oss nu:)

Dagens grattis

image830

Igår fyllde min kära vän Elin 25, grattis.... (Vi ses i sommar!)
Och idag fyller min kära farmor 104 år. Inte illa!
Gratulerar!


Lyckan återvänder

Okej..... okejokeokej:D:D:D:D
Regn idag. Sen. 12 grader varmt och strålande solsken.
Nu börjar livet igen!

Thanks:)

Tack för tips och råd. Har nog bestämt mig för att ta första jobbet och sen får vi se vad som händer i höst. Det kan ju hända man drar tillbaka till Norge, men just nu är jag riktigt less på detta landet. I oktober, november trivs man väl ingen annanstans än på en strand i Karibien, Helena?

Har vart på kör, men känner mig inte särskilt munter. Jag har vart deppad hela dagen och vet inte riktigt varför. Brukar kunna fråga mig själv vad det är för fel och så kommer jag på det, men hittar inga svar idag.

Gonatt och sov gott

vårtecken

Har plockat: vitsippor och fästing på Glenn

Jobb eller jobb?

Okej, det här är mest för Mamma och sånna som jag måste få lite tips och råd av.

Idag ringde jag min trevliga chef på handikapp (egentligen är hon inte min chef just nu men ändå) och hon kunde erbjuda mig en tjänst på 80%. (Personlig assistent hos min favorit) Så frågan är nu, ta den eller inte ta den? Jag ville ju helst ha ca 50%..
Sen blev jag intresserad av ett annat sommarjobb, boendevärd för ensamkommande flyktingbarn/ungdomar. Så jag ringde och pratade med chefen där och han sa att jag var kanske lite ung men att jag skulle söka ändå. Det var typ 17-åriga killar som bodde där nu. Och projektet skulle eventuellt fortsätta till hösten och då kunde det eventuellt finnas mer jobb. Men å andra sidan sa den andra chefen att det kanske kunde finnas jobb som personlig assistent till hösten också.

Nu är problemet att jag skulle helst säga till om jag vill ha det första jobbet inom två dagar, och under den tiden hinner jag ju knappt skicka in en andra ansökan, än mindre få nåt svar.

Skitsmå problem egenltigen. Med tanke på vad som hänt i Sverige under den senste tiden. Men man har ju sitt eget liv att ansvara för också.

Tror nästan ja får tacka ja till den första, så är man garanterad jobb. Om än med lite mindre tid att njuta livet och sommaren i Lycksele.

Grekland bokad!

Sådärja! Nu är det segling i Grekland som gäller mellan 27:e juni till 12:e juli för herr Per-Erik Lindén och fröken Birgitta Lindén.
Härligt!

image828

Har käkat sen middag en trappa upp två kvällar i rad nu, och somnat gott efter det. Just nu känns tanken på att jobba ganska avlägsen, men imorgon kommer väl ångesten. Shit vad mycket jobb jag har i två veckor nu, och shit, vad trött jag är.

Om två veckor är jag på väg mot Luleå allafall. Staden där snön faller, Men förhoppningsvis inte då.

Ciao!!

Fågelsång rakt i hjärtat

Idag har vi vart i skogen på turdagen. Äntligen. Fåglarna kvittrade, precis som de ska om våren. Det är så himla glädjande. Dessvärre verkar det snöa en massa i Sverige och här ser det ut som att vi inte kommer få se nå mycket av solen de närmsta dagarna. Den här himla väntan på att det liksom bara ska braka till så är allt grönt och varmt. Jag ahr inget tålamod längre. Ja där ser man, nu började det regna ute igen. Jipi.

Igår fick jag vet att jag vann mars månads säljartävling på jobbet:) Vi skulle sälja mest underdelar... typ byxor, kjolar, tights... Grattis till mig.

Jag har ringt mina kära föräldrar ikväll också för att diskutera flytt hem och sånt, men ingen svarade.

Nu. Säng.

nedräkning till sommaren

Om tiden kunde gå liite fortare tack. Om två månader ska jag stornjuta av sommar och ledighet. Det kommer bli så himla bra.
Jag ska på personalmöte på b.young ikväll. Sen ska jag s.l.a.p.p.a.
Hejhej

42503-826

Här kommer de igen. Mamma och Maria. Jag och min häst vann ju så då kunde jag ta kort på förlorarna bakom:)

Framtidsfunderingar

Jahapp, så har man sagt upp sig från b.young. Men jag ska ändå jobba där till mitten av juni, men nu funderar jag på att sluta i maj och dra hem och ha ledigt hela juni fram till vi drar till Grekland den 27:e. Kommer inte ha så mycket extrajobb där, för hon som ska börja efter mig ska ta ett av mina pass varje månad och dessutom ringer de först till henne om de behöver extra. Känns inte som min inkomst kommer vara särskilt stor i maj och juni, så kanske lika bra att säga upp sig från barnehagen också och vara hemma och njuta av sommaren.

Åh det känns ganska skönt att det där ordnade sig, fast jag trivs väldigt bra på b.young.


42503-825

Och här kommer Mamma ridandes:)

hoola bandoola

Tjena, nu är jag hemma. Efter en mycket trevlig personalfest. Det regnar typ snö ute. Alldeles förfärdeligt.
Imorgon ska vi ha familjegudstjänst klockan elva. Jag tvekar på att jag kommer vara tillräckligt pigg klockan halv nio imorgon, så jag överlåter nog till de andra att sjunga pippi lågstrumpa tjolahoppsanhej.
Katarina och jag har haft en toppenkväll i våra vita tunikor ikväll- och hon har hittat sina skinnhandskar. Jättebra. Nu ska jag borsta tänderna. Markus sa att jag luktade inte så gott är jag väckte han.
Glen ligger här bredvid. Han säger gå och lägg dig. JAg säger gå och lägg mig.

HEjsvejs.

Ingen vill prata med mig

Nu har jag ringt runt till alla men ingen kan prata eller ingen svarar. Eller jo, Kate pratade jag med en stund fast hon var på fest. Men hon fick höra koltrasten i skogen allafall. Markus är också på fest och visserligen är jag bjuden upp till D&V, men jag vet inte om jag kanske fastnar här. Är så himlans trött.
Inga skidor hittade jag, bara två par halvsnygga örhängen.

42503-824

Hallååååååååååå

Sveriges äldsta

Sveriges äldsta man har tydligen avlidit. 108 år blev han. Om 11 dagar fyller framor 104 år, undrar vilken plats hon ligger på? Men 108 blir hon nog inte... hon är riktigt trött nu.
När man fyller hundra fick hon ett grattis-telegram från kungen och drottningen förresten:)
Nu kallar städningen. jipi.
Ikväll ska jag åka och leta längdskidor.

Okej, det var sveriges äldsta man alltså, äldsta kvinnan är tydligen 112 år. Vilken ålder...

brunutansol

Jag och Markus brunutansolar här hemma ikväll. Jättefånigt, men jag är så blek och det där med solarium är inget för mig. På lördag är det fest dessutom så man vill ju vara lite fin.
Annars har jag som vanligt på torsdagar vart ute hela dagen. På stranden i solen. Ganska okej.
Inget viktigt. Jo, värmen kom idag, 12 grader varmt. YES!

Sagan om en Molle

Med tanke på att jag var helt galen i får förr i tiden, och det fortfarande är ett av mina favvo-djur, så skriver jag alltför sällan om dem i bloggen. Men jag har ju inga i närheten, har inte träffat får sen Island och de var ju inte mycket att hurra för. Osociala nånting.

Men allafall. 2:a april är datumet som alltid får mig att tänka hemåt till fårladan. De lammar förmodligen för fullt där nu, och för några år sedan hängde jag och mina lillasystrar jämt där i dessa tider. Före skolan gick jag omvägen dit och kom till skolan och var rädd att lukta alltför mycket får. Vi var med om en del lammningar, vi kunde sitta i timmar och vänta på att en viss tacka skulle sätta igång. Och Hasse sa alltid "De kan hålla igen om de vill, de måste känna sig trygga och så måste det vara lugnt och stilla här inne för att de ska vilja lamma" Vi vågade knappt röra oss ibland. Det var så spännande.
Allafall så föddes Molle den andra april, hans mamma ville inte ha honom, bara hans syster. Hon stångade han med full kraft in i väggen när han försökte dia. Stackarn ville bara ha lite mat och kärlek. Han blev mitt lamm och vi hade så kul ihop. Jag brukade ta ut honom och leka och hoppa över vattenpölarna ut med honom. Han följde alltid efter mig.
Så fick Tilda, Katarinas tacka, ett dödfött lamm. Hasse tyckte vi skulle försöka få Tilda att acceptera Molle som sitt eget lamm. I början tvärvägrade hon och vi fick hålla fast henne så Molle kunde äta. Men skam den som ger sig, efter ett par dagar hade Tilda ett nytt lamm och Molle fick äntligen en mamma som kunde ge honom både mat och kärlek. Det var fantastiskt att se att det faktiskt lyckades.
Jag var så glad för honom och vi var så glada i varandra. Vi tog fortfarande promenader ihop och han kom alltid springandes när jag ropade på honom.
Tyvärr var det fel vår att födas på. Den värsta. Alltför många lamm dog, man brukar räkna på att ca 5 procent inte klarar sig, men den här våren dog det många fler. En dag när vi kom till fårladan låg han där utanför, helt livlös.
Han var den mest speciella och nu var han död. Det var så orättvist, han hade ju klarat allt så bra, fått en ny mamma och allt. Jag var förstås jätteledsen och det var stackars Tilda också. Hon hade mist ett till lamm och jag hade förlorat min Molle.

image823

bilden har jag lånat från www.hastigt.blogg.se <-länk

kroniskt låg.

Ja inte blir man särskilt motiverad av att dra upp rullgardinen och allt bara är grått utanför.
.
.
.
.
.
Tur man jobbar i ett köpcentrum så man slipper se skiten.

Big till Luleå!

Ojoj, nu har jag bokat resa sådär hux-flux. Lite oplanerat. Eller snabbt planerat rättare sagt. Ska vara hos syrran från den 27:e april till 6:e maj. Igen dålig ledighet det minsann:) (Familjen har dragit ut på sina resor och äventyr då)

42503-820

Ja men va kul:)

Gratulerar till snabbhetsrekordet blogg.se

Ja, nog har man haft lite bloggabstinens minsann. Det mesta jag gör på nätet nu för tiden handlar om bloggar.

Söndag. Regn. Slappa. Film. Hela dagen.

Igår återupptog jag min körkarriär.

Nu ska jag kolla på resa upp till Luleå:)

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0