Bergsgatan 20a!

Hello!
Nu sitter jag på golvet i vår nya lägenhet!!! Allt blev klart idag och Fredrik och jag tömde mitt gamla rum så jag har redan flyttat in hit. Fast jag har ju inte så mycket möbler förstås:P Men vad gör väl det. Lägenheten är jättefin och här kommer vi att trivas jättebra! Fredrik flyttar hit om 5 veckor, känns länge men brukar ju gå fort.

Nu är jag sjukt trött och ska nog snart lägga mig. Jag och Hima, för nu har jag både hund och lägenhet:)

Lägenhet köpt!

dsc00694 (MMS)

Lägenhet köpt!

Slut som artist

Skiweek har sin sista kväll och jag är hemma. Igår var det fest och min stackars kropp klarar inte så många fester i rad.

Imorgon när jag kommer hem är det jobb som gäller med en gång. Sen kommer Fredrik och Hima:) På fredag ska han få se lägenheten:)



och jag har åkt slalom, det var faktiskt kul:)






Yes, snygg så få i min fina hjälm!

skidor

Idag har jag åkt skidor, det var jättehärligt i början, sol, bra spår och det luktade granskog:) Åkte 3.5 mil, den sista milen tyckte dock min kropp att det var dags att lägga ner så det gick inte så bra. Hungrig och törstig blev jag så det fick bli ett meal på sibylla. Borde kanske skaffa mig ett vätskebälte. Lite After-ski på det och nu är det snart middagsdags. Men tråkigt nog är jag rätt otaggad på fest?

Lägenhetsläget är ganska detsamma. Får vi den skriver vi under och får nycklarna på fredag...

Nu håller vi tummarna!

Okej, jag har hittat lägenheten! Hon skulle välja vem som får köpa den och det finns tyvärr ett till par med i bilden och de var ju först. Men nu får vi hålla alla tummar och tår!!

OM vi får köpa den kommer Fredrik ner på fredag och så ska vi göra allt klart, så flyttar jag nog in redan till helgen:)

Förhoppningsvis.

Shit va kuuul!

Fick alla gamla grejer från min gamla dator idag, ALLA filmer från Luleå-tiden, så himla kul! Pisters, vi får kolla igenom dem nångång;) "Men jag vill iallafall ha banana split, för det vet jag att jag tycker om" Hahaha.... "Vi smurfar hiiiit och vi smurfar diiit" "Och då kom det en björn, whaaaa!" "Bostongurka! Bostongurka!" "Äru full farsan? , vafan, klart som fan jag är full, ha ju supeee"




Roliga tider, dessutom höll borden mycket bättre:)

Jag och Maria har vart ute och käkat ikväll, tapas, sen ett glas vin på invito där Maria blev uppraggad av en frånskild trettioettåreing med tre barn. Yeay:)

Vi har gått på stan idag och shoppat och fikat. Shoppingsuget ville inte infinna sig, tills jag hittade en snygg kjol från acne. Den blev min plus en oversize-tröja från carlings.

Har en grym lägenhet på g också;) Äsch, skriver inte mer om det nu så blir det ingen besvikelse om vi inte får den...


NU laddar vi för skiweek! (först åka tåg hem om fyra.5 timmar)

Sjukdom & hälsa

Bababa, tråkig kurs nu...
Sitter hemma hos Maria och skriver hemtenta, har vart och tränat med Markus och hans arbetskamrat på Golds här i Sundsvall, det gick rätt bra men jag hade velat köra pt-challenge men de ställde in det passet.

Jag och Maria skulle ha gått ut och ätit italienskt ikväll men det var fullbokat, och även imorgon! Osis men vi får hitta en annan restaurang. Känner mig så rik just nu så jag tycker jag får lyxa till det lite:) Vi köpte krabbor igår så vi kan äta det någon kväll, finns det något bättre än att äta eller?

Dagens tredje besvikelse är att någon bjudit över oss på lägenheten. Men äh det gör ju inte så mycket, jag ville inte ha den jättemycket. Har hittat en ny på Frösön nu som både jag och Fredrik kan gå på visning på:)

Oj värst vad positiv man var idag då;)

Weho, jag tror bestämt att Miun är bästa universitetet!

Nu kan man dricka vattnet på skolan för de har installerat ett filter där:)) Så nu behöver jag inte längre köpa flaskvatten! Himla bra intiativ av dem måste jag säga.

Idag har jag vart i skolan, sedan "bootcamp" på Golds,  hårt intensiv-pass men vi körde ändå lite ben efter det. Kvällen har avslutats med fika på Pause.

Nu ska jag packa för Sundsvall imorgon. Innan det, gästföreläsning om genus, kul! Nästan allt är kul, sundsvall, vemdalen, Fredrik. Ända tills i februari:) (De hade provat första året på psykologutbildningen att ha lektioner som vanligt på skiweek men insåg att det var bortkastat så nu har vi långledigt)

Och så har vi högsta bud på en lägenhet:) (Men jag tar det inte så allvarligt, man brukar väl inte vinna sin första prov-budgivning heller...?)

Käre Gode Gud...

Säg att det här är rätt och att det finns kvar och att det kan skickas med bussen så blir jag glad och kanske kan släppa detta någon gång!!

http://www.blocket.se/vasterbotten/Koksbord_med_ilaggsskivor_31655335.htm?ca=3&w=3


Men jag kan tyvärr inte be om syndernas förlåtelse för det var så kul att jag fortfarande inte ångrar mig.

jobbarhelg och annat svammel

Jag jobbar 29 timmar fredag-lördag och sedan har jag vårens ridskola betald:) Det har vart jättelugnt idag, vi var ner på stan och käkade lunch, köpte lite lördagsgodis och sen satt vi och såg skidor på tv.

Kom hem och köpte en pizza på andra sidan gatan. Den såg ut som en annan slags pizza och var inte särskilt god så nu har Boss att äta när han kommer hem. Han är hos Fanny som är hundvakt i helgen. Imorgon ska jag äta kräftor, det händer ganska ofta för på Hemköp kostar de 40 spänn. Fast det är taskiga kräftor som sticker mig i fingrarna.

Tenta i fredags - som gick bra tror jag, jobb, jobb, jobb, måndag är jag ledig och då ska jag njuta av det!

På torsdag efter ny lägenhetsvisning åker jag till Sundsvall och är där i två dagar, sen hem och till Vemdalen på Skiweek, dagen efter jag kommer hem kommer Fredrik hit och jobbar i en vecka, och sen är det bara en månad tills han flyttar hit på riktigt! Hoppas vi hunnit köpa lägenhet någonstans däremellan också:)




2 bilder från skidskyttet i östersund

Se här vad en ostbågepåse kan åstadkomma! ...

dsc00680 (MMS)

Se här vad en ostbågepåse kan åstadkomma! Allafall så ska jag hälsa att katarina har det bra förutom migränattacker. Hon har inte så mycket fritid eftersom hon bor i sthlm och måste pendla hundra år för att komma sig till jobbet. Nu plugga antar jag.

Ont i ögat

Igår lyckades jag trycka in kanten på ostbågepåsen i ögat och nu gör det ont och rinner. Grejen var ju att jag inte ens har ätit av dem. Jag hade öppnat påsen så att de skulle bli lagom goda om en dag eller två och så skulle jag visa dem för Fredrik som jag skypade med. "Kolla vad jag haaar" Aj. Smart. Jag ringde till sjukhuset och beklagade mig men de sa bara att det är kroppens sätt att återhämta sig så det är bara att stå ut. Blir inget smink idag. Och jag som ska plugga hela dagarna fram till tentan på fredag också.

Annars ska jag tipsa om ett blogginlägg idag. Man bli helt matt.

http://transan.blogg.se/2011/january/sexistisk-reklam.html?_tmp=a895f9f1727f7387ecd183d0e9fef30699f0ca1b


Have a nice day och var glad över att ni inte fått en ostbågepåse i ögat:)


jippikayeyy!

Jag fick mycket bättre betyg i höstens stora kurs än vad jag trodde jag skulle få, och den är dessutom väldigt grundläggande för all psykologi så det bådar ju gott för framtiden:) Oj vad glad man blir!

Jag har vart på lägenhetsvisning ikväll, den var fin men den blir nog inte vår. Vi vill ha en trea på Frösön som ligger ute nu! Visning på lördag men då jobbar jag så jag får försöka kolla på den en annan dag. Snart snart snart har jag nog ett hem:)

Nu ska jag plugga in lite text inför en redovisning imorgon, det där med att prata inför folk är ju jag bra på:P Lite ringrostig kanske och helt ny publik. Huu.

Inlandsbanan! Gulligt tåg med lila inredni...

dsc00672 (MMS)

Inlandsbanan! Gulligt tåg med lila inredning, mys:)

Skidor och skidåkning

Idag har jag och pappa vart ute och åkt skidor. Jag fick jaga på han i uppförsbackarna, äntligen ombytta roller:)

Sen skidor på tv och sushi! Tyvärr gick ju inte skidorna nån bra men sushin var god.

Imorgon åker jag tillbaka till Östersund, känns ok ändå. Behövde komma hem och ha lite ledigt. Ser så himla mycket fram emot att få köpa lägenhet med Fredrik nu. Vi spanar för fullt och det blir många visningar jag ska på i veckan.

Och så pluggar jag socialpsykologi, det är ganska kul ibland faktiskt:)



Kate och Mats försöker sig på att åka..

hundar, hundägare och hundrädda

Vad mycket hund! Jag har haft Boss här över julen och ska ha han ett tag till (fråga mig inte hur jag ska göra nästa helg då jag jobbar 11 timmar bägge dagarna...) Allafall, det har varit trevligt förutom att han ibland verkar ha lite ont i kroppen. Men jag tror han har haft det bra, mycket promenader, smakbitar av julmaten och sällskap hela dagarna:)

Men nu ska jag ventilera mina åsikter om saker som rör hundar:

1. Sluta sura på MIG för att jag kan ha min lös men inte du. Förut när jag hade Hima här blev en schäferägare (fördomar om schäfrar eller snarare deras ägare har vuxit fram under de senaste åren, med untantag Geri...) sur på mig för att jag hade henne lös och hon fick stå och blåhålla sin aggressiva hund. Jag har så pass bra koll på Hima att jag kan ha henne lös. Jag VET att hon inte skulle flyga på en annan hund, SKULLE hon gå fram till en annan hund och bli attackerad är det MITT ansvar att jag inte har koll på henne. Därför skulle jag få skylla mig själv. Men att blir sur på mig för att man inte kan ha koll på sin egen hund är kasst tycker jag.

Boss är gammal, döv och halt, ja jag har inte lika bra koll på honom när han är lös men för den sakens skulle kommer jag inte att beskylla någon annan om han skulle råka ut för något.

2. Hundrädda. Okej, jag kan visst koppla min hund om det kommer en människa som är hundrädd, bara man säger till mig, inga problem. Men häromdagen mötte vi en skitsur gubbe som gnällde långt efter att vi gått förbi honom för att han var hundrädd. Fortfarande, jag har min hund lös för att jag kan det. Ingen av dem är aggressiva mot varken hundar eller människor, jag har ansvar över dem och skulle de vara aggressiva skulle jag inte ha dem lösa. Och jag förstår att det är jobbigt med hundfobi och jag kopplar gärna hunden, men min hund är mitt ansvar, ens egna rädslor är andras ansvar. Hela världen kan inte anpassa sig bara för att nån är rädd. Jag föreslår att hundrädda människor och människor som över huvud taget har rädslor som de besväras av söker hjälp och försöker bli av med dem.

3. Har du en aggressiv hund, se till att den inte har möjlighet att hoppa på andra hundar. Idag blev Boss attackerad av en stor hund som bet han i nosen när vi gick förbi (fast den var kopplad och även Boss). Jag blev så arg så jag var på väg att hoppa på den men hejdade mig. Ingen muckar med de mina!

Nu tror jag att jag var färdig. Det jag ville säga var nånting i stil med att ta eget ansvar över dig själv och det du rår om här i livet så ska jag också göra det.

Fred på jorden skulle det nog bli till på köpet!




is it a lie?

Halvtittar på skidorna och halvtittar i socialpsykologiboken. Har inte vart ute i dagsljuset idag och det är ju lite skandal. Men snart ska vi gå ner till mamma och Boss ska få sig en ordentlig promenad.



suddig bild på mitt sällskap

Love songs och depp. Och upp. Tråkigt slut för tråkig tjej.

Hade man inte haft de där tråksystra mina så hade man väl legat på golvet och gråtit nu men vi har haft en rätt bra humordag idag:)

Saken är den att jag inte har lust att åka upp till Östersund, har inte lust att plugga till tentan, har inte lust med någonting. Jo, jag vill vara med Fredrik men han är långt bort och jag var dum som inte åkte till honom direkt efter nyår. Dumt slut för dum tjej. (Inte slut, man måste fatta skämtet)

Har åkt lite skidor idag. Typiskt att man alltid lyckas köra om folk precis innan de värsta backarna och sen måste slita järnet för att hålla undan för dem. Men bra träning. Nu är jag hos pappa, vi har käkat middag med efterrätt.


finafina

Nyår, den bästa festen någonsin.

Jag har nog aldrig haft en roligare fest i hela mitt liv faktiskt. Vi var igång till halv sju på morgonen och det var till och med roligt att städa!

Kom dit typ vid lunchtid den 30:de och installerade oss i huset, det var stort och fint och vi hade faktiskt sovplatser till alla 22. Jättebra kök, stor matsal där alla fick plats. Kommer ine ihåg så mycket vad som hände under kvällen. Vi festade lite lugnt, några åkte in till Hemavan. På nyårsafton åkte jag och Per-Erik in till Hemavan och åkte skidor på fjället, det var jättefint men många branta backar innan man kom upp. Vi fick till och med åka snålskjuts med en knapplift en liten bit:p Sedan for vi ut på isen en sväng och pimplade. På kvällen var det tre-rätters och det var såå gott (det var det iofs hela helgen), tolvslaget firades ute på verandan. Efter det kickade festen igång ordentligt. Det var rockslides och dans på borden. Tyvärr råkade ett av borden braka ihop så det var lite jobbigt att berätta om det för hon som vi hyrde av... Men det var värt det för aldrig har väl en fest varit roligare. Hur ska man lyckas toppa det här?

Lördagen tog vi det lugnt. Jag hade sovit i tre och en halv timme. De flesta var lite slitna. Men på eftermiddagen spelade vi landhockey och jag blev tacklad så jag trodde jag skulle bryta nacken. Söndag morgon var vi uppe med tuppen för en tidig frukost och städning av huset. Sedan väntade en 12 timmars bilresa hem. Per-erik körde och vi andra tog igen lite sömn.

Måste göras om nästa år igen!

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0