Bytt telefon

Jag har övertagit Frrdriks gamla . vi är inte kompisar än.

Trevlig helg!

Ganska skönt att inse att man har tagit fel på datum och inte ska lämna in arbetet förrän i nästa vecka, jag som nästa är klar, så då kan jag i princip ta ledigt nästa vecka och bara "njuta" av att vara mammaledig:) Sen bär det av till Umeå för Allhelgona nästa helg.
 
Igår var vi på auktion:) Den var inte sådär jättebra måste jag säga.. ropade in nå plåtburkar och sådär, sen tänkte jag inte köpa nåt mer. Men så dök det upp en jättefin öronlappsfåtölj som jag inte kunde motstå, 50 spänn liksom. Sedan visade det sig att den luktade värre än en gammal pensionär. Så jag vet inte, ska se om jag kan göra något åt den, annars får den åka till tippen.
 
Nu ska vi ut med Hima som är skendräktig. Hon går runt och försöker bygga bo och är deprimerad. Stackarn, hon vill ju också ha bäbis.
 
Ciao!
 
 
åhhh... vi behöver tvättid.

Nu är han snart hemma!

Ska bli underbart att träffa Fredrik igen:)
 
Han ska få en present av mig. Och en av mamma (för jag glömde betala dig för den mamma..) Och sen ska vi skrapa mina 8 trisslotter och efter det leva lyckliga i 25 år med 25 tusen i månaden. Jag fick en present av honom också, den låg i frysen. En älgtunga:) Han är så romantisk den där!
 
Men först ska han nog gå in och pussa på lillpluppan som sover gott. Och så äter han väl upp allt mitt godis som jag köpt idag och knappt ätit av, blää, inte sugen.
 
Shiiiit vad trött jag är! Somna sked inatt igen:)
 

Home sweet home!

Sitter i soffan under en filt med en hund halvt uppe i knäet och tekoppen på ena sidan. Majken somnade i sin säng när vi kom hem och jag har kollat på sista delen av Hollywoodfruar. Nu är kanelkanapéerna sen dopet snart slut. Typ två kvar och jag har ätit upp dem allihopa:) Så himla gott!
 
Skönt att vara hemma allltså men ensamt utan den andra vuxna. Jag ska ta och gå en sväng till affären när lilltjompan vaknat och köpa nå mjölk och sånt. Tågresan gick bra, Majken övade på sina ljusaste skrik bara några gånger... man har ju en superbäbis!
 
Tack för oss mamma o pappa!
 

Bananas i dalabutiken...

Verkar som jag längtar hem eller nåt. Idag har jag inhandlat en massa dalainspirerade saker:
 
 
Nu håller jag på att laga middag till mig och mamma. Marinerad kyckling med äppeltzatziki. Hoppas det blir gott:)
Majken sover. Hon gillar inte det här med att shoppa så mycket...
Imorgon åker vi hem igen. Men Fredrik får vi inte träffa förrän torsdag, om han jobbar snabbt, annars blire väl fredag. Han är långt bort i Norge och borrar. Min jordgubbe, saknar han. Hoppas han blir glad för alla dalagrejer!

Ledsen bäbis

Majken är tjurig och mamma tröstar henne bäst hon kan, själv spelar jag betapet:P Man behöver ju ledigt ibland!
 
Idag har jag vart hos pappa och vart ute och sprungit, sen fick jag middag. Annars häger jag mest hos mamma, i helgen var vi på second-hand och mamma köpte en finfin babysitter för 25 spänn. Grått eller regn är det hela tiden och det börjar kännas av i sinnet nu. Men tror det skulle bli sol imorrn, då ska vi ut på stan en sväng och kika i affärer. Hemtentan är nästan färdig också. Skönt.
 
Igår skulle mamma ta en miljon kort på Majkens 1) öra. När hon insåg att det var knepigt med ljus och allt annat blev det 2) hand. Alla som mamma tar kort på vet ju att hon inte är världens snabbaste så jag har sagt åt na nu att ska hon ta nå kort på barnbarn framöver så får hon bli lite snabbare i svängarna. Jaja, när Majken rörde sig för mycket så kom hon på att hon skulle fota hennes 3) fot. istället. Då satte jag ner foten så det blev händerna där iallafall.
 
Och resultatet blev ju såklart fint. Det blir det alltid när mamma tar kort. Vad hon än säger!
 
 
 
 
Så det så!
 
 
 
 

Inte slut.

Bara det att det inte går att blogga. Hjärnan har låst sig. Godnatt.

Slut.

 

Estocolmo (?)

Heluu jag är i Stockholm med dotra och hund. En liten snabbvisit innan jag ska till Falun i helgen. Har haft en jättebra dag so far... Lunchat med Beatrice och nu sover Majken och jag och Hima tar igen oss i Kates och Matsis soffa. Skööönt:) Är faktiskt taggad inför skolstarten och kompisar som kommer till stan igen! 
 
Ikväll vankas sushi från bästa svenska sushiköket! Imorgon Falun som sagt, längtar efter mamma.
 
Nu ska jag äta lite godis, tjingeling
 
 

webcamera nu och för ett år sen

20110916 - Ny bäbis i familjen
 
20121008 Ny bäbis i familjen
 
Saknar Eddie lite!

GammBirgitta

Fredriks reaktion på glasögonen:
 
-Men varför tog du de där? Värsta tantbrillorna! Du får ju ta med dig rollatorn när du ska gå och hämta ut dem!
 
Schysst kille man har, tur jag slipper han på onsdag!

Jag blev less

 
Så jag beställde de här. Inga jag ens provat tidigare, det var hon som jobbade där som tog fram dem. Tanten bakom var väldigt impad av den här kameragrejen... men 650 spänn för undersökning och kompletta glasögon är ju inget jag behöver bli upprörd över om det blir dåligt. Förresten kan synen förändras när man ammar så jag får väl se om de funkar sen:P
 
Sitter och funderar på om man ska på skiweek i år. Om man ska ta med sig Freddan eller ej. Majken är ju given redan.
 
Vägt och mätt bäbisen idag, 6660g & 62 cm:) Nu vill jag ha pizza, ciaooo!
 
 

Jajjemen!

Inatt gick jag i sömnen typ. Jag har gjort det två gånger tidigare i mitt liv. En gång drömde jag att jag var hos mormor och morfar i lillbynninga och skulle ut och sälja jultidningar. Det var madrasser på golvet som jag skulle gå på för att komma ut. I själva verket gick jag  på min egen madrass och pang så snubblade jag över sänggaveln och in i dörren, ner på golvet.
 
Den andra gången frös jag så jag gick in till Per-Eriks rum och tog på mig hans långkalsonger och sen gick jag och la mig igen. Logiskt.
 
Allafall, inatt vaknade jag när jag stod på huk nedanför sängen och letade efter Majken. Hima låg där och jag letade igenom hela henne för jag trodde Majken låg där. Jag hade drömt att hon låg i min säng men hade rullat ner på golvet. Fast hon låg ju i sin säng.. Hima måste tyckt att jag var knäpp.
 
Snart kommer Fredrik hem, ingen älg skjuten, men han hade skjutit bom på en. Jaja, bättre lycka nästa helg. Då är jag i Falun förmodligen.
 
Ciao!

Vill flytta till skogen

Tråkigt väder idag, men hur det än är måste man ut i det när man har hund. Tänk om man hade lite lättillgänglig skog i närheten. Jag längtar tills vi ska flytta till villan/gården, vart det nu blir. Kollade in marknaden på boklok-lägenheter också, finns massor här på Frösön, och de är så fina! Men vi får nog bo kvar här.
 
Fredrik har åkt till Umfors för att jaga älg, jag hoppas de får skjuta en. De är bara fem som jagar idag så om de har någon jaktlycka så kommer det att bli mycket kött på varje person! Och då måste vi köpa en till frys.
 
Provade brills igår igen. Vet inte alls... men innan den 18:e får jag halva priset på dem.
 
 
Nästa vecka åker jag hem till Falun hade jag tänkt:D

Höstbäbisen

Idag hade jag inget speciellt inplanerat men har ändå hunnit göra veckans skoluppgift, fikat med Fanny och fikat ännu mer hos ett par som just fått en liten bäbis. Första gången som Majken var större än någon tror jag:)
 

Gonatt.

Meningen?

Efter en morgon med ångest och undrande vad meningen med livet egentligen är så har jag lagt bud på tågbiljett från Östersund till Stockholm på fredag. Auktionen går ut om fyra timmar och jag vet inte vart jag ska, har inte ens pratat med dem i Stockholm och inte heller med dem i Falun. Så jag vet inte. Jag vet bara att jag är less.
Förmodligen blir jag kvar här i stan i helgen. Hade tänkt springa en springtävling på lördagen men har ingen som kan passa Majken för Fredrik ska till Umfors och jaga.
 
Jaja, Fanny kommer hit om en stund och då ska vi äta tacos. Sen ska hon kanske vara barnvakt om jag och Fredrik eventuellt vill gå på bio ikväll - hypnotisören.
 
För övrigt ska jag skaffa glasögon så jag gör en Irene här...
 
Man känner sig lagomt häftig när man får stå i affären och ta kort på sig själv med en webkamera och sedan skicka bilderna till sin mailadress. De har inga utlångsbågar liksom.. Jaja, de flesta ser ju typ likadana ut.
 
Den här veckan har jag inte gjort någonting i skolan, inte för att jag ligger efter eller nåt, men det kan ju vara en bidragande orsak till den här deppigheten.
 
Man får se vad som händer.

Dophelg

I helgen har vi haft dop för Majken som sagt:) Och vilken lyckad helg det blev! Jag är så glad, allt klaffade och var jättebra, sånär som på vädret. Jämtland visade sig från sin oväderssida med blåst och regn. Men! Man kan inte få allt... för övrigt var det ju bra:)
 
Jag var ju stressad som vanligt på lördagsmorgonen, men vi kom iväg ändå i bra tid och installerade oss i kyrkan. Läste en tackbön med skakig stämma, var ju så nervös... Min moster läste världens finaste text lagom till nästa sång så det knappt gick att sjunga. Brukar man gråta på dop? Aja, Majken var nöjd och glad hela tiden och prästen var också bra. Fika i sockenstugan efter det och sen var det massa matlagning som skulle styras inför kvällens fest. Även den blev väldigt lyckad, tipspromenad, god mat och alla glada:) Jag är så himla glad att det blev bra och kul! Sen svischade ju hela helgen förbi utan att jag hann knäppa några kort men jag räknar med att andra gjord det:)

 
 
Jag har liksom knappt ett kort på Majken i dopklänningen!
 
Idag har vi vart på föräldragruppsträff:) Vi pratade om bäbismat. Majken fyller fyra månader imorgon så då får hon börja smaka riktig mat:)
 

Välkommen till Östersund

 
 
Det ska tydligen bli regn i helgen men imorse var det så här fint! Idag kokar jag älgtunga, hoppas den blir god:)

Byte av psalm! och tisdagkväll, tv-kväll

 
Majken och jag har tvättat... Hon har vart rätt grinig ikväll och Fredrik har vart borta och spelat badminton. För länge tyckte jag... så till slut tog jag till barnvakten. Jag lärde mig på utvecklingspsykologin förra året att spädbarn inte ska se på tv, det kan leda till felaktiga nervkopplingar i hjärnan. Men det blev bara tio minuter typ.
 
 
Jo, vi hade möte med prästen idag. Vi bytte ut den här djupa vatten-psalmen och tog nummer 210 istället, "Jag lyfter ögat mot himmelen" (dopguiden.se kan ni lyssna på den..)
Träna träna:)
 
Idag har jag vart förbi Fanny i hennes nya place och nu letar jag plockmats-recept. Knytkalas i helgen och alla verkar vilja laga paj så måste komma på nåt annat:)
 

Ifatt och förbi!

Så har jag skickat in skolupgiften för den här veckan. Älska hemtentor:) Nu ska jag fokusera på att styra upp dopet vi ska ha på lördag, ska bli så himla kul med släktträff:)
 
 
Idag började vi dagen på babyrytmik i kyrkan. Älska kyrkor:) Har nog bestämt vilka psalmer/sånger vi ska ha så nu får ni träna ni som ska komma på dopet.... "Må din väg..." of course, psalm 730. "Upp ur vilda djupa vatten", psalm 386. Och sen blev det Kärleksvisan som vi faktiskt sjunger på kören nu. Jag frågade körledaren som sa att hon hade sjungit den på ett dop så då borde det ju funka.
 
Äh. You-tube funkar inte. Lyssna på Spotify. Sarah Dawn Finer som gjort den...
 
Så nu tränar ni in den här så att det blir fint på dopet. Okej?
 
Efter babyrytmiken var jag, Majken och Julia och hennes Greta och käkade lunch, trevligt! Handlat vin och fått punkis på barnvagnen. Man ska inte kombinera barnvagn och vin säger Fredrik.
Nu, steka pannkakor och rensa svamp.
 

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0