Krasch.

Idag har jag krockat med en annan cyklist och flygit ner i diket. Men det gick ganska bra, jag har bara ont i knät.
Annars har jag gjort ett fynd på kupan, ett par fina skinnstövlar för 90 spänn. Riktigt kap! Tyvärr är de lite för trånga för mig men jag har ju tre systrar med mindre fötter.
Om en timme lämnar jag Lycksele för den här gången. Lovely! Äntligen! Hurra!
Jag måste skynda mig att packa. Ciao!

Jag begriper ändå inte

Tycker jag har det ganska bra nu ändå. Jag är glad att få sluta jobba och komma hem äntligen. Men så känner jag mig så ledsen vissa stunder. Och jag begriper det inte.

Falubo på obestämd framtid.

Idag fick jag antagningsbesked till en genuskurs på Högskolan Dalarna. Det var ett ganska intensivt schema och jag kunde inte närvara på ca en tredjedel av kurstillfällen så jag har skrivit och frågat om jag kan ta den på distans istället. Jag kan inte vara borta så mycket med lilla hundvalpen heller så där i början.
För övrigt tycker jag att Högskolan Dalarna är det tråkigaste stället i världen. Där är det så tyst på biblioteket så man knappt vågar andas och caféterian är tråkig. Jag kommer defenitivt att sakna ltu.

Jag kom in på en annan kurs också, Människan och rovdjuren. Den är nätbaserad så det är ju lugnt, varenda onsdag, kvällstid fram till sommaren tror jag den sträcker sig. Jag måste bara få igång alla funktioner på datorn så jag kan hänga med på lektionerna.

Om några veckor ska jag bekanta mig med ytterligare en högskola, nämligen Gävle. Men där är ju brorsan så han får hjälpa mig.

Kolla kolla vilka möjligheter det finns här i livet, man kan göra vad man vill nästan. Förutom att flytta till Luleå som jag egentligen skulle ha gjort och som jag egentligen vill.
MEN SÅ ÄRE NÄR MAN BLIR DUMPAD, man kan göra en massa annat istället.

Åhh.

Inne på nåt isländskt.

Tack för alla namnförslag. Ett är då säkert, hon kommer inte att heta LatataHArak. Jag är väldigt inne på isländska namn. En fin person föreslog Sol som jag tyckte var okej, på isländska blir det ännu bättre; Sól och uttalas som engelskans soul.

Svala
Sunna- betyder också sol
Dimma- skymning
Glanna- våghals
Hima- slummer

Halva helgen färdigjobbad. Nu måste jag i säng.

I vissas ögon duger man aldrig

Jag jobbar hela helgen, och inte för att det är kul utan för att jag försöker få livet att gå ihop. Det var inte för att det är så kul att jobba som jag väntade med att flytta upp till Luleå heller. Jag har bott hemifrån i tio år och jag har aldrig bett mina föräldrar om pengar och jag har faktiskt inte heller bett om särskilt mycket över huvudtaget.  Jag har jobbat och tjänat mina egna pengar. Jag har skaffat en hund som är en bra, fin och snäll hund. Jag har uppfostrat två fina barn. Jag har tvättat mina egna kläder och lagat min egen mat.

Och sen får man höra att man inte kan ta ansvar?

Jag vet att jag inte utbildat mig till något än. Jag ångrar att jag inte börjat plugga tidigare men jag har allafall upptäckt hur kul det är nu. Misstag lär man sig av och det har jag också gjort. Jag har satsat på att uppfylla mina drömmar och jag satsar på att få ett lyckligt liv.

Nej, livet är inte en röd liten stuga för jämnan, men det vore ju oerhört dumt och slöseri med livet att tro att det aldrig är det.

Namnförslag?

Hunden måste få ett namn förstås. Själv har jag funderat på Ester, Lovis och Iris. Ni kan väl komma med några förslag eller?

Jag gillar verkligen Sindri också, men jag tror det är ett killnamn. Isländskt. Kanske jag ska ha det till mitt framtida barn så jag kan nog inte ta det.

skojarueller?

Enligt smhi kommer det snöa i Lycksele natten mellan torsdag och fredag. Lite för tidigt för min smak men okej. Jag flyttar ju snart till varmare breddgrader. Lite varmare allafall.
Imorgon öppnar Lindex i Lycksele. Jä.
Mitt hår blev typ orange. NoJä.

Nu måste jag sova tror jag. Godnatt.

Sveg den 14:e oktober:)

Sådär, nu har jag tingat lilla valpen. Det känns bra, jag tror det blir en fin hund, bra blandning.
Här är länken:
http://www.blocket.se/jamtland/Blandrasvalpar_Irlsetter_flatcoated_retriver_23300817.htm?ca=3&w=1

Annars blir jag miljonär

Idag har jag dragit ner lillkusinen i spelträsket. Vi har spelat för 74 kronor var. Lotto, Keno, you name it! Har man otur i kärlek så har man tur i spel... har jag hört:P

Ikväll har jag hjälpt henne fixa utväxten också. Jag hoppas hon blir nöjd, för imorgon ska hon fixa mitt hår.

Inga tårar idag allafall:)


På genomresa i norrlands inland. Annons i den lokala icabutiken:)

The time is now

Nu ska jag skriva här igen så lilla mamma slipper bli ledsen varje gång hon går in på min blogg. Just nu mår jag okej. Det gäller att ta vara på detta sinnesläge eftersom att jag vet att jag kan vakna imorgon och känna hur ångesten och saknaden skär i bröstet.

Jag spånar på framtiden också. Det är ett bra tecken. Jag har två alternativ för hösten. Följa med Kejtan och kexet på seglatsen mellan Grekland och Sverige, eller att skaffa mig en hundvalp. Jag har redan kontakt med säljaren för tikvalpen som är en blandning mellan irländsk setter och flatcoated retriever.



Jag skulle nog må bra av att engagera mig i något annat än alla tankar på hur mycket jag saknar honom.

Sucka mitt hjärta men brist ej


Dom band som binder mig här
Ska jag långsamt lösa upp
Då jag vet att jag gjort allt jag kan
Ger jag mig rätten att ge upp
Det blir aldrig bättre
Jag vill alltid närmre


Planen nu är egentligen bara att överleva, jag kommer att stryka mig från alla kurser och helst ligga under ett täcke hos mamma och gråta istället.

Jag vill ju vara med dig

världens bästa café

Nu sitter jag på Unik och har suttit här en Lisa Ekdahl skiva-länge. Kommer inte så långt med genusboken, den är trögflytande. Alla pengar jag sparar på att inte köpa godis spenderar jag här, men så pluggar jag också bäst här så det får bli min belöning:)



Fast så saknas det ju några...

Freud - vilken kille alltså

Jag har faktiskt fullt upp om dagarna. Det är mycket som måste fixas i lägenheten och dessutom ska man ju laga mat, äta och diska också. Jag har börjat min skolgång idag. Det var okej, känns som man redan är ganska insatt.

Fast en sak hade jag missat. Hur vävkonsten uppkom enligt Freud: Kvinnan avundas mannens könsorgan så pass mycket att hon i sin blygsel börjar fläta sitt eget könshår. Därav vävkonstens uppkomst alltså. Vilket geni va?!

Ja man upphör aldrig att förvånas. August Strindberg hade också sina teorier....

Ja - och kvinnan! Tänk, när vi börja avslöja henne på alvar! Hur tror du det är beställt med hennes ägg? Har du sett ett kvinnoägg? Nej! Jag? Nej! Men Buffon som var en djevla man, har funnit befruktade ägg i hannarnas sädesledare! Har du mod att tänka ut tanken? Det är mannen som lägger äggen och kvinnan är fågelboet! Hon kan ersättas, undanskaffas!

Jag har fler fina citat från min bok, men de kan vi ju ta en annan gång.
Godnatt!

kachiing!

Idag fick jag lön. Å vad gott det känns, det ska nog gå vägen med resepengar och allt ändå.
Ska ner på stan snart och reklamera skor, de har gått sönder i sulan plus att de läcker in vatten. Jag kan alltså inte ens gå på blöt asfalt. Så jag hoppas att de är medgörliga!
Efter det ska jag gå till stället jag alltid längtar till när jag är i Luleå, Unik! Dricka irish-latte och plugga, det är så mysigt och bra och härligt. Fastän det innefattar plugg:)´

Igår skulle jag börja på en gospelkör tänkte jag. Men det tog emot kan jag lova, eftersom jag måste gå dit helt själv och utelämnad till alla människor som ska granska en. Så känns det allafall, jag är ju inget socialt geni om man säger så. Allafall så gick jag dit ändå eftersom det är sånt jag måste göra eller så kan jag stänga in mig någonstans och aldrig göra saker jag tycker är kul för att jag inte vågar. Men körledaren var sjuk! De fick min mailadress allafall och jag ska försöka gå dit om 3 veckor istället. När jag är här nästa gång.
Kom hem och intog soffläge med Fredrik med te och mackor, sen såg vi två avsnitt av True Blood. Det var bra det med.


Solen lyser och det ska tydligen bli uppåt 20 grader idag, livet är bra härligt ibland!

Ett dygn till.

Imorgon klockan halv ett på natten så kommer jag fram till Luleå. Jag längtar ja. Sen får jag vara där i en hel vecka. (Om det nu inte skulle dyka upp någon gratis resa hem till Falun på onsdag. Jag tror inte det...)

Idag har jag köpt godis och jag klarade budgeten med 50 öre! Jag och Freddan har kommit överrens om att jag ska sluta köpa godis, förutom på lördagar då jag får handla för 20 kronor. Han måste i sin tur sluta köpa snabbmat, förutom en gång i veckan. Vi spara pengar till Venezuela liksom:P

Nu är planen att gå ut med hundarna, besöka min kära moster och sedan koka lingonsylt.
Hejhopp!


imorgon imorgon imorgon:):):)

En bra dag på jobbet

Inför helgen har jag bytt arbetsplats för att de hade personalbrist där jag är nu. Det känns jättekul med lite miljöombyte så jag är nöjd och glad för det. Jag har löst veckan också så att jag kan vara uppe i Luleå en hel vecka. Lovely! Dessutom tog jag på mig 4 dagar i oktober som kommer att ge mig 3500 efter skatt. Det enda som oroar mig just nu är att magen är sådär uppsvälld och konstig som den var sist jag var sjuk. Förhoppningsvis är den bara lite gasfylld, men jag försöker tänka dit en massa ljus för säkerhets skull.

Har hyrt en shopaholics bekännelser inför morgondagens arbetspass:)

Idag är jag olycklig

Jag gav upp mina fina principer om det att umgås med dem man tycker om är viktigare än pengar idag. Jag sa att jag kunde jobba månaden ut och får därmed vänta med mitt efterlängtade samboskap och dessutom kan jag inte åka hem än på ett tag. Jag är olycklig ändå ner i fötterna.

150 mille

Det är tydligen spelfeber i Sverige eftersom att det är den största vinstpotten genom tiderna eller nåt sånt. Jag ska snart åka och spela, jag förtjänar att vinna! (Man ska tänka så) Så ni vet. Ikväll äre jag som blir mångmiljonär:)
Just nu bakar jag tekakor inför veckans jobbpass. Plockade en liter lingon på morgonpromenaden. Det går sakta men säkert. Nu har jag 4 liter. Om jag plockar en liter varje dag när jag är ute med hundarna växer det fort:)
Jaha. Spännande liv jag lever. Ikväll. Då blire spännande.



Jag hade velat se fotbollen ikväll, men jag jobbar. Hoppas hon jag jobbar hos har lust att se:) Sist när de spelade var vi i Umfors efter en dags kantarelplockning. Det enda jag såg var hur de svenska spelarna fövandlades till små springande katareller.

Lite nya bilder att bjuda på allafall

Idag har jag haft veckans enda lediga dag. Har fått ganska mycket uträttat så jag är nöjd.
Ja i helgen var vi ju och plockade svamp. Det var fantastiskt roligt! En av de bättre helgerna i mina dagar.
Vi hittade massor av svamp, kantareller och taggsvamp var det som gällde. Jag saknade dock mina svampknivar som jag har hemma i Falun någonstans... Och ja, rensningen var jättetråkig och jag var jättetrött. Men nog äre lyx allt att ha frysen full av svamp i vinter:)






Fredrik följde med hem till Lycksele också. Imorse skulle han upp klockan sex och fara till Luleå. Jag tror han snoozade till halv åtta eller nåt. Han kan verkligen inte det här med att gå upp tidigt. Så nu har jag bestämt att vi ska träna på det. Jajjemen:)
När han hade farit så gick jag ut med hundarna och plockade lingon. Det var inge kul. Hundarna tyckte inte heller det. Nu har jag tre liter som jag ska göra sylt av. Jag måste plocka mer, jag hatar köpes-lingonsyltnnnn!
Jaha, det här var ju roligt.
Ikväll börjar idol. Det blir roligt.

Den skrala ekonomin

Jag hoppade på jobb hela dagen imorgon istället för att åka till Luleå ikväll. Man är ju som lite oroad för den ekonomiska situationen i höst. Jag måste få jobb i Luleå, annars måste jag stanna här i Lycksele. I december ska vi till Venezuela och jag hade tänkt ha med mig allafall 10000 kronor.
Kan jag inte bara få vinna 100000 i månaden i 25 år?

Inget spännande att skriva. Det är liksom lite stiltje i mitt liv just nu. Inga nya bilder, ja, jag var på en fest i helgen, utan pisters vare ganska tråkigt och vi gick inte ut sen. Det händer inte så mycket, men det är väl okej det med ibland.



Men en fin bild från sommaren allefall:)

Jo nu har jag vart ut och plockat lingon. Hade med mig en turkisk yoghurt-burk och den blev snabbt full. Lingonläget är alltså bättre här än i Luleå. Jag fattar att thailändarna blev besvikna.

Ikväll-> Tv-dokumentär och jordnötsringar
I helgen-> Kantarellplockningstävling i Umfors
:)

Bridget

Hur var ditt liv? - Det var en storm och nöd och kamp i en enda veva; det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar ur molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva.

RSS 2.0