Guten morgen

Igår spelade jag betapet så mycket att jag fick ont i huvudet på kvällen. Smart. Jag hade en väldigt oproduktiv dag, känns som jag borde skaffa mig ett jobb! Lyckades knåpa ihop en rabarberpaj allafall och fikade den tillsammans med two friends.

Vi var hos barnmorskan igår också, bäbisen hade inte växt något sen förra veckan fast hon sa att hon inte var orolig. Och den ville inte vakna och röra på sig när hon försökte få liv i den. Men hen tog igen det med ett ordentligt träningspass på eftermiddagen istället. Så jag tror nog allt är bra.

Idag kommer Kejtan, och imorrn Helmert och Himalainen, tjohoo vad roligt!



Have a nice day!

40% psykolog

Nu har jag skrivit sista tentan för den här terminen, så skönt! Nu är jag ledig hela sommaren... konstigt. Jag ska läsa böcker tror jag, och baka:)

Jag och Fredrik har firat med en kebabrulle, nu ska jag sova en stund. Tentadagar brukar börja klockan 5 för mig så jag har lite sömn att ta igen.

Snart kommer pisters och hälsar på, får se om de får träffa någon bäbis eller inte. Fem dagar kvar. Det blir ju hur som helst roligt att få hit dem, det blir dåligt väder men vi kan se film och äta godis då. Och med dem kommer Himaälsklingen!

Så livet är ganska härligt nu, bara sommarvärme som fattas men det kommer väl.

Glad sommar!

Ensam och uttråkad..

Fredrik for till Luleå vid 5-6 imorse.. kommer inte ihåg så noga, jag sov. Sen har jag försökt plugga idag men har blivit lite sådär med det eftersom jag mest kollat blocket, facebook och mailen hela tiden. Mellan varven har Fredrik ringt och kollat så jag inte föder barn. Han har haft lite ångest över att åka bort:P

Allefall så kommer han hem igen ikväll. Väldigt viktigt att göra fyra flygresor för att närvara på ett möte. Väldigt klimatsmart.


Jag pallrade mig iväg på café och pluggade två timmar, det var ju bra. Funderar på att gå upp på berget och läsa liter mer. Skulle vara skönt att röra lite på sig.

Ja det var min dag det, eventuellt blir bio ikväll. I helgen tror jag inte jag ids plugga så mycket, känns som jag kommer klara tentan och det finns ju roligare saker att göra i helgen än att plugga. Funderar på att åka till ett nyupptäckt naturreservat. Och parkhäng, och grillkväll...



What?

Jonas tränar på sin snygg-pose.


gravid-appen...

"Passa på att gå till frisören, det blir kort om tid när bebisen kommit och kameran kommer att vara framme ofta."

Fredrik har en gravid-app på sin telefon, den är dock inte särskilt riktad till pappan, utan det är nog mer menat att jag ska ha den. Varje dag får man små tips, råd och information om bebisen. Idag ska jag tydligen gå till frisören, DET är viktigt att tänka på nu. Jag menar, jag måste ju vara snygg sen när jag fått barn eftersom att kameran kommer vara framme. Det är viktigt att vara snygg.

För ett tag sen tyckte de att jag skulle vaxa benen, om jag var modig nog. Häreminje, sen kanske man inte får tid, när man fått barn, men man måste tänka på att ha fina ben ändå. Glöm för allt i världen inte det: DET ÄR VIKTIGT ATT VARA SNYGG! (Särskilt när man kämpat i ett dygn med att trycka ut ett barn. Tänk på kameran!)

Fikaplugg... Måste testa om jag fortfarand...

20120522200 (MMS)

Fikaplugg... Måste testa om jag fortfarand kan mobilblogga:)

hej

Helgen har gått i trötthetens och regnets tecken. Vi var på kosläpp i Måläng på lördagen, dessvärre kunde i bonden inte klockan och vi fick vänta i nästan en timme i spöregn innan de kunde släppa ut de där himla kossorna. När de väl var ute frös jag för mycket för att kolla in dem närmre så vi sprang till bilen och åkte hem. Så kul var det!

Sen har jag vart på rätt dåligt humör och hemskt trött. Vi har ute och promenerat på kvällarna och då har jag blivit glad igen:)



hejdå

Regn

Blev en lång sovmorgon idag.. Fredrik är på jobbet och samlar ihop lite extratimmar medan jag försöker plugga. Eller ja, jag sitter och ritar upp modeller för att skjuta på inläsningen som är rätt tråkig.
Skönt egentligen att slippa hund när det är så tråkigt väder ute men överlag så blire ju ganska lite vardagsmotion! Eller som Fredrik uttryckte sig på jobbet: "Vi har haft Hima borta i en vecka nu och vi gör ingenting, vi ba ligg!" Höhö.

Och igår låg vi i soffan och kollade på film. Jag är ju inte så särskilt förtjust i att se film men den var faktiskt bra, Huvudjägarna, norsk film. Hemskt spännande var den.

Dags att forsätta studierna då.. Men först ska jag visa att jag lyckades fota Kejtans spöke med min kamera!

Helg i Stockholm

Idag äre tisdag och jag har vart i skolan och nästan somnat. Längst fram satt jag också så det var jobbigt. Tror att jag sov lite för mycket inatt men jag behövde ta igen mig efter helgen. Vi hade det jättebra i Stockholm och lördagen blev väldigt lyckad tycker jag:) Och Fredrik också som tur är:)



På fredagen var vi på skansen och kikade på djuren, shoppade lite, käkade och såg på hockey på hotellrummet. På lördagen mötte vi upp Katarina och Mats på centralen där vi låste in våra väskor. Vid riksdagshuset hoppade första gänget fram och vi gick på Vapiano och åt lunch. Nästa ställe var Big ben och dartturnering, där plockade vi upp fyra till. Sedan blev det kroghäng och fest till slut på kvällen hos Kejtan och Matsi. Vid två-tretiden gick folk ut, (äntligen, jag var så trött....) och nästa dag var vi rätt slöa med parkhäng, sushi och Ljust och Fräscht på cirkus. Jag höll faktiskt på och somna där, inte för att det var tråkigt utan för att jag var så himla himla trött... Det var en bra föreställning:) På kvällen for vi hem till Ulf och Johanna och hälsade på och fikade.

Det enda tråkiga var att vi inte hann med att umgås nåt med värdparet:( Jag tror vi måste åka ner snart igen och spela kort och hänga med dem lite. Allafall, till Katarina och Mats; stort TACK för att ni ville låna ut er bostad till festen! Det var värdefullt!!
Fredrik håller just nu på att lösa det där problemet han fick av er, han är lite frustrerad.

I övrigt är jag en tjockis som inte får plats med luft i lungorna ens känns det som. Men allt är bra där inne säger barnmorskan.

Och vi saknar Himalainen. Och Eddie litegrann, överlevde han fallet eller?

Nu ska jag läsa lite om stress, det borde alla stockholmsbor också göra för övrigt. Jag tränade mindfulness på centralen, de är helt crazy där...

Och så här fint blev det:)

 

Idag har jag vart hos Beatrice hela förmiddagen och skrivit på ett fördjupningsarbete, det gick väldigt smidigt och det är himla skönt att ha det hyfsat färdigt!

 

I övrigt är jag irriterad på Modern Psykologis bokshop Bokfokus som inte informerar någonstans att det kostar extra att handla böcker från dem, det räcker alltså inte att vara prenumerant på tidningen, man måste betala medlemsavgift till bokshopen också! Att sedan lägga en beställning för mig och tre andra personer i klassen och inte få något meddelande varför böckerna inte kommer någon gång känns ju ganska dumt. Världens segaste kundtjänst via mail har dem också.

 

Nu måste jag gå och packa inför resan ikväll, tjoho:) Synd bara att behöva lämna Östersund för ett regnigt Stockholm när det är så fint väder här..

Stockholm nästa!

Okej inte riktigt, imorgon vid 17-tiden åker vi med tåget till Stockholm. Ska bli jättekul! Förr i tiden gillade jag inte den staden, men nu börjar jag tycka rätt bra om den tror jag. Kanske beror på att Kejtan bor där. Fast jag skulle aldrig vilja bo där men besök med hotell, god mat, bio, muséum, fika, "Ljut & fräscht"  och sånt känns som ett kul break från vardagen.

I dagarna två har vi tapetserat färdigt i lillrummet. Jag blev jättenöjd, tycker tapeten gjorde sig alldeles utmärkt där. Ska fixa nå bilder sen:) Ikväll har vi tvättat upp alla barnkläder också, de är så söta:) Så nu är vi snart redo att få barn. Tre veckor kvar på söndag...

PS12 Umeå

Halloj miss i nassa! Kom just hem från sittningen här på ps12 i Umeå. Gick in och väckte Helena som vaknade med ett ryck, haha:) Det var discodans på schemat och utan alkohol i kroppen och med en alldeles för stor mage orkade jag inte vara kvar längre. Dagen har vart full med föreläsningar och jag har vart ganska trött men tar med mig några nya lärdomar från dagen allafall.

Men aldrig har jag väl varit så besvärlig med maten som jag varit ikväll... Först fick jag ju tacka nej till allt vin de ville hälla upp, sedan fick vi en fantastiskt fin biff till huvudrätt som tyvärr inte skulle vara genomstekt. Jag sa att jag måste ha den genomstekt men då skulle jag få det vegetariska alternativet istället. En rödbetsbiff av något slag toppad med en stor skiva chevré. Ja, det kunde jag ju heller inte äta och trodde att de bara kunde ta bort osten men se då kom de ut med någon tråkig annan vegetarisk biff som inte var så god. Efterrätten var helt ok allafall och jag fick Beas med:)

Så här såg vi ut typ:



Nu ska jag gå och lägga mig och sova hos Helmert, imorgon ska vi köra hem med sommardäck. Kul.

Fat lazy lady

Försökte förklara för Fanny att jag kanske inte ids gå på hundpromenad senare. Men att jag är tjock och lat är ju ingen ursäkt att komma med:P

Vi ska ju till Umeå i helgen på psykologkonferens. Det dumma är ju att det blir snö (!) i helgen och vi har bytt till sommardäck såklart. Jag hatar sånt där, jag är skiträdd för bilolyckor. Ska jobba för att vi kan åka redan imorgon kväll allafall så behöver vi nog bara tampas med snön på vägen hem. Dunjackan ska jag plocka fram igen också...



Från min utsiktsplats uppe på berget..



Jag hade kul verkar det som:) Fredrik experimenterar med kameran..



Ny kurs idag, beteendemedicin och hälsopsykologi. Rätt kul, det är bara sätta sig och trycka in kurslitteratur igen då efter den lugna period som vart nu i några dagar.

Ciao!

Valborgshelgen 2012

Tjoho vad tråkigt det är att sy! Idag har jag lånat Malins symaskin och sitter och påtar med mina baesjekluter. Använde sånna på Ivar & Viktor och tycker att de är himla bra och praktiska så nu vill jag ha egna till egen unge:) Men kul äre inte att pyssla. Jag är ingen pysselmänniska.

Men det är sånt vi gjort i helgen, fixat med barnrum och så. Mamma har vart här och drivit på mig och det var ju bra, för jag är lite seg. Det är ju också hemskt tråkigt att rensa bland gamla papper och anteckningar. Men nu har vi sålt undan sekretären, rensat ut en massa skräp och tvättat barnvagnens alla delar. Vet ni varför? För Eddie den underbara katten hade pissat ner allt. Det luktade hemskt. Han har flyttat nu. Tillfälligt till mamma, men han är egentligen rumsren så det ska nog gå fint.

Tapeterna har vi inte hunnit få så dem får vi sätta upp till veckan eller när vi nu hinner.

Annars har vi ätit glass och grillat och vart ute i skogen lite och sådär. Det har varit trevligt.

Ikväll har jag vart på cykeltur med Hima, vi träffade på Fanny, Micke och Graca på andra sidan och hundarna fick leka av sig. Det är ju faktiskt väldigt vackert väder här idag. Så länge solen lyser allafall:)



Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0